Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2017.04.09. 15:44

Akkor kicsit visszavéve a hangsúlyból, fogalmazhatunk úgy is, hogy csak a kíváncsiság beszélt valakiből: "Ákos meg mindig a minőségre törekszik (tudtommal), akkor nem értem ilyenkor, hogy ez mi?" Kárhozott ember, aki egy jó produkcióban helyesel a minőségnek, s ha az a meglévő eszközökhöz képest alábbteljesít, kíváncsiskodni kezd. Mindazon túl, hogy alkotói szabadságként lehet akár szándékos is, valamilyen furmánnyal, akár extra üzenetet rejtve(?), illetve azon túl, hogy senki szerint nem ez a lényeg, csak egy kis kíváncsiskodás a nagy-nagy egészen belül.

Itt merném említeni, hogy az Üzenet és Annak Megoldásai témakörben a grafikai vetületen túl, nekem inkább a nyelvészeti rétegben nagyobb az érdeklődésem, amit nem neveznék senki részéről kívülről türemkedő senkit nem érdeklő egyéniszocproblem nyavajgásnak, tekintve, hogy Ákosnak is fontosak a szavak a dalaiban, nem csak nekem. Szóval megintcsak nem ez az egy szó a lényeg, a nagy-nagy egészhez képest szemet hunyok felette "jobb, mint a semmi" alapon, csak az érző lelkemben valahogy felrezzen az a mellévágódás, hogy például a végszóban nem találtam jónak a "kér" szót. Mivel van egy kis világkép-háttéranyag összegyűlve már személyemben, így is átjött, miről van, illetve akar szó lenni: nagyjából a "kíván" szó szerepét hivatott magárahúzni, mivel a hatalmaskodók nemigen szoktak kérni szép szóval, annál inkább áhítoznak kegyetlenül. Aki annyit kíván, amennyit meg nem kaphat, Azt fogja kapni, amit nem is kíván. Kérést mondani kicsit fogalomzavar ebben a helyzetben, én ezt tartom szerencsétlennek, ha már (és hála az égnek) fontosak a szavak, legyenek azért is fontosak, hogy precízen arra tudjanak figyelmeztetni, amire akarnak, ne vigyenek félre élből senkit, akik még nem rendelkeznek azzal a háttértudással - és jó esetben pont ez a dal vezetné rá a figyelmüket, ha nem csúszna el a precizitásán.

Most tulajdonképpen NEM a "kér" szót elemeztük, hanem behatóbban az egész munkásság került (hepciáskodás nélkül) átízlelgetnivalóra - maradjunk is ennyiben, ha kérhetem, nem mondtam semmi helytelent.

Nincs kedvem bemásolni az előzményeket (lásd kommentek keresztbe-kasul), maradnék az általam felvetetett szemléletrendszer hirdetésénél. Majdnem egy másfél órás előadást tudnék most tartani, olyan kedvem lett, de leírni semmiképp, már ennek a kommentnek a megfogalmazásába is majdnem belerokkantam, hogy az olvasókkal párbeszédképes maradjon (mivel a tipikus sztereó légkörébe fejeltem ezzel bele, ez nagy feltétel volt, és pont ettől váltam előadás-mélységű témaképessé majdhogynem)...

Felvetődés helye:

https://www.youtube.com/watch?v=wJbPS92sa5k



Szólj hozzá!

Címkék: zene videó minden jövőkép 2017 nyelvezet blogíró komment-bejegyzés üzenetértés lényeges-apróság kovácsákos jelen-tendencia

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr7912412405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása