Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2013.01.30. 16:23

Lustaságomról ad tanúbizonyságot, hogy idén talán minden eddiginél jobban leálltam a blogírással, kerek egy hónapja nem produkáltam semmit. Ez persze nem újkeletű dolog az én esetemben, annál inkább viszont kivételesen eljutottam egy olyan álláspontra, hogy most kárpótlásul az elmúlt időszak piszkozatait nyilvánosság elé tárom, és nem csak beszélek róluk. Folyamatosan kerülnek elő az újabb, és újabb témák, amelyeket jórészt szinte már mind meg is fogalmaztam, és januárban mindenképpen be akartam fejezni, de megszállt, és elnyomott a lustaság - így piszkozataimat kapjátok most készhez, tovább nem váratva velük. De miképpen csak piszkozatokról beszélünk (és vannak bennük gyatra megfogalmazások, kifejtetlen részek, stb.), nem kezelendők teljes mértékben komoly írásoknak. Természetesen a jövőben szeretném őket kiegészítve, rendbe szedve, komlpett bejegyzésekként is publikálni, tehát ami késhet, az nem múlhat, és ez csak egy kis előlegezés.



Elméletben megvan a sorrendbem, hogy melyik bejegyzést melyik szeretné követni, függetlenül attól, hogy van, amit már régesrégen el kellett volna készítenem, és most mégis a legújabb témák után kerültek be a sorba. A piszkozatokról képeket készítettem, de az átláthatóság kedvéért nem ágyazom be őket, csak linkelem azokat. A bejegyzések a tervezett sorrendben, 2013. január 30.-ai állapotukban:

1.: Világvége 2012
Témája miatt nem mutatott volna rosszul, ha ez lett volna 2013 első bejegyzése, viszont a jelen helyzetjelentésen felül még mindig azt tartom, hogy ez lesz az első komoly, avagyis kiemelt bejegyzés idén. A sorban mindenképp az első helyen áll. Amíg ez nincs kész, addig a többiből is csak a piszkozatot olvashatjátok.

2.: Az Idők Jelei: Ingress - Az Emberiség Szétválasztása
Erről a témáról nem sokat írtam még le, de tulajdonképpen csak egy konkrét cikkre adott reakció szeretne lenni, úgyhogy elvileg könnyedén le fogom tudni róla írni a felmerült gondoltakat, ha eljutok odáig.

3.: RE: A "rendszerváltás" óta is EGYpártrendszerben élünk - Visszatérő propaganda, most a Békemenettől
Szaftos téma, csak a csúfos oldala, hogy sajnos azóta a téma alapját képező plakátok már nem láthatóak az utcákon, csak a fényképeimen. Igaz, azóta megérkezett az MSZP válasza is, és most azt nézegethetjük élőben. Már azok is le vannak fényképezve, szóval azok is be fognak majd kerülni e bejegyzésbe.

4.: Index: "Matolcsy: Át kell állnunk az új világrendre"
Ez tulajdonképpen egy már lassan réginek mondható kommentemből akart összeállni, sok újat nem is írva le benne, mint eredetileg. Viszont ahogy sodródtam az el nem készülésével, úgy tetszett, jobb lenne az előző bejegyzés után kapnia helyet, és nem ezzel kezdeni az évet.

5.: Általános vélekedhetőség a szilveszteri műsorokról
Ezt a bejegyzést szó szerint szilveszter napján kezdtem el. Eléggé általános gondolatokat boncolgatna a politikai közéletünkről, de azért nem árt, ha mégvalaki, mégegyszer, még egy helyen, cskazértis leírja őket. Viszont ha már ennyi politikai bejegyzés van tervben, ide illene majd be a sorba.

6.: Magyarság-ellenes, gyalázatos, baljós szimbolikák a felújított Margit hídon?! (megkésett bejegyzés)
Hát nem kicsit megkésett bejegyzés, de hogy mennyire, az már meg lett fogalmazva a piszkozatban is. Jelenleg az is sok gondot okoz még, hogy a helyszínen, még 2012-ben készített 700 fényképet csak nemrégiben válogattam szét, és szűkítettem le olyan 50 szóbajöhető képre, de akárhogy nézegetem őket, úgy érzem lehetetlen a bejegyzés számára a maximum 10 fénykép elérése, ennyire nem tudom szűkíteni a kört. Jelenleg még azon 50 képnél tartok, szóval megy az ádáz, de eredménytelen agyalás ezeken is.

7.: PirosPirulaProjekt - Egy Új Világ hajnala (videó)
Kiváltképp érdekes számomra visszanézni ezt a bejegyzést, hogy a "ma" szóval kezdődik, ha azt veszem alapul, hogy ez a "ma" a videó megjelenésének másnapjára esett, ami pedig január 4.-én volt. Mindazonáltal ahogy gondolkodtam még ezen a videón, egyre inkább úgy érzem, hogy nem szeretnék róla bejegyzést írni. Lehet, hogy ez ki fog maradni végül, és szándékosan nem fog elkészülni.

8.: 'Az Üzenet' c. filmről - a tisztá(bba)nlátás érdekében
Ez a bejegyzés már a blogom indítása előtt is piszkozatok tárgyát képezte, azonban azóta sem jutott előrébb. Novemberben, a blogom egy évessé válása után szerettem volna a soronkövetkező bejegyzésként, mint szintén egy legalább egy éves témát végre valahára elkészíteni, de... De... De... A felhalmozódott, újabb témák pedig ismét a jövőbe taszították a tervét. A piszkozatban látható eddigi öt oldalt egyébként egyetlen nap alatt dobtam össze, azóta viszont valahogy elszállt a motivációm felőle. Bízom benne, hogy aztán majd ez is elér egy igazán pofás kidolgozottsági szintre, ha kész lesz.


Mindezeken felül összesen 16 további elkezdett, és bejefezetlen bejegyzéssel számolok, de most csak a fentiek vannak "napi-", vagy méginkább "havirenden", a többit itt és most nem teszem közzé. Remélem megérte legalább ezt a bejegyzést elkészíteni, hogy belenézhettek az aktuális piszkozatokba. Ezt is már-már kínomban dobtam össze, csodálkozom, hogy össze is jött kevesebb, mint két óra leforgása alatt, de örülök neki. Huh. 2013 egyáltalán nem tervezett legelső bejegyzése. Hát ha már más nem, hát legalább ez legyen meg.



2 komment

Címkék: előzetes minden helyzetjelentés blogíró 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr976249615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teGergő 2013.02.01. 17:26:16

Egyébiránt, ha már ilyen nyilvánossá lett pár terv, azt is elárulom, hogy Az Üzenet-es bejegyzésnek egy "reklámot" is szántam a megjelenése mellé, hogy többeket bevonzhasson. Ez sincs kész, igazából nem most van itt az ideje az elkészítésének. Sokkal lassabb még, mint eredetileg képzeltem el, és sokkal üresebb is, szóval ez sem több egy kis ízelítésnél. Ha majd ráfekszem erre a bejegyzésre, igyekszem a videót is tartalmasabbá, és pörgősebbé tenni: http://www.youtube.com/watch?v=3S2eg_YfVkE

teGergő 2013.02.16. 13:48:23

Mindig módosulnak a terveim, a megvalósulásukról nem is beszélve... Most úgy érzem, hogy 3. piszkozat lenne a legelőrébb való, tekintve, hogy egyre több a szóbajöhető plakát az utcákon, folytatódik a történet... Ebbe a 4., és 5. piszkozat teljességgel beolvasztható is lenne. A többi meg majd jön, ahogy jön. Kiégett belőlem a bejegyzésben írt fontossági sorrend. Másrészt a február 2.-ai égfigyelős bejegyzést is ki tudnám egészíteni újabb képekkel, de napról napra elmarad, hogy ezzel foglalkozzam. Kommentelni könnyebb volt.


süti beállítások módosítása