Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2014.10.28. 19:35

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Utoljára frissítve: 19 óra 49 perckor (utólagos kis igazítások)

Szia Pirula!

Nem tudom más felületeken mennyire jutna el hozzád, ezért itt jelzem: furcsálom, hogy a nagy hallgatagságod alatt az internetadó kifejezés megszületésekor nem szólsz pár szót, ha még egyáltalán itt vagy (a neten), és legalább ilyen alkalmakkor folytatnád, amit elkezdtél (és nem konkretizálódott, hogy befejezted-e, ezért felteszem nem).

Már volt persze szó az internet korlátozásáról a blogodon többször is, és hogy annak milyen hatásai lennének az információs-háborúra, s ezzel ránk, de amikor ennyire aktuális és közbeszéd tárgyát képezi a hazai internetadó, lehetne hozzá néhány szavad.

Mielőtt úgy tűnne, hogy csak adok pár ötletet privátban, és már megyek is, itt tisztázni is kívánom, hogy ezt a levelet nyíltan publikálom majd az én blogomra is, ha már egyszer felvetődtél bennem, akiről rég nem volt szó, és ha már egyszer a téma kifejtésével érdemes is előrukkolnom. Magamból kiindulva mindenképpen említést tennék azokról a dolgokról, mikszerint...

Orbán, miközben 2010 óta(?) többedmagával félnyiltan újvilágrendezik, egyáltalán nem azért hoz ilyen döntéseket (és nem is ő hozza), mert a 80-as években ragadt, és nem tudja mit csinál. De, nagyon is jól tudja, hogy bután megy szembe a népkívánalommal, de erre jó okai vannak, és mintegy rákényszerül akár a saját kárára is. Mivelhogy nem ő hozza meg a döntést, így nem feltétlenül a saját érdekeit viszi előre. Ő is csak egy kiszolgáló személye a háttérhatalomnak.

Amellett pedig természetesen a képlet nem csak annyi, hogy - és itt most Kásler Árpádot idézném: "Orbánéknak be kell hozni valahol a rezsicsökkentésből származó kieséseket, ezek a tüntetők nem ismerik a fizikát, semmi sem vész el csak átalakul. A rezsicsökkentésből eredő költségek sem tűnnek el, hanem átalakulnak, ez esetben internetadónak, de ha ettől elállnak, akkor valami másnak." Erről is szó van, de szokás szerint több legyet ütnének ezzel egy csapásra, ami elég jellemző a háttérhatalomra.

Fentebbiekből két dolgot lehetne még tovább fejtegetni: tüntetés, és Orbán kapcsolata az árnyékvilággal.

A "százezren az internetadó ellen" tüntetés nagy valószínűséggel ha nem is Orbánék bulija, de mindenképpen egy felsőbb szinten mozgatott dolog. Nekem legalábbis ez meggyőződésem úgy, hogy nem voltam ott vasárnap, és behatóan azóta sem jártam utána. Maga amit látok, hogy szinte azonnal elindul egy szervezett tüntetés, aminek eszközei is egyből rendelkezésre állnak, ráadásul már a nevében előre sa(r/c)col is egy százezres létszámot, elég figyelemreméltó. Ez persze nem jelenti, hogy zsebből van ennyi emberük kéznél, de szerintem az internet olyasmi, amiért akár milliók is tudnának foggal-körömmel viaskodni manapság (bár valóban nem fizikailag tüntetve, így a százezres szám máris reális lehetne, de attól még többen lennének "ellen"e, mint ahogy a "tüntetés neve" mondaná is), éppen ezért bár elfogadható, hogy jelezni kívántak egy minimális létszámot elvárásképp, de lehetett volna az akármekkora, kisebb is, nagyobb is, mit tudni azt előre, és így akár pozitívan, akár negatívan, de eleve ferdít a dolog. Facebook oldalukon a magától beinduló mémáradat mellett a saját kitett képek szerintem kicsit hergelőek, egyértelműen szeretnének belevinni egy érzelmi fonalat abba, ami eredetileg csak anyagi és józan észi fonallal rendelkezne. Másrészt elnézve a szervező rövid előbeszámolóját, elég szegényes, hogy csak azt a "támadást" próbálja tisztázni, hogy "igen, bejelentett a tüntetés", mintha ez tényleg annyira lefedné az egésznek a kérdéses voltát, hogy rögtön lenyugodhatna tőle az ember. A lojalitás a rendszerhez ugyan szükséges is lehet az adott helyzetben (az adott helyzeten belül igen, azon kívül nem feltétlenül), így nem az a baj részemről, hogy bejelentett, rendőrökkel egyeztetett, a rendszerrel együtt mozgó ez a dolog, és hogy erre hangsúly kerül, de ennél sokkal több kérdésben érdemelne (illetve érdemelt volna) tisztázásokat a rendezvény. Ami még mindenképpen szemet szúrt nekem, az a szervező zsidós arca. Nem antiszemitizmusból vagy rasszizmusból jegyzem meg, mindössze azt a sárral dobált tényt teszem szem elé ilyenkor, hogy a genetikai-fajsági-vérségi alapokon is nyugvó, népek között eltérő lelkületi-szellemiségi kérdés igenis lényeges abban, hogy pontosan kik és pontosan mit csinálnak, és pontosan milyen gépesített kasztrendszerszerű felépítményben (ennek kifejtésére hagy ne most kerüljön sor...). Nem egy telj-zsidó, vélek felfedezni egy másik idegen népi vonást is az arcában, amelyet nem tudnék meghatározni, de a faji jellege adott, ami feltételezhetővé teszi, hogy bizonyos érdekkörök által irányított eseményről van szó. Persze ez sem törvényszerű, de majdnem.

Ami Orbánt illeti, hogy ezt az adóztatási lépést is igyekszik meghozni, nyilvánvalóan több tényező együttes jelenléte készteti, melyekben a fentebb említettek (a kizsigerelés folytatását lehetővé tevő adóformák alakítgatása, az információs háború visszaszorítása, stb.) játszanak, de lehetségesnek tartom, hogy Orbán ezzel készakarva vagy sem, de kényszerszerűen saját magának is ártott, vagy lehetőséget adott az ártásra. Felröppentek olyan hírek, hogy Orbán bár régóta van zsidókézen, megfoghatta valamivel Putyin, és így már nem eléggé kóser a személye, és szükséges volna leváltani. Hogy ez mennyire igaz, illetve hogy Putyinról mi mindent kéne még ehhez tudni, hogy kerek legyen a történet, számomra kérdés, de hangsúlyozom, lehetségesnek tartom, hogy szándékos volna az önmaga elleni izgatás is, és ezzel nem feltétlenül saját magának ártva. Ha a háttérhatalom embere, és a háttérhatalom "leszól", hogy most váltás lesz, de továbbra is számítunk rád, és ő erre leváltatja magát, de továbbra is igyekszik kóser maradni, csak inkább olyan téren, ahol kevésbé ennyire lényeges a pozíciója, akkor azzal bár egy kisebb bukást kénytelen lenyelni, de továbbra is a meglévő oldalon marad, nem teljesen reménytelen állapotok között.

Végezetül megemlékeznék arról, hogy annyiból jónak tartom az internetadó ötletét, hogy magát az interneten való újvilágrendhez illő lógást nem tartom helyénvalónak, és ez biztosan vissza tudná szorítani ezeket a tendenciákat, de ezt leszámítva minden téren hibás és káros döntés volna.

Ugyanis ezt leszámítva, maga az adózás felesleges, csak az állami gépezetet hízlalná szokás szerint, amely már régesrég nem a magyar érdekek életre hívásáról szól, mi több, inkább annak legyilkolásáról. Alapvetően utálkozom is ezért mindenfajta adóforma miatt is, legfőbbképpen, ha büntetés címszóval csinálják, pl. közlekedési szabálytalanságokért "cserébe". A problémát nem tünteti el, még csak nem is kezeli a tünetet, hanem a tünetből élősködik, de konkrétan a nemzettest egésze ellenében. Az internetezés visszaszorítását pedig más módon is lehetne akadályozni, akár szimpla törvényi korlátozásokkal is, anyagiaktól függetlenül. De ahogy a rendszerrel adott helyzetben megérheti a lépést tartani, a "korral" (újvilágrenddel) haladásnak is megvannak a maga előnyei, annak eszközeivel saját maga ellen élni, amelyre az internet szerintem is nagy lehetőséget rejt magában, és ennyiből magam sem tiltanám. Az emberek hozzáállását az internetezéshez és a "korhoz" nem tiltással, hanem más úton rendezném, tényleges anyagi szükséglet nélkül az állam felé pedig semmiképp sem vetnék ki rá adót. De mint tudjuk, nem normális világban élünk, ezért nem is kezdem el reménykedve mondani, hogy hogyan lenne a jó, csak elmondtam szimplán, reménykedés hangsúlyozása nélkül, hogy szerintem hogyan volna normális, azon túl a jelenlegi helyzetet viszont nem ilyen jóakaró ötletelésekkel kell rendezni. Lehet tüntetéssel is, ami majd talántalántalán eltünteti a jelenlegi rendszer nemkívánatos elemeit, de nem is ezt tartom szemelőtt igazán. Hogy mit, az pedig nem annyira elméletileg tárgyalandó téma, hanem gyakorlatilag mindennapi teendőkből áll össze. Akár elméleti tárgyalás tevésének formájában, akár nem... :)

Üdvözlettel,
és valamilyen ezzel kapcsolatos írásod megjelenését remélve:

Benedek Gergő



1 komment

Címkék: politika internet minden zsidóság 2014 orbánviktor kiemelt radikalizmus blogíró pirospirula önleleplezés üzenetértés tevékenykedés

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr956841607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.



süti beállítások módosítása