Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2015.01.01. 11:43

Már nagyon számon sem tartom, hogy miket kezdtem el, így a másfél éves publikációmhoz fordulok segítségért, és azt mondom:

01; Újabb nyílt levelem Kásler Árpádhoz!
[Elmaradt, de a téma nem avult el, nemrég küldtem másikat, rossz lett, nem tudom mi legyen] Alapjaiban már az is kérdéses, mennyire fogok még Káslerrel foglalkozni. Érdek-el a működése és eredményei (a visszatetsző és a támogatandó részről nézve is), de nem tudok annyira azonosulni a hogyanjaikkal, hogy szerepet vállaljak. Hogy minden jó lenne úgy, hogy visszaveszünk 80 évet a törvényi hátterünkből, és amúgy infrastruktúrailag [nem az a lényeg, hogy a paramétereket hogyan tologatjuk, hanem hogy egyáltalán olyan dolgokkal operálunk, amelyeknek manapság még érdekesek számunkra a paraméterei] és világrendileg [mely nem csak törvényekből áll, hanem...] minden marad olyanban, ahogy van. És mindezt a nép nevében. Ha meg nem, akkor meg jöhet az eltervezett háború, az is a nép nevében. Biztos, hogy a nép nevében mindkét eshetőség? Nem vallom, hogy nem kell reagálni, de megvezetést érzek, ami felől a jó szándékot nem tartom elégségesnek, ha az iránnyal nem érthetek egyet.

02; Kritikus összefoglaló véleményem Kásler Árpádról, 3: Beszámoló, és kritika a március 9.-én történtekrol
[Publikálva lett, de aztán a blog.hu-ra való költözéskor az oldal leharapta több, mint a felét. Nálam még szerencsére megvan, újra kéne publikálni két részletben]

03; Kritikus összefoglaló véleményem Kásler Árpádról, 4: Beszámoló, és kritika április 21.-érol, és 22.-érol
[Cím szerint publikálva lett, tartalmilag messze van a késztől. Aktualitását vesztette, de bár történelmi visszatekintőként sosem ...lenne... késő megemlékezni róla]

04; Kritikus összefoglaló véleményem Kásler Árpádról, 5: Honlapja, videói elemzése, és a média szerepe
[Aktualitását nem vesztette, de nincs napirenden, lásd: "01;"]

05; Kritikus összefoglaló véleményem Kásler Árpádról, 6: Forradalmi gondolatok több oldalról megközelítve
[Aktualitását nem vesztette, de nincs napirenden, lásd: "01;"] Meg már alig emlékszem mi volt az a "több oldal" :); Ha most megpróbálnám kiötölni: 1. Kásler szerint lehet nyomástgyakorolni békés gyülekezéssel, de érdemi tettek nélkül, 2. Nyomásgyakorlás mér nem annyira békés tettekkel, ahol nem a békés-nembékés szerint a lényeg, mert szerintem ellenmunkálatokat kieszközölni mindenképpen lehet, pontosan azért, mert egy nem azonos céllal összegyűlt (vagy azzal összegyűlt, de akció esetén mégsem összetartó, gyáva, tudatlan, felkészületlen) harácsoló tömeg könnyen bomlasztható, megvezethető, stb., akkor is, ha ott van a "vezér", aki hiába erős, ha a megvezetettek nem. (A villamossín oszlatásmentes leülése sem volt nagy bizonyságtétel.), 3. Mind3enkinek ott ahol van tudnia kéne tennie a dolgát, felvértezve bizonyos háttérinformációkkal a körülötte zajló dolgokról, tudnia kell, hogy mit tartson fontosnak, mire és mikor mennyire figyeljen, hogy elkerülje a megvezetést, satöbbi.

06; RE: A kritikai gondolkodásról - 2.0
[Valamikor írtam pár sort, valószínűleg nem lenne nehéz befejezni. (valakinek)] Egészvilágmindenség mindeféleakármicsodájánakteljesmegkérdőjelezése magasfokon érvekkel elvileg.... Ami Biztos, Hogy Semmi Sem Biztos (a szó manapság hétköznapi értelmében)!

