Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2015.07.22. 15:42

Frissítve: Júl-25;

Már túl voltunk az első "anti-migrációs" hullámon, ami egyidőben három fajta szövegű plakátozást jelentett országszerte, amikor egy-két hete épp a TV-vel zavartam a tudatomat, és a híradó a baloldal szócsöveként ecsetelte, hogy Orbán ahelyett, hogy értelmes dolgokra költene közpénzt, plakátmániája van, és újabb hatalmas összegeket készül közvélemény-propagandába ölni. 600 milliós, vagy talán 600 milliárdos összegről volt-e szó pontosan, már nem emlékszem, de végtére mindegy is, hiszen olyan mértékű összegről beszélünk, amiről az átlag nézőnek fogalma sincs, hogy mennyit is nyom az voltaképpen a nagy pénzek játékában, elég neki annyi, hogy számára ismét egy felfoghatatlanul nagy pénzmennyiségről beszélünk, szóval felháborító, mert ő ugyan nem tudja, de bizonyára nagyon rossz. Számomra nem az ellenpropaganda volt üdvözlésre méltó ebből, annak viszont egy kicsit örülök, hogy elárulták ezzel, mennyibe is kerül egy országos plakátprogram akár csak egyetlen megbízó részére (még ha a részleteket nem is ismertük meg ezzel, ami sokat torzíthat az egészen, de van kiindulási pont). Merthogy ezek sincsenek nagyon benne a köztudatban, holott meghatározó következményeket hoznak a mindenkori élet(körülmény)ünkre, és ilyen kis információkból is el lehet kezdeni felderítősdit játszani kevés matek mellett.

Azóta sem láttam új "Kormány információt", ellenben a "Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP)" vicceskedő ellentételező plakátjait annál inkább. És itt az újabb érdekes kérdés. Nem, nem egyből arra gondolok, hogy talán a FIDESZ állhat az MKKP akciója mögött, és valójában pontosan ez az a 600 milliós-milliárdos kampány, amit az ellenviccelődésben tapasztalhatunk, bár őszintén szólva erre is bőven megvolna az esély. Ami bennem felmerül, az inkább a következő: ha már ennyire fájdalmasat kellett színlelnie a baloldalnak az illető közpénzösszeg miatt, kérdem én, mennyibe kerül az MKKP-nak gyakorlatilag hetente egy új humorplakát? 1200, meg 1800 milliárdba?

Nem a felháborodás miatt, hanem csak hogy legyen egy kis kontraszt. És akkor igen, jöhetnek azok a kérdések is, hogy honnan van az a pénz egy ilyen MKKP-nek, aminek jóformán csak az ehhez hasonló formális akcióiból foghatjuk fel a létét, egyébként pedig olyan, mintha nem is lenne, meg persze úgy egyáltalán, elhangozhatna a kérdés, mennyi közpénz kerül egy-egy párt kasszájába úgy nagykábé, amit bátran költhet ilyenekre? Szintén olyan összegekről lenne szó valószínűleg, ami az átlag ember számára felfoghatatlan, bár ez annyira nem szembetűnő, azaz nem felháborító így önmagában, hiszen országos adórendszerről beszélünk, ami aztán nyeli a pénzt rendesen. Szóval az nem kérdés, hogy olyan irdatlan összegek kerülnek felhasználásra, amiről holtunkban sem mernénk álmodni, csak annyit szeretnék megkérdezni, hogy ennek mekkora része kerül - legalábbis papíron, ha máshogy nem is tudható - pártok keze ügyébe, akár kampányolásra fordítva?

Én biztosan nem fogom tudni megválaszolni ezt a kérdést, még akkor sem, ha ezeknek a papírozásnyi hitelességű adatoknak egy része nyilvános volna is, nem tudom hol lehet őket fellelni, és mástól sem várom el, hogy komolyan utánajárjon. Nem sokat tudnék, és nem hiszem, hogy sokat tudnánk kezdeni ezekkel a "kimutatásokkal". De ha nem ezért, még csak nem is azért írok erről, hogy háborgás legyen. Egyszerűen csak szeretném, ha megfogalmazódna a kérdés, akkor is, ha végül nem tesszük fel senkinek. Legyen lehetőségünk feltenni, ha végiggondolva úgy döntünk, hogy fel kéne. Ennek a logikai alaptételeként, Önmagunkat is beleértve.

Ott van a nem pénzkérdés is, hogy miért hagyja a Kormány, hogy más pártok ennyire nyílegyenesen visszaélhessenek az általa kezdeményezett helyzettel. Nem számít, hogy egyik pártnak ez a véleménye, a másiknak pedig ellenkező, és ezt kiplakátolják, de az MKKP lemásolta a "Kormány-plakátok" kinézetét, és félreérthetetlenül gúnyol, és humorizál, nem pedig ésszerű megközelítési móddal adja a "kiritkát". Nem ez az első példa, hogy az egymásra mutogatás már annyira a legalja szinten megy, hogy nem igazán érthető, hogy miért nem veri ki az emberek szemét, hogy egy többarcú egypártrendszer bohóckodik az orrunk előtt, és egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy szoros összefüggésben van a "két" "független" kampány, ami nem hogy hagyva van egymás által, hanem még ráadásul kidolgozva, egymás által. Oké, aztán meg az is lehet, hogy valójában már perel a FIDESZ, merthát ugye minden ilyent perben "kell" elintézni, aminek majd öt év múlva lesz valami kimenetele, csak az meg pont nem kerül be a híradóba, de én inkább afelé közelítek, hogy a többarcú egység engedte el megint a szíjat egymás között, hagy menjen szépen egyrészről a gőzleeresztés, másrészről az emberek megint kapjanak valamin össze, és csináljanak magukból többarcú egyenetlenséget a többarcú egységgel szemben.

Bőven idevágna, hogy véleményt alkossak a menekült-bevándorló kérdésről is, de nem sokat tudok az egészről, csak a sokféle mások véleményét tudnám összefonni, saját gondolatfonatot hozva létre, de ezt inkább nem szeretném, vagy nem most. Azt viszont mindenképpen leszögezném, hogy pont ebben a témában teljességgel elfogadhatatlannak tartom, hogy egy ilyen vicceskedési kampányt folytatnak valakik, mások meg még hagyják is. Hogy ez hogy van? Így. Egyetlen mosolyt csalt eddig az arcomra az egész, nevezetesen azzal, amikor a "Kormány információ"-tól elhangzott "Ha magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!" ellenkedésére jött a "Vastagbőr információ", és megmondta a frankót, ami valahol már súrolja a komoly valóság határát is: "Ha magyarországra jössz, elveheted a magyarok közmunkáját!"

Hát derossz egy végszó lett ez az ehelyzeti humorellenességemmel. Úgyhogy nesze, letörtem a szarvát.

SZERK.: 1. Tévedtem, az "új Kormány információk" is kint vannak az utcákon mióta, csak elfelejtettem, hogy az más témát hozott fel. Tehát "a magyar reformok működnek" álnéven megjött már a második hullám is. 2. Egy google keresés fél pillanat alatt tisztázta, hogy milliós nagyságrendű összeg merült fel, nem milliárdok. 3. Lehet, hogy még frissítem később normálisabban is emezt az írásamazt.



Szólj hozzá!

Címkék: politika reklám minden terrorizmus ehh radikalizmus 2015 közfelfogás FIDESZ MKKP

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr357647314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása