Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2015.10.11. 11:41

Egy hónap telt el 2015. szeptember 12.-e óta, kb. két hete semmit nem foglalkoztam a dologgal, mindennapjaim sodródnak másfelé, de még nem zárult le ez a lelki heg, ami újabb mulasztásom befejezésének lehetőségével kínoz, ha teheti, jót célozva.

Közben Kásler honlapja is 404 lett, és bár fb-n nem vagyok jelen, és nem tudom külső megtekintő nézheti-e, valószínűleg senki sem, mert úgy fogalmaz az oldal, hogy "jelenleg nem elérhető". Persze szeptember 18.-án elhangzott, hogy annyira nem vagyunk meghatározói az eseményeknek, hogy minden megmozdulás a kezdeti stádiumban véget ér Magyarországon - így ez előzetes kiszólás is lehetett a 404-re, de fogalmam sincs, szándékos-e, avagy mivan. Szégyenlni (sic!) való lassúságom ellenére viszont továbbra is aktualizálhatónak tartom az írásban még mindig meg nem fogalmazódott 'lehetőleg eléggé teljeskörű' kritikámat, ami e szó sejtetése ellenére nem egy 'helybenhagyó megaszondás' lenne (legalábbis én még mindig nem határolódom el, csak a mindenkori tisztes távot élem tovább).

Szóval 12.-ével kapcsolatos történések, megnyilvánulásokkal kapcsolatos meglátásaim, véleményem kinyilvánítása továbbra is késik. Egyéb kinyilvánítás, amin gondolkoztam, csak a 404 miatt már nem tudom szó szerint idézni, hogy Kásler is írt az orbáni "Az emberek döntöttek" plakátokról, nekem meg erre csak annyi reakcióm volna, hogy hát, a Nemzet Akarata és további 'kiáltványok' is pontosan ugyanilyen "az emberek döntöttek" jellegű ügyködmények voltak. És ezt nem azért írom, hogy legyen elhatárolódás, hanem hogy legyen önvizsgálat. Mert még ha van is jó indok, attól még ez a helyzet és az a helyzet lényegében ugyanaz, így az Orbánt illető kritika az íróra is szegeződik. Ez már Kásler kritikája előtt is feljött bennem, de így, hogy reagált rá, így még hivatkozni is tudok.

Tudom, kuszásan írom a soraimat, de érti, aki tudja miről van szó, nem akarom végigmagyarázni. Még egy illusztrációt beszúrnék ide, nem hátbadöfési céllal, hanem mint fentebb írtam, önvizsgálat, önkritikusság, megújhódási képkialakítás gyanánt. Ha ez lehetséges, és a jelen helyzetben még lenne bármi értelme, ott, ahol újabb mozgalom esett túl a hanyatláson. (Nem mintha ezt nem lehetett volna látni 2013. április 22. utáni összes rendezvényen, szóval nem tudom mi ebben a nagy furcsaság, dehát akkor sem volt minden ínyrevaló. De most ebbe nem akarok belemenni, messzire megy, és túl szerteágazóan. Inkább összeszenvedem szept. 12.-i állásfoglalásomat, vagy nem, ahogy sikerül.)

Magábanézetős illusztráció (megsejlik belőle, mi nem tetszhetett sokaknak ezelőtt sem - de itt nem az mondatik ki, hogy akkoris egyénileg kell csinálni, sokakkal nem fog működni, csak az, hogy így nem is működhetett sokakkal, hogy a sokak csak formailag voltak jelen, ténylegesen meg nem, és itt nem a számosságra gondolok, hanem a fizikálison túl nem annyira nyilvánvaló valónkra, ha már ugye 'Akarata'):

forradalmikonzultacio.jpg

(Ezt a bejegyzést könnyebb volt összehányni, mint személyreirányzott céltudatos elemezést tenni, elnézést érte, ha ez sérelmeződne.) :/



4 komment

Címkék: fénykép minden 2015 blogíró káslerárpád

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr107956584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maztro 2015.10.11. 12:18:44

A hivatalos összefoglaló videókra csak az azóta 404-eződött honlapot linkeltem előbbi bejegyzésben, itt tekinthető (még én sem néztem, lassúlassúlassú).

www.youtube.com/channel/UCjYQYC9juG3Ss1PlruzDsvw

maztro 2015.10.21. 02:02:20

Abból a szempontból meg amúgy is baromság "Az emberek döntöttek: az országot meg kell védeni!" szövege, hogy az ország védelmezése nem is lehet kérdés, ha ezt külön el kéne dönteni, az már jóval problémásabb lenne. Itt a hogyanokon van a köztudatban a hangsúly, nem a védelmen. És ugye kik is "az emberek"? Nem takar ez semmit, VALAKIK igen. Valakik meg nem... Nem is érdemes több szót erre... Egy nagy átlátszó baromság az egész. Csoda, hogy ilyen szánalmas plakátok után még komolyan veszik 'az emberek' 'a kormány'-t.

Káslernél az "ez a helyzet és az a helyzet lényegében ugyanaz"-ra még annyit, persze, Kásler aláírást gyűjött, csakhogy ettől még az aláírás, nem döntés, és egyébként is előre megofgalmazottan kimolinózva, függetlenül attól, hányan írták alá, és attól is, hogy akik nem, azoknak az akaratával mi van. Nyilván ők nem tartoznak a magyar nemzetbe, gyengék félre az útból, árulók takarodó. Sajátos értelmezésben.

maztro 2016.03.08. 19:11:11

"Magábanézetős illusztráció (megsejlik belőle, mi nem tetszhetett sokaknak ezelőtt sem - de itt nem az mondatik ki, hogy akkoris egyénileg kell csinálni, sokakkal nem fog működni, csak az, hogy így nem is működhetett sokakkal, hogy a sokak csak formailag voltak jelen, ténylegesen meg nem, és itt nem a számosságra gondolok, hanem a fizikálison túl nem annyira nyilvánvaló valónkra, ha már ugye 'Akarata'):"

Így tehát akkor lennénk egyenesek, ha "A Magyar Nemzet Akarata" helyett "A Magyar Nemzet Által Aláírt Kinyilatkoztatás" lenne fogalmazva. Mert nem olyan nagy baj, ha ilyen "helyett"* olyant csinálunk (*valójában eleve olyant csinálunk, csak ilyen név alatt...), csak akkor ne nevezzük másként.


süti beállítások módosítása