Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2015.09.07. 18:12

Frissítve: Szept-08;

Szerző: Kásler Árpád :: Megjelent: 2015. augusztus 30., vasárnap

Közlemény 09.12.


Mint ismeretes, 2015. szeptember 12-én, 11:00 órától Budapesten, a Hősök terén a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének rendezésében demonstrációt tartunk elsősorban a „devizahitelek” forintosítását kifogásolva, de valójában az illetékesek, ügyészség, bíróság, kormány és az országgyűlés által elkövetett súlyos mulasztások és a jog lábbaltiprásának a bemutatásáról, a bizonyítékok nagy nyilvánosság elé tárásáról van szó, ezért is a rendezvény címe: A Bizonyítás Napja.

Aki meg szeretné menteni saját magát, családját és azon keresztül a magyar gazdaságot, a kifosztók jogtalan zsarolásától és kifosztásától, az ott lesz. A kifosztott nép jelen esetben hatékonyan a létszámával tud üzenni a hatalmaskodók felé.

A „devizahitelekről” és annak jelenlegi rendezési módjáról szerettük volna, ha dr. ifj. Lomnici Zoltán is felszólal a rendezvényen megosztva véleményét a jelenlévőkkel. Az ügyvéd úr sajnálatát kifejezve, objektív okokra hivatkozva 12-én nem tud megjelenni, de biztosított róla, hogy a banki károsultakért folytatott szakmai munkánkat továbbra is kiemelt figyelemmel kíséri. Külön jólesett, hogy a sok alaptalan rágalom, sok esetben az adósok részéről ért elégedetlen kritikával szemben, teljesen más a véleménye a ténykedésemről. „jogi értelemben az Ön és Családja által tett erőfeszítések és elért eredmények elvitathatatlanok”- fogalmazott dr. ifj. Lomnici Zoltán.

A Bizonyítás napja nemcsak a „devizahitelekről” szól, éppen ezért a rendezvényen az Élőlánc Magyarországért képviselői a magyar föld helyzetéről, jelenéről és jövőjéről fogják tájékoztatni a jelenlévőket.

A Szolgálat és Becsület Érdekvédelmi Mozgalom, a nyugalmazott rendvédelmi dolgozók szervezete is képviselteti magát, kik Strasbourgot is megjárták az őket ért jogsérelmek orvoslását keresve. A saját tapasztalataikat mondják el a jelenlévőknek.

500 jelenlévővel már sikeresnek mondható a rendezvény, 3.000 tüntetőt már nem lehet futballhuligánnak nevezni, 10.000 ember már tekintélyt parancsol, 50.000-100.000-es tömeg már megállíthatatlan.

Mi a lehetőségeink feletti erőfeszítéssel színpadot, 8.000 W hangosítást, óriás kivetítőt és mobil wc-ket biztosítunk.

A minimum elvárható hozzáállás azoktól, akik ezt a közleményt elolvassák, hogy megosztják, saját levelezési címlistájukon szétküldik, hacsak nem azok közé tartoznak, akik azért szurkolnak, hogy minél kevesebben legyenek jelen a tüntetésen. Szórólapok itt: http://kaslerarpad.hu/?p=9621

Kézzel fogható eredményt „deviza” téren csak mi értünk el, hogy sokat vagy keveset az nézőpont kérdése, de rajtunk kívül ma Magyarországon nincs aki megállítsa a „forintosítási” kifosztást. Ez az utolsó lehetősége mindenkinek.

Kásler Árpád

 

Szerk:

Megint hanyagolom sok gondolatom megosztását idő-energia-kedv hiányban, de volt itt egy no komment bejegyzés is, erre reagálnék.

Szerző: Kásler Árpád :: Megjelent: 2015. augusztus 28., péntek

No Comment Szeptember 12


Gábor Huszka Ok, megyünk! Remélhetően tényleg más lesz mint az eddigi demonstrációk!

Tetszik · Válasz · 3 · Tegnap, 11:15

Dávid Világosi Gábor, mire számítasz? Mit szeretnél megélni végre egy ilyen rendezvényen?

Tetszik · Válasz · Tegnap, 17:25

Gábor Huszka Mit szeretnék megélni?! Azt amiért adahívnak bennünket! Valós és megdönthetetlen bizonyítékbemutatásokat! Olyan bizonyítékkat, hogy a felelősök ne tudjanak ellenlépéseket tenni a saját bőrük megmentésére! Konkrét forgatókönyvet kellene közölni, így mindenki tudni fogja, hogy valóban megéri e felutazni vidékről is!

Tetszik · 22 órája
Kásler Árpád - Hivatalos oldal

Válasz írása…

Kásler Árpád – Hivatalos oldal Gábor, melyik részét szeretnéd másképp? Tocsogjon a vér,vagy folyjon a bor?

Tetszik · Válasz · Hozzászólt: Árpád Kásler · 22 órája

Gábor Huszka Egyiket sem! Konkrét forgatókönyvet kellene közölni, így mindenki tudni fogja, hogy valóban megéri e felutazni vidékről, vagy sem!Se vér, se bor. Csak megdönthetetlen és az embereknek, önzetlenül segítséget nyújtó bizonyítékokat kellene közzétenni.

Tetszik · 22 órája · Szerkesztve

Judit Dsupin Kedves Gábor! Te ne gyere oda, ha kérhetem, csak ártasz a kételkedéseddel. Forgatókönyv? A szórólapon olvashatod, mi várható. De tudod, nem mi vagyunk a Jóisten, és jelen pillanatban a hatalomban sem vagyunk benne. Ennek fő oka a nem elégséges támogatottság, ami az emberek média általi befolyásolhatóságának következménye. Számomra kétséges a Te hovatartozásod, ha ahelyett, hogy megjelenésre biztatnád az embereket, kételyeket ébresztesz bennük. A megdönthetetlen bizonyíték egy dolog- az megvan. A másik, hogy helyt ad-e neki a hatalom. A megjelentek száma nagyban meghatározza egy rendezvény sikerét, A közösség erejét, összetartását fejezné ki. Az a pénz, amin felutazol, arányát tekintve meg sem közelíti a banki követeléseket. Ha ezt sem vagy hajlandó kockára tenni a tüntetés sikere érdekében, akkor mire alapozod a kritikádat? A rendezvények amiatt nem hoztak teljes sikert, mert nem voltunk elegen, de mi senkit nem kényszeríthetünk megjelenésre. Tehát a siker záloga a minél nagyobb számú megjelenés. Részünkről technikai felkészültségben,aminek súlyos anyagi vonzata van, programban, a bankárok és a hatalom viselt dolgainak felmutatásában egyszer sem volt hiány. A megjelenők létszáma a kérdés.

Az "üzenet", avagy a reális célok (ahogy én látom, B.G.)

 

