Alapjárat

Blog-aktuál

 • Nov-15, 12:04
  Néhai elérhetőség:
  chat.mibbit.com
  Nicknév:
  *tetszőleges*
  Csatorna (Channel):
  #tuleles
 • Nov-07, 22:03
  Tényleges igazításig elrejtettem néhány volt bejegyzést, közben fontosabb írások nem készülnek, néhány chat-alapú gondolatsort viszont lehet, hogy megosztok majd - szintén igazítva.
 • Okt-30, 20:25
  Köszönhetően a blog spontán felélénkülésének - bár bármikor visszaeshet a tetszhalott állapotba - kikapcsolt a rémlassú üzemmód! Az utóbbi gányos írásokat valószínűleg ki fogom pofozni néhány nap alatt. Vagy nem. :P
 • Szept-26, 19:35
  Dancsó folyamatosan hozza a formáját, ingerel az írásra, de lusta vagyok most mélységében vele foglalkozni. Kásler is hozza a formáját, ingerel az írásra, de lusta vagyok most mélységében vele is foglalkozni, bár 5.-éig esedékes lenne ("gyulai második nemzetgyűléses nemzetközifeljelentőaláírós mindentivisszaalig80évvelezelőttre vagy elkerülhetetlenfegyveresháború") egy jókis véleményezés. Ákost is rengeteget hallgatom, ingerel az ígért bejegyzésre, ahol ízekre szedem, de inkább hallgatom még pár évig, minthogy most összecsapjak valami nem teljesen letisztult, fals anyagot a jelenlegi összegondolásokkal; alakul, alakul, de egy kis idő, míg a tudat átforrasztja magát ezen a sokhónapnyi össz-zenei empéhármon nemkevésszer. A magyvarázatok pihennek, a tudatzavarkolódóeszköztv pihengél; nem vagyok előtte annyit, hogy ingereljen az írásra. Brrrrr.
 • Aug-18, 5:59
  Ma hajnalban alvás helyett célállapothoz közelire íródott a Televíziós, és a Dancsós bejegyzés is, a Magyar nyelv továbbra is a vázlata második "fejezetében" tart (ez elmenne egy komplett bejegyzésként, de nem akarok sorozatot csinálni, gigaposzt lesz).
 • Jún-7, 20:49
  A költözésig (Jún-1) kb. a Mentális Deficit óta számos bejegyzéssel kapcsolatban érzem azt, hogy újraírásra lennének érdemesek - de nem ígérem az újraírásukat, csak jelzem az esetleges szándékot.

Bemutatkozó

Benedek Gergőnek hívnak, huszonéves budapesti lakos vagyok. Asztrológiailag a bak jegyében születtem, ami azt jelenti, hogy amióta az eszemet tudom "konok módon újat akarok mutatni másoknak, amit nem látnak". Az az alapproblémám a világgal, hogy míg analógia az egész világ, mi általánosságban nem hogy a világot, de még csak az analógiákat sem látjuk meg benne, így álságban élünk, és ezzel szenvedésre kárhoztatjuk egymást és magunkat. Bakságommal a leghétköznapibb aprócseprőbb dolgokból is megpróbálom kihozni az elefántot, de nem látványossági-nyálfolyatási, hanem szemfelnyitási-tudatosítási alapon, azzal a célzattal, hogy a legkisebb dolgokból is hatalmas dolgok fejthetőek ki, ha odafigyelünk, amivel pedig világfelfogás-tágítás szintjén természetesen segíteni tudunk magunkon és másokon. Ahogy nőttem fel, és tapasztaltam, 2011 végén indítottam ezt a blogot, ami a hétköznapi apróságainktól kezdve már az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban is próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Rólam az Irányítók-wikin

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Alapkritikusság szösszenetek

(Szerkesztés alatt!)

„Kinek-kinek világlátása attól függ, hogy életében miféle adatok halmazát gyűjtötte össze, minek következtében egyik ember ebben hisz, s nem abban, másik ember abban hisz, s nem ebben. Mert ne gondolja senki, hogy tud is, nem csak hisz: miközben résztudásunk eredendően hibázásra van esélyeztetve, maga a tapasztalati tudás is mélységesen megkérdőjelezhető filozófiai-logikai alapon, hogy valójában semmi sem bizonyítható a szó hétköznapi értelmében. E magyar szóban is - helytállóan - csak bizonyítás, azaz bizalom fogalmazódik meg, ami szintén a hit tárgyköre! A bizalomban félinformációkból kialakuló hitjelenlét van a maradék (ismeretlen) információk helyessége feltételezésének irányába.

A tudást általában úgy magyarázzuk, hogy "van saját tapasztalatom". Na, de eleget tapasztaltál-e már, hogy az az adott dolog mindig ugyanúgy működött-e? Hiába csináltad, és 100 évig mindig ugyanaz lett, mi bizonyítja, hogy nem Isten akarta hogy 100 évig így legyen, és a 101. évben (:D) átkuszálja a világot kénye kedve szerint? (Ez persze spekuláció, de a lényeg: nincs bizonyíték(!), de ez a filozofikus hitvita kínál válaszlehetőséget.) Honnan veszed, hogy a fizika azért mutatja mindig ugyanazt a viselkedést, mindig ugyanazokat a törvényszerűségeket, mert alap, és megmásíthatatlan? Honnan veszed, hogy ez nem ideiglenes állapot, mely még nem ért véget? Persze ha materialista vagy, s szerinted nincs a fizikát kívülről átfogó, azt meghatározó, és változtatni (akár megszüntetni) képes erő, akkor kb. tárgytalan. De ez megint a szerinted, a te hited, bizalmad tárgyköre abból a kiindulásból, hogy részismereteid vannak a világról, mely egy keretrendszerben tűnhet teljesen igaznak, de a mindettudás megszerzésével lehet, hogy nyomban a felét áthúzhatnád, s hiába írod vigaszul oda, hogy "a tudomány jelenlegi állása szerint mégis". Amely eképpen nem csak a tudomány azelőtti haladottságát teszi kifogásolhatóvá (pedig addig azt kellett gőzerővel fújni, mert ha nem, akkor hülyének voltál nézve), de örökké kifogásolhatóvá marasztalja.

A logika mindig csak ugyanarra enged következtetni, de ez minden egyes külön adathalmaz esetén mindig más eredményt szül. A teljes igazság ismeretéhez, kikövetkeztethetőségéhez a mindent tudás szükséges, így minden részismeretű levezetés eredendően esélyes a hibázásra. Nem tudunk mindent, így meglévő tudásunk sem bizonyosság, tehát mindig számítanunk kell látszólag lehetetlen, de esetleg lehetséges dolgokra; a végletekig befogadónak kell lennünk, miközben ezeket nem egyből elfogadjuk, hanem megkérdőjelezzük, de folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így tehetünk szert a kritikai gondolkodásra...”


- Benedek Gergő

Egyéb tudnivalók

A KG-Blog speciális helyzetben lévő bejegyzéseit különböző egyedi címkével lehet listázni:

 • a blog összes bejegyzése:
  minden
 • a blogot meghatározó kinyilatkoztatások:
  blog-alappillér
 • a jelen blog témái iránt igazán érdeklődők számára fontosabbnak titulált bejegyzések:
  kiemelt
 • mások írásainak újraközlése:
  vendég-bejegyzés
 • külsős kommentek újraközlése:
  komment-bejegyzés
 • a szerző személyesebb megnyilvánulásai:
  blogíró
 • korábbi vagy külsős bejegyzésre reagáló bejegyzés:
  re
 • a KG-Blogba szorosan nem illeszkedő egyéb írások:
  off

Ezen túl a címkézéskor elsődleges szempont, hogy az rögzítse többek között a keltezés évét, a téma kategorikus besorolását, vagy a benne említésre kerülö személyeket/szervezeteket/csatornákat/termékeket, ezáltal csak elvétve fordul elő, hogy egy-egy címke ne fedne le egy komplett témakört, segítve az oldalon való böngészést.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

 • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
 • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
 • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
 • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva
További böngészéshez

Bejegyzésenkénti utolsó 10 hozzágondolás

Bejegyzések listája

2014.11.23. 21:28

"A megváltozott zenehallgatási szokások ellen próbál tenni, vagy megpróbál megfelelni nekik?
– Nem lehet és nem is kell ez ellen tenni semmit. Egyre kevésbé értem a kereskedelmi rádiózás nyelvét: minden dalt tesztre küldenek, és sokszor kiderül, hogy nem ment át a teszten. Aztán fesztiválokon tízezer ember énekli kívülről. A Keresem az utammal annak idején jártam egy rádiónál, azt mondták, jó dal, de sajnos nem sláger. A vidéki rádiók viszont rákaptak, mára ez az egyik legnagyobb slágerünk, a legismertebb dalaink között van. Az Ikonnál az történt meg, hogy a rádió zenei szerkesztője közölte, a tulajdonos döntése szerint nem lehet gitár a dalokban. Elmentem, ittam egy kávét, majd visszarohantam ugyanazzal a CD-vel, hogy a gitárt halkabbra vettük. Így már megfelelt..."

Nem kell, nem lehet tenni ez ellen semmit, ha kell, igyekszünk megfelelni (bár nem is a zenehallgatási szokásoknak, hanem a felülről kontrollált sajátos műfajtesztnek). Ahh.

De hogy egy kicsit mégiscsak érveljek valamire tekintettel: Persze én valahol megértem ezt a kényszert, amit ő sem alkalmaz a létező összes dalára, csak egy-egy darabra, amit mondjuk szeretne nagyobb közhallatra adni, és akkor a szükség szüli az alkalmi alkalmazkodást a trendhez, amely trend nem is a hallgatókon múlik, hanem a szerkesztőkön, tehát a szerkesztési trendhez alkalmazkodva, cinikusan mondhatnánk, hogy az új világtrendhez "igaz"odva. De hogy nem kell és nem lehet tenni semmit, az meghökkent. Igen, nehéz tenni ellene, olyannyira, hogy ember nem is rendelkezik annyi energiával, hogy megérje a ráfordított fáradtságot, legalábbis, ha egyedül próbálja. De azért hatni erre is illenék. És félreértés ne essék, nem a zenehallgatási szokásokról beszélek első sorban. Hanem az azt meghatározó felsőbb dolgokról, jelen esetben pl. az adott szerkesztőség működéséről. Mert bár ők sem gombnyomásra irányítják az embereket, hogy milyen szokásaik legyenek, de meglehetősen nagy hatást tudnak elérni a manapaság is meglévő öntudatlansággal szemben, és ha Ákos szerint erre a hatásra sem lehet és nem kell ráhatni, akkor hökk. Neki sem kell semmit irányítania, de bizonyos általam sem jól meghatározott ún. 'nemnormális bejáratott megszokások' ellen azért lehetne ráhatást gyakorolni, akár példamutatással, akár csak úgy is, hogy nem az elvártnak teszünk eleget, mint zeneszerzők. Ami egyrészről igaz is Ákosra, így valahol hat is ellen, valahol meg igenis azt érzem, hogy próbálgatja magát a jelenleg fennálló szokásoknak megfeleltetni, mert ez elengedhetetlen nem csak a bevételszerzéshez, de a dalai népszerűségben tartásához is, amit ha mint cél szentesíti az eszközt módon lát, akkor úgy is fog eszközölni. És én azt látom, hogy így is teszi.

"A dalaiban tetten érhető spiritualitás összekapcsolódik valamilyen hittel?
– Hívő vagyok, ahogy mondani szoktam, római kaotikus. Úgy érzem, hit nélkül nincs sok értelme az életnek. Ha kiradírozzuk az emberiség történelméből Istent, jobbára csak az értelmetlen szenvedés marad. Az ember azért szülte meg ezt az eszményt, hogy legyen miben reménykedni, és ez független is attól, hogy valójában van-e Isten. A művészet, amely ezen a pályán elindított, mindig a reményről próbál beszélni. Akkor is, ha éppen nincs. Ezt az eszményt igyekszem követni én is."

Az igazság kerülendő, ha fájdalmas? És bár így ezt a megállapítást igyekszik elkerülni, de végülis felvetődik, hogy a világ talán nem is értelmes?

De hogy egy kicsit mégiscsak érveljek valamire tekintettel: Az IGAZÁN-ban például még azt énekli, hogy "száz meg száz alakban érzékelhető". Vagyis kvázi száz meg száz úton-módon érzékeli, hogy van Isten. Igaz, nem mond rá példát egyet sem - vagyis, de, egyet igen: "az eltűnő időben is ott van ő". Bár ez viszont pont egy rohadtul nem megfogható, így talán nem is nagyon érzékelhető dolog, legfeljebb (nem csak vallási hittételeken alapuló) logikai megállapítás, hiszen ami mindenhol van, az ott is ott van, ami bár most nincs, de volt, a voltban ott van most is, merthiszen az, hogy volt, az is van, csak nem most van, hanem a múltban VAN, jelen van a jelenben, annak múltjaként, voltként. (De talán még annál jobban is, de most ennyire nem akarok belemenni a filózásba.) Szerintem. De mégsem mindegy akkor, hogy most azt vallja, hogy van Isten, és nem azért, mert most épp ezt van úri kedve mondani, hanem azért, mert mondjuk érzékeli, száz meg száz forrásból építkezve valósnak tartja, vagy pedig nincs, és mindenki azt csinál úri kedvében, amit akar, akár tömeghisztit is, kedvére, liberálisan, ezeknek az elveknek, amelyeket önmagáról hangoztat, ellentmondva. Fura ilyen ellentmondást felfedezni Ákos szavaiban. Persze, eleve elég nagy paradoxonokból áll a világ, és talán biztosan ő sem merne kijelenteni ezáltal akármit, nem is kell. De úgy látom az aktuális dalával máris szembefordult az aktuális interjúja.

Forrás: Metropol


2014.11.23. 11:11

Megcsinálom! Ezentúl könyvet fogok írni, pontosabban bejegyzésenként egy kisebb könyvnyi füzetben összegyűjtöm a felhalmozott (vagy az eddig még le nem írt, de már elgondolt, így végülis ismételten felhalmozandó) ismeretanyagaimat, és amikor már minden le van írva hiánytalanul, akkor a könyvből kiszelektálok egy bejegyzést. Eddig cetlikkel próbáltam ugyanezt létrehozni, cetlire amúgy is bármikor írhatok, mint könyvet magammal cipelve mindenhová, valószínűleg lesz is, nem csak a régiek közül, hanem a jövőben is, amit előbb cetlire fogok írni, de hiszek benne, hogy ezzel a módszerrel könnyebben legyőzhetem magamat, mint eddig.

Ákos még mindig mindennapi napirenden van, ahhoz képest, hogy annyira talán nem is fontos az ő munkássága, hogy ennyi energiát adjak bele, bár amekkora rajongói tábora van, azért nem árt legalább annyira odaszólni, mint Dancsóhoz is, akihez még szintén nem írtam kritikus bejegyzést... Hja, Zselenszky-t is fogom még kritizálni. Meg majd közzéteszem néhány dalát átírva. :D Szóval Ákos minden egyes számának elemzéséhez legalább két lapot fogok szentelni, aztán a végén könnyebb lesz kiválogatni ebből, hogy mi mindenre térjek ki, mint bejegyzés írásának próbálkozása közben azon agyalni, hú, melyik lehetett a több száz számból az, amelyiknek melyik is az az egy sora, amelyik a legjobban körülírja azt a gondolatot, és főleg, melyik kapcsolódik hozzá, és melyik az a többi többszáz gondolat, amit még mindenképpen le akartam írni, a többi számról is, meg ha már itt vagyunk, akkor erről is... Blöeh. Nem vagyok naprakész blogger, de próbálkozom kipréselni magamból, ami be van ragadva. :)


2014.11.19. 23:44

"Drága Nemzetem!" - PI klub

előzménye:

"Dollárban mérve" - Kásler

előzménye:

"Lépésről-lépsére" - Kásler

Reakcióm (önismétlően-hosszan, de azért konlúzióval):

Hát, a feltőkésítődéshez mindenképpen reális szolgáltatás, szó szerint hasznosítható ebből a szempontból ez eleve érték adás, ha csak kölcsönösebbé válik. Eddig a pénzkérdés. Ezután meg az elvek. Végülis akkor most mi a cél? Harcolni a rossz rossza ellen a rossz rosszával jó célból? A helyzetet súlyosnak feltüntető szóhalmozatom, a rossz hangsúlyozása persze csalóka, elvégre szarból is lehet vasat kovácsolni, ha elég magyar hozzá az ember, hogy tudja, hogyan képes rá. Szerintem az elv önmagában nem rossz, de hogy kik viszik végbe, az már számít. Káslerék? Őszintén megmondom, hogy én bízom bennük. Na nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. :) Nem bízok teljes vállszélességgel, de amit fel tudtak eddig mutatni, azt értékelem, és pénzes média"birodalommal" nyilván hatványozottabban tudnak majd eredményeket felmutatni. Ezt díjazom, akár díjaznám úgy is, hogy alkalmanként fizetnék az anyagaikért. Amiben már kevésbé bízom viszont, hogy bár segítenek az embereknek megmászni bizonyos lépcsőfokokat a valóságfelfogásban, a mai napig láthatóan tudatosan egy bizonyos szint alatt maradnak (sok mindennel tisztában van Kásler, de ezek nagy részéről nem is beszél, legfeljebb halkan érezteti), illetve az sem elhanyagolható kérdés, hogy több ízben is az a furcsa kellemetlen érzésem van velük kapcsolatban, hogy egy jó ügyet megfogva ugyanarra a malomra hajtják a vizet, mint amire a rossz ügy. Vagyis ugyanazt hozzák ki, mint amit "Imre Valamije" is pedzeget, csak az Imre féle változatot nem ő hívja életre, Kásler viszont kiharcolja, hogy életre hívódjon. És itt igazság szerint nem tudok mit kezdeni azzal a kettősséggel, hogy végülis mi dolgunk lehetne azokkal a "rossz" erőkkel (most csak leegyszerűsítve), akik eldöntötték, hogy véghezvisznek velünk egy háborút, akkor nem igazán lehet kitérni a háború elől, mert ha én nem akarom, és akkor is, ha én teszek is azért, hogy más jöjjön létre, ők majd tesznek azért, hogy az ő elképzelésük jöjjön létre, és ezen a pengeélen táncoláson akár egyik fél, akár másik fél meghívja már ezt a harcot lejátszásra, végülis egyszerre segíti az ellenfelet, de önmagát is. Valahol szükségszerűnek érzem, hogy Kásler is mélyen belenyúlt már ezekbe a témákba, hogy itt fegyverkezni kell, elülteti a háború jövőképét, de mint kvázi kezdeményező fél, még ha önvédelemből is. Igen, valahol itt van a nyúl elásva a mély üregbe. Van egy életre hívott háború a "rossz" részéről, és van egy "semleges" réteg, amelyik majd el fog kezdeni védekezni, ha már a csontjában is érzi, hogy ez a helyzet fennáll, és védekezni kell. De csak mert még a nagy tömeg nem érzi, hogy helyzet van, aki csak szellemmel mélyebbre lát, az már felfogja, és bár így úgy tűnhet, hogy Kásler maga akar háborút kirobbantani, vagy ilyesmi, magasabb szintről elvileg csak annyiról beszélhetünk, hogy a tömegnél sokkal hamarabb látja, hogy védekezni kell a Valami ellen, ill. harcolni vele, akkor is, ha ez a tömegeknek még nem ilyen nyilvánvaló. Így egyszerre tűnik úgy, mintha ő kezdeményezné a zsidók elképzeléseinek előre mozdítását, másrészt meg mintha csak jóelőre védekezni szeretne, mert már most látja, hogy szükség lesz rá, és kb. így. Persze ennek pontos módjáról azért nem árt vitatkozni: tömegből dolgozni pl. eleve gány munka. És ugyanez van az alkotmányozással, meg a rendszerváltással. Valahol kvázi szükségszerű, hogy valamerre errefelé kéne lépnie a magyarságnak, ugyanakkor a zsidóság meg pontosan ezt szeretné meglovagolni, irányítása alá venni, illetve akkor is szükségszerűséget láttatni benne, ha igazság szerint lehetne számunkra előnyösebben is előremozdulni. Összességében csak annyit akartam ezzel mondani, hogy biztos vagyok benne, hogy sok értékes anyag fog még születni Káslerék kezei közül, amit érdemes akár anyagilag is támogatni, akkor is, ha nem mennek egy bizonyos szint fölé, mert a tudati emelés akkor is emelés, ha kontrolláltan korlátolt. Hogy úgy mondjam, ezt meg nekünk kell meglovagolni, hogy valakik adnak egy bizonyos löketet az embereknek, mi meg lendületből továbbvisszük őket, ráteszünk egy lapáttal, hogy "eddig igaz, de van még ez is, hoppá". És hogy ezt megtehessük, addig Kásleréket is érdemes támogatni, azután meg majd ők eldöntik maguknak, hogy ellenséges érdeknek fogják-e fel a továbbemelést, és valóban emellett vannak, vagy pedig egyértelműbbé teszik, kik is ők valójában... Az, hogy Kásler csak a kierőszakolt szükségszerűséget próbálja-e meglovagolni a kierőszakolók érdekében, számomra erősen esélyes vonás eddigi törekvéseikben, de nem vagyok bizonyos benne, nem győződtem meg róla. És hogy kinek a malmára hajtódik a víz, ha a kierőszakolt szükségszerűséget bármelyik fél is meglépi, elvileg jó, mert előreviszi azt a folyamatot, amelyben egy kierőszakolt, de bár szükségszerű lépés van, és legyen a kezdeményező fél akárki is, végülis nem a kezdeményezől előzetes szándéka dönti el a csaták kimenetelét, hanem majd az utólagos gyakorlat. Tehát Kásler akár a tömegek proletár tudatszintje miatt nem beszél bizonyos dolgokról, mert akkor kevésbé lenne megmozgatható mindazon embertömeg, amelynek egyébként is meg kéne mozdulnia, és amely mozgósodásával tényleg képes a hegyeket is megmozgatni, tehát kvázi jószándékú megvezető, aki csak a hülyék hülyesége miatt nem akadályozza meg őket a tevésben "bonyolult dolgokkal", vagy pedig azért nem beszél magasabb szinten azon dolgokról, amelyekről tud, mert igenis álságos szándékkal próbálja megvezetni a tömeget - jó kérdés. Számomra még nem bizonyított elégszer és elég nyilvánvalóan, hogy eldönthessem milyen indíttatásból cselekszik, így nem is igazán ítélem meg. Ez csak akkor lesz lehetséges, ha már helyzet lesz a köbön, vagy azon túl, de akkor meg már érdektelen lesz. Sejtem amit sejtek, de végső soron tehát úgy vagyok vele, hogy nem árt segíteni, aztán meglovagolni a munkásságát, és továbbvinni, nagyobb szintre emelni azok számára, akik képesek voltak őt követni, de képesek emelkedni is a hívó szóra. Ennyit tehetünk.


2014.11.18. 05:59

"Nesztek", ha már nem írom a meglévőt tovább, ennyi időn át, oké, itt van egy már meglévő darabja. De mint újabban minden, ez is csak ideiglenes (amíg meg nem jelenik az egész írás). :) Csakk... Így nem lesz akkora durranás... :) Meg egyeseknek talán már emígy se. Vajon hányan vagytok az utóbbiak? :)

 

Szerintetek mit jelent a magyar SZER szó? Ismerhetitek olyan szavakból, mint: gyógyszer, fűszer, sportszer, rendszer, szerencse, szertartás, szerv, szervezet, szerkezet, szerkesztés, szerepel, szerzés, szeretet, szerelem, szerszám, műszer, de még a szorzás, és szórás szavakban is, bár ez nyilván nem lesz elsőre is világos mindenkinek. Mit jelenthet a magyar SZER szó, ha itt MINDENHOL UGYANAZT a jelentéstartalmat hordozza?

Én most itt megválaszolom!

Tovább... »

2014.11.15. 12:02

Utoljára szerkesztve: Nov-17

Rég volt ilyen bejegyzésem, bár gyakran szembefut az ember mindenféle termék hamisan informáló, félresugalló marketing szövegével. Számos, és a most következőnél sokkal nagyobbat csúsztató dolgok is akadnak, de mivel azokat nem jegyeztem meg, most csak a maival szolgálhatok.

Néztem a Márka márkanévre hallgató üdítők oldalán a "Természetes színezéket tartalmaz!" feliratot, és felcsillant bennem a röpreakció: ennyi erővel azt is ráírhatnátok, hogy "Természetes mérget tartalmaz!", mintha a természetességen még ebben az esetben is méltán maradhatna a hangsúly, pedig nem. A lényeg - amelyről próbálják terelni a figyelmet -, pont az, ami nincs kiemelve.

Annyit mindenképp hozzá kell tennem eme eszmefuttatáshoz, hogy annyiban én is csúsztathattam fent, hogy maga a színezék nem feltétlenül méreg - akár természetes anyag, akár mesterségesen előállított gyári hulladék -, így a hangsúlyt nem is erre fektetném, ez csak egy példa volt arra, hogy extrémebb esetben más termék marketingje is felvállalhatná akár a méreg szót is, ha mellé kiemeli, hogy természetes anyagból van. Itt most a lényeg a csúsztatás, mint a marketing (maga a szó is sokatmondó) alapvető eszköze. És itt egy újabb, bár alsóbb szintre "emelkedve", legyünk figyelmesebbek a Márka márkájú termék marketingjére. Oké, mondjuk, hogy a színezék nem méreg (amúgy nem tudom). Nade! Minek bele színezék?

Esetemben például adott egy Szőlő feliratú flakon, ezért tartalma valószínűleg Szőlő alapból dolgozó termék, amely ha meg akarja tartani a Szőlősségét, nyilván nem hupilila eredményt hoz majd ki a gyárban, amit így nem lehet szőlő névvel eladni, amihez kell egy zöldesítő színezék, hanem a zöldtől nem lesz annyira távol, hogy megmarad a szőlő természetes színe benne. Ha nem, akkor az már minimum gyanús önmagában, a kénytelen-kellemetlen beismert "színezéket tartalmaz" szöveggel egyaránt. Node, ha adott a szőlő alap, és annak szőlős zöldes színe, akkor miért is kell a színezék? És ezen a ponton teljesen lényegtelenné válik a mondatban, hogy természetes-e egyáltalán, vagy sem. Minek van ott, hozzákeverve?

Persze-persze, ha nem is mindjárt teljes mértékben csalás az egész, még ott az alsókategóriás magyarázat is: szintén a marketing. Végülis a fentebbiekből nem állítom (mivel nem mélyültem el a témában, nem értek hozzá - bár attól még az lehetne akár úgy is, tudtomon kívül szintén), hogy ez a színezék tehát méreg volna, vagy bármi rosszat tenne, hogy baj egyáltalán a jelenléte, lehetséges, hogy az égvilágon egyáltalán semmi kártékony nincs benne, illetve azt sem, hogy nem is abból készül egyáltalán, amiből (szőlő lévén minimum szőlőalapból), de még legjobb esetben is már csak maga az elv tűnik kissé romlottnak, hogy marketing szempontból nem mindegy, hogy az adott termék színezés előtti színe hány árnyalatnyival mennyire izgalmatlanabb, mint amit egy átlag vevő a többi - amúgy szintén mesterségesen izgalmassá tett - termék közül aztán a polcról emiatt mekkora átlagarányban venne le... (Hú, kicsit csűrtcsavartsűrített a fogalmazás, elnézést.) De akkor is minimum az elv romlott, hogy ilyen marketing eszközök miatt belenyúlunk valamibe, ami amúgy úgy lenne jó, ahogy van: "természetesen". De nem a még ugyan szintén természetes, de oda már nem való dolgokkal elbarmolva.

Talán úgy lenne igazán értelme annak, amit valójában most is csak álságosan sugallni akartak, ha azt írnák rá a termékre (és nem azért, mert épp azt van kedvük, hanem azért, mert úgy is van), hogy "Egészséges színezéket tartalmaz.", netán "Semleges hatású színezéket tartalmaz." Ami ugyan még mindig tartalmazza az alapzavart, a színezék jelenlétét, de legalább álságos sugalma nem volna. Ha viszont tényleg csak azzal az alapvető ténnyel akartak büszkélkedni, hogy a szőlőt, amit felhasználtak a termékhez, abban eleve ott volt már a saját maga természetes színezékanyaga, és ők azt nem is vonták ki, akkor 'facepalm', meg sem kéne szólalniuk, de valószínűleg nem erről van szó, és méginkább le sem kéne gyártaniuk, és nem is kéne... Na, nemmindegy... :)


2014.11.14. 19:11

Szerkesztve: Nov-19

Az én életemből eddig nagy vonalakban kimaradt a ledudálgatás, de az elmúlt pár napban kijutott belőle, meg a csikorgós vészfékezésből is mögöttem. Most elkélt volna egy sisakkamera. Utóbbi egy emlékezetesebb élmény lett mindközül, a Pesterzsébet vasútállomásnál lévő Helsinki úti felüljáró előtt délnek. A jobb oldali sávban hátrébb még állt a megállójában a 151-es busz, amikor magam, a felüljáróra tartva elhajtottam mellette a középső sávban - s az maga amúgy is a jobb sávban halad tovább, nem jön fel a felüljáróra -, mire aztán el is indult. Mivel kicsit necces az eljövetele mellettem, de se a buszt nem akartam feltartani, sem magamat kitenni a oldaltáv-közelségi veszélynek - miközben még sávon belül is előzhetnek egyszerre -, gyorsan hátrapillantottam a tükrömben, és látván, hogy nincs mögöttem túl közel még autó, kisoroltam a sáv közepére, elengedve a buszt, és magamat is biztonságba helyezve. De nofene, néhány másodperccel később (tehát nem azonnal, eltelt egy bőven reakcióképes idő eközben) jött mögöttem a csikorgós vészfékezés. Egyáltalán nem vettem idegeskedősre a dolgot, kíváncsiságtól vezérelve jól körülnéztem, mégis mi okozhatta ezt a kis affért, figyelmetlenség, szándékosság, illetve, hogy hogyan szeretné aztat lereagálni a kedves sofőr, de nem volt rá sok lehetőségem. Amint hogy körülnézhettem volna, hogy egyáltalán mi és miért történhetett, máris nyomult tovább az ember: a sofőrből nem láttam semmit, de míg elhaladt mellettem, az anyósülésről egy srác komor fejjel megtapsolt, majd éppenhogy még a felüljáró kezdete és a busz orra között beslisszolt a jobb oldali sávba, és azzal elhajtott. Veszélyeztetett engem, önmagát, és a buszt, nem nagyon érdekelte a forgalmi helyzet és annak vonzatai, amelyekkel vezetés közben neki legalább annyira számolnia kellene, hanem csak nyomult mint a barom, és még meg is lettem tapsolva. Hogy miért, számomra rejtély. Számomra a 'forgalmi helyzet' kifejezés adott válasz volna a közlekedésbeli viselkedésemre, amely adott reakciókat követelne meg a közlekedőtársaktól is, amire adtam is elég reakcióidőt (utólag nehéz megmondani, de nem történt azonnal, öt másodperc mindenképpen megvolt, és ha eközben végig a sáv közepén voltam (miközben neki meg nem is volna muszáj ebben a sávban közlekednie), nem csak csikorgó kerekekkel lehet mögöttem állórafékezni... Amúgy átlag 18,5 km/h-val megyek). De nem csak, hogy nem volt türelme a busz mögött végig"kullogni" egy szakaszon, még előzés közben sem sikerül a saját előzésére odafigyelnie, és én kapok tapsot, hát, raktulálok kecifeiek.


2014.10.28. 19:35

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Utoljára frissítve: 19 óra 49 perckor (utólagos kis igazítások)

Szia Pirula!

Nem tudom más felületeken mennyire jutna el hozzád, ezért itt jelzem: furcsálom, hogy a nagy hallgatagságod alatt az internetadó kifejezés megszületésekor nem szólsz pár szót, ha még egyáltalán itt vagy (a neten), és legalább ilyen alkalmakkor folytatnád, amit elkezdtél (és nem konkretizálódott, hogy befejezted-e, ezért felteszem nem).

Már volt persze szó az internet korlátozásáról a blogodon többször is, és hogy annak milyen hatásai lennének az információs-háborúra, s ezzel ránk, de amikor ennyire aktuális és közbeszéd tárgyát képezi a hazai internetadó, lehetne hozzá néhány szavad.

Mielőtt úgy tűnne, hogy csak adok pár ötletet privátban, és már megyek is, itt tisztázni is kívánom, hogy ezt a levelet nyíltan publikálom majd az én blogomra is, ha már egyszer felvetődtél bennem, akiről rég nem volt szó, és ha már egyszer a téma kifejtésével érdemes is előrukkolnom. Magamból kiindulva mindenképpen említést tennék azokról a dolgokról, mikszerint...

Tovább... »

2014.06.26. 03:45

Ilyen súlyos témák, mint a Tolvajkergetők körüli eseménypörgés, vagy a "devizahitelek" jelenlegi állásának firtatása után, talán nem kell leszakadnia a pofámnak azért, mert a közönséges chemtrail-fotógyűjteményemmel merészelem folytatni a sort, de legalábbis tavaly október óta nem került rá sor, és szeretném ezt is bepótolni, mert szeretem, ha időről-időre ti is bambuljátok őket (kicsit degradáló szóval élve, hiszen elemezheti is, aki akarja, de dokumentációnak elég gyenge próbálkozás ez a pár célzatlanul, mindössze alkalomadtán és gyatra minőségben készült kép).

Az elmúlt hosszú hónapokról megint csak az volt a tapasztalatom, hogy heteken át alig egyszer-egyszer fordult elő, hogy találkoztam volna ezen nevezetes csíkokkal, de még ezen napok alatt sem került gyakran fél tucatnál több a szemem elé, vagy túl messze voltak tőlünk, ezért neki sem álltam fotózni a voltaképpeni semmit - a lenti képek kimerítik szinte a teljes gyűjteményt napokra lebontva. Egyedül egy hónappal ezelőtt, amikor beszökött a nagy nyárias meleg, akkor kezdtek el hirtelen többtucatjával feltűnni az égen, és napról-napra egyre látványosabb csíktengert biztosítottak a vizuális feldolgozó-üzemem részére...

Itt azért elhintenék egy laikus gondolatmenetet is:

Ilyenkor lehetne mondani, hogy hát persze, már régen megírták a szakemberek, hogy ez a rövid-hosszú kondenzcsíkváltozás csupán hőmérsékleti tényezők függvénye, de azt azért hagy tegyem itt hozzá, hogy tudomásom szerint a kondenzcsík (többek között) a 8km-es magasságbeli -40° celsius hidegben megfagyott vízpára, amely pontosan azért szokott rövid ideig látható lenni, mert csak a forró hajtóművekből hirtelenül kikerülve jegesedik be a kinti jéghideg közeggel érintkezve, ámde hamar visszamelegszik még abban a hidegben is annyira, hogy megszűnjön a földről is jól látható jeges csíknak lenni, tehát azért, mert visszamelegszik, és onnantól kezdve láthatatlan. Namármost, ha pont a nagy hőverés idején kezdenének el emiatt láthatóvá válni a "hosszú kondenzcsíkok", akkor az nem dupla paradoxon?

Először is azért, mert ilyenkor valószínűleg kisebb lenne a lehetőségük arra, hogy elérjék a -40 fokos hideget még odafent is (bár kicsapódni még akkor is kicsapódhat, persze, de hidegebb akkor sem lenne, tehát legfeljebb is csak ugyanannyira kéne láthatónak maradniuk a kondenzcsíkoknak, vagy még kevésbé - de nem jobban!), másrészt sokkal hamarabb feloldódnának a nagy melegben, semmint, hogy órákon át jegesek maradjanak. Ez nekem duplán paradox - igaz, mivel laikus vagyok hozzá, ezért nem használom az oximoron szót. :P

Egyéb kérdéskör még, hogy sokan feltételezik, hogy az állítólagosan a levegőbe szórt alumínium részecskékkel az a cél, hogy a globális felmelegedést visszaszorítsák (vagy ha nem ezért, mert pl. a globális felmelegedés egy fikció [csak lehetőségeket mondok, nem kijelentéseket teszek], akkor is lehet rá még magyarázatokat találni), lévén, hogy az alumínium visszatükrözi a napfényt, így gyakorlatilag tükörfelületként funkcionál az égben. Más kérdés, amihez szintén nem értek, csak eszembejut, hogy ha ezek csupán részecskék külön-külön elszórva a levegőbe, akkor tudnának-e egyáltalán kizárólag tükörfelületként működni, vagy sokkal inkább minden irányba képesek szórni a fényt, így akár azt is elérhetik, hogy még melegebb legyen a Földön, mint amennyire egyébként lenne? Kutatandó kérdések ezek, amelyekre a választ jelen felállást szerint sajnos nem én fogom kutatni, és megválaszolni. Továbbra is laikusként tekintek magamra, mégha egyébként érdekel is a dolog.

 

No, akkor lássuk sorrendben a maguktól, magukról többet láttató kép(ződmény)eket!

 

ElsopChemGy_01 140310.jpg
01. / 2014-03-10

Tovább... »

2014.06.15. 14:21

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Frissítve: Jún-17

 

Először is, némiképp összesítve az elmúlt évek bírósági hozadékait, vendég-bejegyzésként újraközlöm Kásler Árpád alábbi nyílt levelét.

Forrás:
http://kaslerarpad.hu/?p=7105

 

 

Kapják:

Kúria, Legfőbb Ügyészség, Köztársasági Elnöki Hivatal, Miniszterelnökség, Katonai Főügyészség, Országos Rendőr-Főkapitányság, Alkotmánybíróság, Az Európai Unió Bírósága, Svájci Államszövetség Magyarországi Nagykövetsége, Oroszországi Föderáció Nagykövetsége Magyarországon

Tisztelt Kúria vezetők!

Tisztelt, Dr. Darák Péter, Dr. Kónya István, Dr. Székely Ákos, Dr. Wellmann György, Dr. Török Judit, Dr. Kalas Tibor, Dr. Tálné dr. Molnár Erika, Dr. Erős Mónika, Dr. Suba Ildikó

A világ legdrágább dolgát, a családtól elvett időt áldozom fel, hogy Önöket megszólítsam remélve, hogy Önök munkaidejükben veszik a fáradságot és értelmezik az általam leírtakat és ezzel jó irányban, a jogszerűség betartása irányába fognak dönteni hamarosan. Tisztában vagyok azzal, hogy nagy valószínűséggel nem tartozom kedvenc íróik közé, de már bizonyítást nyert, többszörösen is, hogy tényekre és csakis tényekre alapozva bátorkodom Önöket megszólítani, lévén szó egy olyan történelmi jelentőségű és mértékű ügyről, melyet csak a Trianoni országdarabolás múlott felül.

Tovább... »

2014.06.13. 20:02

Nem sokkal ezelőtt, de már egy bő hónapja, hogy meghívást kaptam Dibáczi Enikőtől egy bizonyos előadói estre, hogy rögzítsem harmadmagával együtt tervezett előadását. A meghívást elfogadtam, és a kérésnek eleget téve az alábbi három videó született meg:

Tovább... »

2014.06.05. 14:28

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Utoljára frissítve: Június 9.-e, 10 óra 37 perckor
Szerkesztve: Jún-12

Pörögnek az események: a Tolvajkergetők múlt szombaton, 2014. május 31.-én nagy nyilvánosság mellett lebuktattak és megszégyenítettek egy nagy halnak mondható magyarországi bűnözőt, bizonyos Borbás Zoltánt, akit a hódmezővásárhelyi rendőrség és a közismert nagy média ügynökségek azon nyomban oltalmukba fogadtak, és emelett rögvest igyekeztek lejártani, ellehetetleníteni Polgár Tamás "Tomcat", azaz a Tolvajkergetők egyik alapító-, és vezéralakját, és segítőit, valamint a munkásságukból fakadóan nyilvánosságra hozott igazságok nagyobb nyilvánosság előtti kiderülését - egyelőre kérdéses sikerrel, nagy a nyomás az ügy nagy nyilvánossága miatt (187ezer like-olóval büszkélkedhettek a facebook oldalukon annak június 4.-ei törléséig /erről bővebben később/, amelybe pl. én sem tartozom bele, mert nincs facebookom, úgyhogy bizonyára számolhatunk 200ezer kedvelővel, és sokkal több szimpla figyelővel).

Engedtessék meg, hogy a teljesség igényével, bár megléte nélkül, a pontos sorrendiségre és részletekre nem emlékezve, csak nagyjából feleveníthessem a történteket, amelyet a Tolvajkergetők állítóttak facebook oldalukon (apróbb tévedések előfordulhatnak, de ez a lényegen nem változtat, amelyet a sok apró, és nem mindet elhibázott részletből bárki magától is simán összerakhatna a fejében, ahogy az logikusan következik)!

Tovább... »

2014.05.16. 13:30

Újraírva: 2014-Jún-1; Szerkesztve: Jún-2

2014. június 2.-án eddigi tárhelyszolgáltatóm, a blogol.hu megszűnik, ezért a Kritikai Gondolkodás Blogot más oldalra, a blog.hu rendszerébe kellett költöztetnem. Ezáltal minden korábbi tartalom továbbra is elérhető marad, és a blogolás folytatódik, de jelen blog ezentúl csak a kritikaigondolkodas.blog.hu címen keresztül lesz elérhető. A felismerhetőség-sajátosság jegyében, amint időm engedi, a blog jelenlegi, sablon kinézetén változtatni fogok, de még nem tapasztaltam ki a lehetőségeimet, ezért egy ideig ez a szokatlan, gyártósorrol jött küllem jellemezheti a blogot.

Szerk:

A blog.hu rendszerének köszönhetően lehetőség nyílt arra, hogy a bejegyzéseknek csak a bevezetője jelenjen meg a főoldalon (az ehhez szükséges szerkesztéseket az éjjel elvégeztem, csaknem az összes bejegyzés ekként alakult át), így nem kell feleslegesen túl sokat görgetni, ha vissza szeretnétek nézni valamit, illetve könnyen ki tudjátok válogatni, melyik témáról olvasnátok inkább, melyiket hanyagolnátok. Mivel eképpen jelentősen rövidülnek a főoldali tartalmak, egyszerre a 20 legutolsó bejegyzés mutatását állítottam be. A "tovább..." gombra való kattintással pedig egyúttal statisztikát is kapok az egyenkénti bejegyzések olvasottságáról, népszerűségéről (a jobb oldali hasábban elhelyeztem az 5 legnézettebb bejegyzést listázó dobozt, amely 2014. június 1.-étől méri a statisztikákat) - ezen adatokat azonban nem teszem közszemlére, ezért a jobb felső sarokban számadatok helyett egy áthúzott szem ikonját láthatjátok majd. További lehetőség a lapozás, amely nagy hiányosság volt a blogol-on: ha a főoldalon az utolsó 20 bejegyzés végére értek, a következő 20-at egy kattintásra lehet listázni, nem feltétlenül az archívummal, vagy a címkékkel kell játszani az előhívásuk gyanánt. Továbbá, a blog.hu működési elvének megfelelően "18+" címkével látom el azokat a bejegyzéseket, amelyek "felnőtt" (szexuális, vagy erőszakos) tartalmakkal rendelkeznek. Amint látom, ezekbe a főoldalon bele lehet olvasni, de a "tovább..." gombra, vagy a bejegyzés linkjére (ami majdnem egy és ugyanaz) kattintva felugrik egy kis ablak, hogy eléggé 18-nak "érzed-e már magad", és tovább lépsz-e. Jelen blogon kifejezetten erotikus tartalmakra nem lehet számítani, bár megesett már, hogy gondolkodtatás szintjén előkerült valamilyen irányból a témakör (például a jelenkori papi erkölcsös bejegyzésben, vagy PirosPirula egyik itt is szerepelt videójában), és valószínűleg a tolvajkergetőkről szóló bejegyzéseket is el fogom látni vele, mert - mint ahogy "Szájbarágó Szilárd" szokta mondogatni nagyon helyesen - a "kedves Gyerekek" még nem érthetik ezeket kellő mértékben, akár káros is lehet rájuk a megnézése, illetve ténylegesen erőszakos tartalmak lehetnek bennük.


2014.04.17. 12:24

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Gyakran elhangzó érv, amikor a választáson tett szavazatunkról érdeklődők megtudják, hogy esetleg nem kívánunk szavazni, hogy hű meg ha, hová tettük az eszünket, mert akkor azzal pl. F pártot erősítjük. Tehát ha nem szavazok X-re, hogy azzal az ő százalékait nyomjam feljebb, akkor azzal Y és Z jár jól, mert egyúttal az ő százalékaikat sem nyomom lejjebb. Igen, ez valóban igaz, de csak azért, mert a jelenlegi rendszerben valamiért az összavazók számát veszik 100%-nak, és ezek arányait százalékolják le a pártok egymás között. Csakhogy hiába mondja el Orbán április 6.-án este felhangon, hogy köszöni a választópolgároknak, hogy elmentek szavazni, mert ezzel "kiálltak a magyar demokrácia mellett", ha a nem szavazásunk is egyfajta szavazási forma valójában, és egyedül csak a demokráciánkról mondható el az eredményhirdetés tekintetében, hogy nem állt ki mellettünk.

Milyen alapon vagyok levegőnek nézhető akkor, ha én nem szavazok - merem feltenni a kérdést.

Tovább... »

2014.04.01. 20:58

Bolondok estéje alkalmából egy kis gúnyolódással készültem - persze nem csak megérdemlik azt szeretett gazembereink, de tulajdonképp maguk provokálták is ki röhelyesen félresikerült kampányszövegeikkel. Lehet rajtuk csak mosolyogni is, de elgondolkozni sem árt, mert ezek a talán szándékosan önleépítő szövegek tökéletes önleleplezések is színvonalban, hogy mit várhatunk ezektől, ha mindenképpen választani akarunk közöttük, ahelyett, hogy el sem mennék szavazni.

(Ahol egyébként úgy volna ildomos a SZAVazás, ha felSZÓlalkozások is történnének, az emberek SZÓzatokat intéznének népükhöz, segítőikhez, és felebarátaikhoz, eképpen beleSZÓlva a történésekbe, és nem pedig a gazembereket elfogadó magatartással legitimizálni őket újabb négy elfuserált évre...)

Tovább... »

2014.02.23. 18:22

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Már hónapok óta rugozóm mindazon, ami a PirosPirulaProjekt blogján és fórumán történt az elmúlt egy évben, és azon, hogy hová "silányult" az egész, és ma jutottam el arra a pontra, hogy ki tudjam írni magamból az egészet, de "frankón". Nos, a PirulaPublic-on áll egy topik Pirula védelmében címmel egy ideje (nem linkelem, mert csak bejelentkezett felhasználók olvashatják), ahová ma beírtam az alábbi hozzászólást - ajánlott elolvasni, reakciót pedig még nem kaptam rá, majd meglátom, mit érek vele.

És miért csak fél-összefoglaló? Mert Pirula kérdését itt most nem tárgyalom, csak Kowalsky-ét (aki a bloghoz tartozó fórum főadminsiztrátora, de erről bővebben alább).

Tovább... »

2014.02.22. 14:51

Utoljára frissítve: 19 óra 25 perckor

 

[Dancsó Péter: Videómánia] Battle in Space: Megmentjük a Világot!


( http://www.youtube.com/watch? v=kZY3FmZB23U )

 

A videó nagyon jó (leszámítva, hogy szórakoztatóipari(!) időhúzós nívót tükröz, és közben ugyanúgy benyeljük ezeket a rossz filmeket, amiknek léteznie sem kéne - igen, nekem is megköszönhetitek, hogy terjesztem itt nektek az elmétek betegítésére), a film meg zavarbaejtően kínos, bár nem mintha nem egy ismerhető, valóban illuminati-s sémát vonultatna fel, legalábbis egy embertelenül gagyi köntösbe bújtatva egy egyébként ugyanannyira teljesértékűen kibogarászható üzenetet:

Tovább... »

2014.02.20. 09:53

Lényegében jó egy hónapos hallgatás után megint úgy érzem, helyzetjelentést kell adnom, nehogy azok látszatai lábra keljenek, hogy eltűntem, elkaptak, leléptem, nem csinálok semmit (vagy legalábbis nem fogok :P), főleg, ha például Pirula esetére gondolok, aki pl. jó egy évig tűnt el nyomtalanul, szó nélkül, aztán már nem lehet sehogysem a régiként kezelni ezután, az "új" pedig szintén előránt az emberben megkerülhetetlen kérdéseket.

Tovább... »

2014.01.31. 21:04

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

A mai nappal elindult a Tolvajkergetők websorozat idén januárra ígért második évadja. Ennek első részében az első évad akcióinak abszurdisztáni következményeit ecsetelik. Ajánlott a sorozatot nyomonkövetni - új részek február 10.-étől minden hétfőn.

Tovább... »

2014.01.16. 09:56

Szerk! Az alábbi bejegyzéssel már nem teljesen tudok azonosulni, de újrafogalmazva, más irányból megközelítve egy hasonló kritikát fogok írni a helyére - addig itt a félig elévült eredeti.

Tovább... »

2013.12.22. 08:33

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

 

"A GOOGLE JÖVŐJE: mikrofonok a plafonban és mikrochipek a fejedben"

 

Talán hallotta már valaki, de közülük kinek tűnt fel egy nagyon figyelemre méltó dolog a Google néhány napja kihirdetett, új 5 éves tervével kapcsolatban? Azt írják, hogy terveik szerint "mikrofonok fognak a plafonokból lógni", hogy bárhol is legyünk, külön cipelt eszköz nélkül is folyamatosan tudjunk beszélni az internethez, szóbeli kéréssel kereséseket indítani rajta, amelyekre aztán a fejünkbe ültetett chipek segítségével kapunk válaszokat, eligazítást, de még mérlegelési javaslatokat is (ugye, nem nekünk kell gondolkodni, majd a gép Rendszer "okosan" megmondja helyettünk)...

Tovább... »