Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2013.03.09. 20:09

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Frissítve: Márc-10

Na, megtartottuk a mai, 2013. Március 9.-ei, Kásler Árpád-féle "Mega Gyülekezőt". Egyelőre nem szeretnék bővebb beszámolót írni, és jelenleg az anyagaim feldolgozását illetően is a bőség zavara fogad, pedig jó lenne minél hamarabb összefoglalót csinálni készített videófelvételeimből. Egy videóval kapcsolatban azonban úgy döntöttem, hogy feltöltöm máris, és meg is mondom, hogy miért.

Történt ugyanis, hogy Kásler Árpád bejelentette, hogy a József Nádor térről délután kettő tájékán azt tervezik, hogy elindítják a tömeget a Kossuth Rádió irányába, hogy nyomatékot adjunk a Bakcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezete (B.É.C.S.), és a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete (BAÉSZ) által előzetesen összeállított két szöveganyag "beolvasásának" a rádióban. Ezeket a téren előzetesen felolvasták előttünk, majd megindultunk a rádióhoz, amely egyébként a Magyar Nemzeti Múzeum mögött található.

Az egésznek az az apropója, hogy a Kossuth Rádió - miközben több ezren voltunk jelen egy helyben, és több százan kiabálták a levegőbe, hogy "KÖZSZOLGÁLATOT!" - az nagyjából a következők kinyilatkoztatásával el is kívánta intézni az ügyet: "nem jöttek elegen ahhoz, hogy ők ezt beolvashassák, ehhez több emberre van szükség", tehát kvázi ennyi embernek a véleménye még nem elég nyomós ok ahhoz, hogy felolvassák a szöveganyagainkat. Persze egyrészt: mégis ki számolta meg, hogy mennyien vagyunk ott? Tudomásom szerint senki. Másrészt: én viszont az Astoriánál készítettem egy, igaz, minőségében maga után kívánni valót hagyó, de mégis a megjelentek igazán nyomatékos létszámáról tanúbizonyságot tevő felvételt, hogy lássuk, hány embert is tettek egyenlővé a "kevéssel". Persze itt nyomban felmerül az a kérdés is, hogy na és ki az, aki meghatározza, hogy mennyi a kevés, és mennyi az elég, vagy éppen sok eg ilyenhez? Közszolgálat az van, láttuk (meg mondjuk már aki, az tudhatta előre is...).

 

Kásler Árpád (BAÉSZ) - Mega Gyülekező - 2013.03.09. - Vonulás az Astoriánál

Közvetlen link a videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=yq3eKeKujz4



Szerk. #1
Kásler Árpád, BAÉSZ - RVMP - Koppány csoport - Magyar Rádió - 2013.03.09. 1. rész

Közvetlen link a videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=85xBeQVK058

 

Végülis sikerült elérni, hogy részleteket majd fel fognak olvasni a lapokról, és Kásler azt mondta, hogy neki azt mondták, hogy "a lényeget" fogják felolvasni. Ezt persze kötve hihettük előre, főleg, hogy ugyan már megint: ki dönti el, hogy melyik része a lényeges? Mi, vagy ők? Persze, hogy ők...

Szóval pontban 15:00-kor élő adásban elkezdték felolvasni az általuk meghatározott, lényegesnek tartott részeket a papírokról, a többit viszont sutba vágták. Azonban külön érdekesség, hogy bizonyos adatok leközlésének elhanyagolása (elhallgatása!) melett maga az egész szöveg, amit felolvastak úgy hangzott, mintha önként tennének közzé egy közleményt, mint hírt, ami valahogy a fülükbe jutott, és kész. Megnevezésük szerint a tüntetés (valahol) Budapesten zajlik éppen - érintettségüket, és azt, hogy a tömeg valójában a Kossuth Rádió épülete előtt "állomásozik", és hogy annak kifejezett nyomására olvassák fel a szövegrészleteket, természetesen teljesen elhallgatták. Alapjáraton maguktól a kisujjukat nem mozdították volna, a rádiót hallgatók meg majd jól elhiszik, hogy épp független, értékes, önkéntes közvetítést hallanak. Na, persze...

