Alapjárat

Blog-aktuál

 • 2015-AUG-24, 18:42
  "A vegyvédelmi szirénák országos beüzemeléséről (7.-én, két hét múlva, 11 órakor főpróba)" címmel jelent meg itt néhány perce egy időzített bejegyzésem, amit valószínűleg senki nem vett észre, de így kijut, miről akartam időben jelentkezni. A bejegyzés hiányos, és nem elég tárgyilagos. Levettem. Úgyhogy nem vagyok naprakész blogger...
 • 2015-JÚL-28, 17:42 (Szerk.)
  Korábbi bejegyzések hozzáférhetősége VÁLTOZÁS:

  Egy szerencsétlen példa a tolvajkergetők túlzásaira - nyilvános
  címnélküli véleményezzétek Komment-bejegyzés - nyilvános
  az előző íradék folyományrészlete Komment-bejegyzés - nyilvános
  Kiforratlanság... (...de az már kiforrva) - zárolt
  RE: "Káslert a Valóvillába!" (Mentális Deficit) - zárolt
  Statisztikai kilátások - zárolt
  Nyílt levél Kásler Árpádnak: elszámolás önmagammal, visszaemlékezések - zárolt
  OFF: biciklis élmény (személyesbaromságbejegyzés) - zárolt
  Új eszközölet a blogíráshoz - zárolt
  Majd' érvelős meghökkenéses Ákosidézős üresjárat - zárolt
  Tipikus egyhelybentoporgó öntépelődés - zárolt
  Komm-bej: KRESZtül minden joglehetőtlenségen Pilocófia - zárolt
  Mitől vált a KG-Blog személyes tötymörgés-baromsággá? - zárolt
  RE: Nemzeti taxi - törölve
  Rémlassú üzemmódbeli Bemutatkozás szerkesztés - törölve
  Szünet - törölve
  Ideiglenes bejegyzés - hogyan működik a világ.txt - törölve

  A zárolt bejegyzések törlésén gondolkozom (Káslernek küldött levél kivételével). Az újra nyilvánossá tett bejegyzések vállalhatóbbá formálásán gondolkozom.
 • 2015-FEB-15, 9:38
  "Névváltozás": sosem kedveltem igazán ezt az idétlen "teGergő" nevet, bár voltam olyan hülye, hogy "nem találtam jobbat azóta sem". 2009 óta nevezem magamat más fórumokon maztro-ként, de direkt szét akartam választani a kettőt. Mostanra meggondoltam magam, és egyúttal belinkelem egy "másik életemet" is. (Azok a titkosszolgák meg szégyeNljék magukat, akik legalább ezen bejegyezés óta nem tudtak róla! :))

Bemutatkozó

Benedek Gergőnek hívnak, huszonéves budapesti lakos vagyok. Asztrológiailag a bak jegyében születtem, ami azt jelenti, hogy amióta az eszemet tudom "konok módon újat akarok mutatni másoknak, amit nem látnak". Az az alapproblémám az emberekkel, hogy míg tele van az egész világ analógiákkal, amelyekből könnyebben megérthető lenne a valóság, mi általánosságban nem hogy a teljességét, de még csak a rész-analógiáit sem vagyunk hajlandóak meglátni benne, így álságban élünk, és ezzel szenvedésre kárhoztatjuk egymást és magunkat. Bakságommal a leghétköznapibb aprócseprőbb dolgokból is megpróbálom kihozni az elefántot, de nem látványossági-nyálfolyatási, hanem szemfelnyitási-tudatosítási alapon, azzal a célzattal, hogy a legkisebb dolgokból is hatalmas dolgok fejthetőek ki, ha odafigyelünk, amivel pedig világfelfogás-tágítás szintjén természetesen segíteni tudunk magunkon és másokon. Ahogy nőttem fel, és tapasztaltam, 2011 végén indítottam ezt a blogot, ami ehhez tartva magát már az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban is próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Rólam az Irányítók-wikin

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Alapkritikusság szösszenetek

(Szerkesztés alatt!)

„Kinek-kinek világlátása attól függ, hogy életében miféle adatok halmazát gyűjtötte össze, minek következtében egyik ember ebben hisz, s nem abban, másik ember abban hisz, s nem ebben. Mert ne gondolja senki, hogy tud is, nem csak hisz: miközben résztudásunk eredendően hibázásra van esélyeztetve, maga a tapasztalati tudás is mélységesen megkérdőjelezhető filozófiai-logikai alapon, hogy valójában semmi sem bizonyítható a szó hétköznapi értelmében. E magyar szóban is - helytállóan - csak bizonyítás, azaz bizalom fogalmazódik meg, ami szintén a hit tárgyköre! A bizalomban félinformációkból kialakuló hitjelenlét van a maradék (ismeretlen) információk helyessége feltételezésének irányába.

A tudást általában úgy magyarázzuk, hogy "van saját tapasztalatom". Na, de eleget tapasztaltál-e már, hogy az az adott dolog mindig ugyanúgy működött-e? Hiába csináltad, és 100 évig mindig ugyanaz lett, mi bizonyítja, hogy nem Isten akarta hogy 100 évig így legyen, és a 101. évben (:D) átkuszálja a világot kénye kedve szerint? (Ez persze spekuláció, de a lényeg: nincs bizonyíték(!), de ez a filozofikus hitvita kínál válaszlehetőséget.) Honnan veszed, hogy a fizika azért mutatja mindig ugyanazt a viselkedést, mindig ugyanazokat a törvényszerűségeket, mert alap, és megmásíthatatlan? Honnan veszed, hogy ez nem ideiglenes állapot, mely még nem ért véget? Persze ha materialista vagy, s szerinted nincs a fizikát kívülről átfogó, azt meghatározó, és változtatni (akár megszüntetni) képes erő, akkor kb. tárgytalan. De ez megint a szerinted, a te hited, bizalmad tárgyköre abból a kiindulásból, hogy részismereteid vannak a világról, mely egy keretrendszerben tűnhet teljesen igaznak, de a mindettudás megszerzésével lehet, hogy nyomban a felét áthúzhatnád, s hiába írod vigaszul oda, hogy "a tudomány jelenlegi állása szerint mégis". Amely eképpen nem csak a tudomány azelőtti haladottságát teszi kifogásolhatóvá (pedig addig azt kellett gőzerővel fújni, mert ha nem, akkor hülyének voltál nézve), de örökké kifogásolhatóvá marasztalja.

A logika mindig csak ugyanarra enged következtetni, de ez minden egyes külön adathalmaz esetén mindig más eredményt szül. A teljes igazság ismeretéhez, kikövetkeztethetőségéhez a mindent tudás szükséges, így minden részismeretű levezetés eredendően esélyes a hibázásra. Nem tudunk mindent, így meglévő tudásunk sem bizonyosság, tehát mindig számítanunk kell látszólag lehetetlen, de esetleg lehetséges dolgokra; a végletekig befogadónak kell lennünk, miközben ezeket nem egyből elfogadjuk, hanem megkérdőjelezzük, de folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így tehetünk szert a kritikai gondolkodásra...”


- Benedek Gergő

Egyéb tudnivalók

A KG-Blog speciális helyzetben lévő bejegyzéseit különböző egyedi címkével lehet listázni:

 • a blog összes bejegyzése:
  minden
 • a blogot meghatározó kinyilatkoztatások:
  blog-alappillér
 • a jelen blog témái iránt igazán érdeklődők számára fontosabbnak titulált bejegyzések:
  kiemelt
 • mások írásainak újraközlése:
  vendég-bejegyzés
 • külsős kommentek újraközlése:
  komment-bejegyzés
 • a szerző személyesebb megnyilvánulásai:
  blogíró
 • korábbi vagy külsős bejegyzésre reagáló bejegyzés:
  re
 • a KG-Blogba szorosan nem illeszkedő egyéb írások:
  off

Ezen túl a címkézéskor elsődleges szempont, hogy az rögzítse többek között a keltezés évét, a téma kategorikus besorolását, vagy a benne említésre kerülö személyeket/szervezeteket/csatornákat/termékeket, ezáltal csak elvétve fordul elő, hogy egy-egy címke ne fedne le egy komplett témakört, segítve az oldalon való böngészést.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

 • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
 • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
 • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
 • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva
További böngészéshez

Bejegyzésenkénti utolsó 10 hozzágondolás

Használt címkék

18+ (4) 2011 (9) 2012 (40) 2013 (44) 2014 (18) 2015 (11) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (6) blogíró (42) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) caseyneistat (1) chemtrail (16) chio (1) dancsópéter (2) deviza (2) dibáczienikő (2) dobójózsef (4) egészség (4) égfigyelés (19) ehh (20) előadás (6) előkép (13) emlékezés (12) fénykép (59) FIDESZ (8) film (6) filozófia (5) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (14) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (13) JOBBIK (1) jogállam (1) jövőkép (9) káslerárpád (24) KDNP (1) kettős-beszéd (18) kiemelt (51) komment-bejegyzés (14) koppánycsoport (2) kovácsákos (9) közfelfogás (28) közlekedés (8) lényeges-apróság (17) LMP (1) magyarság (1) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (4) minden (120) MKKP (1) MSZP (3) mtva (2) NWO (10) nyelvezet (6) off (6) önleleplezés (18) orbánviktor (2) origo (1) összejátszás (25) parlament (3) pénzrendszer (14) pirospirula (13) politika (28) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (12) re (3) reklám (24) rendőrség (3) rtl (1) semmiség (5) statisztika (3) szimbolika (18) termék (10) terrorizmus (2) tevékenykedés (24) tolvajkergetők (3) történelem (6) tóthbálint (10) tudatzavarás (8) üzenetértés (34) vallás (4) vendég-bejegyzés (6) videó (47) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zene (10) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2015.08.09. 16:50

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

https://www.youtube.com/watch?v=nYvKjtlb9-c )


2015.07.26. 12:11

Utoljára frissítve: Júl-31

A célzatosabb böngészhetőségért újra felbővítem a blog címkekészletét, azaz gyakorlatilag a bejegyzések kategorizálásait. Így a kapcsolódó, egymást kiegészítő bejegyzések könnyebben fellelhetőek lesznek, illetve a keresett témák egyszerűbben szem elé kerülhetnek.

- A blog szerkesztés alatt! -

Egyelőre még nincs készen, de az elkövetkező napok itt töltött óráiban az összes blogbejegyzés átesik majd a szervizelésen. A linkekké alakított lista nem feltétlenül elérhető. (Ha kész van, törlöm e bejegyzést, és kimegy a végeredmény az oldalsáv "Blog-aktuál" szekciójába.)

Az új ötletek a következők (a változás eshetősége fennáll):
közfelfogás - ez egy meglehetősen sarkalatos fogalom, a közfelfogás sokat tehet a közállapotokról
termék - gyüjtőfogalom mindenféle kereskedelmi eszközre, amely vagy önmagában manipuláció (pl. devizahitel), vagy éppenséggel becsapósan kommunikálnak róla (pl. chio randi)
pénzrendszer - ami alapjaiban határozza meg életünket, nem csak pl. banki hitel formájában, hanem a ki honnan mire hogyan mozgatja a szálakat, hogy így működjön az életünk, mint ma - jellegű téma
tudatzavarás - akár ha félrebeszéléssel (lásd még: kettős-beszéd), vagy ha tudatalattihoz szóló üzenettel találkozunk, az a tudat zavarását, bolygatását kezdeményezi
kettős-beszéd - külön kiemelve, hogy kicsit jobban odafigyeüljünk, ki mikor mivel próbál megvezetni minket
filozófia - mondhatnánk kritikai gondolkodást is, összefüggések mélyszántó feltárása
emlékezés - felidézésre illő eseményekhez, pl. kásler árpáddal kapcsolatban aktuális évről-évre visszanéázni a mi lett-mi volt összefüggésében
előkép - a távlatiságra utaló "jövőkép" címkétől eltérően, időben közeli előzetesekhez
egészség - betegségipar, táplálkozás, miegymás
blogüzemmód - blog életében történő ideiglenes, vagy maradandó változások
történelem - történelmi események, múltidéző, az "emlékezés" címkétől eltérően gyakrabban nem személyes tapasztalatomhoz kötve
levelezés - nyílt levél káslernek, és ilyenek
ideiglenes - mint ez is, de van ami ennél azért tovább tartott, gyakorlatilag technikai címke, hogy könnyebben visszaellenőrihessem magamat...

Ezen felül a...
"mozgolódás" címkéből "tevékenykedés" lesz (tágabb fogalom),
a "lényegtelen_apróság?"-ból "lényeges-apróság" (nem kérdés),
a "magyar", "angol", "szlovák" alkategorizáló és "nyelvészkedés" főkategória címkékből pedig lesz csak simán "nyelvezet". A személyneveket is ki fogom írni teljesen, egységesen, "vukics, postaimre, Ákos" helyett "vukicsferenc, postaimre, kovácsákos"-ként. Eltűnik a "2012blog", "tóthbálint"-tá, és a "chemtrailsbudapest"-et felszámolom, ami csak annyit takart, ha egy adott videó a saját csatornámról származik. Ennek elégtelen értelme volt.

További formaságok is izgatnak, nagyon elkanászodtak az oldalsávok, még nem tudom hogyan, de megpróbálom visszafogni a terjengéseket, jobban szem elé rakni a dolgokat, akár az oldal kinézetét is megpiszkálni. Számomra ez legalább annyira fontos, mint jó írásokat közzétenni. A rémlassúzáshoz illő, gyászos fekete háttér is jobban tetszik az eddigi világosbarnás témánál. Ezután mással fogom jelezni a rémlassút, ha lesz később is. Mondjuk vörössel. Ezt is megpiszkálom, mert még előre láthatólag eltart egy darabig ez az üzemmód.

Mennyi kínlódás, semmi látszatért, de valóban működőképesebb lesz ez a kihalt hely. Aztán pár hónap, és hirtelen rátokdöntök egy halom új írást. De addig semmit a szemnek sem. Kevesebb élettépelődést, több élettápolódást addig is!


2015.07.22. 15:42

Frissítve: Júl-25;

Már túl voltunk az első "anti-migrációs" hullámon, ami egyidőben három fajta szövegű plakátozást jelentett országszerte, amikor egy-két hete épp a TV-vel zavartam a tudatomat, és a híradó a baloldal szócsöveként ecsetelte, hogy Orbán ahelyett, hogy értelmes dolgokra költene közpénzt, plakátmániája van, és újabb hatalmas összegeket készül közvélemény-propagandába ölni. 600 milliós, vagy talán 600 milliárdos összegről volt-e szó pontosan, már nem emlékszem, de végtére mindegy is, hiszen olyan mértékű összegről beszélünk, amiről az átlag nézőnek fogalma sincs, hogy mennyit is nyom az voltaképpen a nagy pénzek játékában, elég neki annyi, hogy számára ismét egy felfoghatatlanul nagy pénzmennyiségről beszélünk, szóval felháborító, mert ő ugyan nem tudja, de bizonyára nagyon rossz. Számomra nem az ellenpropaganda volt üdvözlésre méltó ebből, annak viszont egy kicsit örülök, hogy elárulták ezzel, mennyibe is kerül egy országos plakátprogram akár csak egyetlen megbízó részére (még ha a részleteket nem is ismertük meg ezzel, ami sokat torzíthat az egészen, de van kiindulási pont). Merthogy ezek sincsenek nagyon benne a köztudatban, holott meghatározó következményeket hoznak a mindenkori élet(körülmény)ünkre, és ilyen kis információkból is el lehet kezdeni felderítősdit játszani kevés matek mellett.

Azóta sem láttam új "Kormány információt", ellenben a "Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP)" vicceskedő ellentételező plakátjait annál inkább. És itt az újabb érdekes kérdés. Nem, nem egyből arra gondolok, hogy talán a FIDESZ állhat az MKKP akciója mögött, és valójában pontosan ez az a 600 milliós-milliárdos kampány, amit az ellenviccelődésben tapasztalhatunk, bár őszintén szólva erre is bőven megvolna az esély. Ami bennem felmerül, az inkább a következő: ha már ennyire fájdalmasat kellett színlelnie a baloldalnak az illető közpénzösszeg miatt, kérdem én, mennyibe kerül az MKKP-nak gyakorlatilag hetente egy új humorplakát? 1200, meg 1800 milliárdba?

Tovább... »

2015.07.16. 18:25

Néha kedvem volna elérhetetlenné tenni a blogot, jelzésül, hogy egyelőre senki ne számítson rám, de akkor nem csak a jelenem lenne megfoghatatlan, hanem sok múltbéli írásom is, amelyek közt volt azért hasznosítható, a bizonytalanságról, amit ez a tett gerjesztene, nem is beszélve. Helyette archiválni sem fogok, mert az, hogy folytatni fogom, amit itt elkezdtem, teljesen nyilvánvaló, még nincs helye lezárásnak. Így kénytelen-kelletlen hagyom, hogy mindenki töltögethessen be egy csakazértsemfrissülő oldalt újra és újra, amíg üzemképtelenségemből fel nem török.

Egyébként a dolgaim nincsenek messze, de én most nem vagyok itt velük. (Huszonhárom féle, úton-útfélen született, több éves jegyzethalmaz, amiből nem mindegyik ide készülne. Így ránézésre nem is olyan sok, pedig de.)

blogoffline150716.jpg

Hát ennyit csináltam a 'színfalak mögött'. Néhány hónappal ezelőtt...


2015.07.12. 10:05

( https://www.youtube.com/watch?v=L9VBpbnXhWk )


2015.05.21. 18:27

Szerkesztve: Jún-02; átfogalmazások | Jún-07; kép

Mostanság jócskán visszavonultam az irományozások kiszenvedésében, és ez nem csak látszólagos, mert valójában az internetes színfalak mögött sem születtek új szövegszerkezetek. De ez nem azt jelenti, hogy nem történik semmi, ugyanis a közelmúltban eljutottam arra a pontra, hogy írás helyett jelentős piszkozat-összesítés zajlódjon a háttérben.

120809_asztalomkuplerajjal_3c.jpgA korábban többszáz cetlin és néhány füzetben összegyűlt gondolatösszességet nagy vonalakban összeválogattam, melyből az eddigi kategorizálás szerint mintegy húsz régebbi témám vár feldolgozásra (vagy kiejtésre a sorból), erősen sok részlettel szerteszét rendelkezetten, így ezen irománytervezetek elkészítése lényegesen megkönnyebül a számomra a sok részletre való tekintettel levés miatti fejből kikínlódás helyett, rögzített kulcsszavak és valamikorján nagyon jól megfogalmazott mondatokon alapuló piszkozatok halmaza révén. "Némi" gondos egyeztetésre persze így is szükség lesz, amit időigényes munkaként fordíthatunk, szemben a tűkön ülős várakozással. Ezt is régóta terveztem, de most adatott rá mód, hely, eszköz, és persze az akarat is, hogy mindezek fényében elvállaljam magamnak ezt a feladatot. Úgyhogy írás helyett eddig régi vázlatok összesítései voltak, és vannak továbbra is folyamatban. (Vagy mikor éppen nem, akkor a magánéletibb jellegű dolgokkal szöszölök.)

A régi, szám szerint húsz írás részleteinek összegzése mellett viszont napi szinten foglalkoztat még körülbelül tíz új téma, melyeket még a régiek előtt szeretnék felhozni, amíg frissnek, aktuálisnak érezhetem őket. Például említésre került már a "Blog-aktuál" szekcióban, hogy szeretnék pár szót szólni a légvédelmi szirénák magyarországi üzembe helyezéséről (2014. szeptemberétől havonta szólalnak meg próba jelleggel országszerte, illetve ahol telepítve vannak), vagy pl. Ákos (unom már a nevét is mindig leírni, csakhát róla volna szóm...) 'épp eredj melléjének' (szeretem átfogalmazni a dolgokat, főleg, ha ezzel utalni is tudok valamire, itt pl. az 'ébredés' szó új megvilágításba helyezésére, akár) értelmezési lehetőségeit próbálom összefoglalni. Ezen túl foglalkoztat még két zeneszám, melyek egyikére sem tettem még utalást soha a blogon, nem is fogjátok tudni kitalálni, vajon melyek lehetnek azok, mindenesetre az egyik jó harminc éves, és külföldi, a másik viszont újkeletű, és hazai produkció. Ennyit a példákról, többet egyelőre nem mondok.


2015.05.03. 11:39

Eredetileg ide írtam őket, aztán az oldalsávba helyeztem, és most mégis visszahozom. Néhány mindennapos gondolatcsíra, ami ebben a formában ugyan nem vállalhatatlan, csak merőben szegényes, ezért jóesetben mellőzötten maradna.  De most nem marad. Egy régebbi képbejegyzést is átköltöztettem ide.

2013. Július 28., 13:20


Hatalmi Világműködés Valójában

2015. Március 29., 23:20
A valóság bonyolult. Hiába az igazság egyszerűsége. A valóság egyszerű igazságok végtelen halmazából áll. Tudsz igazságokat? Attól még nem a valóságot ismered, csak a részeit. Sok sikert a debizonybizonyhoz.

2015. Április 10., 20:25
Nem az elvégzendő munkától függünk, hanem a pénztől, akkor is, ha épp nincs is szükség a munkára. Akkor is, ha NINCS HASZNA a munkádnak, dolgoznod kell, különben NINCS PÉNZ, ettől függesz, nem valós tényállásoktól, hanem egy lufitól.

Továbbá: ide illő lehetne egy régebbi bejegyzéstervem is, melyet Közhelyes Okosságok "munkanéven" tartottam számon, de ennek piszkozatai nincsenek kéztájékon.

Kifejtve az összes téma megérdemelne egy önálló bejegyzést --- ebben nem szánok a közeljövőre energiát.

(Várható bejegyzések a közeljövőben: Ébredj mellettemről, és Vegyvédelmi szirénákról)


2015.03.19. 20:51

Szerkesztve: 2015-márc-26; 2015-márc-29; 2015-ápr-05; Frissült a videó egyszer, és a bejegyzés szövege kétszer

 https://www.youtube.com/watch?v=uoNBqhH6SvQ

Forrásanyagok:
Videó: a Vodafone egyik reklámfilmjét elemző, a Piros Pirula Projekt által létrehozott Az Üzenet című leleplezőfilmből (2011); az AkoxVlog yt-csatorna egyik videójából (2012);
Zene: Bonanza Banzai - Félelem I. (1989); Bonanza Banzai - Csak a dal (1994); Ákos - Új világ (1998);

Az összevágott katyvasz szerzői értékelése:
Mindenesetre nem nehéz összehozni Ákost ezekkel a témákkal, minthogy félburkoltan szó szerint meg is énekli olykor-olykor őket, ilyen-olyan mélységben. Ismerve azonban a bevágott számokat teljességükben, azt magam sem mondhatom el, hogy ezek a számok félreérthetetlenül egyezést mutatnak a szintén vágott videóval. A végszó kétség kívül ide tartozó kiszólás Ákostól, a többi viszont már csak legfeljebb részleges áthallás lehet; a 'Félelem I.'-et többféleképpen is lehet értelmezni, nem kizárólag "Ákosi E/1"-ben, de a "Sátáni E/1" tényleg csak a bevágott részre illik rá teljesebben, semmint a komplett dalra. (Erre még ki szeretnék térni az ígért Nagy Ákosos Bejegyzésben, hogy mindig E/1-et használ, de sosem egyértelmű, hogy kinek vagy minek a nevében beszél. Ez felettébb érdekes elemzési alap nála!) Ugyanakkor érdekes még itt, hogy a 'Félelem I.' a Bonanza Banzai legelső albumán a kezdőlöketadó0.-nak felfogható 'Induljon a Banzáj' utáni közvetlenül első szám. Ha valamit nagyon ki akart nyilatkoztatni már mindjárt az elején, még ha csak félig kihallható kettős beszéddel is, akkor ez azt gondolom, sikerült. Ha nem akarta, akkor is sikerült. :) A 'Csak a dal' pedig ugyan eléggé manipulációs hatást kelt Ákos féligazságaival és túlzásaival, ahogy győzködi a hallgatót a rosszról, hogy az milyen jó, de téma szerint nem a sátánizmus lapul emögött a bizonyos rossz mögött - ahogy Az Üzenetben -, hanem pusztán egy kis HITegetés. (Erről bővebben majd talán kommentben.) Szóval jellemben ide vág a videóba, téma szerint viszont mellékvágány. Valóban csak a szlogennel való egyezősége miatt "magyaráztam" (vágtam) bele a videóba, de nem pontosan ugyanarról beszél a hang, mint amiről a kép.

 Akinek fájt, az ordítson (kommentben)! :)


2015.03.12. 22:31

Magamnak is újat magyaráztam ma, mikor egy bőrön szerzett seb figyelme átvitt a szójáték dimenziójába.

Bőr - egy élőlény testének külső érzékszerve
Borító - egy cd-lemez műanyag tokja, vagy egy újság legelső és legutolsó lapja (kinyitatlanul)
Burkol - a falat valamilyen anyaggal (építési célból) bevon
Elborít - oldalra eldönt
Borong - szürke, esős idő közeleg
Búra - fénytörő dísz
Borogat - vizes ronggyal hűt

Érezni, amit mondani akartam? Ugye, hogy mekkora tanulságok vannak itt?

Hát persze, hogy nem, és nem vezet ez sehová, hiszen mint tudjuk, ezeknek a szavaknak semmi közük nincs is egymáshoz, definíciójukat tekintve az élet szélsőségesen szétszórt területein előforduló, jelentősen eltérő tárgyak és cselekedetek megfogalmazásait adják csupán... Nincs bennük semmi különösebb, mélyebb, logikusabb kapcsolat. Teljesen véletlenszerű szurkálódás az egész. Mégis mit akar ezzel bárki is mondani?

Természetesen, ha nem definíció szerűen értelmezzük őket, vagyis nem a különbségek kihangsúlyozásából indulunk ki, hanem ehelyett a közös nevezőt kezdjük el felgöngyölíteni, akkor lesz némi esélyünk megtalálni, hol is van ezekben a szavakban és a jelentéseikben az egylényegűség.

Szavak szintjén nem nehéz sejteni, hogy hol lesz valami közös bennük, hiszen annyit ismételtem a "BOR" szót, hogy biztosan van valami a borral!

NEM. :)

Tovább... »

2015.02.15. 20:51

Utoljára szerkesztve: 21 óra 3 perckor

Egyszerűen csak nézzétek meg, hogy elkanyarodott az eleinte kvázi szórakoztatóan elemzős videókból minél inkább a minél nagyobb hülyeségfaktorba, most meg már minden sarkon popsit villant, vagy éppen a fejét szerkeszti hozzá minél furcsábban-szokatlanabbul-gusztustalanabbul minél több női testrésszel. Kicsit sem a reklámokból ismert nézői elmében elérni kívánt kapcsolatteremtéstechnika. Bevonzotta a félértelmes fiatalságot, meg a többi igényesnek mondható embert, aztán szép fokozatosan zúdítja ránk a szart, és mindezt a szórakozás jeligéjével. Kb. ennyit akartam írni, csak bővebben. Unom, hogy nem írom le soha időben, amit ott és akkor kéne, utólag meg megint más, a fejlemények miatt is, meg mert már nem is tudom úgy megfogalmazni magamban sem, ahogy akkor esetleg ment volna. Már nem is nézem régóta a videóit, de még fel vagyok iratkozva, és magáért beszél az összes új videónak a címe és jól megszerkesztette főképe is. Tomcat is csak kiröhögi rajta a veséjét? Gratulálok? A humor az humor, ez nem kétséges, de az sem, hogy a manipulálás és a fiatalsághoz szóló hülyítés is az, ami. Ja, és eközben persze nem csak ennyi az egész. Ott vannak a hatalmi témák, ő is előhozza őket, és rendszerint marhaságként tálalja. Nem, humorizálni mi is tudunk pl. az nwo-n úgy, hogy közben nem közvetítjük egyszersmind baromságnak is. Lásd Illuminati 1-2 filmek, amiket elővett, és "amiknek semmi közük egymáshoz, és a valóságunkhoz". Hát tökéletesen ugyanarról szól mindkettő, tökéletes folytatásban, számos párhuzamban a valóságunkkal. Csak olyan gagyi szinten, hogy az már agyrák. És ezt lovagolta meg. Nem az a baj, hogy a moslékot mosléknak nevezi, hanem hogy a burkolt üzenetet egy kalap alá veszi a gányossággal, és ezt közvetíti. A film moslék, az üzenet viszont nem vicc, csak gagyin van közvetítve. Még jó, hogy mindenki úgy eldobhatja tőle az agyát, hogy szintén egykalapozva. És még jó, hogy közben ezzel a sok sexytime-mal sem(?!) pont az nwo gánylelkű fiatalságát ébreszti méggánylelkűbbségűre. Elvégre ez is nwo cél, nemdebár? Tehát hülyeség annak a cselekménynek a léte, amit jómaga is végez. Aha. Tudom, hogy hülyén fogalmazom meg, de így esik jobban. Ha értelmesebben fogalmaznám meg, attól még ugyanarról lenne szó... És jó az a videó is, ahol már csak kinevetős-elemzéses akármicsoda sincs, legfeljebb önmaga szórakoztatására csinálta, amolyan "úgysincs ilyen, és hülyeség az egész" hozzáállással, ha valóban nem gondolta komolyan. Márpedig én kinézem belőle, hogy ez ugyanolyan tudatos "beleapofátokba", mint az összes többi szépen-lassan-ferdítős próbálkozása. Adott egy rakás timelapse felvétele, amit imádattal csinált, majd csak úgy "heccből", a mi kis proletárosan nyüzsgő, önfeledt tömegeink fölé betette az égbe(!) az egyik(!) szemét. Bájos hecc, nem? Nem érzitek Dancsóból a szándékot, hogy nem hülyegyerek, és a humor mellett rendszeresen csempész be a videók segítségével idétlen gondolkodásmódot, indokolatlan szexualitást, és közömbösséget a jól meghatározott célközönség, a mai magyar fiatalság számára? Abban is teljesen biztos vagyok, hogy a zenéi sem azért bulizósak, mert ő maga ennyire bukik (még ha ez igaz is) rájuk, hanem mert egy terelgetni kívánt célközönséghez mérten válogatja azokat. Elég tudatos, és elég aljas hozzá, én azt mondom. Ha már így a természeténél járunk, meg lehet nézni amikor emberek közelében van, mennyire szarik a fejükre, és nagyzolja magát. FreddyD nem is értem, hogyan bírt meglenni vele egy szobában. Értem én, hogy nem veszi komolyan, és akkor már mindjárt nem is probléma, elvégre a Dancsó csak humorizál, nem pedig egy rafkós agymegjátszó érdekzseni. Kicsit sem féreg, hanem egy új tehetség. Ezt persze én is elismerem. Tehetséges videóvágásban, összefüggések felvázolásában, humorizálásban, de féregségben is. És ez szerintem napról napra jobban kicsattan, jól látható, hogy mire megy ki a játék. Nem volt ez olyan elemzés, mint amilyet szerettem volna, de a lényeg, hogy ebből ne kérjetek!


