Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2013.02.22. 21:28

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Bár a 2001. szeptember 11-i merényletek valódi hátteréről eredetileg ezen a blogon szerettem volna egy részletes bejegyzés keretében megemlékezni, korábban arról írtam, hogy ezt végül az időközben létrehozott Irányítók-wiki weboldalán tettem meg.
Eképpen a blogon már nem lesz egy az egyben látható, csak linkelhetem azt folyton-folyvást. De jobbára, hiszen az az oldal az egykor tervezett bejegyzésemtől eltérően folyamatosan csiszolódik, és kiegészül mások által is, így sokkal többet ad, és érdemes rá időnként visszanézni.
Most, a célból, hogy minél többen követhessék a fejleményeket, itt is felhívom a figyelmet arra, ahogy ma spontán felindulásból újra szerkeszteni kezdtem az oldalt. A cikket egy olyan új résszel egészítettem ki, amelyben a merényletek előjeleit kezdtem el részletezni. A részleteket alább olvashatjátok.
(Természetesen ha valami időközben módosul az "iWiki"-n, az itt már nem fog módosulni.)

 


Filmekben

Egyes emberek a merényletek után a terrortámadás előtt készült hollywood-i filmekben számos utalást, előrejelzést véltek felfedezni a leendő szeptember 11-i "forgatókönyvre" nézve. Nyilvánvalóan nem minden meglátás fedi a valóságot, és részben valótlan összeesküvés-elméleteket is szültek, azonban a kevésbé egyértelmű észrevételek mellett akadnak egészen nyilvánvalóak is.

Az észrevételek általánosságban a következő jelenségekből indulnak ki:

* New York városának egyik jelképe, maga a WTC tornyai előszeretettel történő filmezése, valamint esetenként ezek, vagy a világ más (akár fiktív) tornyainak felrobban(t)ása, összedőlése. Ilyenek pl. a Die Hard első részében (1988) a Nakatomi-torony-nál történt robbantás, a Die Hard harmadik részében (1995) a Manhattan-ben történt robbantás egy bank kifosztásáért (asszociálhatunk a pénzvilágra, ebből a világkereskedelmi központra), vagy a Fight Club (1999) zárójelenetében (a filmbe egyébként egyáltalán nem illeszkedő) szakszerűen felrobbanó, és összedőlő tornyok. [Lásd itt!]
* A filmekben számos alkalommal megjelenő 911-es számsor, vagy éppen a számsort idéző óra-állások gyakori megjelenése (fali-, vagy karórákon az óra, és a perc mutatói a 9-es, és a 11-es számra merednek).

Túl sok magyarázatot nem igénylő, konkrét alkotások:

* A Mátrix-trilógia első részében (1999) egy, a főszereplő adatait tartalmazó lap szerint Thomas A. Anderson útlevele 2001. szeptember 11.-én jár le.



* Egy volt amerikai tv-sorozat, a The Lone Gunmen 2001. március 4.-ei Pilot c. adásában (fél évvel a valódi terrortámadás előtt) az amerikai kormány hackeres megoldással eltéríttet egy gépet, és egyenesen a World Trade Center egyik tornáyba akarja irányíttatni - a gép becsapódását a terrorista cselekmény ellenében dolgozó hackerek, a film főszereplői az utolsó pillanatban akadályozzák meg. [Lásd itt!]

Egyéb helyeken

Az 1982-es megjelenésű Illuminátus kártyajáték Terrorist Nuke elnevezésű lapján is a 2001-ben elkövetett merényletekre előreutaló tartalmakat láthatunk.


 

Ez persze még bőven kiegészíthető lenne, de valahonnan el kell tudni indulni - íme az alap, amit ennek a témának szentelek. Egyébként azért is örülök, hogy ezt elkezdtem, mivel szemlátomást a szerkesztésem után pár órával egy Névtelen szerkesztő kiegészítette a cikk más szakaszait is. Örülök, hogy ilyenek is vannak. :)

Ámde, ha már mindezeket megemlítettem, magát a teljes cikket nem, de egy másik szakaszát szintén bemásolom ide, amelyhez szintén volt közöm:

 


A 9/11 szimbolikai jelentőssége

Szeptember 11.-ének, vagyis az év 9. havi 11. napjának megválasztása szimbolikai jelentősséggel is bír. Ha a terrorcselekményről alkotott hivatalos magyarázatokat vesszük alapul, akkor az a kép tárulhat elénk, mintha ez az USA segélyhívó számára (a 911-re) tett utalás, mint az USA-szervek elleni és feletti győzedelmesség üzenete lett volna, azonban az Irányítók világszerte tapasztalható törekvéseit (befolyásait) figyelembe véve sokkal valószínűbb, hogy mind a segélyhívó számot, mind pedig a merényletek időpontjának megválasztását a 9-11 számkombináció szimbolikájára építették (Lásd ott!).