Ami azt illeti, maga a rendezvény formalitása nekem sem tetszett sosem, sokszor feltettem magamban a kérdést, hogy itt tényleg a létszám-e az egyetlen dimenzió, amivel próbálnak előrukkolni, de a jelek egyértelműsége ellenére emlékeim szerint sosem lett egyértelműen kimondva. Most igen. "A kifosztott nép jelen esetben hatékonyan a létszámával tud üzenni a hatalmaskodók felé." Nos, ami tényként kezelendő itt, az az, hogy bár azt nem kell megüzenni, illetve nem megüzenni kell, a hatalmaskodók felé, hogy tömegeknek van elege. Ez hót nyilvánvaló minden körön mozgó ember számára. Az átlagpolgár kisemberként tartva elnyomva érzi magát hatalommal bíró és visszaélő hatalmaskodókkal szemben, joggal, és köztudottan, a hatalom számára is nyilván. Egyszerűen csak mi nem állunk ki magunkért jó helyen és jó időben, ezzel saját magunkat is ténylegesen kisemberré "avanzsálva", másrészt a hatalmaskodók magasról tesznek a fejünkre, olyannyira, hogy rendszeresen szándékos magyarellenes lépéseket hoznak. A miértek fejtegetése nélkül, maradok az alaptémánál. Szóval az elégedetlenséget nem kell megüzenni, és nem nyomatékosítja a létszám, hiszen közismert dologról van szó, függetlenül attól, hogy egy téren gyűlünk-e össze, vagy egy országot tölt meg a jelenlétünk. Ugyanakkor magam sem tartom marhaságnak a gyülekezést egy téren. Csak ennek nem az lehet a reális célja, hogy megüzenjük azt, amit eddig is tudtak rólunk, és továbbra is vastagon érdektelenek lesznek irántunk. Két reális iránya van a dolognak. Az egyiket úgy hívják, hogy cselekvés, fizikális jelenléttel, erővel változtatás kényszerítése. Ennek több változata lehetséges, így az említett "Tocsogjon a vér?" is egy eshetőség, de ez nem kizárólagos mód. Kulcsa a dolognak a jó időben jó helyen levés. Például szombaton, munkaszüneti napon, egy jelképességgel bíró, ám konkrét ellenkedő szerv helyszínéül nem szolgáló tér mondható-e ilyen esetre jó helynek, és jó időnek? Aligha. Nem lesz konfrontáció, sem fegyveres (ami továbbra sem kizárólagos mód), de még a legleheletnyibb kontra-jelenlétre sem lehet számítani. Majd youtube-ról vasárnap megnézik a hatalmaskodók, hányan jöttünk össze, és milyen szellemiségben, és majd eldöntik, össze akarják-e ettől tojni magukat. Van egy műásik reális iránya a gyülekezésnek, még ha konfrontációt, megfogható cselekvést nem is eszközöl, ez pedig az, amit körübelül Káslerék is szeretnének. Az üzenet, mint olyan, igazából nem a létszám. A létszám eszköz, nem pedig üzenet. Ha van létszám, akkor lehet üzenet is. Ha nincs létszám, akkor nem jöhet létre üzenet. Mi az üzenet? Minél több SAJTÓTERMÉKBE bekerülni, minél jobban elérni a köztudatot, a közvéleményt, megszólítani mindazokat, akiket a valós tényállásokról nem tájékoztatják azok, akik ekkor kénytelenek lesznek rólunk hírt adni, és minél többen vagyunk ott, annál kevésbé torzíthatják a dolgokat, annál kevésbé hazudhatnak és manipulálhatnak, mert sok lesz a szem és fültanú arra, mi történt valójában, ha történt valami, vagy ha nem. Az üzenet csak létszámmal jöhet létre, mely végsősoron a hatalmaskodók felé az, hogy egyre kevésbé képesek befolyást gyakorolni egy egész ország tudatállapotára, egyre kevésbé vannak nyeregben hazudozásaikkal, és ha tényleg nem akarják csúnyán végezni, akkor elgondolkodnak rajta, mennyire kívánnak továbbra is magyarellenes érdekeket szolgálni, függetlenül attól, hogy az saját érdekük is-e, mert ilyen esetben könnyen létkérdésükké, azaz saját érdekükké válhat a másik oldalról is nézni a dolgokat. (Továbbra sem kizárólag vértocsogó módon, de nem is kizártan.)

Hogy mi lesz? Hogy ha lesz valami, abból mi lesz?

EZ SZEMÉLYENKÉNT MINDENKIN MÚLIK. Bővebb kifejtés híján én is csak meghívásra szólok mindenki felé, aki teheti, és aki nem, "gyűjjön"! Végülis az elmúlt években már párszor lett boncolgatva a téma részemről is, valamennyire csak felfogható, hogy a "nem csinálunk semmit" keretén túl LEHETŐSÉG EBBEN IS SOK VAN, csak fel kell fogni. A magam részéről elsősorban továbbra is tudósítási célból kívánok részt venni. Továbbra is kétlem, hogy nagy dolgok várhatóak ettől, de azt tudom, hogy ez szó szerint múlik az emberek létszámán akkor is, ha ott helyben kvázi semmit csinálunk. Kásler hivatkozási alapot, és sajtójelenlétet tud kicsikarni ebből. Magyarán köztudat ébresztési kezdeményezést közvetett eszközökkel. Nagyon messzire vezet a dolog, ha minden apró részleten fennakadva hosszas magyarázkodásba kéne bocsátkozni. Számos dolog szinte kezdettől nekem is ráncolja a szemöldökömet. De látni kell, bár ott és akkor nem dől el semmi, később sok múlhat a rendezvény jelenén, amit most kell mjad először is megvalósítani, hogy múlhasson rajta 'valami' (egyszerűen fogalmazva).



Szólj hozzá!

Címkék: meghívó minden kiemelt pénzrendszer 2015 vendég-bejegyzés káslerárpád tevékenykedés

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr817767966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása