Alapjárat

Blog-aktuál

 • 2015-NOV-8, 18:44
  "Négy év: Önismeretről és a Kritikai Gondolkodásról mélyebben" címmel jelent meg négy napja a Blog 4. évfordulója alkalmából egy időzített, ám de 0 infóval kidolgozatlan bejegyzésem. Majd 5. évfordra elkészül...
 • 2015-SZEPT-30, 17:57
  Megváltozott YouTube csatornám neve is maztro-ra; a régi linkjén is elérhető, de van új is. Akár a teGergő névvel, a ChemtrailsBudapest-tel sem tudtam tovább élni.
 • 2015-JÚL-28, 17:42 (Szerk.)
  Korábbi bejegyzések hozzáférhetősége VÁLTOZÁS:

  Egy szerencsétlen példa a tolvajkergetők túlzásaira - nyilvános
  címnélküli véleményezzétek Komment-bejegyzés - nyilvános
  az előző íradék folyományrészlete Komment-bejegyzés - nyilvános
  Kiforratlanság... (...de az már kiforrva) - zárolt
  RE: "Káslert a Valóvillába!" (Mentális Deficit) - zárolt
  Statisztikai kilátások - zárolt
  Nyílt levél Kásler Árpádnak: elszámolás önmagammal, visszaemlékezések - zárolt
  OFF: biciklis élmény (személyesbaromságbejegyzés) - zárolt
  Új eszközölet a blogíráshoz - zárolt
  Majd' érvelős meghökkenéses Ákosidézős üresjárat - zárolt
  Tipikus egyhelybentoporgó öntépelődés - zárolt
  Komm-bej: KRESZtül minden joglehetőtlenségen Pilocófia - zárolt
  Mitől vált a KG-Blog személyes tötymörgés-baromsággá? - zárolt
  RE: Nemzeti taxi - törölve
  Rémlassú üzemmódbeli Bemutatkozás szerkesztés - törölve
  Szünet - törölve
  Ideiglenes bejegyzés - hogyan működik a világ.txt - törölve

  A zárolt bejegyzések törlésén gondolkozom (Káslernek küldött levél kivételével). Az újra nyilvánossá tett bejegyzések vállalhatóbbá formálásán gondolkozom.
 • 2015-FEB-15, 9:38
  "Névváltozás": sosem kedveltem igazán ezt az idétlen "teGergő" nevet, bár voltam olyan hülye, hogy "nem találtam jobbat azóta sem". 2009 óta nevezem magamat más fórumokon maztro-ként, de direkt szét akartam választani a kettőt. Mostanra meggondoltam magam, és egyúttal belinkelem egy "másik életemet" is. (Azok a titkosszolgák meg szégyeNljék magukat, akik legalább ezen bejegyezés óta nem tudtak róla! :))

Bemutatkozó

Benedek Gergőnek hívnak, huszonéves budapesti lakos vagyok. Asztrológiailag a bak jegyében születtem, ami azt jelenti, hogy amióta az eszemet tudom "konok módon újat akarok mutatni másoknak, amit nem látnak". Az az alapproblémám az emberekkel, hogy míg tele van az egész világ analógiákkal, amelyekből könnyebben megérthető lenne a valóság, mi általánosságban nem hogy a teljességét, de még csak a rész-analógiáit sem vagyunk hajlandóak meglátni benne, így álságban élünk, és ezzel szenvedésre kárhoztatjuk egymást és magunkat. Bakságommal a leghétköznapibb aprócseprőbb dolgokból is megpróbálom kihozni az elefántot, de nem látványossági-nyálfolyatási, hanem szemfelnyitási-tudatosítási alapon, azzal a célzattal, hogy a legkisebb dolgokból is hatalmas dolgok fejthetőek ki, ha odafigyelünk, amivel pedig világfelfogás-tágítás szintjén természetesen segíteni tudunk magunkon és másokon. Ahogy nőttem fel, és tapasztaltam, 2011 végén indítottam ezt a blogot, ami ehhez tartva magát már az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban is próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Rólam az Irányítók-wikin

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Alapkritikusság szösszenetek

(Szerkesztés alatt!)

„Kinek-kinek világlátása attól függ, hogy életében miféle adatok halmazát gyűjtötte össze, minek következtében egyik ember ebben hisz, s nem abban, másik ember abban hisz, s nem ebben. Mert ne gondolja senki, hogy tud is, nem csak hisz: miközben résztudásunk eredendően hibázásra van esélyeztetve, maga a tapasztalati tudás is mélységesen megkérdőjelezhető filozófiai-logikai alapon, hogy valójában semmi sem bizonyítható a szó hétköznapi értelmében. E magyar szóban is - helytállóan - csak bizonyítás, azaz bizalom fogalmazódik meg, ami szintén a hit tárgyköre! A bizalomban félinformációkból kialakuló hitjelenlét van a maradék (ismeretlen) információk helyessége feltételezésének irányába.

A tudást általában úgy magyarázzuk, hogy "van saját tapasztalatom". Na, de eleget tapasztaltál-e már, hogy az az adott dolog mindig ugyanúgy működött-e? Hiába csináltad, és 100 évig mindig ugyanaz lett, mi bizonyítja, hogy nem Isten akarta hogy 100 évig így legyen, és a 101. évben (:D) átkuszálja a világot kénye kedve szerint? (Ez persze spekuláció, de a lényeg: nincs bizonyíték(!), de ez a filozofikus hitvita kínál válaszlehetőséget.) Honnan veszed, hogy a fizika azért mutatja mindig ugyanazt a viselkedést, mindig ugyanazokat a törvényszerűségeket, mert alap, és megmásíthatatlan? Honnan veszed, hogy ez nem ideiglenes állapot, mely még nem ért véget? Persze ha materialista vagy, s szerinted nincs a fizikát kívülről átfogó, azt meghatározó, és változtatni (akár megszüntetni) képes erő, akkor kb. tárgytalan. De ez megint a szerinted, a te hited, bizalmad tárgyköre abból a kiindulásból, hogy részismereteid vannak a világról, mely egy keretrendszerben tűnhet teljesen igaznak, de a mindettudás megszerzésével lehet, hogy nyomban a felét áthúzhatnád, s hiába írod vigaszul oda, hogy "a tudomány jelenlegi állása szerint mégis". Amely eképpen nem csak a tudomány azelőtti haladottságát teszi kifogásolhatóvá (pedig addig azt kellett gőzerővel fújni, mert ha nem, akkor hülyének voltál nézve), de örökké kifogásolhatóvá marasztalja.

A logika mindig csak ugyanarra enged következtetni, de ez minden egyes külön adathalmaz esetén mindig más eredményt szül. A teljes igazság ismeretéhez, kikövetkeztethetőségéhez a mindent tudás szükséges, így minden részismeretű levezetés eredendően esélyes a hibázásra. Nem tudunk mindent, így meglévő tudásunk sem bizonyosság, tehát mindig számítanunk kell látszólag lehetetlen, de esetleg lehetséges dolgokra; a végletekig befogadónak kell lennünk, miközben ezeket nem egyből elfogadjuk, hanem megkérdőjelezzük, de folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így tehetünk szert a kritikai gondolkodásra...”


- Benedek Gergő

Egyéb tudnivalók

A KG-Blog speciális helyzetben lévő bejegyzéseit különböző egyedi címkével lehet listázni:

 • a blog összes bejegyzése:
  minden
 • a blogot meghatározó kinyilatkoztatások:
  blog-alappillér
 • a jelen blog témái iránt igazán érdeklődők számára fontosabbnak titulált bejegyzések:
  kiemelt
 • mások írásainak újraközlése:
  vendég-bejegyzés
 • külsős kommentek újraközlése:
  komment-bejegyzés
 • a szerző személyesebb megnyilvánulásai:
  blogíró
 • korábbi vagy külsős bejegyzésre reagáló bejegyzés:
  re
 • a KG-Blogba szorosan nem illeszkedő egyéb írások:
  off

Ezen túl a címkézéskor elsődleges szempont, hogy az rögzítse többek között a keltezés évét, a téma kategorikus besorolását, vagy a benne említésre kerülö személyeket/szervezeteket/csatornákat/termékeket, ezáltal csak elvétve fordul elő, hogy egy-egy címke ne fedne le egy komplett témakört, segítve az oldalon való böngészést.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

 • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
 • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
 • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
 • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva
További böngészéshez

Bejegyzésenkénti utolsó 10 hozzágondolás

Használt címkék

18+ (4) 2011 (9) 2012 (40) 2013 (44) 2014 (18) 2015 (17) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (6) blogíró (45) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) caseyneistat (1) chemtrail (16) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) dobójózsef (4) egészség (4) égfigyelés (19) ehh (20) előadás (6) előkép (13) emlékezés (12) fénykép (61) FIDESZ (8) film (6) filozófia (5) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (14) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (2) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (14) JOBBIK (1) jogállam (1) jövőkép (9) káslerárpád (27) KDNP (1) kettős-beszéd (18) kiemelt (51) komment-bejegyzés (14) koppánycsoport (2) kovácsákos (10) közfelfogás (28) közlekedés (8) lényeges-apróság (17) LMP (1) magyarság (1) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (126) MKKP (1) MSZP (3) mtva (2) NWO (10) nyelvezet (6) off (6) önleleplezés (18) orbánviktor (2) origo (1) összejátszás (25) parlament (3) pénzrendszer (16) pirospirula (13) politika (28) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (12) re (3) reklám (25) rendőrség (4) rtl (1) semmiség (5) statisztika (3) szimbolika (19) termék (10) terrorizmus (2) tevékenykedés (26) tolvajkergetők (3) történelem (6) tóthbálint (10) tudatzavarás (8) üzenetértés (34) vallás (4) vendég-bejegyzés (7) videó (50) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zene (11) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2015.11.01. 11:16