 

Továbbá ez úton is arra kérnénk, és bíztatnánk mindenkit, hogy segítsen az "iWiki" szerkesztésében, és terjessze! Napjainkban a Sötét tudás "legyőzése", és az azon felül kerekedés fontosabb, mint valaha, ebben pedig ez az oldal szeretne egy újabb előrelépést adni a társadalom azon becsapott, tévelygő embereinek, akik egy hazugságáradatban felnőve a mai napig is fejjel lefelé látják a világot - de ehhez Ti is szükségesek vagytok! Az oldalt bárki szerkesztheti, és nem az elvakult, egyoldalú összeesküvés-elméletek gyártása a célja, hanem éppen ellenkezőleg: a minél objektívabb, minél több szempontú, és minél több érvet felmutató írássorozat, amely felébreszthetné, éberré tehetné a Ma még alvó embereit. Kérünk titeket, hogy segítsetek ebben, és csatlakozzatok az oldal szerkesztéséhez!

Köszönöttel: az Irányítók-wiki mindeddigi szerkesztői.



9 komment

Címkék: előzetes film történelem fénykép minden terrorizmus jövőkép emlékezés kiemelt összejátszás blogíró 2013 irányítók közfelfogás üzenetértés lényeges-apróság kettős-beszéd

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr306249613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teGergő 2013.02.22. 22:12:12

Közben HunBeton megkezdte a Facebook-ról szóló cikket. Hajrá, hajrá! http://hu.iranyitok.wikia.com/wiki/Facebook Mint tudjuk, a facebook sem adja át jogosulatlanul adatainkat harmadik személynek. De miért is tenné, ha ebben az esetben ez egyszer az maga a harmadik fél? Legalábbis, ami közvetlenül akként is viselkedik. Nagyjából ez a véleményem a facebook-ról, na meg az, hogy egy önadatoló titkosszolgálati adatbázis, és én ebben nem kívánok részt venni. Így is elég sokat használom az internetet ahhoz, hogy lehessen rólam ezt-azt tudni. Legyen elég ennyi az adatbázisok nyerészkedőinek, nem kívánom önként adni alájuk a lovat. Persze ugyanazt teszem nagyjából így is, de talán számít, hogy nem idomulok bele teljesen az Ő általuk megálmodott rendszerbe. :)

aaaNikki 2013.02.23. 12:48:49

Nem robbantás történt, az csak a gondolat beültetése volt, hogy a nép elfogadja. Ennél bonyolultabb az ügy: http://www.richplanet.net/starship_main.php?ref=140&part=1

teGergő 2013.02.23. 12:57:57

Hogy pontosan hol nem történt robbantás? A filmekben? A valóságban? Egyértelműbben is reagálhattál volna, pl. egy sor idézésével. :) Egyébként bár a linket most még nem néztem meg, van sejtelmem, hogy miről lehet szó, előttem is ismeretes több (olykor nem egymásnak ellentmondó, inkább egymást kiegészítő) "elmélet" szeptember 11. valódi forgatókönyvével kapcsolatban.

teGergő 2013.02.23. 13:00:37

Csak azért kérdezem vissza, mert úgy rémlik a bejegyzésben a valóságról egy szó sem esett, csak a filmekről volt szó, tehát ha most azt mondod nem történt robbantás, akkor azt a bejegyzés alapján a filmekre kéne reagálnod. De gondolom a valóságra gondoltál, csak akkor így meg nem voltált valami egyértelmű. :D

aaaaaNiki 2013.02.28. 10:36:48

A terminátorban is van 9-11. A fenti aaaNikki nem én vagyok egyébként. Biztos túlságosan bonyolult feladat lenne egy, az enyémtől kissé jobban eltérő nicknevet keríteni....

teGergő 2013.02.28. 15:34:26

Fel sem tűnt, hogy nem a te neveddel lett írva, pedig azt már megfigyeltem, hogy sosem írod másképp/rontod el. :) Az én értelmezésemben nem lehetett véletlen a név"azonosság", hanem szándékos megtévesztés akart lenni - és lett is...

Alienexperiment 2013.03.02. 19:27:50

A 2 torony ledöntése tényleges, a 911-es dátum okkult asztrológiai okok miatt lett kiválasztva, a repülőgépek, robbanások viszont csak beültetett gondolatok (minták) voltak, a valóság egy energiafegyver volt, a környező utcákban az autók acél részei spontán rozsdásodtak, ezt nehéz lenne a repülőgépek becsapódásával magyarázni: http://www.richplanet.net/rp_genre.php?ref=140&part=1&gen=2

teGergő 2013.03.02. 19:56:56

Magyarán te írsz aaaaaNiki nevében, Alienexperiment? Nem vagy kitiltva a blogomról! Nyugodtan elmondhatod a véleményedet, bár jobb, ha tudunk egymással kommunikálni is, és nem csak mondod a magadét (még mindig ez volt a baj a 2012 blogon, tudtommal, és az maga itt is baj lenne, de ettől még ne legyenek velem szemben sunyi előítéleteid)! :)

Alienexperiment 2013.03.08. 17:28:53

Néha már keverem, mert ez is blogol, és megjegyzi a neveket. (csak a 2012-n van cenzúra, itt egyelőre még nincs) Kösz. (majd tallózok be pár érdekességet, aztán lesz) Pl ez itt: CÍMLAPRA kellene, de nem merik! http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=a8c85845b


süti beállítások módosítása