Alapjárat

Blog-aktuál

 • Nov-15, 12:04
  Néhai elérhetőség:
  chat.mibbit.com
  Nicknév:
  *tetszőleges*
  Csatorna (Channel):
  #tuleles
 • Nov-07, 22:03
  Tényleges igazításig elrejtettem néhány volt bejegyzést, közben fontosabb írások nem készülnek, néhány chat-alapú gondolatsort viszont lehet, hogy megosztok majd - szintén igazítva.
 • Okt-30, 20:25
  Köszönhetően a blog spontán felélénkülésének - bár bármikor visszaeshet a tetszhalott állapotba - kikapcsolt a rémlassú üzemmód! Az utóbbi gányos írásokat valószínűleg ki fogom pofozni néhány nap alatt. Vagy nem. :P
 • Szept-26, 19:35
  Dancsó folyamatosan hozza a formáját, ingerel az írásra, de lusta vagyok most mélységében vele foglalkozni. Kásler is hozza a formáját, ingerel az írásra, de lusta vagyok most mélységében vele is foglalkozni, bár 5.-éig esedékes lenne ("gyulai második nemzetgyűléses nemzetközifeljelentőaláírós mindentivisszaalig80évvelezelőttre vagy elkerülhetetlenfegyveresháború") egy jókis véleményezés. Ákost is rengeteget hallgatom, ingerel az ígért bejegyzésre, ahol ízekre szedem, de inkább hallgatom még pár évig, minthogy most összecsapjak valami nem teljesen letisztult, fals anyagot a jelenlegi összegondolásokkal; alakul, alakul, de egy kis idő, míg a tudat átforrasztja magát ezen a sokhónapnyi össz-zenei empéhármon nemkevésszer. A magyvarázatok pihennek, a tudatzavarkolódóeszköztv pihengél; nem vagyok előtte annyit, hogy ingereljen az írásra. Brrrrr.
 • Aug-18, 5:59
  Ma hajnalban alvás helyett célállapothoz közelire íródott a Televíziós, és a Dancsós bejegyzés is, a Magyar nyelv továbbra is a vázlata második "fejezetében" tart (ez elmenne egy komplett bejegyzésként, de nem akarok sorozatot csinálni, gigaposzt lesz).
 • Jún-7, 20:49
  A költözésig (Jún-1) kb. a Mentális Deficit óta számos bejegyzéssel kapcsolatban érzem azt, hogy újraírásra lennének érdemesek - de nem ígérem az újraírásukat, csak jelzem az esetleges szándékot.

Bemutatkozó

Benedek Gergőnek hívnak, huszonéves budapesti lakos vagyok. Asztrológiailag a bak jegyében születtem, ami azt jelenti, hogy amióta az eszemet tudom "konok módon újat akarok mutatni másoknak, amit nem látnak". Az az alapproblémám a világgal, hogy míg analógia az egész világ, mi általánosságban nem hogy a világot, de még csak az analógiákat sem látjuk meg benne, így álságban élünk, és ezzel szenvedésre kárhoztatjuk egymást és magunkat. Bakságommal a leghétköznapibb aprócseprőbb dolgokból is megpróbálom kihozni az elefántot, de nem látványossági-nyálfolyatási, hanem szemfelnyitási-tudatosítási alapon, azzal a célzattal, hogy a legkisebb dolgokból is hatalmas dolgok fejthetőek ki, ha odafigyelünk, amivel pedig világfelfogás-tágítás szintjén természetesen segíteni tudunk magunkon és másokon. Ahogy nőttem fel, és tapasztaltam, 2011 végén indítottam ezt a blogot, ami a hétköznapi apróságainktól kezdve már az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban is próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Rólam az Irányítók-wikin

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Alapkritikusság szösszenetek

(Szerkesztés alatt!)

„Kinek-kinek világlátása attól függ, hogy életében miféle adatok halmazát gyűjtötte össze, minek következtében egyik ember ebben hisz, s nem abban, másik ember abban hisz, s nem ebben. Mert ne gondolja senki, hogy tud is, nem csak hisz: miközben résztudásunk eredendően hibázásra van esélyeztetve, maga a tapasztalati tudás is mélységesen megkérdőjelezhető filozófiai-logikai alapon, hogy valójában semmi sem bizonyítható a szó hétköznapi értelmében. E magyar szóban is - helytállóan - csak bizonyítás, azaz bizalom fogalmazódik meg, ami szintén a hit tárgyköre! A bizalomban félinformációkból kialakuló hitjelenlét van a maradék (ismeretlen) információk helyessége feltételezésének irányába.

