Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2013.03.02. 11:38

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Frissítve: 2013-Márc-14

Na lassan tényleg elkezdek blogot csinálni a blogomból, és nem hagyom ki ezekből a dolgaimból sem a kedves olvasókat. Bár itt előzetesen nem, de más helyeken már "hirdetgettem" ezt az "autósblokád" nevezetű dolgot. Közvetlenül nincs semmi köze Kásler Árpád-hoz, tehát az előző bejegyzéskhez a jelenlegi nem kapcsolódik annyira, de őutána elég jól kapcsolódott a témakörbe a dolog, és hamar rátaláltam.

Tegnap én is kint voltam ezen az "autósblokádon", megnéztem mit, és hogyan is akarnak ezzel elérni. A szervező a Koppány Csoport, egy otthonvédő csoport volt.

Mint kiderült, szó szerinti autósblokád nem volt, inkább autós vonulgatás: olyan 80 autós gyűlt össze, transzparensekkel, és kiragasztott papírokkal, amely rendezett, fegyelmezett, rendőrségi asszisztálással irányított vonulgatást vezetett le előre egyeztetett útvonalon. Tehát egy bejelentett demonstráció volt.



Bár az útvonal elhaladt Végrehajtói irodák, a Parlament, illetve a Bankszövetség és Nemzetgazdasági minisztérium épületek előtt, amelyek előtt rendszerint megállt az összes autós, és nyakba-főbe dudálgatott, illetve kihangosított beszédet is mondtak, az én szememben a jelmondat, miszerint "állítsuk meg a kilakoltatásokat" semmiben sem valósult meg. Vigyázat, ettől még koránt sem mondom azt, hogy semmi sem történt! :) Ami megvalósult az az, hogy sikerült civil emberek, járókelők sokaságának figyelmét felhívni az ügyre. Sokaknak tetszett, és bíztatták a vonulásban résztvevőket - bár számomra azon kívül, hogy az ő figyelmüket hívtuk fel ezekre, valójában még több nem történt.

Mint számomra kiderült így utólag a netről, ugyanilyen vonulgatást már két héttel ezelőtt is csináltak: A Koppány Csoport autósblokádja HÍRHÁTTÉR TV (2013-02-15).
(Ezen videó Molnár F. Árpádtól, a Hírháttér szerkesztőjétől való. Kicsit furcsa lehet, hogy bevágott néhány látszólag oda nem illő anyagot is - bár nyilván valami céllal rakta oda ezeket -, de ezeket nézzétek el neki, ha nem értitek (mondjuk én sem teljesen :)), a fontos a tájékozatás, amit elmond a videó alatt.)

Szóval ez végső soron figyelemfelkeltés, amihez azért hozzá kell tenni, hogy bizony, ez is a szólásszabadság kérdésköre, minden ember véleménye számíthatna, és itt sokan demonstrál(hat)ták véleményüket - éppen csak közvetítés nincs. Személy szerint csak az ECHO TV munkatársait láttuk, mások nem nagyon jöttek el, hogy közvetítsék a - mint ki derült - nem is először rendezett demonstráció üzenetét.

Valószínűnek tartom, hogy a jövőben is rendeznek még ilyen figyelemfelkeltő akciót, illetve a Bankszövetség előtt elhangzott, hogy legközelebb ha kell, engedély nélkül, és Bank-blokádot fognak szervezni (körbevenni az épületet? - mondjuk ez a fogalom még tisztázandó). Nem tudom mi lesz ebből, de talán folyamatosan sikerül többek figyelmét felébreszteni, és csatlakoztatni őket ezekhez a mozgolódásokhoz. Ha nem is feltétlenül a vonulgatáshoz ("igehirdetéshez"), de bármilyen módon, akár tevékenyebb módon is, hogy részt vegyenek a bankok, és a kilakoltatások ellenében.

Én a leginkább képek, és videók készítésével járultam hozzá az egészhez, ezekből a későbbiekben készítek majd egy összevágott videót.