2015.01.01. 11:43

Már nagyon számon sem tartom, hogy miket kezdtem el, így a másfél éves publikációmhoz fordulok segítségért, és azt mondom:

01; Újabb nyílt levelem Kásler Árpádhoz!
[Elmaradt, de a téma nem avult el, nemrég küldtem másikat, rossz lett, nem tudom mi legyen] Alapjaiban már az is kérdéses, mennyire fogok még Káslerrel foglalkozni. Érdek-el a működése és eredményei (a visszatetsző és a támogatandó részről nézve is), de nem tudok annyira azonosulni a hogyanjaikkal, hogy szerepet vállaljak. Hogy minden jó lenne úgy, hogy visszaveszünk 80 évet a törvényi hátterünkből, és amúgy infrastruktúrailag [nem az a lényeg, hogy a paramétereket hogyan tologatjuk, hanem hogy egyáltalán olyan dolgokkal operálunk, amelyeknek manapság még érdekesek számunkra a paraméterei] és világrendileg [mely nem csak törvényekből áll, hanem...] minden marad olyanban, ahogy van. És mindezt a nép nevében. Ha meg nem, akkor meg jöhet az eltervezett háború, az is a nép nevében. Biztos, hogy a nép nevében mindkét eshetőség? Nem vallom, hogy nem kell reagálni, de megvezetést érzek, ami felől a jó szándékot nem tartom elégségesnek, ha az iránnyal nem érthetek egyet.

02; Kritikus összefoglaló véleményem Kásler Árpádról, 3: Beszámoló, és kritika a március 9.-én történtekrol
[Publikálva lett, de aztán a blog.hu-ra való költözéskor az oldal leharapta több, mint a felét. Nálam még szerencsére megvan, újra kéne publikálni két részletben]

03; Kritikus összefoglaló véleményem Kásler Árpádról, 4: Beszámoló, és kritika április 21.-érol, és 22.-érol
[Cím szerint publikálva lett, tartalmilag messze van a késztől. Aktualitását vesztette, de bár történelmi visszatekintőként sosem ...lenne... késő megemlékezni róla]

04; Kritikus összefoglaló véleményem Kásler Árpádról, 5: Honlapja, videói elemzése, és a média szerepe
[Aktualitását nem vesztette, de nincs napirenden, lásd: "01;"]

05; Kritikus összefoglaló véleményem Kásler Árpádról, 6: Forradalmi gondolatok több oldalról megközelítve
[Aktualitását nem vesztette, de nincs napirenden, lásd: "01;"] Meg már alig emlékszem mi volt az a "több oldal" :); Ha most megpróbálnám kiötölni: 1. Kásler szerint lehet nyomástgyakorolni békés gyülekezéssel, de érdemi tettek nélkül, 2. Nyomásgyakorlás mér nem annyira békés tettekkel, ahol nem a békés-nembékés szerint a lényeg, mert szerintem ellenmunkálatokat kieszközölni mindenképpen lehet, pontosan azért, mert egy nem azonos céllal összegyűlt (vagy azzal összegyűlt, de akció esetén mégsem összetartó, gyáva, tudatlan, felkészületlen) harácsoló tömeg könnyen bomlasztható, megvezethető, stb., akkor is, ha ott van a "vezér", aki hiába erős, ha a megvezetettek nem. (A villamossín oszlatásmentes leülése sem volt nagy bizonyságtétel.), 3. Mind3enkinek ott ahol van tudnia kéne tennie a dolgát, felvértezve bizonyos háttérinformációkkal a körülötte zajló dolgokról, tudnia kell, hogy mit tartson fontosnak, mire és mikor mennyire figyeljen, hogy elkerülje a megvezetést, satöbbi.

06; RE: A kritikai gondolkodásról - 2.0
[Valamikor írtam pár sort, valószínűleg nem lenne nehéz befejezni. (valakinek)] Egészvilágmindenség mindeféleakármicsodájánakteljesmegkérdőjelezése magasfokon érvekkel elvileg.... Ami Biztos, Hogy Semmi Sem Biztos (a szó manapság hétköznapi értelmében)!

07; RE: A "rendszerváltás" óta is EGYpártrendszerben élünk - Visszatéro propagandák a választások előtt
[Keményen vastagon aktualitását vesztette; bár történelmi visszatekintőnek mindig jó ...lenne] Amikor a Békemenet Gyurcsány-Bajnani ellenes plakátokat jelentetett meg, már nem is tudom milyen szövegekkel. Valahol még megvannak a fényképek. Anélkül már nehézkesen menne az elemzés. A jelenévben is napvilágra került jópár folyamatelemzendés ehelyett... A Békemenet-Fidesz együttállás meg nem nyom nagyot a latban. Hú, egymillióan OV mellett? 9 millióan nem!

08; Magyarság-ellenes, gyalázatos, baljós szimbolikák a felújított Margit hídon?!
[Nem újkeletű, de még aktuális ...volna] Nem is lenne nehéz megírni, alig 15 kulcsszót kéne csak kifejtenem, úgymint... Egyetlen Szent És Megismételhetetlen Szent Korona Tisztelete vs. minden méteren ott van egy, húde tisztelgünk a jelentőssége előtt... Főhelyen lévő csúfság leláncolva a Parlament látképével, obeliszkek és csöcsös fekete sárkányok alatt.... Megstb. Szóval dicső jelenhelyzet hivatalosan is meg minden.

09; 2084 album elemzés
[Megvolt]

10; 'Az Üzenet' c. filmrol - a tisztá(bba)nlátás érdekében
[Látszólag aktualitását vesztette, de legalábbis nem tudnék olyanformán hangsúlyt fektetni rá, hogy az kellőképp bevonzza a figyelmet a továbbra is fennálló Üzenetre] Meg pirulát sem kell már annyira megvédeni, lévén, hogy nem mozgosítja felénk az életjeleit, bár néhány gondolat örökérvényű ...volhatna...

11; Az Idok Jelei: Ingress - Az Emberiség Szétávlasztása
[Áhh...]

12; Világvége 2012
[Áhh...]

13; A mikro-, és a makrokozmoszi világképem: Hogyan tekintsünk a világra?
[Állandóan aktuális, pillanatnyi évszámtól, történelmi kortól, mindentől függetlenül. Örökérvényű filozófiai cuccok. Elkezdetlen.]

14; Mi a baj a forinttal, hogy állandóan mélypontra jut?
[Rengeteget írtam róla, de összeszedettségében szerkeszteni kéne rajta] Alapjában véve nem is a forintról szól, érvényes gondolatok maradnának a benne foglaltak a pénzrendszer műviségéről akkor is, ha már oneouroboros lenne az egész Föld egységes fizetőeszköze.

15; A magyar nyelv közismeretlen szabály-szeruségeirol
[Első "fejezet" kb. kész, fél éve ül a nyakamon, majd jövőre...]

16; Magyar-angol szóegyezések
[Az előzővel lenne egybeolvasztva, vagy valami ilyesmi. Mondjuk "negyedik fejezet". Elkezdetlen]

17; Sajátságos vallás-konepciók
[Elkezdetlen, a kövi témában is tárgyalható]

18; RE: Amiért Ákos-t érdemesnek találom hallgatni!
[Még nincs könyvem róla, majd valamikor nekiülök.] Tegnap éjjel azon gondolkodtam, hogy bár újabban nagyon sok ellenérzésem jön ki vele kapcsolatban, azért nem kéne a vagy jó, vagy rossz kategóriákba paszírozni, ha majd írok errű az emberrű, hanem kb. helyén kezelni kéne, hogy ekkor volt benne valami, akkor meg, áhh, amakkor meg megint pár hasznos dolog, de néha megint nem tudom hova tenni, most megint nagyon örvendek ennek az egyedül tőle látott dolognak, amott meg megint az arcomat tépem ettől az új trendbuzerantizmustól.

19; "Reklámszöveg" értelmezés: "Környezetbarát, 'zöld', környezettudatos, és biológiai úton lebomló táskák"
[Elkőne már.] Benne az országosan házakhozparancsolt szuperkukákról is megemlékeznék, azzal a kulcskérdéssel (spoiler!), hogy szemétgyűjtés helyett mikor lesz már olyan ZÖLD kezdeményezés is, hogy országosan házhozparancsolt komposztálás? Törvényileg, kötelezően, szemétgyűjtés ...minimum... mellett?

20; Szimbolikákról általánosságban (vélemény)
[Nem évült el, de nem vagyok ott agyilag.]

21; Mit gondolok a titkosszolgálatokról?
[Nem évült el, de nem vagyok ott agyilag.]

22; "Összeesküvés"-elméletek televíziós megközelítésben - avagy a "Túl sok filmet néztél mostanában!" jelige
[A televíziós bejegyzésben tárgyalható. Még mindig nem nézem annyit, hogy írásraingereljen, pedig eléggé közkeletű téma ....volhatna.]

Az akkori lista után felmerülő bejegyzésekről most nem teszek említést, már ez a pár sor is lefárasztott. Nem ígérek semmit, pedig szeretek. Jól láthatóan a lustaság jellemez. Mármint a blogon, ami nem az életem. És ha valaki még eddig se tette ...volna..., akkor BÚJÉK már az ágyába! Szép új álomvilágot idénre is!


2014.12.07. 21:29

teGergő 2013.04.19. 10:47:15

Erről jut eszembe, hogy amíg itt Káslerről találgatunk, hogy ki ez mi ez hogy ez, és bár én is csalódni látszódom benne a tömeg-megmozgató intézkedései kapcsán (gyakorlatilag nem sok értelmét látom abban a kivitelben, ahogy ő használja ki a helyzetet), de emlékezzünk meg arról is, hogy NULLA FORINTOT A BANKOKNAK címmel már megkezdett egy felhívást, amivel eddig - ha hihetünk a honlapjára kitett statisztikák valóságtartalmának - közel négyezer szerződést vettek semmibe az emberek, és ezzel havi közel 337 millió Ft-tól esette el a törvénytelen bankokat. Ez mondjuk nem pont ugyanaz, mint kivenni a bankból a pénzünket, de bizonyos értelemben talán így is hasznos. Azt is még nyugodtan vegyük hozzá, hogy közben a webbank is benne van a pakliban; amögé szószerint nagy emberek álltak be, és a kormánnyal is tárgyalóképes a szervezet. Amennyire nekem sikerült összekapargatni, hogy végülis mi a szándékuk, ők egy olyan bankot akarnak létrehozni, amely csiki-csuki módokon képes lenne az emberek tartozását részben átvállalni (pl. a kormány fizeti ki a befizetett adókból - miközben Kásler szerint az egész ügylet törvénytelen, és így a kormány is a törvénytelenül kirótt összegeket fizet ki ezen a módon), és szeretnék elérni, hogy az emberek továbbra is hitel-képesek legyenek. Vagyis tulajdonképpen a rendszer éltetését tűzték ki céljukul, és ahogy Bálint mondta: "a rosszat akarják jól működtetni, ami csak rosszabbat szül". Érdekes a kérdés, hogy vajon Kásler miképpen van a rendszer ellen: nem mindegy, hogy a Bálint által vázoltak szerint végső soron megfigyeltetni szeretné a tevékenységüket, és központosítottan irányítani (még ha nem is világszinten értve) VAGY csak átszervezni az egész rendszert a maga "rekeszesített" voltában úgy, hogy a pénzcsinálás ne külföldi fejesek dolga legyen, hanem a hazai kormányé, VAGY eltörölni az egészet úgy, ahogy van. Belőlem legalábbis ez a sok "ébresztő-infó" az utóbbit hozta ki; világkormányt nem szeretnék, viszont nem vagyok benne biztos, hogy a jelenlegi körülmények között át lehetne úgy alakítani a rendszert, továbbéltetve egy másfajta módon, hogy az ne üssön vissza idővel. Nekem ez az egész pénzendszer eleve, bankostul vagy anélkül - nem oszt, nem szoroz - sem tetszik. Ez a "van-e jogom elemelni valamit a polcról, vagy nincs" szintű jogcserélős-pénzcserélős rendszer nem tetszik. Mielőtt kérdeznétek, hogy mégis mit akarok: nem tudom. De ha kérhetem ne hivatkozzon senki arra, hogy "ha valami nem tetszik, akkor mondj jobbat, vagy maradj csöndben" - ha én nem is tudom megmondani, hogy mit lehetne a jelenlegi rendszer helyett, annak azért csak van létjogosultsága, ha felhívom valamire a figyelmet, és ha én nem is tudok előállni egy megoldással, legalább mást is elgondolkodtatok róla.

