Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2015.11.01. 11:16

Utoljára firssítve: 11 óra 42 perckor

https://www.youtube.com/watch?v=00rlQI-wsuA )

Kommentárok innen-onnan:

- - -
Norbert D

Komment szekció tartalomjegyzék
-"Első" - 2-56. oldal
-"Ne elsőzzé' k*csög" -57-80. oldal
-"Ez már nem az a Dancsó mint..." - 80-124. oldal
-"Én nem erre iratkoztam fel még..." 125-210. oldal
-"Eladta a lelkét.... -nak/nek" 211-340. oldal
-"Önmaga paródiájává vált & társai" 341-500. oldal
-"Zene címe?" 501-532. oldal
- - -

- - -
maztro

Nem erre iratkoztam ugyan fel, de nem adta el a lelkét, és még ugyanaz a Dancsó. Szerintem nagyon is tisztában van a pályájával, amire kezdettől ráált, és csak azért nem maradt ott az elején érvényes játékszabályoknál, hiszen ez egy pálya, ami ide vezet. Az eleje egy kifinomult eszköz volt, amit kifinomult, apró módosításokkal lehetett átkonvertálni ilyenné. Hogy világosabban mondjam: az eleje nélkül sosem lett volna ennyire népszerű, híres. Vége nélkül sosem lett volna Nethuszár. Aztán vagy észreveszik a nézők, vagy nem, és sodródnak. Engem nem lep meg, elérte a céljának a kezdetét. És eléri a Viasat is a célját. Jó lenne például mondani, hogy csak az előzetes miatt lett ilyen rossz a képminőség, de gondolom a "szakma" velejárója, hogy kvázi telefonnal vették fel, és a műsoridő fele azzal fog elmenni, hogy valaki rosszul ugrik, beveri, és tíz percig röhögnek (ennek kivágása és tartalomközlés helyett). Ez a "tartalom-minta" már elég régóta megvan, semmi új. Persze degradálóan hangzhat a feltételezésem, elvégre ez csak egy nyomorult jelenet a félórás műsorból, csakhát olyan jelenet, amelynek még előzetesben sincs helye. Tükrözi, milyen tartalmat fognak közvetíteni, betűzdelve (nem láttam egyébként a tegnapi első részt, e videót is csak most). És itt is érvényes az apránkénti átalakítás. És nem azt mondom, hogy Dancsó egy tehetségtelen ingyenélő celeb. :) Díjazom a képességeit, és a munkáját, csak a pályát nem, amit választott. Ez van.
- - -

- - -
Zsuzsanna Bori

Csak abba gondoljatok bele, hogy ez neki mekkora szakmai előrelépés. Mindenki változik, Dancsó se lehet örökre ugyanaz. Ha meg soha nem változna, akkor sokan unalmasnak tartanák.
Nem kell ezt az egészet elbulvárosodásként felfogni, inkább csak kiterjeszti a látókörét, és kipróbál új dolgokat. Nem élhet meg élete végéig youtube videókból. :D Tanulság: bármit csinálsz, úgy is lesz, aki elégedetlenkedik. :)
- - -

- - -
Boróka Bereczki

De régóta ez az álma, és most valóra váltja. Nem adta el magát nem a pénzt látja , csak azt csinálja amit szeretne. Nem értem h ez miért baj
- - -

- - -
maztro

Az a baj, amit csinál. És ha ezt szereti, akkor az is baj. A pénz, és a lélekeladás ezen a téren nem elsődleges fogalmak, de szerepet játszhatnak mellékesen. Én tisztelem a jó képességei miatt, és elhiszem, hogy sokat dolgozik a videókon. De amit szeretne csinálni, az (legalábbis ebből a műsorból is kiindulva) közérdeket sért, mert elősegíti a társadalmi szintű butulást. Hiába látja át nagyon jól a dolgokat, és dolgoziik professzionálisan, ha eközben az át nem látást, és a professzionálatlan gagyiságokat képviseli vele. Paradoxon, de igaz.
- - -



5 komment

Címkék: reklám videó minden 2015 dancsópéter jelen-tendencia

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr878040950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maztro 2015.11.08. 20:57:04

