Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2014.10.05. 10:28

Zen - éljünk! V-érzékelhető az eltűnő idő? Acél fröccsen és füstölgő krema a törölt tükörben. Borz-alom, vagy ír-gallom? postaimre - 2014. október 04. 10:56

https://www.youtube.com/watch?v=f4usead__PA )

Felső link alatt a hozzászólásokból szemezgetve, ígért elemzőbejegyzéseim alapjait is felhánytorgatva, nagynömlengve, jajistenem:

 #4 | Detonator - 2014. október 04. 16:38:42

Ákos 120 éve játssza ugyan azt az egy számot ! Mára Olstein Viki udvari zenésze ! Elsőre is semmi, sokadjára mégsemmibb ! Lehet hallgatni, de minek ? Van mondanivalója ! Nekem is, csak engem nem adnak ki díszkötésben, nem vagyok a hatalom szervilis kotta tartója. Lehetnék, de nem akarok. Az "alternatív hatalomnak" is igen sok udvari zenésze van ! Sokszor annyira hülyék, hogy még a saját státusukat sem ismerik fel, ezért kellően népszerűek ! Ákos egy hulladék csak, sajnálom, akár tetszőt mond, akár nem. És nem azért mert savanyú a szőlő, csak láttam és hallottam már zenészt zenélni ! Az igazi zenészek változatosak, és sokszínűek, Ákos primitív, és mű művész, mint a rendszer ! Körülbelül annyira magyar mint Pici Bácsi, éljen a "magyar dal napja" ! Metélt privilégium, mint oly sok egyéb is ! Szeretitek ? Legyen a tiétek, nekem jobb izlésem van , vissza megyek harmincöt évet, és kezdem újra ! Hendrix, Cream, Deep Purplee, Led Zeppelin, Beatles, Bee Gees, Elvis Presley, vagy Illés, Bergendy, Sakk Matt, Liversing, kimaradt Santana, Pink Floyd, Lynird Skynird, Abba, Allman Brothers, meg még ezren !! Hol van ezekhez az Ákos, meg az LGT , Metró, és Omega ? Bár az Omega "Pici Bá" és Laux kiválása után lett "zenekar" !

Debreceni eszméletlen nagy dobos, vitte a Bergendyt is ! Szóval a zene az, ami Ákosunktól teljesen távol áll, a ritmikus zaj meg egészen más. Ha valaki úgy gondolja, hogy igen kevés nevet írtam hivatkozásnak, annak szívesen írok egy "stáb listát", benne olyanokkal is mint Steve Ray Vaughan, aki jobb mint Hendrix, vagy csak más, és a Fleetwood Mac, vagy az Ears, Wind and Fire mint funki, esetleg Doors, mint ős őrület, vagy Spencer Davis Group ! Esetleg Animals a Felkelő Nap házával, vagy egy magyarral a "Gondolsz-e majd rám ?" Echo ? Ezek mind zenék, nem is kicsik ! Esetleg még a lírai költészet nagy ikonja Simon and Garfunkel ! Olyan szövegekkel, hogy párját ritkítja ! Olvassátok el a The boxer, vagy Only living Boy in Newyork szövegét ! Ezek bennem vannak, egy része a lelkemben, egy része az ujjaimban. Jaj, ki ne felejtsem "barátomat", akkor éppen The Taste, Rory Gallaghert ! The seim on story ! Orbitális ritmus és gitár játék. Ehhez képest a "mi Ákosunk", legfeljebb "illemhely felügyelő" lehet, finoman fogalmaztam, kissé durvábban WC pucoló ! A kefe jobban állna neki mint a gitár ! Annyit is ér !

Üdvözlettel a hívőknek,: Detonator
( Szűk körben szívesen megmutatom, hogy nem a pofám nagy csak, ha esetleg van igény rá !)

 

#9 | postaimre - 2014. október 04. 17:31:40
Detonátor, ismerhetsz, nincs favoritom sem zen-ében sem másban. Nem tetszik, vagy nemtetszik kérdése. A tenden-ciont követem le. Remélem már eléggé félnek. Az adott dal is időt kér, de le van xarva, pont ahogy mondod. Amint mód lesz, ki lesznek iktatva és jöhettek, csak tartsatok ki. Persze, hogy házi,bohóc, ahogy mindegyik regnáló majom, csak a kérdés, mikor lépjünk a gigájára?

 

#13 | teGergoChemtrailsBp - 2014. október 04. 22:03:01
Én 2011-ben jöttem rá, hogy ez az ember a világon van, és röpke hónapok alatt átnyargalva munkásságán, nekem is megtetszettek az átlagon túlnyúló világértelmező megfogalmazásai, melyben visszatérő téma volt szinte már kezdettől a rendszerkritizálás [érdekesség pl. az Induljon a banzáj-ban, hogy gyakorlatilag a saját mindenkori zenéjére is jóelőre rányomta a bélyeget, miközben nem mondott hülyeséget: "nyugati a zene, de keletre tart, és nem állja útját se tenger, se part, de nem biztos, hogy jót tesz neked, ha kiszolgálják* az ízlésedet" - * a 'megformálják' jobb szó lenne, de érzésem szerint erre gondolt], emellett pedig a világ anyagi vonatkozásain túli (melletti) vonatkozásokra terelődő figyelmezés (melyet 120 éve énekel, szó szerint minden egyes dalában; bár a változatosság a zenéjében szerintem maximálisan jelen van, leszámítva, hogy a zenei palettának csak egy bizonyos részén mozog, beethoveni vagy tudomisénmitmondjak témákra még nem hajlott rá :D).

Azóta is igyekszem csurig átpaszírozni magam rajta, melyből életem nagy részében kimaradtam, behozva a lemaradást, próbálva meglelni munkásságában minden figyelemre méltó megállapítást, amellyel segít meglátni és/vagy továbbértelmezni a világi dolgokat, és még nem értem a gumicsont végére, de azt azért már látom, hogy Ákos sem az az ember, akire Igazán fel kell nézni. Mondhatjuk, hogy valóban átlagon felüli üzenetekkel bombázza a hallgatóságát, miközben a tanításhoz / mozdításhoz elégséges szintet úgy nagyáltalában mégsem éri el, alulmarad a lényeg bizonyos vonatkozásaiban, tehát szemezgetek a moslékban, de valahogy mégis jól esik. Hiába nem ad eleget (információt), mondhatjuk, hogy ad azt más helyette, viszont míg a maga zenészi bohóckodásával nem éppen emeli a közt, nekem legalább, ad egy kis jóleső háttértaktust a kis rétegnyi újdonság a moslékban, amit valóban Ákostól kapok. Nem nekem szól, de leszívom belőle, ami jólesik.

Remélem ez a kis vallomásom még a tűrhető mértékű nyálasságosságon belül volt, és nem csak a saját illuzióm az, hogy pro-t és kontrát is sikerült összehordanom.

Hogy a zeneiségre kitérhessek, maga ez az új stílus, amit az utóbbi albumával együtt magáravett, és most a Hauber ilyenfajta munkásságának révén ki is éleztet, számomra ellentmond nem csak a normalitással kapcsolatban, de azzal is, amit interjúiban mondogat, hogy "rossz, hogy az emberek csak beülnek valahová sörözni, és jelentősségét veszti a zene, ami közben a kocsmában a háttérben eltötyög silányan, mondanivaló és figyelem nélkül", holott maga ez a zenei sítlus, amit most felvett, pontosan ugyanez a tömegzizegtető silány tötyögés a háttérben, amire kvázi hiába énekel rá bármit, nem egy figyelemkeltő nagy valami, hanem egy figyelemtompító kis zajharcsika. Hozzá a beállásai a mindenféle egynapighasználatos csilivili cuccban, legyen az cipő, napszemcsi, selyemöltöny, egyszerűen nevetséges az ember, hogy hogy lehetne mindemellett komolyan venni azt, amiről énekel. Holott azt gondolom, van ott olyan, amit jó lenne komolyan venni, csak nem így. De egy mondat, mint száz, nem Ákost bálványozom, a személye száz meg száz sebből vérzik, meglátásai és megfogalmazásai viszont legalábbis az átlagon felüliek, így az átlagnak legalábbis érdemes lépcsőfokként használnia, mielőtt az Ákos feletti szintre feljuthatna.

Ajvé legyen még a részemről, hogy bár próbálom az ilyesmit is kiszűrni, magamtól nem láttam volna meg a dalban az Imrétől érkező, a Szabadság Rabszolgáis Bosszú Népe Zsidókkal összeegyeztető inputot, hogy így hogyan is jön ki ez a "kérek még időt" dologocska.

 

#15 | teGergoChemtrailsBp - 2014. október 05. 09:04:05
Bár amúgy alapvetően nem hiszem - miközben el tudom képzelni -, hogy Ákos a tenden-cion szócsöve, az való igaz, hogy az ún. rendszer- ill. közvilágkép- ill. társadalmiegyénösszesség-kritikái mellett számos kiszólása volt már, mintha az új világgal kapcsolatosan egy belső körből üzengetne, nem kívülről találgatna. (Illetve ő is használ néha olyan fogalmakat, ami máshol nem igazán jelenik meg, pl. most az Igazánban ott a "Káoszból Rend" fogalma, mintha egy belső kör - háttérhatólom - fogalomkészletéből merítene a hallgatóság - egy lépcsőfoknyi, lassú, világfolyamati forgatókönyvtervre való tudatifelkészítős - emelése közben... --- És itt jegyezzük meg, a dala úgy is hangozhat, hogy ha a jelenlegi irányított Káoszból tényleg létre tudnak hozni egy irányított világ"Rend"et, akkor ezzel Ákos azt mondja ki, hogy azért, mert Isten már velük van, ergó ők már nem is azok, ahogy énekli "nem lesz, csak akkor, ha Ő [Isten] benned [bennük] is megjelent". Abba meg most ne menjünk bele, hogy Isten bennük is ott van, merthiszen mindenhol ott van, csak nem úgy... :D De ha megmaradunk az egyes beszédnél, a profán értelmezésnél, akkor azt mondja, amit mond: az irányított világrend is csak káosz, és Rend Igazán csak akkor lesz, ha..., nem pedig így. De igazság szerint egyiket sem mondja ki, ezek csak értelmezések, amik kb. sehova sem vezetnek. A valóságban majd lesz, ami lesz, nem ezen a dalocskán fog múlni. :)) Emellett, a Kossuth díja közben meg az Index zenei blogja, a Lángoló gitárok weboldala, illetve a Class FM rádió is őt nyomja orrba-szájba. Van aki szerint, ezzel csak Orbán akar tetszelegni a hallgatóság által annyira kedvelt Ákosi szerepben (már ahogy ők veszik azt, hogy minek tűnik), bár nyilván a dolgok nem ilyen egyszerűek, hogy "csak Orbán kavar", hiszen a másik oldalon ott van Ákos, aki a díj átvételével, és az adott helyeken történő szereplésével elfogadja, hogy gyakorlatilag megveszik személyét. (Furcsa, hogy egyszerre használom a nyilván szót, aztán pedig, hogy nem egyszerű, és nem is tudom a választ... :D) Persze mondhatnánk azt is, hogy szarból vaskarika, ilyen helyen urambocsá, és Imrebocsá a gondolatért is, de talán még Imre is szívesen [strike]szerepelne[/strike] írogatna, ha engednék; de 1. nem azért engednék, mert egyet értenek vele, hanem azért, mert az ő világlátásával tetszeleghetne az éppeni hatalomgyakorló (írjál, amit akarsz, hitegess nyugodtan, hogy mit kéne tenni, mert mi majd intézzük, hogy ne az történjen), és 2. nem azért szívesen, mert húú, az Index az egy olyan ****jó oldal, hanem mert basszus, sokan olvassák, és ennyiből nem teljesen haszontalan az akár kölcsönös kihasználás - csak meg kell próbálni túlszárnyalni azon, hogy a regnáló hatalom velem tetszeleghessen, mintha én lennék ő. És akkor itt a kérdés, Ákos mennyire szól ki a neki fenntartott helyből, hogy "oké, hogy itt vagyok, de nehogymár ezt a szart istenítsétek itt mögöttem, ami a helyet biztosította számomra (és ne is engem :D)". Hátt, ilyen nem nagyon van...

 

#16 | teGergoChemtrailsBp - 2014. október 05. 09:15:33
Valaki nem tudná röviden összefoglalni, hogy mit próbálok ide összehordozni? Ha a fene fenét eszik is, nem tudom megkerülni az ördög bújócskáját, én alapból ilyen részleteseníró vagyok. [Az ördög a részletekben lehet...]


3 komment

Címkék: zene politika videó minden zsidóság 2014 ehh szimbolika összejátszás postaimre blogíró komment-bejegyzés önleleplezés üzenetértés kovácsákos

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr116760399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maztro 2014.10.05. 10:33:27

De ha én itt vagyok október 5.-én fél 11-kor, akkor biztos nem vagyok Kásler rendezvényén... Hát igen, ez van. :P

maztro 2014.10.05. 10:41:02

Összeállításában amúgy szerintem ez is nagyon faszácska, és akármennyire tötymörgés ez a "zene" is, valahogy bizsergeti a lelkemet, olyan elemek vannak benne, amelyek valamiért meg tudnak fogni. Hogy mit tud Hauber, nem tudom, pedig ott van, és átélem, szóval tudnom illene... Nademindegy.

maztro 2014.10.06. 18:09:50

Truly Shit rádióbarátmajomháttérzene

Imre szerint a klip helyszínével ákos a holocaust táborait akarta megjeleníteni, a dalában meg csak időt kér, kvázi a zsidók nevében mondja, hogy ne nyírjatok még ki minket.

Mondjuk ehhez még hozzájön, hogy mikor Istenről beszél Ákos, azt az ismérvet hozza elő róla, hogy "aki mindenkit félt". Nehogykinyírjátok szegény zsidajaimat.

Bár szerintem nincs kiélezve erre, szóval Imre meglátása sem százas, de azért beraktam a latba.


süti beállítások módosítása