Utoljára firssítve: 11 óra 42 perckor

https://www.youtube.com/watch?v=00rlQI-wsuA )

Kommentárok innen-onnan:

- - -
Norbert D

Komment szekció tartalomjegyzék
-"Első" - 2-56. oldal
-"Ne elsőzzé' k*csög" -57-80. oldal
-"Ez már nem az a Dancsó mint..." - 80-124. oldal
-"Én nem erre iratkoztam fel még..." 125-210. oldal
-"Eladta a lelkét.... -nak/nek" 211-340. oldal
-"Önmaga paródiájává vált & társai" 341-500. oldal
-"Zene címe?" 501-532. oldal
- - -

- - -
maztro

Nem erre iratkoztam ugyan fel, de nem adta el a lelkét, és még ugyanaz a Dancsó. Szerintem nagyon is tisztában van a pályájával, amire kezdettől ráált, és csak azért nem maradt ott az elején érvényes játékszabályoknál, hiszen ez egy pálya, ami ide vezet. Az eleje egy kifinomult eszköz volt, amit kifinomult, apró módosításokkal lehetett átkonvertálni ilyenné. Hogy világosabban mondjam: az eleje nélkül sosem lett volna ennyire népszerű, híres. Vége nélkül sosem lett volna Nethuszár. Aztán vagy észreveszik a nézők, vagy nem, és sodródnak. Engem nem lep meg, elérte a céljának a kezdetét. És eléri a Viasat is a célját. Jó lenne például mondani, hogy csak az előzetes miatt lett ilyen rossz a képminőség, de gondolom a "szakma" velejárója, hogy kvázi telefonnal vették fel, és a műsoridő fele azzal fog elmenni, hogy valaki rosszul ugrik, beveri, és tíz percig röhögnek (ennek kivágása és tartalomközlés helyett). Ez a "tartalom-minta" már elég régóta megvan, semmi új. Persze degradálóan hangzhat a feltételezésem, elvégre ez csak egy nyomorult jelenet a félórás műsorból, csakhát olyan jelenet, amelynek még előzetesben sincs helye. Tükrözi, milyen tartalmat fognak közvetíteni, betűzdelve (nem láttam egyébként a tegnapi első részt, e videót is csak most). És itt is érvényes az apránkénti átalakítás. És nem azt mondom, hogy Dancsó egy tehetségtelen ingyenélő celeb. :) Díjazom a képességeit, és a munkáját, csak a pályát nem, amit választott. Ez van.
- - -

- - -
Zsuzsanna Bori

Csak abba gondoljatok bele, hogy ez neki mekkora szakmai előrelépés. Mindenki változik, Dancsó se lehet örökre ugyanaz. Ha meg soha nem változna, akkor sokan unalmasnak tartanák.
Nem kell ezt az egészet elbulvárosodásként felfogni, inkább csak kiterjeszti a látókörét, és kipróbál új dolgokat. Nem élhet meg élete végéig youtube videókból. :D Tanulság: bármit csinálsz, úgy is lesz, aki elégedetlenkedik. :)
- - -

- - -
Boróka Bereczki

De régóta ez az álma, és most valóra váltja. Nem adta el magát nem a pénzt látja , csak azt csinálja amit szeretne. Nem értem h ez miért baj
- - -

- - -
maztro

Az a baj, amit csinál. És ha ezt szereti, akkor az is baj. A pénz, és a lélekeladás ezen a téren nem elsődleges fogalmak, de szerepet játszhatnak mellékesen. Én tisztelem a jó képességei miatt, és elhiszem, hogy sokat dolgozik a videókon. De amit szeretne csinálni, az (legalábbis ebből a műsorból is kiindulva) közérdeket sért, mert elősegíti a társadalmi szintű butulást. Hiába látja át nagyon jól a dolgokat, és dolgoziik professzionálisan, ha eközben az át nem látást, és a professzionálatlan gagyiságokat képviseli vele. Paradoxon, de igaz.
- - -


2015.10.11. 11:41

Egy hónap telt el 2015. szeptember 12.-e óta, kb. két hete semmit nem foglalkoztam a dologgal, mindennapjaim sodródnak másfelé, de még nem zárult le ez a lelki heg, ami újabb mulasztásom befejezésének lehetőségével kínoz, ha teheti, jót célozva.

Közben Kásler honlapja is 404 lett, és bár fb-n nem vagyok jelen, és nem tudom külső megtekintő nézheti-e, valószínűleg senki sem, mert úgy fogalmaz az oldal, hogy "jelenleg nem elérhető". Persze szeptember 18.-án elhangzott, hogy annyira nem vagyunk meghatározói az eseményeknek, hogy minden megmozdulás a kezdeti stádiumban véget ér Magyarországon - így ez előzetes kiszólás is lehetett a 404-re, de fogalmam sincs, szándékos-e, avagy mivan. Szégyenlni (sic!) való lassúságom ellenére viszont továbbra is aktualizálhatónak tartom az írásban még mindig meg nem fogalmazódott 'lehetőleg eléggé teljeskörű' kritikámat, ami e szó sejtetése ellenére nem egy 'helybenhagyó megaszondás' lenne (legalábbis én még mindig nem határolódom el, csak a mindenkori tisztes távot élem tovább).

Szóval 12.-ével kapcsolatos történések, megnyilvánulásokkal kapcsolatos meglátásaim, véleményem kinyilvánítása továbbra is késik. Egyéb kinyilvánítás, amin gondolkoztam, csak a 404 miatt már nem tudom szó szerint idézni, hogy Kásler is írt az orbáni "Az emberek döntöttek" plakátokról, nekem meg erre csak annyi reakcióm volna, hogy hát, a Nemzet Akarata és további 'kiáltványok' is pontosan ugyanilyen "az emberek döntöttek" jellegű ügyködmények voltak. És ezt nem azért írom, hogy legyen elhatárolódás, hanem hogy legyen önvizsgálat. Mert még ha van is jó indok, attól még ez a helyzet és az a helyzet lényegében ugyanaz, így az Orbánt illető kritika az íróra is szegeződik. Ez már Kásler kritikája előtt is feljött bennem, de így, hogy reagált rá, így még hivatkozni is tudok.

Tudom, kuszásan írom a soraimat, de érti, aki tudja miről van szó, nem akarom végigmagyarázni. Még egy illusztrációt beszúrnék ide, nem hátbadöfési céllal, hanem mint fentebb írtam, önvizsgálat, önkritikusság, megújhódási képkialakítás gyanánt. Ha ez lehetséges, és a jelen helyzetben még lenne bármi értelme, ott, ahol újabb mozgalom esett túl a hanyatláson. (Nem mintha ezt nem lehetett volna látni 2013. április 22. utáni összes rendezvényen, szóval nem tudom mi ebben a nagy furcsaság, dehát akkor sem volt minden ínyrevaló. De most ebbe nem akarok belemenni, messzire megy, és túl szerteágazóan. Inkább összeszenvedem szept. 12.-i állásfoglalásomat, vagy nem, ahogy sikerül.)

Magábanézetős illusztráció (megsejlik belőle, mi nem tetszhetett sokaknak ezelőtt sem - de itt nem az mondatik ki, hogy akkoris egyénileg kell csinálni, sokakkal nem fog működni, csak az, hogy így nem is működhetett sokakkal, hogy a sokak csak formailag voltak jelen, ténylegesen meg nem, és itt nem a számosságra gondolok, hanem a fizikálison túl nem annyira nyilvánvaló valónkra, ha már ugye 'Akarata'):

forradalmikonzultacio.jpg

(Ezt a bejegyzést könnyebb volt összehányni, mint személyreirányzott céltudatos elemezést tenni, elnézést érte, ha ez sérelmeződne.) :/


2015.09.29. 20:45

Frissítve: Szept-30;

ÁKOS - MÉG EGYSZER :: Official 360 video

(A beágyazott videó jelenleg nem pásztázható ténylegesen 360 fokban, hanem a teljes képet mutatja egyben. Nagyobb hatásért itt a link az eredeti élményhez: https://www.youtube.com/watch?v=cVS7i9TyqSE )

Minden tekintetben nagyon jól össze van rakva, mondanivaló szempontjából viszont kicsit sajnálom, hogy a létbe életet lehelő vágy lett ilyen rituálisan megnyáladzva itt, ami sokkalta felszínesebb megközelítésekben is meg tudná tartani a súlyát. Tán ha csak nem nagyon de nagyon az élmények megszállottjai vagyunk, de egyébként nekem ebben a témában ez a mélység sok lett, hiába nagyon jó a szöveg. Persze másrészről visszatekintőnek is olvashatjuk e sorokat, főleg a klip végén visszatekintett Ákos-karakterekkel, de túl az Előkelő Idegenen, most a régi vágyat akarjuk a valóságban is megtapasztalni Még Egyszer. Ebből a szempontból rendben van, bár a rituális nyáladzást fenntartom. A zene is meglehetősen rituális, és bár magam is jószerivel élvezem az efféle alkotásokat, valahol a tömegzizegtetési aspektusai miatt - amibe beletartozik a legvadabb újtechnikák eszeveszett villogtatása, akár szeretetből, akár nem - elveszi számomra a maximális élvezet lehetőségét. 'Xosolar-i' szinten még akár más magyarázatot is tudnék erre, a klip szimbolizmusáról nem is beszélve. Azért természetesen nagyot alkottatok, és remélem nem sértő, hogy cserébe mégis szó érhette a ház elejét. :)

Szerk.:

Szöveg szerint, a tartalmasságról annyit, hogy az "én adok testet a vágyaknak" (Persze Hajnal Van Megint - Bonanza Banzai, 1992) egyszeri kiszólásában is gyakorlatilag már benne van ez, hogy a vágy áldoz fel téged az oltárán. Ez az öt szó - névelőt is beleszámítva - takarja a teljes dalt, csak most tágasabban, szebben lett megfogalmazva, és hozzáteszi, hogy akarja is az áldozást. Persze Ákos is bevallja, hogy még mindig ugyanarról énekel, mint régen. (Igaz, én néha ellentmondást is látok, nevezetesen az Ébredj mellettem "Életed, fogd már fel, tényleg egyetlen"-jével jól rákontráz az egy évvel korább még töretlenül hangoztatott, húsz éves "Örök átutazó" lényegére. Vagy én tévedek. De ezt nem bírom feldolgozni.)


2015.09.29. 00:43

Itt: https://www.youtube.com/playlist?list=PLQuC0dHfl9Oc_VMj4X50Xqskd4y93Xx6F

Ami késik, késik, aktualitása meg kimúlik. Van amúgy bárki, aki végigvette, és meg is jelentette? Nem erről szólt az elmúlt másfél hetem se'. Most sem fogok összefoglalót írni. Meg főleg nem ilyenkor (éjjeli egy felé).


2015.09.26. 22:57

Zavar, hogy még semmi érdemi információt nem adtam közre a videókon, meg a létszámizmozáson kívül, beszámolót még nem kezdtem el írni, videókat sem kezdtem el vágni (előbb a hivatalos összefoglalókat - végre ilyen is van - is látni kéne, nem biztos, hogy nekem érdemes bármit is elkezdenem, főleg, hogy nincs is meg minden, ami fontos lenne...). De ezeket jelenleg nem is tervezem. Ami jobban zavar, hogy két éve küldtem Káslernek egy levelet, amit akkor állítólag nem olvasott el, mert nem mutatkoztam be. Akkoriban még sehol sem közöltem a teljes nevemet. Ezután sem valószínű, hogy visszakereste volna, én pedig nem küldtem meg újra. Pedig ekkor már élőszóban is mondta, hogy ha kritikám van, írjam meg. A fejleményekre tekintettel újat szerettem volna megfogalmazni, de nem jött össze. Azt hiszem nem egészen egy éve küldtem megint, ami elég szétszórt lett, utólag nem szívesen gondolok rá vissza. Most megint elmondta, hogy ha kritikám van, írjam meg. És még mindig ott tartok, hogy nem jött össze. Nem lesz ez így jó... Majd legközelebb megint eddig fogunk jutni, hogy majd megírom, oké, persze...

Egyébiránt már rengeteg piszkozatom van, ismétlődnek a gondolatok, és mindig más kontextusban kerülnek össze. Ha így folytatom még akár egészen összetett, jó logikai rend is kialakulhat, csak ez a napranemkészség egy agyrém. És a lehetőségek folytatólagos elmulasztása elég hálátlan kínlódási mód.

Blogírói felszisszenést olvastak.


2015.09.17. 20:49

Holnap, Szeptember 18.-án, Pénteken, 17 órakor lesz a Parlament előtti Kossuth téren, a magyar földek hitelre kvázi ajándékba adása ellen tiltakozó demonstráció, ahol szintén részt veszek. A szervezőkről 12.-e előtt nem hallottam, nem tudom mennyire ismertek, bár az is fura, hogy sem facebookon, sem a honlapjukra nincs kirakva a tüntetés híre főcímként, külsős hozzászóló kommentben lehetett csak olvasni tegnapelőtt (a megfelelő videóm alá bekommenteltem még akkor), majd Kásler honlapján tegnap óta van kint a hír.

Közben még mindig igyekszem kiizzadni a kritikáimat. Egyáltalán nem a létszám a lényeg, hanem az elszántság, sokkal inkább azon volna jó gondolkodni, hogy mire is érdemesebb elszántnak lenni, beleértve, hogy nyilván nem az a legény a gáton, aki azt sem tudja mire vállalkozik, de megvonja a vállát, hogy ő most ottmarad a téren egy hétig, mert miből áll az, csak egy kis türelem, nemdebár. Valójában meg kéttucat dolog cikázik át az agyamon, hogy ez így mennyire nem működőképes szervezés. Értelme akkor volna, ha szervezettsége is volna, tehát alapból nem elvetendő lépés, de a jelenlegi kivitelezésben vállalhatatlan a számomra. Bővebben, vagy ugyanígy, de szövegkörnyezetben, hamarosan, vagy soha. Hhhh.... Nemnaprakészblogger....


2015.09.13. 00:51

Szerkesztve: szept-20;

Átírtam a címbéli idézetet a korábbi erről: "Ki az, aki ma nem megy haza innen? 3 hétig fogunk tüntetni!". Vagy az emlékezőtehetségemmel van egy kis baj, vagy ez is elhangzott valami módon, csak a felvételeken nem találom vissza. Pedig még a rendezvény napján írtam le. A felvételek tanúsága szerint nem három hét hangzott el, hanem az, hogy ha nem győzünk, akkor nem megyünk haza többé. Javítottam... A téma egy nagyon alapos elemzést, kritikát érdemelne. Ami nem szájhősség, hanem kritika. A kettő mást jelent. Nem alternatív tettekre jelölöm magam, amiket aztán jó kényelmesen nem teljesítek (szájhősség), hanem pusztán indoklást adok arra, mely részletekre lenne érdemes jobban odafigyelni más szempontokból is (kritikusság).

Emellett beszámolót is kéne már írnom, így egy hét után főleg kezdek kicsúszni megint az aktualitásból, hát sajnos. Egyáltalán nem a létszám érdemli a hangsúlyt, itt sokkal lényegesebb dolgok is elhangzottak, csak pillanatnyilag támadás alatt éreztem a munkásságomat azzal, hogy ki lett nyilvánítva, aki nem mondja azt, hogy több ezren voltunk, az csak azért van jelen, hogy megosszon. Szóval nem lettem megerősítve benne, hogy az aktív fiatalságomra haszonként tudnak tekinteni, de nem baj, valóban nem is miattuk csinálom. Mindannyian az igazság ügynökei vagyunk - ahogy az mondva vagyon -, és ha ők hajlandóak eltérni attól, akkor nem én osztom meg őket, hanem az igazság. Hát ez van, erről igazán nem tehetek már megint.

Utoljára frissítve: 20 óra 03 perckor;

A megtartott Bizonyítás Napja elnevezésű tüntetés, ahol az elmúlt 7 év bizonyítékait összegezték, és próbálták felmérni az emberek bizonyítási készségét, lezajlott. Utóbbi arra kellő, hogy a tovább nem folytatható, teljes mértékben végig járt* és nem működő (*de ha nem végigjárt, akkor nem lehetne hivatkozni a működésképtelenségére, hiába nyilvánvaló egyeseknek, ha sokaknak nem) jogi útról mennyien, kik azok, akik képesek áldozni nemzetükért, már ha még van áldozni, azaz vesztenivalójuk, minthogy sokaknak már nincs, legfeljebb nem értették meg, hogy mi történt velük, miért jogtalanul, és hogy ebben az állapotban maximálisan itt lenne a helyük. A kinyíilvánítás szerint. 3 hetes, bejelentetlen tüntetés indulhat meg az elkövetkező napokban. A várt létszám megvolt (pár száz fő), a remélt létszám nem valósult meg. Hogy ez mire lesz képes, még eldől.

dsc02073.JPG

Nagy méretben

Szerk:

dsc02070.JPG

Nagy méretben

dsc02067.JPG

Nagy méretben

dsc02067.JPG

Nagy méretben

dsc02067.JPG

Nagy méretben

dsc02067.JPG

Nagy méretben

dsc02067.JPG

Nagy méretben

dsc02067.JPG

Nagy méretben

dsc02067.JPG

Nagy méretben

dsc02067.JPG

Nagy méretben

dsc02067.JPG

Nagy méretben

dsc02067.JPG

Nagy méretben

Szerk:

Összefoglaló videó rendszerint hónapokig tartó kiszenvedéséig feltöltöttem most a vágatlan, bár válogatott videófelvételeket is szabadon, ennek elmulasztását korábbi esetekben is megbántam.

Tovább... »

2015.09.07. 18:12

Frissítve: Szept-08;

Szerző: Kásler Árpád :: Megjelent: 2015. augusztus 30., vasárnap

Közlemény 09.12.


Mint ismeretes, 2015. szeptember 12-én, 11:00 órától Budapesten, a Hősök terén a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének rendezésében demonstrációt tartunk elsősorban a „devizahitelek” forintosítását kifogásolva, de valójában az illetékesek, ügyészség, bíróság, kormány és az országgyűlés által elkövetett súlyos mulasztások és a jog lábbaltiprásának a bemutatásáról, a bizonyítékok nagy nyilvánosság elé tárásáról van szó, ezért is a rendezvény címe: A Bizonyítás Napja.

Aki meg szeretné menteni saját magát, családját és azon keresztül a magyar gazdaságot, a kifosztók jogtalan zsarolásától és kifosztásától, az ott lesz. A kifosztott nép jelen esetben hatékonyan a létszámával tud üzenni a hatalmaskodók felé.

A „devizahitelekről” és annak jelenlegi rendezési módjáról szerettük volna, ha dr. ifj. Lomnici Zoltán is felszólal a rendezvényen megosztva véleményét a jelenlévőkkel. Az ügyvéd úr sajnálatát kifejezve, objektív okokra hivatkozva 12-én nem tud megjelenni, de biztosított róla, hogy a banki károsultakért folytatott szakmai munkánkat továbbra is kiemelt figyelemmel kíséri. Külön jólesett, hogy a sok alaptalan rágalom, sok esetben az adósok részéről ért elégedetlen kritikával szemben, teljesen más a véleménye a ténykedésemről. „jogi értelemben az Ön és Családja által tett erőfeszítések és elért eredmények elvitathatatlanok”- fogalmazott dr. ifj. Lomnici Zoltán.

A Bizonyítás napja nemcsak a „devizahitelekről” szól, éppen ezért a rendezvényen az Élőlánc Magyarországért képviselői a magyar föld helyzetéről, jelenéről és jövőjéről fogják tájékoztatni a jelenlévőket.

A Szolgálat és Becsület Érdekvédelmi Mozgalom, a nyugalmazott rendvédelmi dolgozók szervezete is képviselteti magát, kik Strasbourgot is megjárták az őket ért jogsérelmek orvoslását keresve. A saját tapasztalataikat mondják el a jelenlévőknek.

500 jelenlévővel már sikeresnek mondható a rendezvény, 3.000 tüntetőt már nem lehet futballhuligánnak nevezni, 10.000 ember már tekintélyt parancsol, 50.000-100.000-es tömeg már megállíthatatlan.

Mi a lehetőségeink feletti erőfeszítéssel színpadot, 8.000 W hangosítást, óriás kivetítőt és mobil wc-ket biztosítunk.

A minimum elvárható hozzáállás azoktól, akik ezt a közleményt elolvassák, hogy megosztják, saját levelezési címlistájukon szétküldik, hacsak nem azok közé tartoznak, akik azért szurkolnak, hogy minél kevesebben legyenek jelen a tüntetésen. Szórólapok itt: http://kaslerarpad.hu/?p=9621

Kézzel fogható eredményt „deviza” téren csak mi értünk el, hogy sokat vagy keveset az nézőpont kérdése, de rajtunk kívül ma Magyarországon nincs aki megállítsa a „forintosítási” kifosztást. Ez az utolsó lehetősége mindenkinek.

Kásler Árpád

 

Szerk:

Megint hanyagolom sok gondolatom megosztását idő-energia-kedv hiányban, de volt itt egy no komment bejegyzés is, erre reagálnék.

Szerző: Kásler Árpád :: Megjelent: 2015. augusztus 28., péntek

No Comment Szeptember 12


Gábor Huszka Ok, megyünk! Remélhetően tényleg más lesz mint az eddigi demonstrációk!

Tetszik · Válasz · 3 · Tegnap, 11:15

Dávid Világosi Gábor, mire számítasz? Mit szeretnél megélni végre egy ilyen rendezvényen?

Tetszik · Válasz · Tegnap, 17:25

Gábor Huszka Mit szeretnék megélni?! Azt amiért adahívnak bennünket! Valós és megdönthetetlen bizonyítékbemutatásokat! Olyan bizonyítékkat, hogy a felelősök ne tudjanak ellenlépéseket tenni a saját bőrük megmentésére! Konkrét forgatókönyvet kellene közölni, így mindenki tudni fogja, hogy valóban megéri e felutazni vidékről is!

Tetszik · 22 órája
Kásler Árpád - Hivatalos oldal

Válasz írása…

Kásler Árpád – Hivatalos oldal Gábor, melyik részét szeretnéd másképp? Tocsogjon a vér,vagy folyjon a bor?

Tetszik · Válasz · Hozzászólt: Árpád Kásler · 22 órája

Gábor Huszka Egyiket sem! Konkrét forgatókönyvet kellene közölni, így mindenki tudni fogja, hogy valóban megéri e felutazni vidékről, vagy sem!Se vér, se bor. Csak megdönthetetlen és az embereknek, önzetlenül segítséget nyújtó bizonyítékokat kellene közzétenni.

Tetszik · 22 órája · Szerkesztve

Judit Dsupin Kedves Gábor! Te ne gyere oda, ha kérhetem, csak ártasz a kételkedéseddel. Forgatókönyv? A szórólapon olvashatod, mi várható. De tudod, nem mi vagyunk a Jóisten, és jelen pillanatban a hatalomban sem vagyunk benne. Ennek fő oka a nem elégséges támogatottság, ami az emberek média általi befolyásolhatóságának következménye. Számomra kétséges a Te hovatartozásod, ha ahelyett, hogy megjelenésre biztatnád az embereket, kételyeket ébresztesz bennük. A megdönthetetlen bizonyíték egy dolog- az megvan. A másik, hogy helyt ad-e neki a hatalom. A megjelentek száma nagyban meghatározza egy rendezvény sikerét, A közösség erejét, összetartását fejezné ki. Az a pénz, amin felutazol, arányát tekintve meg sem közelíti a banki követeléseket. Ha ezt sem vagy hajlandó kockára tenni a tüntetés sikere érdekében, akkor mire alapozod a kritikádat? A rendezvények amiatt nem hoztak teljes sikert, mert nem voltunk elegen, de mi senkit nem kényszeríthetünk megjelenésre. Tehát a siker záloga a minél nagyobb számú megjelenés. Részünkről technikai felkészültségben,aminek súlyos anyagi vonzata van, programban, a bankárok és a hatalom viselt dolgainak felmutatásában egyszer sem volt hiány. A megjelenők létszáma a kérdés.

Az "üzenet", avagy a reális célok (ahogy én látom, B.G.)

 

Ami azt illeti, maga a rendezvény formalitása nekem sem tetszett sosem, sokszor feltettem magamban a kérdést, hogy itt tényleg a létszám-e az egyetlen dimenzió, amivel próbálnak előrukkolni, de a jelek egyértelműsége ellenére emlékeim szerint sosem lett egyértelműen kimondva. Most igen. "A kifosztott nép jelen esetben hatékonyan a létszámával tud üzenni a hatalmaskodók felé." Nos, ami tényként kezelendő itt, az az, hogy bár azt nem kell megüzenni, illetve nem megüzenni kell, a hatalmaskodók felé, hogy tömegeknek van elege. Ez hót nyilvánvaló minden körön mozgó ember számára. Az átlagpolgár kisemberként tartva elnyomva érzi magát hatalommal bíró és visszaélő hatalmaskodókkal szemben, joggal, és köztudottan, a hatalom számára is nyilván. Egyszerűen csak mi nem állunk ki magunkért jó helyen és jó időben, ezzel saját magunkat is ténylegesen kisemberré "avanzsálva", másrészt a hatalmaskodók magasról tesznek a fejünkre, olyannyira, hogy rendszeresen szándékos magyarellenes lépéseket hoznak. A miértek fejtegetése nélkül, maradok az alaptémánál. Szóval az elégedetlenséget nem kell megüzenni, és nem nyomatékosítja a létszám, hiszen közismert dologról van szó, függetlenül attól, hogy egy téren gyűlünk-e össze, vagy egy országot tölt meg a jelenlétünk. Ugyanakkor magam sem tartom marhaságnak a gyülekezést egy téren. Csak ennek nem az lehet a reális célja, hogy megüzenjük azt, amit eddig is tudtak rólunk, és továbbra is vastagon érdektelenek lesznek irántunk. Két reális iránya van a dolognak. Az egyiket úgy hívják, hogy cselekvés, fizikális jelenléttel, erővel változtatás kényszerítése. Ennek több változata lehetséges, így az említett "Tocsogjon a vér?" is egy eshetőség, de ez nem kizárólagos mód. Kulcsa a dolognak a jó időben jó helyen levés. Például szombaton, munkaszüneti napon, egy jelképességgel bíró, ám konkrét ellenkedő szerv helyszínéül nem szolgáló tér mondható-e ilyen esetre jó helynek, és jó időnek? Aligha. Nem lesz konfrontáció, sem fegyveres (ami továbbra sem kizárólagos mód), de még a legleheletnyibb kontra-jelenlétre sem lehet számítani. Majd youtube-ról vasárnap megnézik a hatalmaskodók, hányan jöttünk össze, és milyen szellemiségben, és majd eldöntik, össze akarják-e ettől tojni magukat. Van egy műásik reális iránya a gyülekezésnek, még ha konfrontációt, megfogható cselekvést nem is eszközöl, ez pedig az, amit körübelül Káslerék is szeretnének. Az üzenet, mint olyan, igazából nem a létszám. A létszám eszköz, nem pedig üzenet. Ha van létszám, akkor lehet üzenet is. Ha nincs létszám, akkor nem jöhet létre üzenet. Mi az üzenet? Minél több SAJTÓTERMÉKBE bekerülni, minél jobban elérni a köztudatot, a közvéleményt, megszólítani mindazokat, akiket a valós tényállásokról nem tájékoztatják azok, akik ekkor kénytelenek lesznek rólunk hírt adni, és minél többen vagyunk ott, annál kevésbé torzíthatják a dolgokat, annál kevésbé hazudhatnak és manipulálhatnak, mert sok lesz a szem és fültanú arra, mi történt valójában, ha történt valami, vagy ha nem. Az üzenet csak létszámmal jöhet létre, mely végsősoron a hatalmaskodók felé az, hogy egyre kevésbé képesek befolyást gyakorolni egy egész ország tudatállapotára, egyre kevésbé vannak nyeregben hazudozásaikkal, és ha tényleg nem akarják csúnyán végezni, akkor elgondolkodnak rajta, mennyire kívánnak továbbra is magyarellenes érdekeket szolgálni, függetlenül attól, hogy az saját érdekük is-e, mert ilyen esetben könnyen létkérdésükké, azaz saját érdekükké válhat a másik oldalról is nézni a dolgokat. (Továbbra sem kizárólag vértocsogó módon, de nem is kizártan.)

Hogy mi lesz? Hogy ha lesz valami, abból mi lesz?

EZ SZEMÉLYENKÉNT MINDENKIN MÚLIK. Bővebb kifejtés híján én is csak meghívásra szólok mindenki felé, aki teheti, és aki nem, "gyűjjön"! Végülis az elmúlt években már párszor lett boncolgatva a téma részemről is, valamennyire csak felfogható, hogy a "nem csinálunk semmit" keretén túl LEHETŐSÉG EBBEN IS SOK VAN, csak fel kell fogni. A magam részéről elsősorban továbbra is tudósítási célból kívánok részt venni. Továbbra is kétlem, hogy nagy dolgok várhatóak ettől, de azt tudom, hogy ez szó szerint múlik az emberek létszámán akkor is, ha ott helyben kvázi semmit csinálunk. Kásler hivatkozási alapot, és sajtójelenlétet tud kicsikarni ebből. Magyarán köztudat ébresztési kezdeményezést közvetett eszközökkel. Nagyon messzire vezet a dolog, ha minden apró részleten fennakadva hosszas magyarázkodásba kéne bocsátkozni. Számos dolog szinte kezdettől nekem is ráncolja a szemöldökömet. De látni kell, bár ott és akkor nem dől el semmi, később sok múlhat a rendezvény jelenén, amit most kell mjad először is megvalósítani, hogy múlhasson rajta 'valami' (egyszerűen fogalmazva).


2015.08.09. 16:50

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

https://www.youtube.com/watch?v=nYvKjtlb9-c )


2015.07.26. 12:11

Utoljára frissítve: Júl-31

A célzatosabb böngészhetőségért újra felbővítem a blog címkekészletét, azaz gyakorlatilag a bejegyzések kategorizálásait. Így a kapcsolódó, egymást kiegészítő bejegyzések könnyebben fellelhetőek lesznek, illetve a keresett témák egyszerűbben szem elé kerülhetnek.

- A blog szerkesztés alatt! -

Egyelőre még nincs készen, de az elkövetkező napok itt töltött óráiban az összes blogbejegyzés átesik majd a szervizelésen. A linkekké alakított lista nem feltétlenül elérhető. (Ha kész van, törlöm e bejegyzést, és kimegy a végeredmény az oldalsáv "Blog-aktuál" szekciójába.)

Az új ötletek a következők (a változás eshetősége fennáll):
közfelfogás - ez egy meglehetősen sarkalatos fogalom, a közfelfogás sokat tehet a közállapotokról
termék - gyüjtőfogalom mindenféle kereskedelmi eszközre, amely vagy önmagában manipuláció (pl. devizahitel), vagy éppenséggel becsapósan kommunikálnak róla (pl. chio randi)
pénzrendszer - ami alapjaiban határozza meg életünket, nem csak pl. banki hitel formájában, hanem a ki honnan mire hogyan mozgatja a szálakat, hogy így működjön az életünk, mint ma - jellegű téma
tudatzavarás - akár ha félrebeszéléssel (lásd még: kettős-beszéd), vagy ha tudatalattihoz szóló üzenettel találkozunk, az a tudat zavarását, bolygatását kezdeményezi
kettős-beszéd - külön kiemelve, hogy kicsit jobban odafigyeüljünk, ki mikor mivel próbál megvezetni minket
filozófia - mondhatnánk kritikai gondolkodást is, összefüggések mélyszántó feltárása
emlékezés - felidézésre illő eseményekhez, pl. kásler árpáddal kapcsolatban aktuális évről-évre visszanéázni a mi lett-mi volt összefüggésében
előkép - a távlatiságra utaló "jövőkép" címkétől eltérően, időben közeli előzetesekhez
egészség - betegségipar, táplálkozás, miegymás
blogüzemmód - blog életében történő ideiglenes, vagy maradandó változások
történelem - történelmi események, múltidéző, az "emlékezés" címkétől eltérően gyakrabban nem személyes tapasztalatomhoz kötve
levelezés - nyílt levél káslernek, és ilyenek
ideiglenes - mint ez is, de van ami ennél azért tovább tartott, gyakorlatilag technikai címke, hogy könnyebben visszaellenőrihessem magamat...

Ezen felül a...
"mozgolódás" címkéből "tevékenykedés" lesz (tágabb fogalom),
a "lényegtelen_apróság?"-ból "lényeges-apróság" (nem kérdés),
a "magyar", "angol", "szlovák" alkategorizáló és "nyelvészkedés" főkategória címkékből pedig lesz csak simán "nyelvezet". A személyneveket is ki fogom írni teljesen, egységesen, "vukics, postaimre, Ákos" helyett "vukicsferenc, postaimre, kovácsákos"-ként. Eltűnik a "2012blog", "tóthbálint"-tá, és a "chemtrailsbudapest"-et felszámolom, ami csak annyit takart, ha egy adott videó a saját csatornámról származik. Ennek elégtelen értelme volt.

További formaságok is izgatnak, nagyon elkanászodtak az oldalsávok, még nem tudom hogyan, de megpróbálom visszafogni a terjengéseket, jobban szem elé rakni a dolgokat, akár az oldal kinézetét is megpiszkálni. Számomra ez legalább annyira fontos, mint jó írásokat közzétenni. A rémlassúzáshoz illő, gyászos fekete háttér is jobban tetszik az eddigi világosbarnás témánál. Ezután mással fogom jelezni a rémlassút, ha lesz később is. Mondjuk vörössel. Ezt is megpiszkálom, mert még előre láthatólag eltart egy darabig ez az üzemmód.

Mennyi kínlódás, semmi látszatért, de valóban működőképesebb lesz ez a kihalt hely. Aztán pár hónap, és hirtelen rátokdöntök egy halom új írást. De addig semmit a szemnek sem. Kevesebb élettépelődést, több élettápolódást addig is!


2015.07.22. 15:42

Frissítve: Júl-25;

Már túl voltunk az első "anti-migrációs" hullámon, ami egyidőben három fajta szövegű plakátozást jelentett országszerte, amikor egy-két hete épp a TV-vel zavartam a tudatomat, és a híradó a baloldal szócsöveként ecsetelte, hogy Orbán ahelyett, hogy értelmes dolgokra költene közpénzt, plakátmániája van, és újabb hatalmas összegeket készül közvélemény-propagandába ölni. 600 milliós, vagy talán 600 milliárdos összegről volt-e szó pontosan, már nem emlékszem, de végtére mindegy is, hiszen olyan mértékű összegről beszélünk, amiről az átlag nézőnek fogalma sincs, hogy mennyit is nyom az voltaképpen a nagy pénzek játékában, elég neki annyi, hogy számára ismét egy felfoghatatlanul nagy pénzmennyiségről beszélünk, szóval felháborító, mert ő ugyan nem tudja, de bizonyára nagyon rossz. Számomra nem az ellenpropaganda volt üdvözlésre méltó ebből, annak viszont egy kicsit örülök, hogy elárulták ezzel, mennyibe is kerül egy országos plakátprogram akár csak egyetlen megbízó részére (még ha a részleteket nem is ismertük meg ezzel, ami sokat torzíthat az egészen, de van kiindulási pont). Merthogy ezek sincsenek nagyon benne a köztudatban, holott meghatározó következményeket hoznak a mindenkori élet(körülmény)ünkre, és ilyen kis információkból is el lehet kezdeni felderítősdit játszani kevés matek mellett.

Azóta sem láttam új "Kormány információt", ellenben a "Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP)" vicceskedő ellentételező plakátjait annál inkább. És itt az újabb érdekes kérdés. Nem, nem egyből arra gondolok, hogy talán a FIDESZ állhat az MKKP akciója mögött, és valójában pontosan ez az a 600 milliós-milliárdos kampány, amit az ellenviccelődésben tapasztalhatunk, bár őszintén szólva erre is bőven megvolna az esély. Ami bennem felmerül, az inkább a következő: ha már ennyire fájdalmasat kellett színlelnie a baloldalnak az illető közpénzösszeg miatt, kérdem én, mennyibe kerül az MKKP-nak gyakorlatilag hetente egy új humorplakát? 1200, meg 1800 milliárdba?