Addig is, bár annyira nem volt éppenséggel egy történelmi esemény, hogy részletekbe szedjük, de azért hogy mégis láthassuk mi történt, fényképeimen szemléltetem a történteket:

 


Gyülekező a városligeti parkolónál


Elindultunk, kb. 80 lassan csorgó autó foglal el hosszábban egy forgalmi sávot rendőri asszisztálással,
és mégis ki sem ért a kocsisor a vége a városligetből, máris "feltorlódtunk" a Császti Végrehajtó Iroda előtt
Megj.: lehet anyázni a dugóért forgalom engedélyezett lassításáért (volt rá példa), de valamit valamiért!



A 7-es buszcsaládon utazó tömeg első kézből értesülhet a mozgolódásról


Az második "feltorlódás" a Magyar Birósági Végrehajtó Kamara épülete előtt


A menet eleje


Kicsivel később a Hősök tere után, az Andrássy úton


"ELÉG VOLT - mennyi magyar áldozat kell még?"


A Deák tér, és a Bazilika között


Megérkeztünk a Kossuth térre


A 2-es villamos utazóközönsége is részesül az eseményből


A tábla másik oldala a Parlament előtt:
"ELÉG VOLT - a bankok és az őket támogató politikusok rablásából"



Az üzenet a helyszínen - csak a járókelőket érdekelte


Gyülekezés, beszédmondás, figyelemfelkeltés


Tovább a József Nádor tér felé


Bámészkodók, mosolygó, üdvözlő emberek a kisutcákban is


József Nádor tér - a Bankszövetség épülete
Megj.: március 9.-én Kásler Árpád is ide szeretne "csődíteni" több ezer embert



Az épület bejárata előtt


Gyülekezés, kihangosított beszédek - az épületből senki rá sem bagózott


Végül a Deák téri forgalomtól vettünk el egy sávot, a "valamit valamiért" jegyében


Vajon hány ember figyelmét sikerült érdemben felhívnia az akciónak?

 

Szerk.: Ugyan már 11 napja, 3.-án elkészítettem, és feltöltöttem a következő videót az "autósblokádról", eddig csak kommentben tettem elérhetővé. De már furdalt, hogy nem tettem be a bejegyzésbe is egyértelműen, úgyhogy most íme:

 

Autósblokád - "Állítsuk meg a kilakoltatásokat" - Bp., 2013.03.01. - (Koppány Csoport)


Közvetlen link a videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=jwIsk3JZUf4


8 komment

Címkék: politika közlekedés fénykép minden emlékezés kiemelt pénzrendszer blogíró 2013 tevékenykedés koppánycsoport

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr876249610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teGergő 2013.03.02. 19:53:14

Vágatlan közvetítés a szervezők autójából, a menet a 13. percben indul: http://www.youtube.com/watch?v=5gKsEU3F79c

teGergő 2013.03.03. 14:51:02

Feltöltöttem a videómat; 20 perces, de talán nem teljesen unalmas: https://www.youtube.com/watch?v=jwIsk3JZUf4

2013.03.03. 18:44:32

A 13. percben.... Bizonyára véletlen.

teGergő 2013.03.03. 19:47:14

Az, hogy mikor kapcsolták be a kamerájukat őszintén nem hiszem, hogy sok jelentősséggel bírna, és nem is hiszem, hogy figyeltek erre. Ha az "időzítés" fontos, akkor itt jegyzem meg, hogy a gyülekező (14:00) után több, mint egy órával indult meg a kocsisor, a felvételt pedig eredetileg fél órával az indulás előtt kapcsolták be, mindössze a 17. percben kikapcsolták, majd átmozgatták, hogy nagyobb látóteret fogjon be, és ekkortól kezdődik a fenti videó. (Az első 17 perc is megtekinthető, valamint van 3. része is, az még másfél órás.)

teGergő 2013.03.04. 19:21:50

Mondjuk akkor már ezen is el lehetne gondolkodni, ami lehet szándékosabb, mint egy "kameraelindítás pont annyival előbb": Kásler Árpád március 9.-én, 11 órára hívta össze az országos gyülekezőt. 9.-én 11 órakor. :) Bár személy szerint kivételesen ezen sem agyalok, de azért nem is tagadom le. :)

aaaaaNiki 2013.03.07. 10:01:50

Úgy tűnik, hogy szőrszálhasogató a cikk, de valójában nem az. Szerintem. Érdemes elolvasni. http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/03/04/a-szegenyseg-diszkret-baja-avagy-autos-blokaddal-a-kilakoltatasok-ellen/

teGergő 2013.03.07. 15:44:21

Nem mondanám, hogy szőrszálhasogató, mivel vannak itt jogos kérdések is. Egyébként azt leszámítva, hogy vasárnap helyett valójában pénteken volt (bár annak is kora este tájékán értünk el fontosabb helyszíneket) én is szívesen gondolkozom a feltett kérdéseken. Én mint külsős, úgy képzeltem el, hogy majd akkor ott összegyűlik X autó, és mégtöbb ember, el lesz "barikádozva" valamely végrehajtó iroda, vagy valami más "közellenség-szerv" épülete, megbénítják a közlekedést, és legalább valami alkudozgatás megy majd az épület előtt a dolgozókkal, hogy itt vagyunk ennyien, és szerintünk ez így nem mehet tovább, többek között azért sem mert törvénytelen, és szeretnénk a tudtukra adni, hogy a későbbiekben is itt leszünk, ha nem változnak a dolgok - akár tovább is megyünk. Persze hogy ki mit vállal a maga részéről az a saját dolga, nem megyek bele képzelgésekbe. Szóval úgy voltam vele, hogy ha sokat nem is érünk el, csak a tudtukra adjuk a hatalomnak, amit amúgy az tud is, hogy az embereknek "nem tetszik a rendszer", legalább annyit elérünk, hogy megbénítjuk a helyi, és közvetetten a távolabbi forgalmat is, és ezzel legalább sikerül sokak figyelmét felhívni a fennálló helyzetre, és annak tarthatatlanságára, sokan értesülnek arról, hogy milyen olyan erők mozognak ebben az országban, amelyet a híradókban nem tesznek közkinccsé, és továbbá akár még a híradóig is eljut, hogy azért mégis miért volt ma dugóban a fél város. Bár bizonyára lesznek majd, akik ezért minket anyáznak majd, hogy ezzel a dugóval is csak a lakosságnak "ártunk" - hozzátenném, hogy itt azért sok tisztázandó kérdés felmerülhetne, a bejegyzésben írt "valamit valamiért"-en felül is, hogy miért nem kellene másoknak elmennie ilyen ügyek mellett, mondván, hogy nem az ő dolga, és ő legyen békén hagyva... Szóval, ehelyett rendőrségi asszisztálással vonulgattunk előre egyeztetett útvonalon, ami bár még mindig jobb, mint a semmi, de személy szerint valahogy nem tudnám autós blokád néven hívni. Autós vonulgatás, és igehirdetés. Részemről is kb. ennyi volt az összegzése az eseménynek, semmi olyan nem történt, amivel legalább a lehetősége meglenne annak, hogy érdemben előrébbvihesse az ügyet bármivel is. Mi vonulgatunk, elmondjuk a véleményünket, és rendőrségi asszisztálással már megyünk is tovább, nem maradunk, hagyunk mindent úgy, ahogy volt, és van. Kicsit kihangoskodtuk magunkat, esetleg megmutattuk, hogy képesek vagyunk összeverődni egy cél érdekében, de úgy igazán semmi tettereje, nyomatéka nem volt. Persze ezt mindig elmondanám, hogy ahhoz, hogy valamiből az legyen, aminek lennie kéne, ahhoz nekünk is egyesével hozzá kell tudnunk azt, ami ahhoz szükséges. Specviel én sem kérdeztem körbe a felállást, hogy mit, és hogyan terveznek az akcióval, és nem szóltam bele, hogy hol, mivel lehetne ebből egy nyomatékosabb akciót varázsolni, csupán megfigyelőként voltam mindvégig jelen. De ha kicsit aktivizálom magam, akkor lehet, hogy részint máshogy alakulnak a dolgok. :) Szóval "hangosan hirdettük az igét", igen, kb. ennyi. Lehet, hogy vannak emberek, akiknek felkeltettük a figyelmét, utána fognak járni a jelen helyzet visszásságainak, és csatlakozni fognak a megmozdulásokhoz. Ami egyébként úgy a legjobb, ha nem egy tömeg tagjaként veszi ki a részét, hanem a helyén, ott ahol van, ott tesz meg mindent az ügy érdekében. Mindenkinek ott kéne a dolgát csinálnia, ahol van, és akkor az egész úgy működne, mint egy igazi élő organizmus, amelyet így nehezebb megtámadni, megsérteni, eltéríteni céljától, mint azt az "organizmust", amelyik néhány hetenként egy helyen összpontosul, kicsit létezik tömegként, aztán szétmegy, és az emlékezetünket leszámítva szinte nyoma sem marad. Egyébként a Kásler-féle március 9.-ei (szintén hétvégi: szombati) "mega gyülekező"-n is inkább mint figyelő, tapasztalatszerző kívánok részt venni, és nem mint az, aki azt hiszi, hogy ezzel most milyen sokat tesz, és milyen sokat el fog érni. A rendszer tudja, hogy utáljuk, erre nem kell felhívni a figyelmüket. A kérdés csak az, hogy amíg nem működik a nemzet élő organizmusként (mivel a társadalom nem egyenlő a nemzettel - ehhez pont jó téma amúgy Szakál előadása is az ezutáni bejegyzésben :)), addig az alkalmanként egybeverődött tömegek csinálnak-e olyat is, amivel bármit is ki lehet eszközölni? 9.-éből eddig annyi látok, hogy megtelik egy tér párezer emberrel, Kásler Árpád tájékoztatni fog minket fontos dolgokról, amelyeknek a tudása elengedhetetlen lesz a jövőbeni "harcainkhoz", aztán hogy végülis kik lesznek még ott, és mit tesznek hozzá az eseményhez, többek között inkább olyan emberek, akik "a másik oldalt képviselik", arról nem tudok sokat. De az ő megjelenésük nélkül ez sem tűnik kifejezetten sokat érő események így előre nézve: ahhoz, hogy két oldal problémája rendeződjön egymással, ahhoz mindkét oldalnak meg kell jelennie (leszámítva, hogy ez a probléma nem kevésbé egyoldalú). Mindenképpen figyelemfelkeltő azoknak, akik épp nem fogják tudni, hogy mégis mi a fene folyik itt, kicsit talán ráébrednek arra, hogy mi zajlik a tv-képernyők világán kívül, amit a híradó sem nagyon közöl sokunkkal, azok pedig, akik már bekapcsolódva jelennek meg ott, mint a gyűlés résztvevői, ők pedig tapasztalatokat gyűjtenek egymásról, a közös dolgaikról, viselkedésükről, stb. Inkább tapasztalatokat fog ez adni mindenkinek, mint hogy egyébként bármi is történjen, én úgy érzem.

teGergő 2013.03.07. 15:52:49

Ja, azt viszont elfelejtettem, hogy hiába tűnik találónak a cím, hogy "A szegénység diszkrét bája", azért ez egyrészt nem szó szerint nem a szegény emberekről szól, és nem feltétlenül szegények vettek részt a demonstárción, hanem a banki önkénynek kitett hitelesekről szól, és bár akit már "helyretett" a bank, az egy ilyen eseményen - való igaz - nem tud résztvenni, de a megjelentek nem feltétlenül ún. hitelkárosultak, hanem otthonvédők, akik lehet, hogy éppenséggel kicsit sincsenek bajban, mindössze segíteni szeretnének azokon, akik magukon kívül bajba jutottak.


süti beállítások módosítása