A tudást általában úgy magyarázzuk, hogy "van saját tapasztalatom". Na, de eleget tapasztaltál-e már, hogy az az adott dolog mindig ugyanúgy működött-e? Hiába csináltad, és 100 évig mindig ugyanaz lett, mi bizonyítja, hogy nem Isten akarta hogy 100 évig így legyen, és a 101. évben (:D) átkuszálja a világot kénye kedve szerint? (Ez persze spekuláció, de a lényeg: nincs bizonyíték(!), de ez a filozofikus hitvita kínál válaszlehetőséget.) Honnan veszed, hogy a fizika azért mutatja mindig ugyanazt a viselkedést, mindig ugyanazokat a törvényszerűségeket, mert alap, és megmásíthatatlan? Honnan veszed, hogy ez nem ideiglenes állapot, mely még nem ért véget? Persze ha materialista vagy, s szerinted nincs a fizikát kívülről átfogó, azt meghatározó, és változtatni (akár megszüntetni) képes erő, akkor kb. tárgytalan. De ez megint a szerinted, a te hited, bizalmad tárgyköre abból a kiindulásból, hogy részismereteid vannak a világról, mely egy keretrendszerben tűnhet teljesen igaznak, de a mindettudás megszerzésével lehet, hogy nyomban a felét áthúzhatnád, s hiába írod vigaszul oda, hogy "a tudomány jelenlegi állása szerint mégis". Amely eképpen nem csak a tudomány azelőtti haladottságát teszi kifogásolhatóvá (pedig addig azt kellett gőzerővel fújni, mert ha nem, akkor hülyének voltál nézve), de örökké kifogásolhatóvá marasztalja.

A logika mindig csak ugyanarra enged következtetni, de ez minden egyes külön adathalmaz esetén mindig más eredményt szül. A teljes igazság ismeretéhez, kikövetkeztethetőségéhez a mindent tudás szükséges, így minden részismeretű levezetés eredendően esélyes a hibázásra. Nem tudunk mindent, így meglévő tudásunk sem bizonyosság, tehát mindig számítanunk kell látszólag lehetetlen, de esetleg lehetséges dolgokra; a végletekig befogadónak kell lennünk, miközben ezeket nem egyből elfogadjuk, hanem megkérdőjelezzük, de folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így tehetünk szert a kritikai gondolkodásra...”


- Benedek Gergő

Egyéb tudnivalók

A KG-Blog speciális helyzetben lévő bejegyzéseit különböző egyedi címkével lehet listázni:

 • a blog összes bejegyzése:
  minden
 • a blogot meghatározó kinyilatkoztatások:
  blog-alappillér
 • a jelen blog témái iránt igazán érdeklődők számára fontosabbnak titulált bejegyzések:
  kiemelt
 • mások írásainak újraközlése:
  vendég-bejegyzés
 • külsős kommentek újraközlése:
  komment-bejegyzés
 • a szerző személyesebb megnyilvánulásai:
  blogíró
 • korábbi vagy külsős bejegyzésre reagáló bejegyzés:
  re
 • a KG-Blogba szorosan nem illeszkedő egyéb írások:
  off

Ezen túl a címkézéskor elsődleges szempont, hogy az rögzítse többek között a keltezés évét, a téma kategorikus besorolását, vagy a benne említésre kerülö személyeket/szervezeteket/csatornákat/termékeket, ezáltal csak elvétve fordul elő, hogy egy-egy címke ne fedne le egy komplett témakört, segítve az oldalon való böngészést.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

 • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
 • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
 • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
 • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva
További böngészéshez

Bejegyzésenkénti utolsó 10 hozzágondolás

Bejegyzések listája

2014.12.07. 21:29

teGergő 2013.04.19. 10:47:15

Erről jut eszembe, hogy amíg itt Káslerről találgatunk, hogy ki ez mi ez hogy ez, és bár én is csalódni látszódom benne a tömeg-megmozgató intézkedései kapcsán (gyakorlatilag nem sok értelmét látom abban a kivitelben, ahogy ő használja ki a helyzetet), de emlékezzünk meg arról is, hogy NULLA FORINTOT A BANKOKNAK címmel már megkezdett egy felhívást, amivel eddig - ha hihetünk a honlapjára kitett statisztikák valóságtartalmának - közel négyezer szerződést vettek semmibe az emberek, és ezzel havi közel 337 millió Ft-tól esette el a törvénytelen bankokat. Ez mondjuk nem pont ugyanaz, mint kivenni a bankból a pénzünket, de bizonyos értelemben talán így is hasznos. Azt is még nyugodtan vegyük hozzá, hogy közben a webbank is benne van a pakliban; amögé szószerint nagy emberek álltak be, és a kormánnyal is tárgyalóképes a szervezet. Amennyire nekem sikerült összekapargatni, hogy végülis mi a szándékuk, ők egy olyan bankot akarnak létrehozni, amely csiki-csuki módokon képes lenne az emberek tartozását részben átvállalni (pl. a kormány fizeti ki a befizetett adókból - miközben Kásler szerint az egész ügylet törvénytelen, és így a kormány is a törvénytelenül kirótt összegeket fizet ki ezen a módon), és szeretnék elérni, hogy az emberek továbbra is hitel-képesek legyenek. Vagyis tulajdonképpen a rendszer éltetését tűzték ki céljukul, és ahogy Bálint mondta: "a rosszat akarják jól működtetni, ami csak rosszabbat szül". Érdekes a kérdés, hogy vajon Kásler miképpen van a rendszer ellen: nem mindegy, hogy a Bálint által vázoltak szerint végső soron megfigyeltetni szeretné a tevékenységüket, és központosítottan irányítani (még ha nem is világszinten értve) VAGY csak átszervezni az egész rendszert a maga "rekeszesített" voltában úgy, hogy a pénzcsinálás ne külföldi fejesek dolga legyen, hanem a hazai kormányé, VAGY eltörölni az egészet úgy, ahogy van. Belőlem legalábbis ez a sok "ébresztő-infó" az utóbbit hozta ki; világkormányt nem szeretnék, viszont nem vagyok benne biztos, hogy a jelenlegi körülmények között át lehetne úgy alakítani a rendszert, továbbéltetve egy másfajta módon, hogy az ne üssön vissza idővel. Nekem ez az egész pénzendszer eleve, bankostul vagy anélkül - nem oszt, nem szoroz - sem tetszik. Ez a "van-e jogom elemelni valamit a polcról, vagy nincs" szintű jogcserélős-pénzcserélős rendszer nem tetszik. Mielőtt kérdeznétek, hogy mégis mit akarok: nem tudom. De ha kérhetem ne hivatkozzon senki arra, hogy "ha valami nem tetszik, akkor mondj jobbat, vagy maradj csöndben" - ha én nem is tudom megmondani, hogy mit lehetne a jelenlegi rendszer helyett, annak azért csak van létjogosultsága, ha felhívom valamire a figyelmet, és ha én nem is tudok előállni egy megoldással, legalább mást is elgondolkodtatok róla.

Lásd: Occupy Hősök Tere - jatekneve.blog.hu

"Ez a "van-e jogom elemelni valamit a polcról, vagy nincs" szintű jogcserélős-pénzcserélős rendszer nem tetszik." - Erről is már megkezdtem párszor egy bejegyzést, de még nem lett belőle semmi. INGERELJETEK!!! :P

Másik komment, ami még sokat ad ebbe a latba:

sn0wflake 2013.04.23. 13:32:13

Hmm, még jó hogy idenéztem: - új bejegyzés született - felkerült az előadás videója - és ismét remek hozzászólásokat olvashattam! :) Mindenekelőtt köszönöm ezek közül is Lazur linkjét Szathmári könyvéhez, és lololok gondolatait, aki szerintem remekül összefoglalta a lényeget: " Ha lenne társadalmi egyetértés, nem kéne tüntetgetni. Ha nincs egyetértés, felesleges tüntetgetni. Amíg a magyar nép felszabdaltabb, mint egy rekord-skizofrén agya, egy ilyen volatilis esemény, mint amit KÁ szervez 21-ére, csak rossz véget érhet. A nép márpedig felszabdalt marad, amíg a fiai azok. Ez a felszabdaltság termelte ki a manapság igen gyűlölt uralkodóréteget is. Más irányból: nem kéne semmit tenni, elég lenne NEM TENNI, amit nem akarunk." Valami ilyesmit gondolnék én is jó megoldásnak vagy válasznak a történésekre. Mindenesetre ez az "eszköz" - nevezzük passzív ellenállásnak? - kockáztatná a legkevésbé az egyébként is szűkös erőforrásokat, egy egyébként végletesen aszimmetrikus, függő rendszerben - és ez a fajta hozzáállás nem is lenne előkép nélküli talán: Deák Ferencék hasonlóképpen állhattak a dolgokhoz. Persze egy sor más dologban éppen hogy nem passzív ellenállásra volna szükség, hanem aktivizálódásra, ehhez pedig még sokkal több öntudat kellene, felismerni ezeket.


2014.11.23. 21:28

"A megváltozott zenehallgatási szokások ellen próbál tenni, vagy megpróbál megfelelni nekik?
– Nem lehet és nem is kell ez ellen tenni semmit. Egyre kevésbé értem a kereskedelmi rádiózás nyelvét: minden dalt tesztre küldenek, és sokszor kiderül, hogy nem ment át a teszten. Aztán fesztiválokon tízezer ember énekli kívülről. A Keresem az utammal annak idején jártam egy rádiónál, azt mondták, jó dal, de sajnos nem sláger. A vidéki rádiók viszont rákaptak, mára ez az egyik legnagyobb slágerünk, a legismertebb dalaink között van. Az Ikonnál az történt meg, hogy a rádió zenei szerkesztője közölte, a tulajdonos döntése szerint nem lehet gitár a dalokban. Elmentem, ittam egy kávét, majd visszarohantam ugyanazzal a CD-vel, hogy a gitárt halkabbra vettük. Így már megfelelt..."

Nem kell, nem lehet tenni ez ellen semmit, ha kell, igyekszünk megfelelni (bár nem is a zenehallgatási szokásoknak, hanem a felülről kontrollált sajátos műfajtesztnek). Ahh.

De hogy egy kicsit mégiscsak érveljek valamire tekintettel:

Tovább... »

2014.11.23. 11:11

Megcsinálom! Ezentúl könyvet fogok írni, pontosabban bejegyzésenként egy kisebb könyvnyi füzetben összegyűjtöm a felhalmozott (vagy az eddig még le nem írt, de már elgondolt, így végülis ismételten felhalmozandó) ismeretanyagaimat, és amikor már minden le van írva hiánytalanul, akkor a könyvből kiszelektálok egy bejegyzést. Eddig cetlikkel próbáltam ugyanezt létrehozni, cetlire amúgy is bármikor írhatok, mint könyvet magammal cipelve mindenhová, valószínűleg lesz is, nem csak a régiek közül, hanem a jövőben is, amit előbb cetlire fogok írni, de hiszek benne, hogy ezzel a módszerrel könnyebben legyőzhetem magamat, mint eddig.

Tovább... »

2014.11.19. 23:44

"Drága Nemzetem!" - PI klub

előzménye:

"Dollárban mérve" - Kásler

előzménye:

"Lépésről-lépsére" - Kásler

Reakcióm (önismétlően-hosszan, de azért konlúzióval):

Hát, a feltőkésítődéshez mindenképpen reális szolgáltatás, szó szerint hasznosítható ebből a szempontból ez eleve érték adás, ha csak kölcsönösebbé válik. Eddig a pénzkérdés. Ezután meg az elvek. Végülis akkor most mi a cél? Harcolni a rossz rossza ellen a rossz rosszával jó célból? A helyzetet súlyosnak feltüntető szóhalmozatom, a rossz hangsúlyozása persze csalóka, elvégre szarból is lehet vasat kovácsolni, ha elég magyar hozzá az ember, hogy tudja, hogyan képes rá. Szerintem az elv önmagában nem rossz, de hogy kik viszik végbe, az már számít. Káslerék? Őszintén megmondom, hogy én bízom bennük. Na nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. :) Nem bízok teljes vállszélességgel, de amit fel tudtak eddig mutatni, azt értékelem, és pénzes média"birodalommal" nyilván hatványozottabban tudnak majd eredményeket felmutatni. Ezt díjazom, akár díjaznám úgy is, hogy alkalmanként fizetnék az anyagaikért. Amiben már kevésbé bízom viszont, hogy bár segítenek az embereknek megmászni bizonyos lépcsőfokokat a valóságfelfogásban, a mai napig láthatóan tudatosan egy bizonyos szint alatt maradnak

Tovább... »

2014.11.18. 05:59

"Nesztek", ha már nem írom a meglévőt tovább, ennyi időn át, oké, itt van egy már meglévő darabja. De mint újabban minden, ez is csak ideiglenes (amíg meg nem jelenik az egész írás). :) Csakk... Így nem lesz akkora durranás... :) Meg egyeseknek talán már emígy se. Vajon hányan vagytok az utóbbiak? :)

 

Szerintetek mit jelent a magyar SZER szó? Ismerhetitek olyan szavakból, mint: gyógyszer, fűszer, sportszer, rendszer, szerencse, szertartás, szerv, szervezet, szerkezet, szerkesztés, szerepel, szerzés, szeretet, szerelem, szerszám, műszer, de még a szorzás, és szórás szavakban is, bár ez nyilván nem lesz elsőre is világos mindenkinek. Mit jelenthet a magyar SZER szó, ha itt MINDENHOL UGYANAZT a jelentéstartalmat hordozza?

Én most itt megválaszolom!

Tovább... »

2014.11.15. 12:02

Utoljára szerkesztve: Nov-17

Rég volt ilyen bejegyzésem, bár gyakran szembefut az ember mindenféle termék hamisan informáló, félresugalló marketing szövegével. Számos, és a most következőnél sokkal nagyobbat csúsztató dolgok is akadnak, de mivel azokat nem jegyeztem meg, most csak a maival szolgálhatok.