Tovább... »

2015.07.16. 18:25

Néha kedvem volna elérhetetlenné tenni a blogot, jelzésül, hogy egyelőre senki ne számítson rám, de akkor nem csak a jelenem lenne megfoghatatlan, hanem sok múltbéli írásom is, amelyek közt volt azért hasznosítható, a bizonytalanságról, amit ez a tett gerjesztene, nem is beszélve. Helyette archiválni sem fogok, mert az, hogy folytatni fogom, amit itt elkezdtem, teljesen nyilvánvaló, még nincs helye lezárásnak. Így kénytelen-kelletlen hagyom, hogy mindenki töltögethessen be egy csakazértsemfrissülő oldalt újra és újra, amíg üzemképtelenségemből fel nem török.

Egyébként a dolgaim nincsenek messze, de én most nem vagyok itt velük. (Huszonhárom féle, úton-útfélen született, több éves jegyzethalmaz, amiből nem mindegyik ide készülne. Így ránézésre nem is olyan sok, pedig de.)

blogoffline150716.jpg

Hát ennyit csináltam a 'színfalak mögött'. Néhány hónappal ezelőtt...


2015.07.12. 10:05

( https://www.youtube.com/watch?v=L9VBpbnXhWk )


2015.05.21. 18:27

Szerkesztve: Jún-02; átfogalmazások | Jún-07; kép

Mostanság jócskán visszavonultam az irományozások kiszenvedésében, és ez nem csak látszólagos, mert valójában az internetes színfalak mögött sem születtek új szövegszerkezetek. De ez nem azt jelenti, hogy nem történik semmi, ugyanis a közelmúltban eljutottam arra a pontra, hogy írás helyett jelentős piszkozat-összesítés zajlódjon a háttérben.

120809_asztalomkuplerajjal_3c.jpgA korábban többszáz cetlin és néhány füzetben összegyűlt gondolatösszességet nagy vonalakban összeválogattam, melyből az eddigi kategorizálás szerint mintegy húsz régebbi témám vár feldolgozásra (vagy kiejtésre a sorból), erősen sok részlettel szerteszét rendelkezetten, így ezen irománytervezetek elkészítése lényegesen megkönnyebül a számomra a sok részletre való tekintettel levés miatti fejből kikínlódás helyett, rögzített kulcsszavak és valamikorján nagyon jól megfogalmazott mondatokon alapuló piszkozatok halmaza révén. "Némi" gondos egyeztetésre persze így is szükség lesz, amit időigényes munkaként fordíthatunk, szemben a tűkön ülős várakozással. Ezt is régóta terveztem, de most adatott rá mód, hely, eszköz, és persze az akarat is, hogy mindezek fényében elvállaljam magamnak ezt a feladatot. Úgyhogy írás helyett eddig régi vázlatok összesítései voltak, és vannak továbbra is folyamatban. (Vagy mikor éppen nem, akkor a magánéletibb jellegű dolgokkal szöszölök.)

A régi, szám szerint húsz írás részleteinek összegzése mellett viszont napi szinten foglalkoztat még körülbelül tíz új téma, melyeket még a régiek előtt szeretnék felhozni, amíg frissnek, aktuálisnak érezhetem őket. Például említésre került már a "Blog-aktuál" szekcióban, hogy szeretnék pár szót szólni a légvédelmi szirénák magyarországi üzembe helyezéséről (2014. szeptemberétől havonta szólalnak meg próba jelleggel országszerte, illetve ahol telepítve vannak), vagy pl. Ákos (unom már a nevét is mindig leírni, csakhát róla volna szóm...) 'épp eredj melléjének' (szeretem átfogalmazni a dolgokat, főleg, ha ezzel utalni is tudok valamire, itt pl. az 'ébredés' szó új megvilágításba helyezésére, akár) értelmezési lehetőségeit próbálom összefoglalni. Ezen túl foglalkoztat még két zeneszám, melyek egyikére sem tettem még utalást soha a blogon, nem is fogjátok tudni kitalálni, vajon melyek lehetnek azok, mindenesetre az egyik jó harminc éves, és külföldi, a másik viszont újkeletű, és hazai produkció. Ennyit a példákról, többet egyelőre nem mondok.


2015.05.03. 11:39

Eredetileg ide írtam őket, aztán az oldalsávba helyeztem, és most mégis visszahozom. Néhány mindennapos gondolatcsíra, ami ebben a formában ugyan nem vállalhatatlan, csak merőben szegényes, ezért jóesetben mellőzötten maradna.  De most nem marad. Egy régebbi képbejegyzést is átköltöztettem ide.

2013. Július 28., 13:20


Hatalmi Világműködés Valójában

2015. Március 29., 23:20
A valóság bonyolult. Hiába az igazság egyszerűsége. A valóság egyszerű igazságok végtelen halmazából áll. Tudsz igazságokat? Attól még nem a valóságot ismered, csak a részeit. Sok sikert a debizonybizonyhoz.

2015. Április 10., 20:25
Nem az elvégzendő munkától függünk, hanem a pénztől, akkor is, ha épp nincs is szükség a munkára. Akkor is, ha NINCS HASZNA a munkádnak, dolgoznod kell, különben NINCS PÉNZ, ettől függesz, nem valós tényállásoktól, hanem egy lufitól.

Továbbá: ide illő lehetne egy régebbi bejegyzéstervem is, melyet Közhelyes Okosságok "munkanéven" tartottam számon, de ennek piszkozatai nincsenek kéztájékon.

Kifejtve az összes téma megérdemelne egy önálló bejegyzést --- ebben nem szánok a közeljövőre energiát.

(Várható bejegyzések a közeljövőben: Ébredj mellettemről, és Vegyvédelmi szirénákról)


2015.03.19. 20:51

Szerkesztve: 2015-márc-26; 2015-márc-29; 2015-ápr-05; Frissült a videó egyszer, és a bejegyzés szövege kétszer

 https://www.youtube.com/watch?v=uoNBqhH6SvQ

Forrásanyagok:
Videó: a Vodafone egyik reklámfilmjét elemző, a Piros Pirula Projekt által létrehozott Az Üzenet című leleplezőfilmből (2011); az AkoxVlog yt-csatorna egyik videójából (2012);
Zene: Bonanza Banzai - Félelem I. (1989); Bonanza Banzai - Csak a dal (1994); Ákos - Új világ (1998);

Az összevágott katyvasz szerzői értékelése:
Mindenesetre nem nehéz összehozni Ákost ezekkel a témákkal, minthogy félburkoltan szó szerint meg is énekli olykor-olykor őket, ilyen-olyan mélységben. Ismerve azonban a bevágott számokat teljességükben, azt magam sem mondhatom el, hogy ezek a számok félreérthetetlenül egyezést mutatnak a szintén vágott videóval. A végszó kétség kívül ide tartozó kiszólás Ákostól, a többi viszont már csak legfeljebb részleges áthallás lehet; a 'Félelem I.'-et többféleképpen is lehet értelmezni, nem kizárólag "Ákosi E/1"-ben, de a "Sátáni E/1" tényleg csak a bevágott részre illik rá teljesebben, semmint a komplett dalra. (Erre még ki szeretnék térni az ígért Nagy Ákosos Bejegyzésben, hogy mindig E/1-et használ, de sosem egyértelmű, hogy kinek vagy minek a nevében beszél. Ez felettébb érdekes elemzési alap nála!) Ugyanakkor érdekes még itt, hogy a 'Félelem I.' a Bonanza Banzai legelső albumán a kezdőlöketadó0.-nak felfogható 'Induljon a Banzáj' utáni közvetlenül első szám. Ha valamit nagyon ki akart nyilatkoztatni már mindjárt az elején, még ha csak félig kihallható kettős beszéddel is, akkor ez azt gondolom, sikerült. Ha nem akarta, akkor is sikerült. :) A 'Csak a dal' pedig ugyan eléggé manipulációs hatást kelt Ákos féligazságaival és túlzásaival, ahogy győzködi a hallgatót a rosszról, hogy az milyen jó, de téma szerint nem a sátánizmus lapul emögött a bizonyos rossz mögött - ahogy Az Üzenetben -, hanem pusztán egy kis HITegetés. (Erről bővebben majd talán kommentben.) Szóval jellemben ide vág a videóba, téma szerint viszont mellékvágány. Valóban csak a szlogennel való egyezősége miatt "magyaráztam" (vágtam) bele a videóba, de nem pontosan ugyanarról beszél a hang, mint amiről a kép.

 Akinek fájt, az ordítson (kommentben)! :)


2015.03.12. 22:31

Magamnak is újat magyaráztam ma, mikor egy bőrön szerzett seb figyelme átvitt a szójáték dimenziójába.

Bőr - egy élőlény testének külső érzékszerve
Borító - egy cd-lemez műanyag tokja, vagy egy újság legelső és legutolsó lapja (kinyitatlanul)
Burkol - a falat valamilyen anyaggal (építési célból) bevon
Elborít - oldalra eldönt
Borong - szürke, esős idő közeleg
Búra - fénytörő dísz
Borogat - vizes ronggyal hűt

Érezni, amit mondani akartam? Ugye, hogy mekkora tanulságok vannak itt?

Hát persze, hogy nem, és nem vezet ez sehová, hiszen mint tudjuk, ezeknek a szavaknak semmi közük nincs is egymáshoz, definíciójukat tekintve az élet szélsőségesen szétszórt területein előforduló, jelentősen eltérő tárgyak és cselekedetek megfogalmazásait adják csupán... Nincs bennük semmi különösebb, mélyebb, logikusabb kapcsolat. Teljesen véletlenszerű szurkálódás az egész. Mégis mit akar ezzel bárki is mondani?

