Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2012.04.24. 20:16

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Szerkesztve: 2017-JÚL-24

Annak ellenére, hogy a mai, 'modern társadalomban' az emberek többsége már egyáltalán nem foglalkozik szimbólumokkal, jelképekkel, vagy számmisztikával, a legkülönbözőbb ma használt felületeken a mai napig is bőséggel kapnak helyet olyan, sokszor egyébként rejtett szimbólumok, amelyekről az átlag ember semmit sem tud - mégis valahogy, valakik által használva vannak, és ezek nap, mint nap körülvesznek minket. Érdekességük abban is leledzik, hogy miközben sok közülük az okkult, vagy mondjuk éppen a "sátánista" témájú szimbolizálás, közben éppenséggel világszerte használatosak a legkülönbözőbb helyeken, és felületeken is, ami sejteti, hogy nem csak egy-két ember keze van a dologban, akit ez foglalkoztat és/vagy úgy gondolta, hogy csak úgy heccből csinál egy ilyet, hanem valami komolyabb mélységű dologról lehet itt szó. Előfordulnak ezek nem csak mondjuk az építészetben, egyes műalkotásokon, vagy közterületi szobrokon és műemlékeken, de a mai filmek képi-, és történeti anyagain keresztül elérnek minket még az egyes cégek, márkák, műsorok, és egyebek logóin, az öltözködésben megjelenített különböző, látszólag értelmetlen, és "csak díszítésre" használatos grafikákban, vagy a reklámfelületeken megjelenő hirdetésekben olykor ténylegesen elbújtatva is. Én azonban nem ebbe szeretnék most elsősorban belemélyedni (pedig lehetne, és máskor lehet, hogy még fogok is), ehhez a témához most részletesebben inkább csak a 2012 Blog Okkult szimbólumok hétköznapjainkban c. bejegyzés-sorozatát szeretném olvasásra ajánlani: 1. rész / 2. rész / 3. rész!

A sok említhető példából ma csak a vonalkódnál fogok kikötni, ami egy eddig még nem említett, de az összes többinél talán a legérdekesebb "kategóriából", a hivatalos okmányok-on elhelyezett szimbolikák közül jön be a képbe - amelyekre bizony hivatalból kerülnek oda, illetve lettek megtervezve, és jóváhagyva, ami még sok más esetben érdemelne vizsgálódást(!), és lehetséges is, hogy további bejegyzésekben még hozok majd fel erre példákat.

Szóval sokan mondják, hogy a világon létező összes vonalkód szabványosan tartalmaz egy, az okkult dolgoknál talán valamivel közismertebb karaktersort: a 666-ot, ami nem csupán a sátánizmusként való értelmezés szempontjából érdekes, de valójában még látványos Bibliai vonatkozása is van, ami igen mehökkentő lehet, ha az ilyesmikkel való találkozásra nem voltunk még eddig felkészülve... (Legyünk, mert a Kritikai Gondolkodás szerintem arról is szól, hogy soha sem tudhatjuk valójában, hogy mi mindent nem tudunk még, amelyeknek a hiánya miatt tán még mindig csőlátással látjuk a világot!): "17. És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma. 18. Itt van a bölcsesség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat." (Jelenések könyve 13:17-18.)

 


Egy, az interneten keringő kép a fentiekről

 

Sokan viszont nem tudják dekódolni, és leolvasni róla, így nem értik, hogy a fenti képen található információ miért is volna igaz, így arra gondoltam, hogy írok erről egy részletesebb bejegyzést, amiben kifejtem, hogy hogyan érthető meg, és ezzel hogyan olvasható le a vonalkódokról a fenevad száma...



Amikor én először hallottam erről, akkor még nekem is az volt az első reakcióm/megállapításom, hogy "Oké, biztos..., de két vonal az nem 6! Maximum hat vonal a 6, de itt összesen van annyi, és nem még háromszor..." Azonban idővel elkezdtem afelé kapizsgálni, hogy mivel vonalkódokról beszélünk, hátha ez is egy kód, mint a többi, és hátha ezen a vonalon elindulva lesz majd értelmezhető.