Lásd: Occupy Hősök Tere - jatekneve.blog.hu

"Ez a "van-e jogom elemelni valamit a polcról, vagy nincs" szintű jogcserélős-pénzcserélős rendszer nem tetszik." - Erről is már megkezdtem párszor egy bejegyzést, de még nem lett belőle semmi. INGERELJETEK!!! :P

Másik komment, ami még sokat ad ebbe a latba:

sn0wflake 2013.04.23. 13:32:13

Hmm, még jó hogy idenéztem: - új bejegyzés született - felkerült az előadás videója - és ismét remek hozzászólásokat olvashattam! :) Mindenekelőtt köszönöm ezek közül is Lazur linkjét Szathmári könyvéhez, és lololok gondolatait, aki szerintem remekül összefoglalta a lényeget: " Ha lenne társadalmi egyetértés, nem kéne tüntetgetni. Ha nincs egyetértés, felesleges tüntetgetni. Amíg a magyar nép felszabdaltabb, mint egy rekord-skizofrén agya, egy ilyen volatilis esemény, mint amit KÁ szervez 21-ére, csak rossz véget érhet. A nép márpedig felszabdalt marad, amíg a fiai azok. Ez a felszabdaltság termelte ki a manapság igen gyűlölt uralkodóréteget is. Más irányból: nem kéne semmit tenni, elég lenne NEM TENNI, amit nem akarunk." Valami ilyesmit gondolnék én is jó megoldásnak vagy válasznak a történésekre. Mindenesetre ez az "eszköz" - nevezzük passzív ellenállásnak? - kockáztatná a legkevésbé az egyébként is szűkös erőforrásokat, egy egyébként végletesen aszimmetrikus, függő rendszerben - és ez a fajta hozzáállás nem is lenne előkép nélküli talán: Deák Ferencék hasonlóképpen állhattak a dolgokhoz. Persze egy sor más dologban éppen hogy nem passzív ellenállásra volna szükség, hanem aktivizálódásra, ehhez pedig még sokkal több öntudat kellene, felismerni ezeket.


2014.11.19. 23:44

"Drága Nemzetem!" - PI klub

előzménye:

"Dollárban mérve" - Kásler

előzménye:

"Lépésről-lépsére" - Kásler

Reakcióm (önismétlően-hosszan, de azért konlúzióval):

Hát, a feltőkésítődéshez mindenképpen reális szolgáltatás, szó szerint hasznosítható ebből a szempontból ez eleve érték adás, ha csak kölcsönösebbé válik. Eddig a pénzkérdés. Ezután meg az elvek. Végülis akkor most mi a cél? Harcolni a rossz rossza ellen a rossz rosszával jó célból? A helyzetet súlyosnak feltüntető szóhalmozatom, a rossz hangsúlyozása persze csalóka, elvégre szarból is lehet vasat kovácsolni, ha elég magyar hozzá az ember, hogy tudja, hogyan képes rá. Szerintem az elv önmagában nem rossz, de hogy kik viszik végbe, az már számít. Káslerék? Őszintén megmondom, hogy én bízom bennük. Na nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. :) Nem bízok teljes vállszélességgel, de amit fel tudtak eddig mutatni, azt értékelem, és pénzes média"birodalommal" nyilván hatványozottabban tudnak majd eredményeket felmutatni. Ezt díjazom, akár díjaznám úgy is, hogy alkalmanként fizetnék az anyagaikért. Amiben már kevésbé bízom viszont, hogy bár segítenek az embereknek megmászni bizonyos lépcsőfokokat a valóságfelfogásban, a mai napig láthatóan tudatosan egy bizonyos szint alatt maradnak

Tovább... »

2014.11.18. 05:59

"Nesztek", ha már nem írom a meglévőt tovább, ennyi időn át, oké, itt van egy már meglévő darabja. De mint újabban minden, ez is csak ideiglenes (amíg meg nem jelenik az egész írás). :) Csakk... Így nem lesz akkora durranás... :) Meg egyeseknek talán már emígy se. Vajon hányan vagytok az utóbbiak? :)

 

Szerintetek mit jelent a magyar SZER szó? Ismerhetitek olyan szavakból, mint: gyógyszer, fűszer, sportszer, rendszer, szerencse, szertartás, szerv, szervezet, szerkezet, szerkesztés, szerepel, szerzés, szeretet, szerelem, szerszám, műszer, de még a szorzás, és szórás szavakban is, bár ez nyilván nem lesz elsőre is világos mindenkinek. Mit jelenthet a magyar SZER szó, ha itt MINDENHOL UGYANAZT a jelentéstartalmat hordozza?

Én most itt megválaszolom!

Tovább... »

2014.11.15. 12:02

Utoljára szerkesztve: Nov-17

Rég volt ilyen bejegyzésem, bár gyakran szembefut az ember mindenféle termék hamisan informáló, félresugalló marketing szövegével. Számos, és a most következőnél sokkal nagyobbat csúsztató dolgok is akadnak, de mivel azokat nem jegyeztem meg, most csak a maival szolgálhatok.

Néztem a Márka márkanévre hallgató üdítők oldalán a "Természetes színezéket tartalmaz!" feliratot, és felcsillant bennem a röpreakció: ennyi erővel azt is ráírhatnátok, hogy "Természetes mérget tartalmaz!", mintha a természetességen még ebben az esetben is méltán maradhatna a hangsúly, pedig nem. A lényeg - amelyről próbálják terelni a figyelmet -, pont az, ami nincs kiemelve.

Tovább... »

2014.10.28. 19:35

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Utoljára frissítve: 19 óra 49 perckor (utólagos kis igazítások)

Szia Pirula!

Nem tudom más felületeken mennyire jutna el hozzád, ezért itt jelzem: furcsálom, hogy a nagy hallgatagságod alatt az internetadó kifejezés megszületésekor nem szólsz pár szót, ha még egyáltalán itt vagy (a neten), és legalább ilyen alkalmakkor folytatnád, amit elkezdtél (és nem konkretizálódott, hogy befejezted-e, ezért felteszem nem).

Már volt persze szó az internet korlátozásáról a blogodon többször is, és hogy annak milyen hatásai lennének az információs-háborúra, s ezzel ránk, de amikor ennyire aktuális és közbeszéd tárgyát képezi a hazai internetadó, lehetne hozzá néhány szavad.

Mielőtt úgy tűnne, hogy csak adok pár ötletet privátban, és már megyek is, itt tisztázni is kívánom, hogy ezt a levelet nyíltan publikálom majd az én blogomra is, ha már egyszer felvetődtél bennem, akiről rég nem volt szó, és ha már egyszer a téma kifejtésével érdemes is előrukkolnom. Magamból kiindulva mindenképpen említést tennék azokról a dolgokról, mikszerint...

Tovább... »

2014.10.08. 16:07

Utoljára szerkesztve: 16 óra 41 perckor

Ha ilyen kommentekből írnék blogot, mindig összegyűjtve aktuális agymenéseimet, akkor napi több bejegyzés is születhetne, csak ez a weboldal nem erről kívánkodik szólni, hanem a több hónap alatt mértékletesen összeszedett információhalmazegészeket hivatott igényes formában közreadni. A rémlassú üzemmód alatt kivételt teszek, és lefaragok kicsit az igényességből, gányosságot hozva létre, cserébe tervezett bejegyzések tervezett (bár ténylegesen eddig pl. csak az alábbit meg is fogalmazott) részleteibe láthattok be. Itt most az Ákosról ígért nagy elemzős véleményesbejegyzésnek egy morzsáját előlegezem meg, amit ma sem fogalmaztam volna még meg ilyentén, ha nem indul be ez a kommentelgetés a youtube-on. Párbeszédben mindig könnyebb a lényegre térni, mint ülve a monitor előtt, a kisujjamat szopogatva, hogy kijön-e már belőle az a bejegyzésféle, amire tudom, hogy képes vagyok, csak nem serkenti az ujjacskámból csak úgy ott és akkor semmi ki. Viszont a blog nem is chat-oldal, az meg amúgy sem a kívánt írást hozná létre, de mikor éppen egy olyanon járok, legalább serkent, és sokszor sikeresen. De ezt ti csak hónapokkal később láthatjátok, amikor egy bejegyzés egy az egyben megjelenik.

:)

Tovább... »

2014.10.05. 10:28

Zen - éljünk! V-érzékelhető az eltűnő idő? Acél fröccsen és füstölgő krema a törölt tükörben. Borz-alom, vagy ír-gallom? postaimre - 2014. október 04. 10:56

Felső link alatt a hozzászólásokból szemezgetve, ígért elemzőbejegyzéseim alapjait is felhánytorgatva, nagynömlengve, jajistenem:

Tovább... »

2014.07.25. 18:52

Jelen bejegyzés törlésére szándékomban állt sort keríteni. (Úgy döntöttem, marad.)

Utoljára szerkesztve: 19 óra 24 perckor.

Tegnap jelent meg az interneten egy, az azóta országos hírré vált videó, melyben egy biciklist sodort el egy BKV-busz. Ez így önmagában OFF téma a blogon, ahogy mellékes a média helytállása és szerepe is az ügyben, mindenesetre biciklivel közlekedőként ismertem, és évek óta nézem a híressé vált biciklis videóit is, ezért hozzá tudok szólni, a Tolvajkergetők eziránti megnyilvánulásában pedig szeretném felhívni a kiventnivalókat, ami rávilágít arra, hogy sokszor képesek túlozni, megfelelő utánajárás nélkül jelenteni ki dolgokat, amit sokszor vélek felfedezni, de még nem vettem erőt ennek komolyabb elemzésére. Mindenesetre most itt egy videó, amiről senki nem tud többet, mint ami abban látható, és amit a feltöltő a leírásban ír, a Tolvajkergetők mégis vállalhatatlan kijelentéseket tesznek vele kapcsolatban.

Tovább... »

2014.06.26. 03:45

Ilyen súlyos témák, mint a Tolvajkergetők körüli eseménypörgés, vagy a "devizahitelek" jelenlegi állásának firtatása után, talán nem kell leszakadnia a pofámnak azért, mert a közönséges chemtrail-fotógyűjteményemmel merészelem folytatni a sort, de legalábbis tavaly október óta nem került rá sor, és szeretném ezt is bepótolni, mert szeretem, ha időről-időre ti is bambuljátok őket (kicsit degradáló szóval élve, hiszen elemezheti is, aki akarja, de dokumentációnak elég gyenge próbálkozás ez a pár célzatlanul, mindössze alkalomadtán és gyatra minőségben készült kép).

Az elmúlt hosszú hónapokról megint csak az volt a tapasztalatom, hogy heteken át alig egyszer-egyszer fordult elő, hogy találkoztam volna ezen nevezetes csíkokkal, de még ezen napok alatt sem került gyakran fél tucatnál több a szemem elé, vagy túl messze voltak tőlünk, ezért neki sem álltam fotózni a voltaképpeni semmit - a lenti képek kimerítik szinte a teljes gyűjteményt napokra lebontva. Egyedül egy hónappal ezelőtt, amikor beszökött a nagy nyárias meleg, akkor kezdtek el hirtelen többtucatjával feltűnni az égen, és napról-napra egyre látványosabb csíktengert biztosítottak a vizuális feldolgozó-üzemem részére...

Itt azért elhintenék egy laikus gondolatmenetet is:

Ilyenkor lehetne mondani, hogy hát persze, már régen megírták a szakemberek, hogy ez a rövid-hosszú kondenzcsíkváltozás csupán hőmérsékleti tényezők függvénye, de azt azért hagy tegyem itt hozzá, hogy tudomásom szerint a kondenzcsík (többek között) a 8km-es magasságbeli -40° celsius hidegben megfagyott vízpára, amely pontosan azért szokott rövid ideig látható lenni, mert csak a forró hajtóművekből hirtelenül kikerülve jegesedik be a kinti jéghideg közeggel érintkezve, ámde hamar visszamelegszik még abban a hidegben is annyira, hogy megszűnjön a földről is jól látható jeges csíknak lenni, tehát azért, mert visszamelegszik, és onnantól kezdve láthatatlan. Namármost, ha pont a nagy hőverés idején kezdenének el emiatt láthatóvá válni a "hosszú kondenzcsíkok", akkor az nem dupla paradoxon?

Először is azért, mert ilyenkor valószínűleg kisebb lenne a lehetőségük arra, hogy elérjék a -40 fokos hideget még odafent is (bár kicsapódni még akkor is kicsapódhat, persze, de hidegebb akkor sem lenne, tehát legfeljebb is csak ugyanannyira kéne láthatónak maradniuk a kondenzcsíkoknak, vagy még kevésbé - de nem jobban!), másrészt sokkal hamarabb feloldódnának a nagy melegben, semmint, hogy órákon át jegesek maradjanak. Ez nekem duplán paradox - igaz, mivel laikus vagyok hozzá, ezért nem használom az oximoron szót. :P

Egyéb kérdéskör még, hogy sokan feltételezik, hogy az állítólagosan a levegőbe szórt alumínium részecskékkel az a cél, hogy a globális felmelegedést visszaszorítsák (vagy ha nem ezért, mert pl. a globális felmelegedés egy fikció [csak lehetőségeket mondok, nem kijelentéseket teszek], akkor is lehet rá még magyarázatokat találni), lévén, hogy az alumínium visszatükrözi a napfényt, így gyakorlatilag tükörfelületként funkcionál az égben. Más kérdés, amihez szintén nem értek, csak eszembejut, hogy ha ezek csupán részecskék külön-külön elszórva a levegőbe, akkor tudnának-e egyáltalán kizárólag tükörfelületként működni, vagy sokkal inkább minden irányba képesek szórni a fényt, így akár azt is elérhetik, hogy még melegebb legyen a Földön, mint amennyire egyébként lenne? Kutatandó kérdések ezek, amelyekre a választ jelen felállást szerint sajnos nem én fogom kutatni, és megválaszolni. Továbbra is laikusként tekintek magamra, mégha egyébként érdekel is a dolog.

 

No, akkor lássuk sorrendben a maguktól, magukról többet láttató kép(ződmény)eket!

 

ElsopChemGy_01 140310.jpg
01. / 2014-03-10

Tovább... »