Természetesen, ha nem definíció szerűen értelmezzük őket, vagyis nem a különbségek kihangsúlyozásából indulunk ki, hanem ehelyett a közös nevezőt kezdjük el felgöngyölíteni, akkor lesz némi esélyünk megtalálni, hol is van ezekben a szavakban és a jelentéseikben az egylényegűség.

Szavak szintjén nem nehéz sejteni, hogy hol lesz valami közös bennük, hiszen annyit ismételtem a "BOR" szót, hogy biztosan van valami a borral!

NEM. :)

Tovább... »

2015.02.15. 20:51

Utoljára szerkesztve: 21 óra 3 perckor

Egyszerűen csak nézzétek meg, hogy elkanyarodott az eleinte kvázi szórakoztatóan elemzős videókból minél inkább a minél nagyobb hülyeségfaktorba, most meg már minden sarkon popsit villant, vagy éppen a fejét szerkeszti hozzá minél furcsábban-szokatlanabbul-gusztustalanabbul minél több női testrésszel. Kicsit sem a reklámokból ismert nézői elmében elérni kívánt kapcsolatteremtéstechnika. Bevonzotta a félértelmes fiatalságot, meg a többi igényesnek mondható embert, aztán szép fokozatosan zúdítja ránk a szart, és mindezt a szórakozás jeligéjével. Kb. ennyit akartam írni, csak bővebben. Unom, hogy nem írom le soha időben, amit ott és akkor kéne, utólag meg megint más, a fejlemények miatt is, meg mert már nem is tudom úgy megfogalmazni magamban sem, ahogy akkor esetleg ment volna. Már nem is nézem régóta a videóit, de még fel vagyok iratkozva, és magáért beszél az összes új videónak a címe és jól megszerkesztette főképe is. Tomcat is csak kiröhögi rajta a veséjét? Gratulálok? A humor az humor, ez nem kétséges, de az sem, hogy a manipulálás és a fiatalsághoz szóló hülyítés is az, ami. Ja, és eközben persze nem csak ennyi az egész. Ott vannak a hatalmi témák, ő is előhozza őket, és rendszerint marhaságként tálalja. Nem, humorizálni mi is tudunk pl. az nwo-n úgy, hogy közben nem közvetítjük egyszersmind baromságnak is. Lásd Illuminati 1-2 filmek, amiket elővett, és "amiknek semmi közük egymáshoz, és a valóságunkhoz". Hát tökéletesen ugyanarról szól mindkettő, tökéletes folytatásban, számos párhuzamban a valóságunkkal. Csak olyan gagyi szinten, hogy az már agyrák. És ezt lovagolta meg. Nem az a baj, hogy a moslékot mosléknak nevezi, hanem hogy a burkolt üzenetet egy kalap alá veszi a gányossággal, és ezt közvetíti. A film moslék, az üzenet viszont nem vicc, csak gagyin van közvetítve. Még jó, hogy mindenki úgy eldobhatja tőle az agyát, hogy szintén egykalapozva. És még jó, hogy közben ezzel a sok sexytime-mal sem(?!) pont az nwo gánylelkű fiatalságát ébreszti méggánylelkűbbségűre. Elvégre ez is nwo cél, nemdebár? Tehát hülyeség annak a cselekménynek a léte, amit jómaga is végez. Aha. Tudom, hogy hülyén fogalmazom meg, de így esik jobban. Ha értelmesebben fogalmaznám meg, attól még ugyanarról lenne szó... És jó az a videó is, ahol már csak kinevetős-elemzéses akármicsoda sincs, legfeljebb önmaga szórakoztatására csinálta, amolyan "úgysincs ilyen, és hülyeség az egész" hozzáállással, ha valóban nem gondolta komolyan. Márpedig én kinézem belőle, hogy ez ugyanolyan tudatos "beleapofátokba", mint az összes többi szépen-lassan-ferdítős próbálkozása. Adott egy rakás timelapse felvétele, amit imádattal csinált, majd csak úgy "heccből", a mi kis proletárosan nyüzsgő, önfeledt tömegeink fölé betette az égbe(!) az egyik(!) szemét. Bájos hecc, nem? Nem érzitek Dancsóból a szándékot, hogy nem hülyegyerek, és a humor mellett rendszeresen csempész be a videók segítségével idétlen gondolkodásmódot, indokolatlan szexualitást, és közömbösséget a jól meghatározott célközönség, a mai magyar fiatalság számára? Abban is teljesen biztos vagyok, hogy a zenéi sem azért bulizósak, mert ő maga ennyire bukik (még ha ez igaz is) rájuk, hanem mert egy terelgetni kívánt célközönséghez mérten válogatja azokat. Elég tudatos, és elég aljas hozzá, én azt mondom. Ha már így a természeténél járunk, meg lehet nézni amikor emberek közelében van, mennyire szarik a fejükre, és nagyzolja magát. FreddyD nem is értem, hogyan bírt meglenni vele egy szobában. Értem én, hogy nem veszi komolyan, és akkor már mindjárt nem is probléma, elvégre a Dancsó csak humorizál, nem pedig egy rafkós agymegjátszó érdekzseni. Kicsit sem féreg, hanem egy új tehetség. Ezt persze én is elismerem. Tehetséges videóvágásban, összefüggések felvázolásában, humorizálásban, de féregségben is. És ez szerintem napról napra jobban kicsattan, jól látható, hogy mire megy ki a játék. Nem volt ez olyan elemzés, mint amilyet szerettem volna, de a lényeg, hogy ebből ne kérjetek!


2015.01.01. 11:43

Már nagyon számon sem tartom, hogy miket kezdtem el, így a másfél éves publikációmhoz fordulok segítségért, és azt mondom:

01; Újabb nyílt levelem Kásler Árpádhoz!
[Elmaradt, de a téma nem avult el, nemrég küldtem másikat, rossz lett, nem tudom mi legyen] Alapjaiban már az is kérdéses, mennyire fogok még Káslerrel foglalkozni. Érdek-el a működése és eredményei (a visszatetsző és a támogatandó részről nézve is), de nem tudok annyira azonosulni a hogyanjaikkal, hogy szerepet vállaljak. Hogy minden jó lenne úgy, hogy visszaveszünk 80 évet a törvényi hátterünkből, és amúgy infrastruktúrailag [nem az a lényeg, hogy a paramétereket hogyan tologatjuk, hanem hogy egyáltalán olyan dolgokkal operálunk, amelyeknek manapság még érdekesek számunkra a paraméterei] és világrendileg [mely nem csak törvényekből áll, hanem...] minden marad olyanban, ahogy van. És mindezt a nép nevében. Ha meg nem, akkor meg jöhet az eltervezett háború, az is a nép nevében. Biztos, hogy a nép nevében mindkét eshetőség? Nem vallom, hogy nem kell reagálni, de megvezetést érzek, ami felől a jó szándékot nem tartom elégségesnek, ha az iránnyal nem érthetek egyet.

02; Kritikus összefoglaló véleményem Kásler Árpádról, 3: Beszámoló, és kritika a március 9.-én történtekrol
[Publikálva lett, de aztán a blog.hu-ra való költözéskor az oldal leharapta több, mint a felét. Nálam még szerencsére megvan, újra kéne publikálni két részletben]

03; Kritikus összefoglaló véleményem Kásler Árpádról, 4: Beszámoló, és kritika április 21.-érol, és 22.-érol
[Cím szerint publikálva lett, tartalmilag messze van a késztől. Aktualitását vesztette, de bár történelmi visszatekintőként sosem ...lenne... késő megemlékezni róla]

04; Kritikus összefoglaló véleményem Kásler Árpádról, 5: Honlapja, videói elemzése, és a média szerepe
[Aktualitását nem vesztette, de nincs napirenden, lásd: "01;"]

05; Kritikus összefoglaló véleményem Kásler Árpádról, 6: Forradalmi gondolatok több oldalról megközelítve
[Aktualitását nem vesztette, de nincs napirenden, lásd: "01;"] Meg már alig emlékszem mi volt az a "több oldal" :); Ha most megpróbálnám kiötölni: 1. Kásler szerint lehet nyomástgyakorolni békés gyülekezéssel, de érdemi tettek nélkül, 2. Nyomásgyakorlás mér nem annyira békés tettekkel, ahol nem a békés-nembékés szerint a lényeg, mert szerintem ellenmunkálatokat kieszközölni mindenképpen lehet, pontosan azért, mert egy nem azonos céllal összegyűlt (vagy azzal összegyűlt, de akció esetén mégsem összetartó, gyáva, tudatlan, felkészületlen) harácsoló tömeg könnyen bomlasztható, megvezethető, stb., akkor is, ha ott van a "vezér", aki hiába erős, ha a megvezetettek nem. (A villamossín oszlatásmentes leülése sem volt nagy bizonyságtétel.), 3. Mind3enkinek ott ahol van tudnia kéne tennie a dolgát, felvértezve bizonyos háttérinformációkkal a körülötte zajló dolgokról, tudnia kell, hogy mit tartson fontosnak, mire és mikor mennyire figyeljen, hogy elkerülje a megvezetést, satöbbi.

06; RE: A kritikai gondolkodásról - 2.0
[Valamikor írtam pár sort, valószínűleg nem lenne nehéz befejezni. (valakinek)] Egészvilágmindenség mindeféleakármicsodájánakteljesmegkérdőjelezése magasfokon érvekkel elvileg.... Ami Biztos, Hogy Semmi Sem Biztos (a szó manapság hétköznapi értelmében)!

07; RE: A "rendszerváltás" óta is EGYpártrendszerben élünk - Visszatéro propagandák a választások előtt
[Keményen vastagon aktualitását vesztette; bár történelmi visszatekintőnek mindig jó ...lenne] Amikor a Békemenet Gyurcsány-Bajnani ellenes plakátokat jelentetett meg, már nem is tudom milyen szövegekkel. Valahol még megvannak a fényképek. Anélkül már nehézkesen menne az elemzés. A jelenévben is napvilágra került jópár folyamatelemzendés ehelyett... A Békemenet-Fidesz együttállás meg nem nyom nagyot a latban. Hú, egymillióan OV mellett? 9 millióan nem!

08; Magyarság-ellenes, gyalázatos, baljós szimbolikák a felújított Margit hídon?!
[Nem újkeletű, de még aktuális ...volna] Nem is lenne nehéz megírni, alig 15 kulcsszót kéne csak kifejtenem, úgymint... Egyetlen Szent És Megismételhetetlen Szent Korona Tisztelete vs. minden méteren ott van egy, húde tisztelgünk a jelentőssége előtt... Főhelyen lévő csúfság leláncolva a Parlament látképével, obeliszkek és csöcsös fekete sárkányok alatt.... Megstb. Szóval dicső jelenhelyzet hivatalosan is meg minden.

09; 2084 album elemzés
[Megvolt]

10; 'Az Üzenet' c. filmrol - a tisztá(bba)nlátás érdekében
[Látszólag aktualitását vesztette, de legalábbis nem tudnék olyanformán hangsúlyt fektetni rá, hogy az kellőképp bevonzza a figyelmet a továbbra is fennálló Üzenetre] Meg pirulát sem kell már annyira megvédeni, lévén, hogy nem mozgosítja felénk az életjeleit, bár néhány gondolat örökérvényű ...volhatna...

11; Az Idok Jelei: Ingress - Az Emberiség Szétávlasztása
[Áhh...]

12; Világvége 2012
[Áhh...]

13; A mikro-, és a makrokozmoszi világképem: Hogyan tekintsünk a világra?
[Állandóan aktuális, pillanatnyi évszámtól, történelmi kortól, mindentől függetlenül. Örökérvényű filozófiai cuccok. Elkezdetlen.]

14; Mi a baj a forinttal, hogy állandóan mélypontra jut?
[Rengeteget írtam róla, de összeszedettségében szerkeszteni kéne rajta] Alapjában véve nem is a forintról szól, érvényes gondolatok maradnának a benne foglaltak a pénzrendszer műviségéről akkor is, ha már oneouroboros lenne az egész Föld egységes fizetőeszköze.

15; A magyar nyelv közismeretlen szabály-szeruségeirol
[Első "fejezet" kb. kész, fél éve ül a nyakamon, majd jövőre...]

16; Magyar-angol szóegyezések
[Az előzővel lenne egybeolvasztva, vagy valami ilyesmi. Mondjuk "negyedik fejezet". Elkezdetlen]

17; Sajátságos vallás-konepciók
[Elkezdetlen, a kövi témában is tárgyalható]

18; RE: Amiért Ákos-t érdemesnek találom hallgatni!
[Még nincs könyvem róla, majd valamikor nekiülök.] Tegnap éjjel azon gondolkodtam, hogy bár újabban nagyon sok ellenérzésem jön ki vele kapcsolatban, azért nem kéne a vagy jó, vagy rossz kategóriákba paszírozni, ha majd írok errű az emberrű, hanem kb. helyén kezelni kéne, hogy ekkor volt benne valami, akkor meg, áhh, amakkor meg megint pár hasznos dolog, de néha megint nem tudom hova tenni, most megint nagyon örvendek ennek az egyedül tőle látott dolognak, amott meg megint az arcomat tépem ettől az új trendbuzerantizmustól.

19; "Reklámszöveg" értelmezés: "Környezetbarát, 'zöld', környezettudatos, és biológiai úton lebomló táskák"
[Elkőne már.] Benne az országosan házakhozparancsolt szuperkukákról is megemlékeznék, azzal a kulcskérdéssel (spoiler!), hogy szemétgyűjtés helyett mikor lesz már olyan ZÖLD kezdeményezés is, hogy országosan házhozparancsolt komposztálás? Törvényileg, kötelezően, szemétgyűjtés ...minimum... mellett?

20; Szimbolikákról általánosságban (vélemény)
[Nem évült el, de nem vagyok ott agyilag.]

21; Mit gondolok a titkosszolgálatokról?
[Nem évült el, de nem vagyok ott agyilag.]

22; "Összeesküvés"-elméletek televíziós megközelítésben - avagy a "Túl sok filmet néztél mostanában!" jelige
[A televíziós bejegyzésben tárgyalható. Még mindig nem nézem annyit, hogy írásraingereljen, pedig eléggé közkeletű téma ....volhatna.]

Az akkori lista után felmerülő bejegyzésekről most nem teszek említést, már ez a pár sor is lefárasztott. Nem ígérek semmit, pedig szeretek. Jól láthatóan a lustaság jellemez. Mármint a blogon, ami nem az életem. És ha valaki még eddig se tette ...volna..., akkor BÚJÉK már az ágyába! Szép új álomvilágot idénre is!


2014.12.07. 21:29

teGergő 2013.04.19. 10:47:15

Erről jut eszembe, hogy amíg itt Káslerről találgatunk, hogy ki ez mi ez hogy ez, és bár én is csalódni látszódom benne a tömeg-megmozgató intézkedései kapcsán (gyakorlatilag nem sok értelmét látom abban a kivitelben, ahogy ő használja ki a helyzetet), de emlékezzünk meg arról is, hogy NULLA FORINTOT A BANKOKNAK címmel már megkezdett egy felhívást, amivel eddig - ha hihetünk a honlapjára kitett statisztikák valóságtartalmának - közel négyezer szerződést vettek semmibe az emberek, és ezzel havi közel 337 millió Ft-tól esette el a törvénytelen bankokat. Ez mondjuk nem pont ugyanaz, mint kivenni a bankból a pénzünket, de bizonyos értelemben talán így is hasznos. Azt is még nyugodtan vegyük hozzá, hogy közben a webbank is benne van a pakliban; amögé szószerint nagy emberek álltak be, és a kormánnyal is tárgyalóképes a szervezet. Amennyire nekem sikerült összekapargatni, hogy végülis mi a szándékuk, ők egy olyan bankot akarnak létrehozni, amely csiki-csuki módokon képes lenne az emberek tartozását részben átvállalni (pl. a kormány fizeti ki a befizetett adókból - miközben Kásler szerint az egész ügylet törvénytelen, és így a kormány is a törvénytelenül kirótt összegeket fizet ki ezen a módon), és szeretnék elérni, hogy az emberek továbbra is hitel-képesek legyenek. Vagyis tulajdonképpen a rendszer éltetését tűzték ki céljukul, és ahogy Bálint mondta: "a rosszat akarják jól működtetni, ami csak rosszabbat szül". Érdekes a kérdés, hogy vajon Kásler miképpen van a rendszer ellen: nem mindegy, hogy a Bálint által vázoltak szerint végső soron megfigyeltetni szeretné a tevékenységüket, és központosítottan irányítani (még ha nem is világszinten értve) VAGY csak átszervezni az egész rendszert a maga "rekeszesített" voltában úgy, hogy a pénzcsinálás ne külföldi fejesek dolga legyen, hanem a hazai kormányé, VAGY eltörölni az egészet úgy, ahogy van. Belőlem legalábbis ez a sok "ébresztő-infó" az utóbbit hozta ki; világkormányt nem szeretnék, viszont nem vagyok benne biztos, hogy a jelenlegi körülmények között át lehetne úgy alakítani a rendszert, továbbéltetve egy másfajta módon, hogy az ne üssön vissza idővel. Nekem ez az egész pénzendszer eleve, bankostul vagy anélkül - nem oszt, nem szoroz - sem tetszik. Ez a "van-e jogom elemelni valamit a polcról, vagy nincs" szintű jogcserélős-pénzcserélős rendszer nem tetszik. Mielőtt kérdeznétek, hogy mégis mit akarok: nem tudom. De ha kérhetem ne hivatkozzon senki arra, hogy "ha valami nem tetszik, akkor mondj jobbat, vagy maradj csöndben" - ha én nem is tudom megmondani, hogy mit lehetne a jelenlegi rendszer helyett, annak azért csak van létjogosultsága, ha felhívom valamire a figyelmet, és ha én nem is tudok előállni egy megoldással, legalább mást is elgondolkodtatok róla.

Lásd: Occupy Hősök Tere - jatekneve.blog.hu

"Ez a "van-e jogom elemelni valamit a polcról, vagy nincs" szintű jogcserélős-pénzcserélős rendszer nem tetszik." - Erről is már megkezdtem párszor egy bejegyzést, de még nem lett belőle semmi. INGERELJETEK!!! :P

Másik komment, ami még sokat ad ebbe a latba:

sn0wflake 2013.04.23. 13:32:13

Hmm, még jó hogy idenéztem: - új bejegyzés született - felkerült az előadás videója - és ismét remek hozzászólásokat olvashattam! :) