Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2012.08.02. 02:47

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Bár eddig még csak nem is volt eszemben egy bejegyzésbe kezdeni vele kapcsolatban, és nem is vagyok egy naprakész blogger, de tényleg nem ártott volna a 2012-es londoni olimpiáról is írnom már valamikor. Külsős segítség alapján (lásd majd a linkeket) azonban most úgy döntöttem, hogy még most, amíg viszonylag aktuális a hozzászólásom, illetve hozzáállásom mindehhez, gyorsan kihúzok magamból harapófogóval néhány gondolatot.

Mint azt többen érzékelhettük már, a mostani, 2012-es londoni olimpiának is meggyűlik a baja az úgynevezett összeesküvés-elméletekkel, illetve pontosabban a saját összeesküvés-gyakorlat-gyanús dolgaival. Az idei olimpiát nagyon különös, szokatlan (talán messzire is vezethető) előzmények, és körülmények övezik, melyek jelentőssége nagyon vitatott téma volt már eddig is az interneten, de most főként. Jó okkal, hiszen már maguk a hivatalos reklámfilmek, és promóciós anyagok is önmagukban nagyon gyanúsnak tűnnek bizonyos szempontokból: szinte kivétel nélkül olyan képi anyagokat tartalmaznak, minthogy egész London romokban áll (néhol utalás Párizsra, és Rómára is), kitör valamilyen (Pl. a III. világ)háború a Big Ben-t felrobbantják, illetve földrengéseket is ábrázolnak. Mindezt pedig szabadkőműves jellegű szimbolikákkal is megspékelve: az olimpia kabala figurái egyszeműek, egyikük fején még piramis is látható, ezzel utalva Mindent Látó Szemre. Ugyancsak ez olvasható ki a londoni stadion világítását adó szerkezetekből, amelyek háromszög alakúak, és csak a felső részükben vannak lámpák, szintén egy háromszög formán belül, tehát egy piramist ábrázolnak, amelyeknek a teteje fénylik. Az olimpia mindenhol feltüntetett "cikk-cakk-os 2012" logójából pedig nem is olyan nehezen kiolvasható a ZION felirat, csak nem balról-jobbra, hanem fentről-lefelé kell olvasni, a logó közepén pedig ott a pont az I-re (aminek nem lenne szükségszerű ott lennie, ha nem forgatják el a 2-est, úgy állítva ezzel be azt a pontot, mintha a 2-es "levágott" vége lenne)!

És így tovább... Illusztrációkat nem nagyon akarok beszúrni, mivel a világhálón bárki töménytelen mennyiségben megtalálhatja ezeket, én pedig nem akarom rogyásig ismételgetni őket, azt már megtették több ezren ezelőtt. De csak úgy a "poén" kedvéért mégis mutatok egy kis (+18-as :)) karikatúrát az említett dolgokról:

 



Karikatúra, és nem az enyém, szóval ne ez alapján ítéld meg se a bejegyzésemet, se a személyemet! :)

 

Valamint sok más apróság mellett "25. képkocka" néven terjed az is, hogy valamelyik ország Big Borther*-je után egy másik reklám elé becsúszott egy képkocka erejéig egy rommázúzott stadion képe is az adásba. Azt rebezsgetik az emberek egymás között, hogy "ez bizonyára egy tudatalattinak szánt felkészítő üzenet", tekintve, hogy ezt épp annyira nem vesszük észre tudatosan, mint annó a mozifilmekbe bevillantott CocaCola reklámot. (Egyébként betiltása ellenére valójában ez még ma is bevett gyakorlat itt-ott...)
Valahol valaki kifejtette, hogy valójában egy autóreklám első képkockája csúszott be véletlenül(?) két jelenet közé, mely reklámot külön meg is mutatott nekünk. Autók egy rommázúzott stadionban - "minden terepre tökéletesek, és a minden körülmények között épek maradnak" - sugalmazza. Azért ez is érdekes dolog ám, épp egy stadiont találni ki rommá zúzva "terepgyakorlatnak"...
*Közben a Big Brother, azaz a Nagy Testvér névválasztásáról, és a Mindent Látó Szemet ábrázoló logójáról, ezek esetleges jelentősségéről már ugye szintén el is feledkezhetünk...

Először is, azt természetesen tudjuk, hogy hatalmas katonai készültség van is Londonban, de mindekit óva intenék attól, hogy azt gondolja "helyes magyarázatként" ezekre a kis filmekre, hogy "a katonai erők jelenlétét csupán túlfantáziálták, és kiszínesítették a reklámok" illetve hogy "így mennyivel nagyobb durranás ez az egész olimpia, jól el lehet adni".
Kérem szépen, az a katonai jelenlét nem csak dísz ám! Azok ott valódi katonák, valódi rakéták, valódi "kilövő állások", és mindez nem is kis mennyiségben. Mintha pont egy háború közepén rendeznének olimpiát - és nem fordítva, miszerint "az olimpiát hivatottak védeni" ezekkel. Ha ekkora készültség kell hozzá, akkor talán úgy lehetne a leginkább megvédeni a rendezvényt (illetve a résztvevőket), ha lefújnák(!) az egészet. Én ezen már hónapokkal ezelőtt is így hüledeztem, csak egy sort nem írta róla, de a fent már említett egyéb körülményekkel együtt véve igencsak feszélyezőek ezek az infók, szóval nem árt egy ilyen hozzáállást is mernünk megfogalmaznunk magunkban. De persze sejthetően ez sem erről (a biztonságról) szól: hát ha majd 'védekezni' kell, akkor rendeznek egy jó kis háborút az olimpia egén - végülis nincs ezzel semmi gond, az mindenkit megóv majd a bajtól...
Lehet, hogy külső nézőpontból olyan, mintha egy kicsit lázított állapotomban beszélnék, de a körülményeket tekintve mégis nagyon nem mindegy, hogy mit is visznek most végig - még ha nem az angliaiak (ott, a vezetésben), bár...

Mindenesetre, ha lesz is merénylet, felmerül majd a kérdés, hogy nem-e önmerénylet az, mint pl. volt az annak idején 2001. szeptember 11.-én is (és még ez is csak egy példa a sok közül).
(Ha egyszer megírom az arról tervezett bejegyzésemet, meglátjuk, hogy egy teljesen körülményfüggetlen elemzésből is milyen nevetségesen egyszerűen kiderül majd, hogy mennyire önmerénylet is volt az(!). Csak persze azt is szeretném azért majd továbbgondolni, és mögénézni, ha már egyszer kiderült a csalafintaság, és nem csak azzal szeretném kimeríteni a témát.)

Ugyan látszólag még nem is történt semmi fontosabb, azért azt mindenképpen szeretném minden olvasónak a figyelmébe ajánlani, amit PirosPirula írt eddig az olimpiáról. (Annyira örülök, hogy még manapság is akadnak olyan naprakész, és kritikus blogírók, akik sokakat elérve tájékoztatnak is ezekről, nem úgy mint én. Bár ettől még én sem dőlhetek kényelmesen hátra...) Az első bejegyzése: Olimpia 2012 - Londonban vagy a televiZION?, és a második: Az olimpiai megnyitó .

Ezekből kiderül pl. az is, hogy tavaly Angliában a Buckhingam Palotában kórusban énekelte mindenki Angliáról, hogy "sötét sátán-halmok", illetve arról vízionált még a dalszöveg, hogy egy Új Jeruzsálem (más néven: ZION!) van születőben Nagy-Britanniában. Mondhatnám, hogy ezekről a sötét dolgokról már "tudtam" eddig is, nekem nem ez volt újdonság, a leginkább ennek felvállalása lepett meg. Az olimpia megnyitóján pedig - igen, ott a Mindent Látó Szemet jelképező kivilágítások alatt - szintén nem csak hogy előkerült Jeruzsálem, mint dal-téma, de olyan "színeket" rendeztek, melyeknek címe pl. "A pokol fővárosa" - értve ezt Londonra. Ha ezek nem egyértelmű önvallomások, akkor nem tudom, hogy mi az. Csak persze megtehetik, mert a lényeget senki sem fogja fel. (Lásd bővebben a fenti linkeken!)

Ez utóbbihoz legyen még egy kis gondolatmenet: tényleg nyíltan megmutatkozóban van az Új Világrend? Ami amúgy nem olyan, hogy sokáig nincs, aztán egy ponttól kezdve már van, hanem ahogy a világ is folyamatosan változik, úgy a világ rendje is folyamatosan változik, tehát amit itt tervezenek létrehozni, az már részben most is bőven működik. Részben, de az Új Világrendben élünk ma is; a helyzet nem is az, hogy még nem vezették volna be, hanem az, hogy még nem készültek el vele, de nem csak, hogy lesz, de már van, és volt is NWO (New World Order), viszont nem csak ennyi az egész, még mindig lesz rosszabb a rendszer... ("Ha engedjük" - mondják sokan, bár inkább az a kérdés, hogy tudjuk-e nagyob léptékben befolyásolni a dolgokat.)

Megint más dolog, de még itt a szimbolikáknál maradva térnék ki a hazai tévécsatornák logóinak váltására is. Nem tudom, hogy mindenképpen meg kell-e látnunk ebben valamit, hiszen az új logók hasonló elgondolással készültek egymáshoz képest, mégis sokféle különálló képet sikerült alkotni közülük, és az is igaz, hogy amíg az M1-en egy, addig az M2-n két vonal van, tehát számosság szerint sincs elvileg min agyalnunk, azoban azt tudjuk, hogy a logók váltását teljességgel az olimpia kezdetére időzítették, és az M1 lett az a csatorna ahol éjjel-nappal közvetítik az olimpiát. Tehát az M1-en azt tapasztalhatjuk, hogy az olimpia kezdetétől fogva, és annak megállás nélküli közvetítésétől kezdődően egy kör, és egy mögötte áthúzó vonal került ki a képernyők felső sarkába, maradandóan. A rossz vicc pedig az az egészben, hogy "ha nagyon muszáj", akkor még bizony ebből is kiolvasható** a Mindent Látó Szem szimbóluma.

Akár csak a Now TV-nél, ami szintén reklámozta magát egy kicsit a 2012-es játékok (és háborúzgatások) kapcsán. És még sok-sok más helyen előfordul ez a 'képjel', ahogy ott volt eddig is pl. a Fókuszban, bár meg kell jegyezni, hogy ez utóbbihoz a nevéből adódóan még természetesen illik is. De amint azt már írtam az előző bejegyzésemben is: "bár lehet ezeket haszlálni háttértudás nélkül, tudattalanul is, vannak, akik tudatosan használják, így mindig felmerül a gyanú, hogy nem erről van-e szó már megint".

**Tulajdonképpen irdatlan sok minden olvasható ki ezekből az egyszerű formákból, azonban sosem szabad elfeledni, hogy az okkult is épít természetes formákra, hiszen mi sem kifejezőbb jelentéstartalmú, mint maguk az úgymond "ősképek" - ha értjük, hogy mire gondolok. Az más szempont, hogy az okkult használói mit hogyan, és miért úgy értelmeznek, ahogy, de nem csinálják ok nélkül. A legkirívóbb kérdés pedig itt az, hogy bizonyos formák, mintegy jelképek miért köszönnek vissza ma már szinte minden logóban? Persze, egy kör, meg egy vonal ugye nem "nagy ügy", de ezt sem csak ilyen kicsinyesen, és egyoldalúan lehet kezelni - ha valóban jól, józan paraszti ésszel szeretnénk értelmezni ezen jelenséget, és feszegetni annak hátterét, kicsit befogadóbbnak kell lennünk.

Visszatérve a fővonalhoz, a "kedvencem" amúgy az a 2010 májusában(!) íródott, és a Rockefeller Alapítvány weboldalán(!) megjelent dokumentum, melynek a 34. oldalán a következő szöveget találjuk, méghozzá múlt iőben írva:

"Devastating shocks like September 11, the Southeast Asian tsunami of 2004, and the 2010 Haiti earthquake had certainly primed the world for sudden disasters. But no one was prepared for a world in which large-scale catastrophes would occur with such breathtaking frequency. The years 2010 to 2020 were dubbed the “doom decade” for good reason: the 2012 Olympic bombing, which killed 13,000, was followed closely by an earthquake in Indonesia killing 40,000, a tsunami that almost wiped out Nicaragua, and the onset of the West China Famine, caused by a once-in-a-millennium drought linked to climate change...." Etc.

 

ami nagyjából így hangzana magyarul:

 

"A szeptember 11.-eihez, a 2004-es Dél-Kelet-ázsiai cunami-éhoz, vagy a 2010-es haiti földrengéséhez hasonló pusztító sokkok bizonyára megalapozták a világban a váratlan katasztrófákat. De még egyszer sem érték a világot ilyen lélegzetelállító gyakorisággal történő, nagyszabású katasztrófák. A 2010-2020-as évek joggal neveztettek a “végzet évtizedének”: a 13.000 halottal járó 2012-es olimpiai bombázás, majd az azt nem sokkal követő indonéziai földerengés 40.000 embert ölt meg, egy cunami majdnem kiirtotta Nicaragua lakosságát, és egy, az éghajlatváltozással összefüggő, és évezredenként egyszer előforduló aszály a Nyugat-kínai éhínséget okozta..." Stb.

A dokumentum többi része is kiemelten érdekes tartalomú, de ami minket most lényegében érdekelhet, az ez. Ismétlem: 2010 májusában megejelent dokumentum, és múlt időben írnak az állítólag 2012-től kezdődő eseményláncolatokról...

Rockefellerék is tudnak valamit? (Ez a kérdés valami vicc akart lenni? Na de haldjunk szép sorjában...) Máshonnan veszik, vagy ez egy az egyben a saját tervezésük? Meg fog valósulni, vagy ilyen direktben nem írkálnának ők sem az internetre mindenfélét? De akkor is nagyon vad dolog ilyet leírni: ha hiteles forrás alapján írják le az egész eseményt ennyire előre láthatónak (sőt, megtörténtnek!), akkor egyrészt ugye honnan a francból tudják ezeket ilyen pontosan meghatározva, másrészt, ha ez így van, akkor a híradóban miért nincs benne? Ha pedig nem igaz (félrevezetés), akkor miért éppen a világ legbefolyásosabb bankár-családjai írkálnának ennyire vészes sorokat csak úgy bele a levegőbe?
Értsük meg, hogy semmiképpen sem stimmel a dolog: most ők vagy tisztességes bankárok, és semmi közük nincs valamilyen világ leigázási forgatókönyhöz, ami összeesküvés-elmélet (=iszonytató baromság, ugye), a sátánista háttérről már nem is beszélve, vagy valami nagyon nem stimmel a házuk tájékán? "Kápizs"?

Összességében én sem mondom, hogy lesz valami, de azért látványosan dolgoznak azért, hogy az 'összeesküvés-hívő' emberek beletegyenek a gatyájukba. Aztán vagy mi járatjuk le magunkat...akarom mondai ők minket, mert aggódunk...aggódtatnak minket, pedig nem lesz semmi (legalábbis látványosan), vagy tényleg lesz valami, és akkor kétszer is tehetünk a gatyánkba, mert kezdik felvállalni az NWO-t nyílt titokként, és mostmár egyre nyíltabban fogunk belecsöppenni Orwell valóságába(?!).

Aki meg ezt nem fogja fel, az majd úgy járt. Azért el lehetne gondolkodni néha, hogy talán mégsem a hivatalos közegnek van olykor igaza, hanem ezeknek az 'összeesküvés-hívőknek', akik amúgy a közvéleménnyel ellentétben nem mind hívők, ugyanis van, aki befogadó gondolkodással jutott el bizonyos csalafinta eredményekre. Nem agy nélkül hinni (a hivatalos közegnek sem!), hanem aggyal felfogni ajánlatos nekik is az "elméleteiket"... Én is ez utóbbit teszem.

 

Azt hittem, hogy rövidebbre fogottabb lesz majd ez a bejegyzés, és a lényegre inkább csak hivatkozásokkal világítok rá, de nem így lett.
Nekem 4 napomba tellett ez a bejegyzés, nektek pedig most adott az idő a leüllepedésre, ha sok lett volna ez a bejegyzés minden bekezdésével, és a linkjeivel együtt véve.
Remélem, hogy sikerült elgondolkodtatni.



2 komment

Címkék: történelem fénykép minden 2012 ehh kiemelt szimbolika összejátszás közfelfogás NWO pirospirula önleleplezés üzenetértés

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr906249627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M.A. 2012.08.03. 09:42:09

NOW = NWO. (Ezért is van egy ilyen nevű feminista szervezet Amerikában.)

teGergő 2012.08.07. 15:31:53

Amúgy a Fókusz-ban is használnak a jelenlegi design-ban díszítésként egy álló háromszöget, amelyben egy díszes kör látható. Nem is éppen a közepén, hanem a felső fele felé húz jobban. Egyik nap láttam a Fókusz Plusz kezdő képsorait (nem tudom, hogy a simánál hogy van), ott pár másik grafika után jött elő ez a háromszög a körével, és a ezután ebből a körből alakult ki a Fókusz logója. Vagyis olyan ez, mintha - az animáción belül - azt egyértelműsítenék, hogy az ott egy szem a háromszögön belül. :D


süti beállítások módosítása