Csak hogy lásson tisztán az is, aki még eddig nem látott, kérem gondolja mindezeket végig mégegyszer, alaposan, és aztán gondolkozzon el a "szabad sajtó", "közszolgálat", meg hasonló fogalmakon.

Egyébként a tömeget azzal oszlatta fel végül maga Kásler Árpád, hogy az épületben lévők nem éppen baráti hangnemben beszélnek vele, és úgy érezte, hogy rendőrségi provokációt terveznek a tömeg ellen, ezt viszont jó lenne elkerülni - fő a megfontolt, fegyelmezett, békés cselekvés, és nem kell, hogy tőrbe csalják a tömeget. Ha már élő adásban nem bírnak az épülett előtt élőben folyó eseményekről tisztességes beszámolót adni, képzeljük milyen provokációkat eszközölhetnek ki hírzárlat hallgatagsága alatt... Szóval legközelebb április 21.-én, a Hősök terén szeretne újabb gyülekezőt tartani.

 

Szerk. #2
2013.03.09. "Devizakárosultak" Tüntetése, FOGADALOM a rádiónál 18/18

Közvetlen link a videóhoz: www.youtube.com/watch?v=tO0h_hRBhZ0

 

Igen, nekem is megvan a véleményem sokmindenről, nem kell "beszólni", hogy "Csak ennyi? Mentek haza? Úgy kell nektek. És különbenis." Nem is kicsit bonyolult az álláspontom erről a sokmindenről, és ezeket ha tudom, meg fogom fogalmazni, és le fogom írni - de addigi is legyen elég ennyi, egy kis híradás a hírzárlat mentén, és kérem, fogadjátok ezeket a híreket kétoldalú kétkedéssel: ne egyoldalúval! :) Amikorra időm, és energiám engedi, írok majd egy konkrétabb beszámolót a mai nap eseményeiről, és készítek majd bőségesebb videóösszeállítást is. Majd jelentkezem.



20 komment

Címkék: történelem videó minden emlékezés kiemelt 2013 mtva önleleplezés tudatzavarás kettős-beszéd káslerárpád tevékenykedés jelen-tendencia

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr736249608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teGergő 2013.03.10. 09:57:52

Az összefoglaló bejegyzésben majd igyekszem kicsit pontosabban megfogalmazni a történteket, mert úgy érzem, persze egy kicsit én is elvetettem a sulykot, vagyis a súlyt, a hang súlyát - annyira nem tartom a történteket totális "hazugság - elhallgatás - manipuláció" :) kategóriának, de a Kossuth Rádió "érdemei" (amelyeket majd a következő alkalommal talán pontosabban kifejtek) mellett bizony úgy érzem önleleplezést is kaptunk a részükről. De ezekről majd a későbbiekben. Csak a lelkiismeretem miatt szóltam a finomkodás mellettiségről. :)

teGergő 2013.03.10. 20:49:26

Azt mondjuk előre megmondom, hogy megint lemerültem a végére, így a rádió épülete előtti lényegesebb dolgokról már nem készültek felvételeim, csak mások felvételeiben lehet bízni, hogy közzé lesznek téve, addig mindössze az emlékezetemet adhatom majd át.

teGergő 2013.03.11. 17:48:22

A Kossuth Rádióban elhangzottak visszahallgathatóak 3 hétig a magyar rádió weboldalán: http://www.hangtar.radio.hu/kossuth#!#2013-03-09 Ne a lenyúló listában keressétek, ott mindössze a műsorok hallgathatóak vissza, felette egy sorban óránként kattinthattok a hírekhez. 15:00-kor a több ezres tömeg nem csupán "a Fővárosban" tüntetett, hanem a Magyar Rádió épülete előtt, és az ő követelésükre olvasták fel az elhangzó részleteket. Hozzátenném érdekességként, hogy a 17:00-ás hírekben egy másik tüntetésről számolnak be, amely egészen pontosan az alkotmány utcában van, bezzeg 15 órakor az előző tüntetés helyszínét nem is lehetett volna pontosabban behatárolni, mint ahogy tették. Érdekes, nem?

Gergő92 2013.03.11. 18:30:09

Talán elindult valami, remélem végre valami nagyobb szabású dolog fog kinőni ebből. Kíváncsi vagyok mi lesz 21.-én. Őszre ki kőrvonalazódik valami.

teGergő 2013.03.11. 19:05:45

Egyébként tudomásom szerint a BAÉSZ-t 2008-ban alapította meg Kásler, és a 2010-ben összehívott gyülekezéseken még csak 20-25 embert sikerült bevonzania. Ez folyamatosan nőtt, és nőtt. Bár még most sem ér el kiritikus "mennyiséget", az történetesen látszik, hogy valóban országosan kihat már az emberekre a tevékenysége. Folyamatosan halad a dolog. Mondjuk azt túlzásnak tartom, amikor a megejelentekről szemmértékre hasraütve elkezdi, hogy 5-10 ezren vannak, szerintem feb 16.-án sem lehettek túl sokan, most 9.-én is legfeljebb 4 ezren, de ő szívesen dobálózik nagyobb számokkal is. Április 21.-ére már százezrekről beszél. Persze csak vágyálmát hangsúlyozza, és azt, hogy mi is tegyünk érte, de ilyenekben pl. örülnék, ha visszafogna magát, ne essen túlzásokba. Ez egy lassabb folyamat annál, főleg, hogy nem csak mennyiségi a játék, de minőségi vonatkozása is kell, hogy legyen. Nem mindegy, hogy kikből áll egy tömeg... :)

teGergő 2013.03.13. 17:28:30

Kapcsolódó olvasnivaló! http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=2955 Megjegyzem, engem is furdal a kíváncsiság néhány érdekes kérdés miatt (erről már írom a következő bejegyzésemet), de azért nem mindenben értek egyet a cikk írójával. Vannak érdekes kérdések tényleg, de ahogyan meg ez adja elő az nekem megintcsak furcsa. :D

teGergő 2013.03.14. 15:41:55

Gőzerővel készül a gigabejegyzés a beszámolóról, közben most is reklámozom a dolgot, és a következő képet jelöltem a blogol Nap képe szavazáson: http://blogol.hu/index.php?w=napkepe&mikor=2013-03-14&id=2394031#2394031 Kérlek, szavazzatok rá! Ha holnap ezt nézi egész nap a nép, lehet, hogy többekhez elér az üzenet(em). :D

Somebodyelse 2013.03.22. 12:57:51

Az esemény majdnem teljes média ellhallgatásáról mi a véleményed? A témában megszólalók - Bogártól Vargán át Dubrovszkyig - gondosan kerülik, hogy kimondják a nevét. Nemrégiben még egy fotóról is kiretusálták Káslert, mégpedig Falus Zsolt oldaláról, aki március 9-én még vele együtt tüntetett. Nekem azért ez azt jelzi, fontos emberről van szó, akitől félnek. Akit a médiában agyon démonizálnak, az inkább a háttérhatalom embere, akit teljes csend övez, az hiteles.

teGergő 2013.03.22. 13:26:34

Mondjuk a médiának nem terveztem szentelni egy külön kifejtős részt, pedig lehetne, de igen, ez egy viszonylag friss infó nekem is, még próbálom feldolgozni, hogy ki kivel lehet, és hogyan kéne lefestenem ezt az egészet, de persze nem tudom. Mindenesetre bizony elkéne az a bizonyos háttárs-szellemiség ( http://hu.iranyitok.wikia.com/wiki/Káini_modell ) ide, ami úgy néz ki egyre több oldalról nézve is hiányzik. Nem lesz ennek így jó vége. Bár szerintem amúgy sem lenne, Kásler sem feltétlenül vegytiszta, legalábbis ami az elképzeléseit illeti, de hogy most itt mire gondolok, azt majd kifejtem később. Nem tudom mikor készülök el, két hete szívozom a bejegyzésen, kezdek a cél kapujában megfáradni :D, de lehetőleg még ezen a héten olvasható lesz a véleményem (bővebben is).

teGergő 2013.03.22. 13:43:02

Ezenfelül Kásler írta, hogy az április 21.-ével (vagy inkább a következő fél évvel?) kapcsolatban a hétvégén ír egy forgatókönyvet. Jó lenne, ha annak elemzését is bele tudnám foglalni majd az írásomba, szeretnék egy egységes összefoglalót, és nem tízfelé darabolni, minden nap új bejegyzéssel megtoldva. Szóval most még pluszban ettől is függök egy kicsit. :D

teGergő 2013.03.22. 22:02:50

Na leírta, bár szószerint nem forgatókönyv abban az értelemben, ahogy vártam. Sebaj, lássuk csak mit gondolok: Kásler Árpád üzenete az Országhoz - Kiút a fogságból http://kaslerarpad.hu/?p=3083 Van benne pár értékes infó, de az összvéleményemet nem változtatta meg: hiába akarja összehívni a nemzetet, HA AZ NINCS, ha NINCS NEMZET... Szétszéledt, keveset tudó, keveset értő emberek vannak, akik kicsit összefognak, kicsit nem, aztán úgy összességében nem sokan teszik a dolgukat úgy igazán, ott, ahol vannak, nap, mint nap(!). Én sem, csak a kibernetikus térben teszem a legtöbbet, hogy ráhatok a fejekre, de az érdemi változáshoz kevés. NEMZET úgy igazán akkor lennénk, ha lenne közös népakarat (amiről Kásler is beszél), na de az (még) nincs... Ahány ember, annyi cél, annyi mód, annyi megoldás van, nem pedig közös célirányos, tudatos akarat. Megy a természetes széthúzás is dögivel, nem csak az ügynöki, de így meg nincs miről beszélni. Bővebben majd a beharangozott bejegyzésemben (ha minden igaz..). :)

somebodyelse 2013.03.23. 14:05:56

Olvastam, és részben elfogadható, bár van pár homályos folt. Én jobban örültem volna, ha kifejti, pontosan mit ért az alatt, hogy király nélküli király (ez így maradna, vagy elvileg királyt is választanánk később?), meg kik alkotnák az alsó- és felsőházat. Szerintem sokak vannak, akik ilyen bizonytalan dolgokhoz nem adnák a nevüket. Az értem, miért gondolja úgy, hogy más lehetőség nincs a változtatásra, és ebben osztom a véleményét. Csak "tiszta lappal" tudnánk újrakezdeni, mert a jelenlegi pártrendszer mindenképp a háttérhatalom érdekeit szolgálja, ezen belül, az ő játékszabályaik szerint nem lehet kitörni a mostani ördögi körből. Azt KÁ jól meglátta már korábban is - ezt kéne sokaknak megérteni - , hogy ez nem csak a devizahitelelről szól, az egész mostani nyomorúságunk, az ország eladósodása ugyanarra a logikára vezethető vissza. És nem csak Magyarország vonatkozásában. Jó látja azt is, hogy elviekben úgy lehet megváltoztatni mindent, ha új alapokra helyezünk mindent ("történelmi Alkotmány", ami ugyan leírva nem volt soha). De: mi biztosítja, hogy x ezer ember Alkotmányt írhat? Mi van, ha másutt meg összejön ugyanannyi ember, és ők is kimondják, hogy Alkotmányozó Nemzetgyűlést alkotnak, mondjuk a Békemenetet összerittyentik, és ők meg kimondják, hogy jó a fideszes alkotmány, ahogy van? Aztán mitől olyan biztos, hogy nem vetnek be ellenünk erőszakot? Egy ilyen szakítás akár külső beavatkozást is eredményezhet. Nemzet lehet, hogy nincs, de teremteni lehet. Megvan a képesség bennünk az összetartásra, ha nem engedelmeskedünk azoknak az erőknek, akik meg akarnak osztani. Erre szolgál a pártoskodás. Mindössze azt a gondolkodást kell kivetni magunkból, amelyik a megosztásra, összezavarásra játszik, és ehhez minden eszközt bevet, a csúsztatástól a hazugságig. Ami a mostani cirkusszal, a pártok látszólagos ellentéteivel akarja lekötni a figyelmünket. Szerintem a hóvihar alatti összefogás sokat személtetett abból, mire, milyen összetartásra lenne képes ez a nép, nemzet, ha a hatalom hagyná. Én sem szeretek felesküdni olyanra, ami nem világos, de remélem, addig még sok dolog kiderül, és kimegyek április 21-én. Bár elindulna valami pozitív tényleg! Nekem KÁ egyelőre hiteles embernek látszik, a kérdés csupán az, átgondolt-e mindent, vagy a naivitás vezérli.

teGergő 2013.03.23. 16:18:47

"De: mi biztosítja, hogy x ezer ember Alkotmányt írhat? Mi van, ha másutt meg összejön ugyanannyi ember, és ők is kimondják, hogy Alkotmányozó Nemzetgyűlést alkotnak, mondjuk a Békemenetet összerittyentik, és ők meg kimondják, hogy jó a fideszes alkotmány, ahogy van? Aztán mitől olyan biztos, hogy nem vetnek be ellenünk erőszakot? Egy ilyen szakítás akár külső beavatkozást is eredményezhet." Igen, van bőven kérdés, az ügy nem olyan egyszerű, mint ahogy Kásler vázolja, főleg, hogy igazából bizonyos dolgokat le sem ír, hogy mit hogyan képzel el. Nekem az a véleményem, hogy nem feltétlenül a jelenlegi rendszerrel van a fő baj, legalábbis abban az értelemben, hogy ha a másik rendszerben ugyanúgy megvezethetőek maradunk, mint most, akkor hiába vannak jogaink (úgy, mint most is - elvileg), ugyanúgy vissza fognak élni a hatalommal. Tehát lehet, hogy részben maga a lépés az jó, hogy visszahozzuk a korábbi Alkotmányunkat hatályba, viszont ez nem lehet a cél, csak egy lépés a cél felé. Az Új világrend küszöbén kicsit több mindennel kéne tisztában lennünk, mint "alkotmányos jogainkkal" ahhoz, hogy valóban véget vethessünk ennek a sok tudatos rontásnak. Kásler csak tömeget tud összehozni, de hogy mit akarunk elérni, ahhoz nem mindegy, hogy a tömeg kikből, milyen emberekből áll: a mennyiség mellett a minőség sem elhanyagolandó kérdés. Szóval igen, jelenleg mindenki másmennyit lát a dolgokból, és ahelyett, hogy egy közös népakarat lenne, az maga nincs, szóval a tömegnek nincs igazi szellemi háttere ahhoz, hogy bármit is tudatosan véghezvigyen. Így viszont célt téveszt a megmozdulás. Az én meglátásom szerint sok értő emberre van szükség, és az nem lesz meg abból, ha gyülekezünk. Van, amit ez is ad, de önmagában nem sokat. Rengeteg beszélgetésre lenne szükség az emberekkel, nem pedig "Vezéri szónoklatokra", és az azt követő "Úgy van!" bekiabálásokra. Ez persze látszólag maga a lehetetlen, hogy a jelenlegi helyzetből kinőve egy egész nemzet (de legalábbis az úgynevezett "kritikus tömeg") megértse, hogy pontosan mivel állunk szemben, és mi lenne "A Helyes Megoldás", kinek mit kéne tennie, vagy nem tennie ahhoz, hogy eredményt mutassanak fel a törekvéseink. "Nekem KÁ egyelőre hiteles embernek látszik, a kérdés csupán az, átgondolt-e mindent, vagy a naivitás vezérli." Én is így vagyok vele. Alapvetően követendő példa, de céljai nem biztos, hogy valódi eredmények lehetnének.

teGergő 2013.03.23. 16:19:42

A bejegyzést meg nem vagyok hajlandó megírni. Ma is reggel óta vacakolok vele, de egy ilyen egyszerű kommentben sokkal könnyebben kifejtem a nézeteimet, mint abban. A fene egye meg... :D

somebodyelse 2013.03.23. 22:21:54

Szerintem Árpádnak nagyonis van elképzelése a jövőről. Csak ezeket korábban fejtette ki, nem itt. Az biztos, hogy szerinte a kölcsönöket akkor sem érdemes fizetni, ha egyébként tudnánk, mert erkölcsileg elfogadhatatlan. Az ország és az egyének eladósítása részben egy kitelepítési folyamat is: erkölcsileg, anyagilag tönkremennek, fizikailag kivándorolnak az emberek. Szerinte az ország javainak széthordása nem egyszerűen gazdasági bűncselekmény, hanem ember elleni. A felelősöket, akik lényegében a mostani politikai elit szereplői, pártállástól függetlenül, keményen felelősségre vonná. Hagyományos úton ebből nem lehet kilábalni, csak egy huszárvágással, mondjuk, hogy kétmillió tökös férfi kimegy, és azt mondja, elég volt! Nem tudom, ma hogy gondolja, de szerintem ez szerveződik most. Előtte meg kell szervezni az államapparátus működtetését - nem tudom, most gondol-e erre. A gazdaságnak, az ellátásnak nem a multikra, hanem a lokális gazdaságra kell épülnie, vagyis regionális gazdasági berendezkedés kell, legyen, ebben az önkormányzatoknak nagy szerepük lenne. Segítségükkel helyi termelés beindítása, helyi termelés és fogyasztás összekapcsolása, helyi fizetőeszköz, a segélyezési rendszer felváltása termeléssel. Ez máris óriási terhet venne le a költségvetésről. Az összeomlástól pedig nem kell félni, igazából az az egyetlen kiút, inkább valaminek a kezdete, mint vége. Csak vigyázni kell, hogy ne felülről gerjesztett összeomlás legyen, ami után az emberek maguktól kapaszkodnak bele abba, amit kínálnak nekik, tehát a világkormány, rendőrállam, ami tetszik. Ezeket a gondolatokat én nagyjából mind tőle olvastam régebben, szóval nem teljesen hülye és átgondolatlan az ember. Hogy azóta gyakorlati kivitelezés megtervezésében mennyire jutott, és számolt-e minden eshetőséggel, azt persze nem tudom.

teGergő 2013.03.23. 22:24:44

Most láttam az M1-en egy rövid kampányfilmet a Kormány, a Magyar Nemzeti Bank, és a Bankszövetség hármasának kezdeményezéséből, ami valami árfolyamgátas rögzítéssel meg kívánja segíteni a bajbajutottakat, fix-é, kiszámíthatóvá, és megfizethetővé tenni törlesztőrészleteiket. Ez elvezetett idáig: http://www.bankszovetseg.hu/?p=2668 Én úgy érzem, mintha ez az a jelenség lenne, amit Kásler úgy nevezett meg, hogy "morzsákat akarnak hinteni az emberek szemébe, amikor egy egész kenyér illetné meg őket". Valamint a tájékoztatóban a következők vannak írva: "Azoknak az ügyfeleknek, akik élni kívánnak a lehetőséggel a törlesztőrészletet a közjegyzői okiratba foglalt tartozáselismerő nyilatkozat átadását követő második törlesztési hónaptól rögzített árfolyamon számítják át forintra az intézmények." Lehet, hogy itt most nem ugyanarról beszélünk, mert nem vagyok járatos ezekben a dolgokban, de ha jól tudom Kásler azt mondja, hogy a közjegyzői okirattal szemben érdemes ellentmondással élni a megadott fellebezési időn belül úgy, hogy az adós egy bíróság felé kijelenti: nem ismeri el a tartozás összegét, és az ügylet törvényességét sem, a bíróságon pedig hivatkozni kell a számviteli törvény szerinti elszámolásra, hogy mi alapján számíttották ki a bankok a törlesztendőket. Ezzel ők már sikeresen, jogerős ítélet megszerzésével töröltettek el komplett adósságokat, mivel a bankok fiktív elszámolások alapján róják ki a befizetendőket, a bíróságon erről nem tudtak semmit sem megmutatni, mert nem létezik. De legalábbis valami ehhez hasonló a történet. Ehhez képest mi áll a fenti, a tájékoztatóból kiollózott részben? "a közjegyzői okiratba foglalt tartozáselismerő nyilatkozat" Ismerd el a tartozásodat, ne akadékoskodjál, mert a végén még érvénybe juttatnád az igazadat...

somebodyelse 2013.03.23. 22:52:03

Még mindig a devizások "megsegítéséről" beszélnek, amikor már többen - pl Varga István, Boros Imre, Bogár László, de még Róna Péter is - kimondták, hogy tulajdonképpen csalásra épült az egész. Én sem értek hozzá, de amit írtál, az arra szolgál, hogy tovább menjen a pénzszivattyú. "Hibás termékről" beszélnek, mint egy hajszárító, ami helyett más volt a csomagban, és most vissza lehet cserélni. Kásler viszont úgy fogalmazott, mi van akkor, ha sampon helyett sósav volt a flakonban? Akkor nem egyszerűen visszaviszik az árut, hanem kártérítés jár! És ezek a dolgok nem állnak itt meg. Valójában mindenki devizahiteles, mert az önkormányzatok is felvettek hitelt, azt az uzsorát pedig az adófizetők, vagyis a mi pénzünkből fizetik vissza. És akkor ott van az államadósság. Az IMF-hitel, amit legutóbb a bankok megsegítésére vettek fel. Nyilván, hogy a politikusok, a hivatalos tárgyalófelek nem mernek egy huszárvágásban gondolkodni, ők abban érdekeltek, hogy tovább menjen a szivattyú. Erre mondja Árpád, hogy nem szabad sem árfolyamgátba és ilyesmibe belemenni, de abba sem, hogy az állam átvállaljon valamit, kártalanítsa a bankokat. Hiszen ez is a mi adónkból megy, fából vaskarika. Árfolyamgát egyébként valami ilyesmi: " három évig, de legfeljebb 2017 közepéig rögzített árfolyamon törlesztenek az adósok. A rögzített és a tényleges árfolyam különbözete egy gyűjtőszámlára kerül, de csak a hitel tőke része, melyet az árfolyamgát lejárta után, a hitellel együtt kell majd visszafizetni, a kamatot a bank és az állam átvállalja." Én úgy tudom, a bírósági eljárások már nem működnek, mert a bíróságok is összejátszanak a hatalommal. Ezt Árpád pont a mai posztjában írtal le. Én egyébként nem vagyok devizahiteles, mégis a mgam ügyének érzem, épp azért, mert jóval túlterjed az egyéni devizahiteleken. Lényegében benne az ország elnyomorodásának a lényege. A háttérhatalom hatalma - Drábik után szabadon:-) - a kamatmechanizmussal működtetett magánpénzrendszeren alapul. Na, ezt kéne megszűntetni, de nem hiszem, hogy csak úgy hagyni fogják.

somebodyelse 2013.03.23. 22:54:11

Ja igen, és igazad van: aki ezt aláírja, az most már elismeri, hogy valóban devizehitele van. Mert az eredeti szerződésben ezt meg lehet támadni, de aki belemegy az árfolyamgátba, azzal új szerződést íratnak alá, és azt már nem lehet kritizálni, mert már dörzsöltebben van fogalmazva.

teGergő 2013.04.01. 22:58:55

Helyzetjelentés: legkésőbb március 23.-án, szombaton, az eseményhez pontosan két hétre akartam elkészülni a pontosabb beszámolóval. Most túl vagyunk a harmadik héten is, ám nem csak a húsvét tett elfoglalttá, más miatt sem íródik késszé, úgyhogy megint beleestem az ígérgetések vermébe. Véleményem egy részét már kifejtettem a kommentekben ( máshol is, pl.: http://pirulapublic.hungarianforum.com/t80-kasler-arpad-es-a-banki-adosok-erdekvedelmi-szervezete ), ezekből már lehet csemegézni. A bejegyzés nincs elfelejtve, vagy elvetve, csak most elfoglalt vagyok. Türelmet kérek! :)

somebodyelse 2013.04.05. 13:57:45

Rendben, várjuk!:) Addig is, Kásler legutolsó interjúja: http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=a5d28d753


süti beállítások módosítása