Néztem a Márka márkanévre hallgató üdítők oldalán a "Természetes színezéket tartalmaz!" feliratot, és felcsillant bennem a röpreakció: ennyi erővel azt is ráírhatnátok, hogy "Természetes mérget tartalmaz!", mintha a természetességen még ebben az esetben is méltán maradhatna a hangsúly, pedig nem. A lényeg - amelyről próbálják terelni a figyelmet -, pont az, ami nincs kiemelve.

Tovább... »

2014.11.14. 19:11

Szerkesztve: Nov-19

Az én életemből eddig nagy vonalakban kimaradt a ledudálgatás, de az elmúlt pár napban kijutott belőle, meg a csikorgós vészfékezésből is mögöttem. Most elkélt volna egy sisakkamera...

Tovább... »

2014.10.28. 19:35

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Utoljára frissítve: 19 óra 49 perckor (utólagos kis igazítások)

Szia Pirula!

Nem tudom más felületeken mennyire jutna el hozzád, ezért itt jelzem: furcsálom, hogy a nagy hallgatagságod alatt az internetadó kifejezés megszületésekor nem szólsz pár szót, ha még egyáltalán itt vagy (a neten), és legalább ilyen alkalmakkor folytatnád, amit elkezdtél (és nem konkretizálódott, hogy befejezted-e, ezért felteszem nem).

Már volt persze szó az internet korlátozásáról a blogodon többször is, és hogy annak milyen hatásai lennének az információs-háborúra, s ezzel ránk, de amikor ennyire aktuális és közbeszéd tárgyát képezi a hazai internetadó, lehetne hozzá néhány szavad.

Mielőtt úgy tűnne, hogy csak adok pár ötletet privátban, és már megyek is, itt tisztázni is kívánom, hogy ezt a levelet nyíltan publikálom majd az én blogomra is, ha már egyszer felvetődtél bennem, akiről rég nem volt szó, és ha már egyszer a téma kifejtésével érdemes is előrukkolnom. Magamból kiindulva mindenképpen említést tennék azokról a dolgokról, mikszerint...

Tovább... »

2014.06.26. 03:45

Ilyen súlyos témák, mint a Tolvajkergetők körüli eseménypörgés, vagy a "devizahitelek" jelenlegi állásának firtatása után, talán nem kell leszakadnia a pofámnak azért, mert a közönséges chemtrail-fotógyűjteményemmel merészelem folytatni a sort, de legalábbis tavaly október óta nem került rá sor, és szeretném ezt is bepótolni, mert szeretem, ha időről-időre ti is bambuljátok őket (kicsit degradáló szóval élve, hiszen elemezheti is, aki akarja, de dokumentációnak elég gyenge próbálkozás ez a pár célzatlanul, mindössze alkalomadtán és gyatra minőségben készült kép).

Az elmúlt hosszú hónapokról megint csak az volt a tapasztalatom, hogy heteken át alig egyszer-egyszer fordult elő, hogy találkoztam volna ezen nevezetes csíkokkal, de még ezen napok alatt sem került gyakran fél tucatnál több a szemem elé, vagy túl messze voltak tőlünk, ezért neki sem álltam fotózni a voltaképpeni semmit - a lenti képek kimerítik szinte a teljes gyűjteményt napokra lebontva. Egyedül egy hónappal ezelőtt, amikor beszökött a nagy nyárias meleg, akkor kezdtek el hirtelen többtucatjával feltűnni az égen, és napról-napra egyre látványosabb csíktengert biztosítottak a vizuális feldolgozó-üzemem részére...

Itt azért elhintenék egy laikus gondolatmenetet is:

Ilyenkor lehetne mondani, hogy hát persze, már régen megírták a szakemberek, hogy ez a rövid-hosszú kondenzcsíkváltozás csupán hőmérsékleti tényezők függvénye, de azt azért hagy tegyem itt hozzá, hogy tudomásom szerint a kondenzcsík (többek között) a 8km-es magasságbeli -40° celsius hidegben megfagyott vízpára, amely pontosan azért szokott rövid ideig látható lenni, mert csak a forró hajtóművekből hirtelenül kikerülve jegesedik be a kinti jéghideg közeggel érintkezve, ámde hamar visszamelegszik még abban a hidegben is annyira, hogy megszűnjön a földről is jól látható jeges csíknak lenni, tehát azért, mert visszamelegszik, és onnantól kezdve láthatatlan. Namármost, ha pont a nagy hőverés idején kezdenének el emiatt láthatóvá válni a "hosszú kondenzcsíkok", akkor az nem dupla paradoxon?

Először is azért, mert ilyenkor valószínűleg kisebb lenne a lehetőségük arra, hogy elérjék a -40 fokos hideget még odafent is (bár kicsapódni még akkor is kicsapódhat, persze, de hidegebb akkor sem lenne, tehát legfeljebb is csak ugyanannyira kéne láthatónak maradniuk a kondenzcsíkoknak, vagy még kevésbé - de nem jobban!), másrészt sokkal hamarabb feloldódnának a nagy melegben, semmint, hogy órákon át jegesek maradjanak. Ez nekem duplán paradox - igaz, mivel laikus vagyok hozzá, ezért nem használom az oximoron szót. :P

Egyéb kérdéskör még, hogy sokan feltételezik, hogy az állítólagosan a levegőbe szórt alumínium részecskékkel az a cél, hogy a globális felmelegedést visszaszorítsák (vagy ha nem ezért, mert pl. a globális felmelegedés egy fikció [csak lehetőségeket mondok, nem kijelentéseket teszek], akkor is lehet rá még magyarázatokat találni), lévén, hogy az alumínium visszatükrözi a napfényt, így gyakorlatilag tükörfelületként funkcionál az égben. Más kérdés, amihez szintén nem értek, csak eszembejut, hogy ha ezek csupán részecskék külön-külön elszórva a levegőbe, akkor tudnának-e egyáltalán kizárólag tükörfelületként működni, vagy sokkal inkább minden irányba képesek szórni a fényt, így akár azt is elérhetik, hogy még melegebb legyen a Földön, mint amennyire egyébként lenne? Kutatandó kérdések ezek, amelyekre a választ jelen felállást szerint sajnos nem én fogom kutatni, és megválaszolni. Továbbra is laikusként tekintek magamra, mégha egyébként érdekel is a dolog.

 

No, akkor lássuk sorrendben a maguktól, magukról többet láttató kép(ződmény)eket!

 

ElsopChemGy_01 140310.jpg
01. / 2014-03-10

Tovább... »

2014.06.15. 14:21

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Frissítve: Jún-17

 

Először is, némiképp összesítve az elmúlt évek bírósági hozadékait, vendég-bejegyzésként újraközlöm Kásler Árpád alábbi nyílt levelét.

Forrás:
http://kaslerarpad.hu/?p=7105

 

 

Kapják:

Kúria, Legfőbb Ügyészség, Köztársasági Elnöki Hivatal, Miniszterelnökség, Katonai Főügyészség, Országos Rendőr-Főkapitányság, Alkotmánybíróság, Az Európai Unió Bírósága, Svájci Államszövetség Magyarországi Nagykövetsége, Oroszországi Föderáció Nagykövetsége Magyarországon

Tisztelt Kúria vezetők!

Tisztelt, Dr. Darák Péter, Dr. Kónya István, Dr. Székely Ákos, Dr. Wellmann György, Dr. Török Judit, Dr. Kalas Tibor, Dr. Tálné dr. Molnár Erika, Dr. Erős Mónika, Dr. Suba Ildikó

A világ legdrágább dolgát, a családtól elvett időt áldozom fel, hogy Önöket megszólítsam remélve, hogy Önök munkaidejükben veszik a fáradságot és értelmezik az általam leírtakat és ezzel jó irányban, a jogszerűség betartása irányába fognak dönteni hamarosan. Tisztában vagyok azzal, hogy nagy valószínűséggel nem tartozom kedvenc íróik közé, de már bizonyítást nyert, többszörösen is, hogy tényekre és csakis tényekre alapozva bátorkodom Önöket megszólítani, lévén szó egy olyan történelmi jelentőségű és mértékű ügyről, melyet csak a Trianoni országdarabolás múlott felül.

Tovább... »

2014.06.13. 20:02

Nem sokkal ezelőtt, de már egy bő hónapja, hogy meghívást kaptam Dibáczi Enikőtől egy bizonyos előadói estre, hogy rögzítsem harmadmagával együtt tervezett előadását. A meghívást elfogadtam, és a kérésnek eleget téve az alábbi három videó született meg:

Tovább... »

2014.06.05. 14:28

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Utoljára frissítve: Június 9.-e, 10 óra 37 perckor
Szerkesztve: Jún-12

Pörögnek az események: a Tolvajkergetők múlt szombaton, 2014. május 31.-én nagy nyilvánosság mellett lebuktattak és megszégyenítettek egy nagy halnak mondható magyarországi bűnözőt, bizonyos Borbás Zoltánt, akit a hódmezővásárhelyi rendőrség és a közismert nagy média ügynökségek azon nyomban oltalmukba fogadtak, és emelett rögvest igyekeztek lejártani, ellehetetleníteni Polgár Tamás "Tomcat", azaz a Tolvajkergetők egyik alapító-, és vezéralakját, és segítőit, valamint a munkásságukból fakadóan nyilvánosságra hozott igazságok nagyobb nyilvánosság előtti kiderülését - egyelőre kérdéses sikerrel, nagy a nyomás az ügy nagy nyilvánossága miatt (187ezer like-olóval büszkélkedhettek a facebook oldalukon annak június 4.-ei törléséig /erről bővebben később/, amelybe pl. én sem tartozom bele, mert nincs facebookom, úgyhogy bizonyára számolhatunk 200ezer kedvelővel, és sokkal több szimpla figyelővel).

Engedtessék meg, hogy a teljesség igényével, bár megléte nélkül, a pontos sorrendiségre és részletekre nem emlékezve, csak nagyjából feleveníthessem a történteket, amelyet a Tolvajkergetők állítóttak facebook oldalukon (apróbb tévedések előfordulhatnak, de ez a lényegen nem változtat, amelyet a sok apró, és nem mindet elhibázott részletből bárki magától is simán összerakhatna a fejében, ahogy az logikusan következik)!

Tovább... »

2014.05.16. 13:30

Újraírva: 2014-Jún-1; Szerkesztve: Jún-2

2014. június 2.-án eddigi tárhelyszolgáltatóm, a blogol.hu megszűnik, ezért a Kritikai Gondolkodás Blogot más oldalra, a blog.hu rendszerébe kellett költöztetnem. Ezáltal minden korábbi tartalom továbbra is elérhető marad, és a blogolás folytatódik, de jelen blog ezentúl csak a kritikaigondolkodas.blog.hu címen keresztül lesz elérhető. A felismerhetőség-sajátosság jegyében, amint időm engedi, a blog jelenlegi, sablon kinézetén változtatni fogok, de még nem tapasztaltam ki a lehetőségeimet, ezért egy ideig ez a szokatlan, gyártósorrol jött küllem jellemezheti a blogot.

Szerk:

A blog.hu rendszerének köszönhetően lehetőség nyílt arra, hogy a bejegyzéseknek csak a bevezetője jelenjen meg a főoldalon (az ehhez szükséges szerkesztéseket az éjjel elvégeztem, csaknem az összes bejegyzés ekként alakult át), így nem kell feleslegesen túl sokat görgetni, ha vissza szeretnétek nézni valamit, illetve könnyen ki tudjátok válogatni, melyik témáról olvasnátok inkább, melyiket hanyagolnátok. Mivel eképpen jelentősen rövidülnek a főoldali tartalmak, egyszerre a 20 legutolsó bejegyzés mutatását állítottam be. A "tovább..." gombra való kattintással pedig egyúttal statisztikát is kapok az egyenkénti bejegyzések olvasottságáról, népszerűségéről (a jobb oldali hasábban elhelyeztem az 5 legnézettebb bejegyzést listázó dobozt, amely 2014. június 1.-étől méri a statisztikákat) - ezen adatokat azonban nem teszem közszemlére, ezért a jobb felső sarokban számadatok helyett egy áthúzott szem ikonját láthatjátok majd. További lehetőség a lapozás, amely nagy hiányosság volt a blogol-on: ha a főoldalon az utolsó 20 bejegyzés végére értek, a következő 20-at egy kattintásra lehet listázni, nem feltétlenül az archívummal, vagy a címkékkel kell játszani az előhívásuk gyanánt. Továbbá, a blog.hu működési elvének megfelelően "18+" címkével látom el azokat a bejegyzéseket, amelyek "felnőtt" (szexuális, vagy erőszakos) tartalmakkal rendelkeznek. Amint látom, ezekbe a főoldalon bele lehet olvasni, de a "tovább..." gombra, vagy a bejegyzés linkjére (ami majdnem egy és ugyanaz) kattintva felugrik egy kis ablak, hogy eléggé 18-nak "érzed-e már magad", és tovább lépsz-e. Jelen blogon kifejezetten erotikus tartalmakra nem lehet számítani, bár megesett már, hogy gondolkodtatás szintjén előkerült valamilyen irányból a témakör (például a jelenkori papi erkölcsös bejegyzésben, vagy PirosPirula egyik itt is szerepelt videójában), és valószínűleg a tolvajkergetőkről szóló bejegyzéseket is el fogom látni vele, mert - mint ahogy "Szájbarágó Szilárd" szokta mondogatni nagyon helyesen - a "kedves Gyerekek" még nem érthetik ezeket kellő mértékben, akár káros is lehet rájuk a megnézése, illetve ténylegesen erőszakos tartalmak lehetnek bennük.