Remélném, hogy ezek után Puzsér is megszólja, pedig a szárnyait tartja fölé. Az első részben bemutat három külsős videót, a második szerintem nem is az, mint aminek lennie kéne, a harmadik nem is tudom minek létezik, plusz a negyedik, ami totál idétlen, és tárgyilagosságtalan, nem tudom mi dolga tévében, aztán egy felvonultatólag ható kis kvázi magánbeszélgetés. Közbevágott animált rókaszarviccek. Mire jó ez? Ez nem butítás? Ez a beépülés a rendszerbe jó céllal? Ha, ha, ha..

play.viasat.hu/nethuszar/nethuszar-1-adas/

Második rész első két videója is érdekes, csak annyira tárgyilagosságtalan, hogy értelmetlen időtöltéssé teszi megnézni. A harmadik videó Dancsóé, az tényleg tetszett, jóféle szórakoztató kritika, bár nem több. Szórakoztató a jellege, nem pedig változtató jellegű kritika. Negyedik videóban megkapjuk Puzsér utált médiaképét, ami azt sugallja nekünk, hogy aki a tévében van az érdekes, pedig nem a személy, hanem az általa hozott tartalom lenne a lényeges a valóságban. Báhh.

play.viasat.hu/nethuszar/nethuszar-2-adas/

Nem egy szörnyű munka, csak nagyrészt felesleges, és kérdezném, hogy mit csinál a szerkesztő, mert ha a vágót érthetjük alatta, akkor nem hiszem, hogy olyan sok munkája lenne ebben Dancsónak, hogy ne lehetne ingyenélőnek nevezni. Mely szót egyébként nem szeretem használni, de ez a közkeletű kifejezésmód erre. Nem mindegy, hogy honnan hová tartunk, és nem csak a tudatunkról van szó, hanem a háttérokokról is, amibe beletartozik a belefektetett munka például. Az is háttérok például, hogy Puzsér azért is szólal fel a kereskedelmi reklámcentrikus tudatbaszkuráló televíziózás mellett, mert nem megoldás a problémára, ha ő nem nézi, de mindenki más viszont igen. Szóval összességében nem azt mondom, hogy ocsmány rossz műsor a Nethuszár, de azt igen, hogy butító műsor, és javában felesleges időtöltés nézni.

Nikiló 2015.11.16. 16:39:10

Egyetértek.
Ráadásul: csak nekem tűnt fel, hogy olyan fizimiskát csináltak neki, mintha koncsíta wurszt rajongó lenne?
:-o

maztro 2015.11.16. 17:08:04

Mivel nem ismerem koncsíta wursztot, nekem nyilván nem. :) Majd valamikor rákeresek... Ami gondolat bánt, hogy lehet, lehet hogy, hogy ez, ez a, a... nagy médiahack, amit együttes bedobással kommunikálnak előre egymásközt. Együtt voltak már zsűritagok is a Ki Mit Tube 2015-ön, ahol egy, a Puzsér által is, aljadék példaként illusztrált Gálvölgyi Bulibárós videót mutogatott, azt, amelyik az első részben is megfordult itt, csak úgy látszik, egyáltalán nem aljadékként minősítve. Furi ez a helyzet. Most komolyan, van ebben érthető következetesség, vagy nem elszart médiahack se, hanem pontosan az, aminek látszik. Ha már, akkor - ez még jó www.youtube.com/watch?v=0xnIzdOHeVk ; de a rókaszínvonal ne hozza már a pálmát. Puzsér munkássága sem egy gyémánt, de legalább a felével mélységesen egyetértek, amit közvetít. Ha ez valóban a másik felének része, sosem lesz itt egyező hang.

Nikiló 2015.11.17. 13:26:28

Nincsenek túlzott elvárásaid a Viasat 3-tól??
:))))

Koncsitát meg nem kell ismerni, én sem ismerem, de gondolom láttad már valaha....

maztro 2015.11.18. 01:13:58

V6, de nem tőlük várok mást (vagyis, miazhogynem), hanem a Puzséri Dancsóhozállástól. Láttam már, de névről nem tudtam ki az eddig.


süti beállítások módosítása