Ezennel itt most vegyük az egészet az alapoktól, hogy tetőtől-talpig megértsük, hogy mire jutottam ezzel kapcsolatban! Szóval mit is lehet tudni a vonalkódról, úgy első ránézésre?

Egy csomó egymástól eltérő vastagságú vonal látszólag rendszertelenül egymás után hányva. (Persze nem véletlenül kód.) Bár, hogyha a boltban a lézeresen működő olvasó-készüléknek valamiért nem sikerülne leolvasnia a kódokat, alattuk még mindig van egy számsor, amit az eladó begépelhet helyette a gépébe - biztosan mindenki találkozott már ilyennel. Tehát azt tudjuk, hogy a vonalak valamiképpen számokat kódolnak, de olyan kuszák, hogy nehéz lenne megmondani, hogy egy-egy szám (vagy több egyszerre?) miképpen került kódolásra, mi mettől és meddig tart tulajdonképen...

Ahogy tovább keressük a logikáját, feltűnhet, hogy a vonalakból mindig kétszer annyi van, mint alattuk a számokból, így egy idő után rájöttem, hogy egy pár vonal jelöl egy darab számot, amit visszaigazolt a későbbiekben, hogy összevetettem az egyes vonalkódokon az azonos számokat, és a hozzájuk tartozó vonalpáros gyakorta* egyezést mutatott.

Valójában a vonalkód úgy van kitalálva, hogy a kódolásban egy számra hét egységnyi sávra való hely jut, amelyben két egymástól elkülönített fekete vonalnak kell szerepelnie, és ahol mind a fekete vonalak, mind pedig a fehér közök meghatározott sorrendben ugyan, de a hétnek egyszerre több sávjából is állhatnak. Tehát egy szám mindig két fekete vonalból, és a hozzá tartozó fehér közökből áll egy be nem jelölt, hét sávra osztható területen belül, ahol a vonalak, illetve a közök többfajta vastagságot, és formációt is felvehetnek, és ezek megegyezés-szerűen azonosíthatóak bizonyos számokkal.

Továbbá észrevehető, hogy a számsor két részre oszlik, mert az elején, a közepén, és a végén összesen három vonalkód-szerű, de számokkal el nem látott, kvázi "fantom-kód" lóg be közéjük. Látszólag semmi értelmük, de persze nem vagyunk még vonalkód-szakértők, ki tudja... Igaz viszont, hogy az interneten fellelhető anyagok közül sok mindent meg lehet tudni a vonalkódokról, de ezek hivatalosabban is csak "elválasztó vonalak"-ként vannak megnevezve, nincs különösebb funkciójuk.

Tehát az lenne a feltételezés, hogy talán ezek is olyan vonalkódok, mint a többi, csak lényegtelen az ottlétük, mert egy lézeres vonalkód-olvasó elválasztás nélkül is le tudná olvasni az egész kódot egy az egyben, és ez az eladói székben ülő embernek sem esne túlzottan a nehezére, ha éppen ő kényszerül arra, hogy kézileg kelljen begépelni a számsort a gépbe. Valami semmire sem való okból kifolyólag mégis az a döntés született, hogy szabvány szerint az összes vonalkódon rajta kell, hogy legyen, mert..., valamiért..., és kész.

Oké, akkor próbáljunk elkezdeni vizsgálódni! Lehet, hogy a 6-os számjegy kódjával egyezik az elválasztó jelek vonalzata? Vegyünk egy pillantást arra, hogy mi is szokott lenni a 6-os kódja a normális vonalkódok között, nézzük meg az első kezünk ügyébe akadó termék vonalkódját, ami elérhető közelségben van!

 

Ha találtunk egyet (vagy többet), amin van hatos, az(ok)on valami ilyesmit kellett, hogy tapasztaljunk:

 

Mivel azt már tisztáztuk, hogy minden egyes számhoz két vonalka tartozik, ezért segítségül elhatároltam minden vonalpárt egymástól, hogy lássuk, melyik számhoz melyik két vonal tartozik. Lehet, hogy néha úgy tűnik, mintha el lennének csúszva a számok a vonalaikhoz képest, de ha végigvizsgáljuk vonalpáronként az egész vonalkódot, akkor látni fogjuk, hogy valójában mi mihez valósi, így pedig remélem, hogy a vörös aláhúzásokkal jelölt részeken senki sem kezd el agyalni! A fekete aláhúzások viszont színtisztán azt mutatják, hogy tökéletes egybeesés van az elképzeléseinkkel: a 6-os szám vonalkódja ténylegesen is az elválasztó jelekével azonos kódnak mutatkozik!

Vagy mégsem? :) Itt ugyanis fel kell, hogy tegyek magamnak egy jogos kérdést, ami lehet, hogy nektek is eszetekbe jutott volna: az nem gond, hogy a 6-os szám vonalkódja a három sávnyit kitevő vonalpár+köz mellett még négy egségnyi üres sávval is rendelkezik a jobb oldalán, ami viszont az elválasztó-vonalak esetében nem figyelhető meg?! Biztos akkor, hogy a kettőt azonosítani lehetne egymással?

Erre a következő a válaszom: egy vonalkód-olvasó eszköz számára ugyan nem a sötét vonalak, hanem a világos közök a lényegesebbek (ugyanis azokról verődik vissza jobban a fény), de a kérdéses, számozatlan vonalkódoknak e szempontból lényegtelen, hogy a 6-os számnak mind a hét sávnyi kódolását tartalmazzák-e, hiszen azt szó szerint a lézeres olvasó sem olvassa le, ellenben egy ember számára, akinek egy fehér alapon a fekete dominál (főleg, hogy a számok is feketék, és nem fekete alapon fehérek...), ő csak annyit fog észrevenni, hogy a két lehető legvékonyabb, és az egymáshoz lehető legközelebbi (1-1 sáv vastagságnyi, és 1 sáv közű) vonalak formálják az elválasztásokat, amik a normális vonalkódok szabályait (félig) hordozva csak a 6-os szám kódjával egyeztethetők össze. Ez a rejtett szimbolizálás pedig igen valószínű, hogy nem a lézeres leolvasók számára készült, hanem inkább nekünk. Vagy mondjuk a szám "tulajdonosának", de akár hogy is, egyúttal nekünk is üzenetet rejt magában.

*Itt azonban egy újabb észrevételt kell, hogy megosszak veletek: a vizsgálódásaim során néha észrevettem már azt, hogy olykor az egy-egy darab vonalkódon belüli ugyanazon számoknak eltérő kódolásuk is van. Ebből a szempontból viszont lehet, hogy újra elkezd meginogni ez az egész "vonalkód-elmélet", amit idáig sikerült felépíteni? Ha egyik számnak sem csak egy fajta kódolása van, akkor lehet, hogy az elválasztó jelek nem is feltétlenül hatosok? Nézzünk körül egy kicsit megint, hogy lássuk, mire lehet ezzel kapcsolatban jutni!

 

Példák:


Hát ezekbe a nullákba meg mi ütött? Tetszőlegesen váltogatják a kódolásukat?


...és lám, ez a 6-osokkal is előfordulhat...

 

Mint az a wikipédia Európai gyártmánykóddal (EAN-13) foglalkozó oldalán egyértelműen ki is derül: valóban, egy külön szabványosság alapján összesen három fajta kódolást alkalmaznak a számok vonal-kódolásában, azonban a "jó hír" az, hogy itt sem támadható meg, hogy az elválasztások tán mégsem feltétlenül 6-osok lennének, ugyanis az egymáshoz két legközelebbi, és legvékonyabb vonalka kizárólag a 6-os szám kódjainak esetében került alkalmazásra (és annál kétszer is!), míg minden más szám összes többi kódja kivétel nélkül eltér ettől a rendezettségtől!

 


A wikipédián található képek az EAN-13 háromfajta kódolásáról - a 6-osok utólag kiemelve

 

Nincs mese, én pedig több kifogásolni valót nem találok mindezeket illetően. :S

Nem lehet tehát sehogy sem elmenni amellett a tény mellett, hogy ez a három körülhatároló, túllógó, számozatlan, csonka kód pont egy szimpatikus kis 6-6-6-os kódot ad ki a világ összes vonalkódján(!).

Valami igen magas szintű, és bizonyára jól megtervezett befolyásoltságot láthatunk tehát itt, amiről nem merészség, és nem eszetlenség kijelenteni: összeesküvés-gyakorlatot van itt "szerencsénk" látni. Még ha nem is a legsúlyosabb jelentősségűt, hiszen ez csak amolyan elméletinek hat inkább, mint gyakorlati hasznúnak, de mégis nagyon durva jelentéstartalommal bír ez az egész tájékozatlan / tudatlan / vak világra nézve. Főleg a már említett Bibliai hivatkozás után - ami viszont nem is feltétlenül azt jelenti, hogy egy nagyon régi jóslat beteljesüléséről lenne szó, hiszen akik ezt megalkották, nagyon is tisztában lehettek a Bibliával, és csak simán megkreálták, ami már le volt írva (még ha nem is ez a könyv az ő bibliájuk, hogy úgy mondjam...).

Ha jobban belegondolunk, akkor rájöhetünk, hogy ezennel - ha kódoltan is, de - az egész világ tele lett pingálva szépséges 666-osokkal (ami ezentúl már erről a bejegyzésről is elmondható lesz...), amibe nem csak mondjuk a boltok számítanak bele, de végtére is a mi háztartásaink is telis-tele vannak ezekkel a vonalkódozott termékekkel. Nem akarom az ördögöt festeni a falra, de egy kis merengés után szerintem mindenkinek leeshet végül, hogy az már réges régen oda van festve - a tudtunk nélkül is, láthatatlan festékkel...

És még így utoljára: elhihetjük, hogy nem ez az egyetlen létező, valós összeesküvés-gyakorlat, ami a világon megtörtént, és amiről írni lehet. Persze bőven akad hülyeség is mindenütt, de tartsuk szem előtt, hogy nem minden összeesküvés-"elmélet" csak elmélet, amit annak fogunk fel. Legyünk hát nyitottak ezekre, és ne utasítsunk el minden ilyesmit kapásból, hátha még a végén olyan felismerésekre (de nem hiszékenységekre!) is szert teszünk, amire nem is számítottunk volna! Hasznos lesz.



4 komment

Címkék: fénykép minden termék 2012 ehh kiemelt szimbolika összejátszás közfelfogás üzenetértés lényeges-apróság kettős-beszéd tóthbálint jelen-tendencia

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr166249637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012 2012.04.25. 10:56:14

Linkeltem az idevágó helyen az írást, ha már én nem fejtettem ki így. Arra, hogy az a 3x2 vonalka ott van, természetesen létezik alibi-magyarázat: ezek a szinkronjelek, amelyek alapján a gép megállapítja, hogy milyen sűrűségű a vonalkód, ami a méret és a távolság variálásából adódik. A legtöbb asztali vonalkódolvasóban egy lézerled van és egy forgó tükör, ami fűrészes oszcilláló mozgással veri vissza a lézert, amely balról jobbra olvassa le a kódot, tehát ha távolabb tartja a pénztáros az árut, akkor gyorsabb lesz a leolvasás (egy perióduson belül kisebb intervallumot fog kitölteni a hasznos információ), ha közelebb, akkor pedig gyorsabb. Ennek szinkronozására vannak a kezdő és záró szinkronjelek, a középső szinkronjel pedig elősegíti a ferdén tartott vonalkód leolvasását, hiszen a pénztáros sosem tartja töjkéletesen derékszögben az árut az olvasóhoz képest, tehát a kód sűrűsége folyamatosan nő vagy csökken. Csakhogy. Ez a magyarázat szakmailag sántít, mert bár a hatost két egyenlő vastagságú vonala valóban alkalmassá teszi a szinkronjel szerepére, de meglehetősen furcsa megoldás, ha a szinkronjellel azonos adatjel is létezik, mert hiszen ez tévedésre adhat okot, a tévedés lehetőségét a programban ki kell szűrni, ez bonyolítja a leolvasás algoritmusát... Szóval ilyet normális esetben nem szoktak csinálni, a szinkronjelek és az adatjelek nem téveszthetőek össze, általában a szinkronjelek hossza nem egész számú többszöröse az adatjelekének (pl. másfélszerese), így garantált, hogy könnyen azonosíthatóak. A téves leolvasás lehetőségét persze nagymértékben (tizedére) csökkenti a CDV használata utolsó számjegyként, nem is szokott előfordulni, hogy a Tescóban egy doboz sört bakterbódéként azonosít a gép, de egy adatjelként (ráadásul pont hatosként) is értelmezhető jelalak szinkronjelként való használata akkor is elég 'gyanús'.

2012 2012.04.25. 10:58:04

*ha közelebb, akkor pedig lassabb...

aaaaaNiki 2012.05.03. 12:37:34

Gratulálok! Jó lett!

vektortér 2017.11.23. 04:26:03

„Továbbá észrevehető, hogy a számsor két részre oszlik”
Nem véletlenül, mivel a jobb oldalon elhelyezkedő kódok (sötét, világos, sötét, világos) formátumúak, bal oldalon pedig ennek az inverze (világos, sötét, világos, sötét) a formátum, ha nem lennének elválasztva, jóval nehezebben lehetne dekódolni az egybelógó jeleket: kisebb hibatűrése lenne, és pontosabb leolvasás szükségeltetne. A középső elválasztó (v-s-v-s-v).
A „szinkronjel” nem az egész kód két széle, hanem az első kiolvasott (sötét-világos-sötét) vékony átmenetek. Annyit kell „megtudni”, milyen széles (időben) 1 egység az ominózus 7-ből, utána már csak számolgatni kell, hogy hány egységenként van nagy változás a detektorra érkező jelben (s-v,v-s átmenet). Mindkét szélén van, mindkét oldalról kiolvasható a kód.
A detektor nem számonként olvassa ki a vonalkódot, hanem sorrendben az azokat alkotó (legkisebb) vonalszélesség egységenként (amiből 7 van egy számban). A páros paritású 6-os kódját ezért csak olyan szélsőséges esetben téveszthetné össze a határolóval (egyéb működési rendellenesség nélkül), ha a kiolvasást pont egy ilyen 6-osnál kezdené, de ezt a hibát (amellett, hogy más számok kódjánál is megjelenhet ugyanígy, mint pl. a páros paritású 8) a középső elválasztójelnél mindenképpen „észrevenné” a feldolgozó egység.
Minden olyan információ (megkötés), amit a kód szabványába beépítünk, a dekódolást segíti, mivel azokkal összevethetjük a dekódolás eredményét legyen az a vonal-köz-vonal-köz (önelválasztó) formátum, az eltérő paritású számkódok, ellenőrző érték, elválasztó-, határoló-, (szinkron)referenciajelek stb. Egy kód annál jobb, minél több információt lehet belesűríteni minél egyszerűbb, gyorsabb, hatékonyabb (hibatűrés, hibadetektálás) kiolvashatóság mellett.
Adja az ég, hogy csak ilyen összeesküvések „áldozatai" legyünk.


süti beállítások módosítása