2014.04.17. 12:24

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Gyakran elhangzó érv, amikor a választáson tett szavazatunkról érdeklődők megtudják, hogy esetleg nem kívánunk szavazni, hogy hű meg ha, hová tettük az eszünket, mert akkor azzal pl. F pártot erősítjük. Tehát ha nem szavazok X-re, hogy azzal az ő százalékait nyomjam feljebb, akkor azzal Y és Z jár jól, mert egyúttal az ő százalékaikat sem nyomom lejjebb. Igen, ez valóban igaz, de csak azért, mert a jelenlegi rendszerben valamiért az összavazók számát veszik 100%-nak, és ezek arányait százalékolják le a pártok egymás között. Csakhogy hiába mondja el Orbán április 6.-án este felhangon, hogy köszöni a választópolgároknak, hogy elmentek szavazni, mert ezzel "kiálltak a magyar demokrácia mellett", ha a nem szavazásunk is egyfajta szavazási forma valójában, és egyedül csak a demokráciánkról mondható el az eredményhirdetés tekintetében, hogy nem állt ki mellettünk.

Milyen alapon vagyok levegőnek nézhető akkor, ha én nem szavazok - merem feltenni a kérdést.

Tovább... »

2014.04.01. 20:58

Bolondok estéje alkalmából egy kis gúnyolódással készültem - persze nem csak megérdemlik azt szeretett gazembereink, de tulajdonképp maguk provokálták is ki röhelyesen félresikerült kampányszövegeikkel. Lehet rajtuk csak mosolyogni is, de elgondolkozni sem árt, mert ezek a talán szándékosan önleépítő szövegek tökéletes önleleplezések is színvonalban, hogy mit várhatunk ezektől, ha mindenképpen választani akarunk közöttük, ahelyett, hogy el sem mennék szavazni.

(Ahol egyébként úgy volna ildomos a SZAVazás, ha felSZÓlalkozások is történnének, az emberek SZÓzatokat intéznének népükhöz, segítőikhez, és felebarátaikhoz, eképpen beleSZÓlva a történésekbe, és nem pedig a gazembereket elfogadó magatartással legitimizálni őket újabb négy elfuserált évre...)

Tovább... »

2014.02.23. 18:22

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Már hónapok óta rugozóm mindazon, ami a PirosPirulaProjekt blogján és fórumán történt az elmúlt egy évben, és azon, hogy hová "silányult" az egész, és ma jutottam el arra a pontra, hogy ki tudjam írni magamból az egészet, de "frankón". Nos, a PirulaPublic-on áll egy topik Pirula védelmében címmel egy ideje (nem linkelem, mert csak bejelentkezett felhasználók olvashatják), ahová ma beírtam az alábbi hozzászólást - ajánlott elolvasni, reakciót pedig még nem kaptam rá, majd meglátom, mit érek vele.

És miért csak fél-összefoglaló? Mert Pirula kérdését itt most nem tárgyalom, csak Kowalsky-ét (aki a bloghoz tartozó fórum főadminsiztrátora, de erről bővebben alább).

Tovább... »

2014.02.22. 14:51

Utoljára frissítve: 19 óra 25 perckor

 

[Dancsó Péter: Videómánia] Battle in Space: Megmentjük a Világot!


( http://www.youtube.com/watch? v=kZY3FmZB23U )

 

A videó nagyon jó (leszámítva, hogy szórakoztatóipari(!) időhúzós nívót tükröz, és közben ugyanúgy benyeljük ezeket a rossz filmeket, amiknek léteznie sem kéne - igen, nekem is megköszönhetitek, hogy terjesztem itt nektek az elmétek betegítésére), a film meg zavarbaejtően kínos, bár nem mintha nem egy ismerhető, valóban illuminati-s sémát vonultatna fel, legalábbis egy embertelenül gagyi köntösbe bújtatva egy egyébként ugyanannyira teljesértékűen kibogarászható üzenetet:

Tovább... »

2014.02.20. 09:53

Lényegében jó egy hónapos hallgatás után megint úgy érzem, helyzetjelentést kell adnom, nehogy azok látszatai lábra keljenek, hogy eltűntem, elkaptak, leléptem, nem csinálok semmit (vagy legalábbis nem fogok :P), főleg, ha például Pirula esetére gondolok, aki pl. jó egy évig tűnt el nyomtalanul, szó nélkül, aztán már nem lehet sehogysem a régiként kezelni ezután, az "új" pedig szintén előránt az emberben megkerülhetetlen kérdéseket.

Tovább... »

2014.01.31. 21:04

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

A mai nappal elindult a Tolvajkergetők websorozat idén januárra ígért második évadja. Ennek első részében az első évad akcióinak abszurdisztáni következményeit ecsetelik. Ajánlott a sorozatot nyomonkövetni - új részek február 10.-étől minden hétfőn.

Tovább... »

2014.01.16. 09:56

Szerk! Az alábbi bejegyzéssel már nem teljesen tudok azonosulni, de újrafogalmazva, más irányból megközelítve egy hasonló kritikát fogok írni a helyére - addig itt a félig elévült eredeti.

Tovább... »