07; RE: A "rendszerváltás" óta is EGYpártrendszerben élünk - Visszatéro propagandák a választások előtt
[Keményen vastagon aktualitását vesztette; bár történelmi visszatekintőnek mindig jó ...lenne] Amikor a Békemenet Gyurcsány-Bajnani ellenes plakátokat jelentetett meg, már nem is tudom milyen szövegekkel. Valahol még megvannak a fényképek. Anélkül már nehézkesen menne az elemzés. A jelenévben is napvilágra került jópár folyamatelemzendés ehelyett... A Békemenet-Fidesz együttállás meg nem nyom nagyot a latban. Hú, egymillióan OV mellett? 9 millióan nem!

08; Magyarság-ellenes, gyalázatos, baljós szimbolikák a felújított Margit hídon?!
[Nem újkeletű, de még aktuális ...volna] Nem is lenne nehéz megírni, alig 15 kulcsszót kéne csak kifejtenem, úgymint... Egyetlen Szent És Megismételhetetlen Szent Korona Tisztelete vs. minden méteren ott van egy, húde tisztelgünk a jelentőssége előtt... Főhelyen lévő csúfság leláncolva a Parlament látképével, obeliszkek és csöcsös fekete sárkányok alatt.... Megstb. Szóval dicső jelenhelyzet hivatalosan is meg minden.

09; 2084 album elemzés
[Megvolt]

10; 'Az Üzenet' c. filmrol - a tisztá(bba)nlátás érdekében
[Látszólag aktualitását vesztette, de legalábbis nem tudnék olyanformán hangsúlyt fektetni rá, hogy az kellőképp bevonzza a figyelmet a továbbra is fennálló Üzenetre] Meg pirulát sem kell már annyira megvédeni, lévén, hogy nem mozgosítja felénk az életjeleit, bár néhány gondolat örökérvényű ...volhatna...

11; Az Idok Jelei: Ingress - Az Emberiség Szétávlasztása
[Áhh...]

12; Világvége 2012
[Áhh...]

13; A mikro-, és a makrokozmoszi világképem: Hogyan tekintsünk a világra?
[Állandóan aktuális, pillanatnyi évszámtól, történelmi kortól, mindentől függetlenül. Örökérvényű filozófiai cuccok. Elkezdetlen.]

14; Mi a baj a forinttal, hogy állandóan mélypontra jut?
[Rengeteget írtam róla, de összeszedettségében szerkeszteni kéne rajta] Alapjában véve nem is a forintról szól, érvényes gondolatok maradnának a benne foglaltak a pénzrendszer műviségéről akkor is, ha már oneouroboros lenne az egész Föld egységes fizetőeszköze.

15; A magyar nyelv közismeretlen szabály-szeruségeirol
[Első "fejezet" kb. kész, fél éve ül a nyakamon, majd jövőre...]

16; Magyar-angol szóegyezések
[Az előzővel lenne egybeolvasztva, vagy valami ilyesmi. Mondjuk "negyedik fejezet". Elkezdetlen]

17; Sajátságos vallás-konepciók
[Elkezdetlen, a kövi témában is tárgyalható]

18; RE: Amiért Ákos-t érdemesnek találom hallgatni!
[Még nincs könyvem róla, majd valamikor nekiülök.] Tegnap éjjel azon gondolkodtam, hogy bár újabban nagyon sok ellenérzésem jön ki vele kapcsolatban, azért nem kéne a vagy jó, vagy rossz kategóriákba paszírozni, ha majd írok errű az emberrű, hanem kb. helyén kezelni kéne, hogy ekkor volt benne valami, akkor meg, áhh, amakkor meg megint pár hasznos dolog, de néha megint nem tudom hova tenni, most megint nagyon örvendek ennek az egyedül tőle látott dolognak, amott meg megint az arcomat tépem ettől az új trendbuzerantizmustól.

19; "Reklámszöveg" értelmezés: "Környezetbarát, 'zöld', környezettudatos, és biológiai úton lebomló táskák"
[Elkőne már.] Benne az országosan házakhozparancsolt szuperkukákról is megemlékeznék, azzal a kulcskérdéssel (spoiler!), hogy szemétgyűjtés helyett mikor lesz már olyan ZÖLD kezdeményezés is, hogy országosan házhozparancsolt komposztálás? Törvényileg, kötelezően, szemétgyűjtés ...minimum... mellett?

20; Szimbolikákról általánosságban (vélemény)
[Nem évült el, de nem vagyok ott agyilag.]

21; Mit gondolok a titkosszolgálatokról?
[Nem évült el, de nem vagyok ott agyilag.]

22; "Összeesküvés"-elméletek televíziós megközelítésben - avagy a "Túl sok filmet néztél mostanában!" jelige
[A televíziós bejegyzésben tárgyalható. Még mindig nem nézem annyit, hogy írásraingereljen, pedig eléggé közkeletű téma ....volhatna.]

Az akkori lista után felmerülő bejegyzésekről most nem teszek említést, már ez a pár sor is lefárasztott. Nem ígérek semmit, pedig szeretek. Jól láthatóan a lustaság jellemez. Mármint a blogon, ami nem az életem. És ha valaki még eddig se tette ...volna..., akkor BÚJÉK már az ágyába! Szép új álomvilágot idénre is!



18 komment

Címkék: minden helyzetjelentés 2015

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr77027753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maztro 2015.01.08. 19:18:47

Kurucit elolvastam, de még nem vetettem össze ezzl, amivel majd szeretném. kaslerarpad.hu/?p=8468

Nikiló 2015.01.09. 10:18:54

Furi, hogy benned még bármilyen kétség vagy kérdés van.

maztro 2015.01.10. 11:59:27

Furi, hogy furi, mert a KG arról szól, hogy minden végletekig megkérdőjelezhető, semmi sem biztos. :D

Persze van, amiben biztos vagyok, de csak egy keretrendszeren belül. Keretrendszeren kívül még azt is megkérdőjelezem (ilyen értelemben mindent a világon). De amiben legalábbis keretrendszeren belül biztos vagyok, az a Káslerrel kapcsolatban még nem nyert végső állásfoglalást. Én is megkérdőjelezem Káslert (ami már rossz, mert ugye nem kérdés ugye vagy mi :D), de az "ellenoldalakat" is (amely legyen akár reális ellenoldal, akár látszólagos, vetített színjátékhalmazat), és az én fejemben még nem dőlt el ez a játszma.

Furi, hogy benned már nincs semmilyen kétség vagy kérdés. :)

Amúgy kb. úgy kezelem, ahogy Ákosról írtam nemrég öntépelődést: nem az egyértelműen rossz vagy jó kategória, hanem vannak ellenérzések, és együttérzések. És hogy melyik ezzel kapcsolatos megnyilvánulás őszinte, és melyik nem, az kérdés.

Nikiló 2015.01.10. 12:25:19

"Persze van, amiben biztos vagyok, de csak egy keretrendszeren belül. Keretrendszeren kívül még azt is megkérdőjelezem (ilyen értelemben mindent a világon). De amiben legalábbis keretrendszeren belül biztos vagyok, az a Káslerrel kapcsolatban még nem nyert végső állásfoglalást."

Ó, hát akkor ezért nem éred be magad, csak írod mindig, hogy mikről lesz majd egyszer gigabejegyzés.
A fentiek tükrében egy piros homokozólapátról is végtelen történet lenne ennek a blognak az írása......
Ha soha semmivel kapcsolatban sincs konklúziód, akkor mi alapján tájékozódsz?
Erről kicsit az aranyhal jut eszembe, aminek 10 másodperces a memóriája. 10 másodpercenként minden új és mindennel kapcsolatban bármi lehet.
:))))

maztro 2015.01.10. 18:14:03

@Nikiló: "A fentiek tükrében egy piros homokozólapátról is végtelen történet lenne ennek a blognak az írása......" Ez így igaz.

"Ó, hát akkor ezért nem éred be magad, csak írod mindig, hogy mikről lesz majd egyszer gigabejegyzés [...] Ha soha semmivel kapcsolatban sincs konklúziód" Ez meg nem. :D Egy keretrendszeren belül (aktuálisan érvényes világnézetemben) vannak konklúzióim, amikkel kapcsolatban ilyenkor mellékes, hogy amúgy kívülről nézve szintén megkérdőjelezhetőek, és lehet, hogy mellényúlások. Attól még a blogon belülről nézve szándékozom kifejteni ezeket, csak nehéz.

A memóriám nem tíz másodperces, csak a világlátásom szerint a világlátást nem lehetséges fixálni, még a legtriviálisabb dolgokban sem. Elméletileg lehet, és akkor épeszű emberként létezünk, más esetben meg őrültek leszünk, mint én. :D

maztro 2015.01.10. 18:24:01

Tehát. Valóban úgy értelmezem a világot, hogy sosem lehet eléggé konklúziót vonni semmiről, amitől állandó kétségem van minden felől, logikai megbizonyosodatlanság. De a bejegyzéseimben nem ezt kívánom taglalni a világ összes dolgával kapcsolatban, minthogy:

"Bejegyzés 1: a Föld
Semmi sem biztos a Földről.

Bejegyzés 2: az Élet
Semmi sem biztos az Életről.

Bejegyzés 3: az Agyműködés
Semmi sem biztos az Agyműködésről."

hanem azt, hogy a megkérdőjelezést nem számítva egy keretrendszeren belül (aktuálisan elfogadott világlátás) milyen tapasztalataim, ismereteim vannak az adott témákban, amivel viszont konklúziót lehetne felépíteni. Feltételes, de konklúziót. :D

Hogy nem tudom megírni, az egyéni szocproblem, gyengeség, nem pedig a mindentmegkérdőjelezés balgasága. :)

maztro 2015.01.10. 18:27:04

Tehát. :D

Egyéni gyengeség, hogy bár akarom, de nem tudom leírni, amit aktuálisan gondolok arról, amiről mindössze fenntartom a lehetőséget, hogy holnap már mást fogok gondolni.

Nikiló 2015.01.12. 10:21:47

"Egy keretrendszeren belül (aktuálisan érvényes világnézetemben) vannak konklúzióim, amikkel kapcsolatban ilyenkor mellékes, hogy amúgy kívülről nézve szintén megkérdőjelezhetőek, és lehet, hogy mellényúlások."

és

"...csak a világlátásom szerint a világlátást nem lehetséges fixálni, még a legtriviálisabb dolgokban sem."

Ez számomra azt jelenti, hogy ha le írsz bármiről 4 oldalt (vagy amennyit szoktál (tehát 4 oldalt:)), akkor az pont olyan, mintha az ellenkezőjét írtad volna, vagy semmit sem írtál volna, hiszen akár a következő 3 percben is teljesen más lehet a véleményed (konklúziód) adott dologról. Kb.
Ez ziláltságot eredményez az olvasóban, nem pedig rendeződést.
(te kis felforgató)
:))))))))

maztro 2015.01.12. 18:41:39

Miért, neked nem változik a véleményed naponta? A bővülés is egy speciális változás, még ha az addigi ismereteket önmagukban az újak nem is változtatják. De az összképet változtatják. Az meg, hogy ha egy gigabejegyzés megjelenésének már mindjárt a másnapján rájövök, hogy 28 dologban hol tévedtem vele, vagy pedig csak röpke 40 év múlva, bár a hitelességemet előbbi megkérdőjelezi, de az időt nem számítva az eredmény ugyanaz, és amúgy meg elért eredmények szempontjából jobb a hamarabb, mint a később. De nem azt garantálom, hogy minden percben tévedek, csak azt, hogy ennek felismerésének a lehetőségét sosem tagadom meg. Tehát lehet, hogy éltemben mindig tévedhetetlen voltam, és ez így is marad. De ezt csak az igazság tudja, én max. sejthetem magamról, de nem tudhatom soha bizonyosan. :D

Ha ez rajtam múlna, neki sem állnék ennek a felforgató blognak. De ez a tapasztalati-logikai-világfelfogásomon (azaz mégiscsak rajtam?!) múlik. :D

„A logika mindig csak ugyanarra enged következtetni, de ez minden egyes külön adathalmaz esetén mindig más eredményt szül. A teljes igazság ismeretéhez, kikövetkeztethetőségéhez a mindent tudás szükséges, így minden részismeretű levezetés eredendően esélyes a hibázásra. Nem tudunk mindent, így meglévő tudásunk sem bizonyosság, tehát mindig számítanunk kell látszólag lehetetlen, de esetleg lehetséges dolgokra; a végletekig befogadónak kell lennünk, miközben ezeket nem egyből elfogadjuk, hanem megkérdőjelezzük, de folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így tehetünk szert a kritikai gondolkodásra...”

Ez az égvilágon mindenkire és minden pillanatban vonatkozik. Ez talán nem vita tárgya, tehát ez a nesze semmi fogd meg jól mögöttesen konklúzióm mindenre. Amíg ki nem derül, hogy...valami, és tévedtem. (Bár ez a kivétel erősítené a szabályt, tehát igaz, vagy igaz?) :D

Aki ezt nem ismeri fel, vagy nem veszi tudomásul, épp annyira tehet kijelentéseket, mint az, aki felismeri, de mégis megpróbál kijelentéseket tenni, mert ez az értelem értelme. De előbbire illik az a sajnálatos mondás, hogy...

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel" - Bertrand Russel

De mintha erről már írtam volna annó, noha nem elmélyülve, de azért megneszelve a téma egy darabkáját. Fura? :)
kritikaigondolkodas.blog.hu/2012/01/21/a_kritikai_gondolkodasrol

maztro 2015.01.12. 18:46:23

"a világ dolgaiban való előrejutásban, ezzel együtt pedig azért is érdemes ismertetnem az általános gondolkodásmódomat, mert az valószínűleg végig fogja kísérni a blog életét, és jobb, ha már az "elején" tisztázok bizonyos dolgokat.
Másrészt fontosnak tartom azt is, hogy az emberek felismerjék, ráébredjenek a gondolkodás kritikai szintűre emelésének fontosságára, és ezáltal mibenlétére"

Paradoxonná nem én teszem, hanem az.

maztro 2015.01.12. 18:53:37

"Nekem sem, soha egy kijelentésem sem biztos, hogy valóban megállja a helyét, mert ahogy idővel egyre többet tudok a világról, mindig megvan az esély arra, hogy olyan tudnivalót szerzek, ami az addigi következtetéseimet felülírja, módosítja. És amíg valaki nem tud mindent, sosem veheti biztosra, hogy az összes kizáró okkal tisztában van bármely résztudását illetően is. De ez nem jelenti azt sem, hogy rosszul tudja, csak azt, hogy nem tudhatja, hogy valójában hogyan tudja."

Tudom, linkeltem, de ki is emelnék pár részt. :)

maztro 2015.01.12. 19:02:23

Ami a téma többi darabkáját, egyéb megközelítéseit illeti;

"06; RE: A kritikai gondolkodásról - 2.0
[Valamikor írtam pár sort, valószínűleg nem lenne nehéz befejezni. (valakinek)] Egészvilágmindenség mindeféleakármicsodájánakteljesmegkérdőjelezése magasfokon érvekkel elvileg.... Ami Biztos, Hogy Semmi Sem Biztos (a szó manapság hétköznapi értelmében)!"

majdeccer folytköv ;)

Lényeg: SZEMÉLYES KONKLÚZIÓM VAN, MEG IS OSZTOM, DE DE NEM GARANTÁLHATOM, HOGY HELYES. Lassúság egyéni képességtelenség.

Nikiló 2015.01.13. 08:42:15

Elég sokszor reflektáltál magadra itt most.
Nincs is mit hozzá tennem.

Nikiló 2015.01.13. 08:44:19

Csak még egy:

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel" - Bertrand Russel"

Ezzel meg csak az a baj, hogy ezt az egyébként általánosságban igaz mondatot ma mindenki magára húzza, csak éppen kicsavarva. Mivel okosnak hiszi vagy annak akarja láttatni magát, mindent megkérdőjelez. De ettől még sajnos nem lesz okos senki.

maztro 2015.01.13. 21:44:42

A magam részéről aképpen védekeznék efelől, hogy a mindentmegkérdőjelezést nem csak úgy heppből csinálom, hanem kisakkoztam magamban, logikailag levezettem,, és itt a blogon ezt meg is fogalmaztam nemegyszer. Tehát valami konkrét, megfogható, ok-os-ság-ot, ok-kal rendelkezősséget sejtetek, már van ok-om a mindentmegkérdőjelezésre, ok-os vagyok. :D

dangbird 2015.01.14. 17:49:32

Nem rád gondoltam természetesen. Csak megjegyeztem. (Niki voltam :))

maztro 2015.01.26. 22:29:52

"07; RE: A "rendszerváltás" óta is EGYpártrendszerben élünk - Visszatéro propagandák a választások előtt"

Már el is felejtettem, hogy annó leközöltem a piszkozatát, itten meg még a képek is bennvannakmár...

users.atw.hu/maztro/KGBlogPiszk130130_03_BekemenetFideszPropaganda_JPG.jpg

Szemezgetem a többit is:

kritikaigondolkodas.blog.hu/2013/01/30/elmaradottsag_helyzetjelentes_piszkozatok_2013-ra


süti beállítások módosítása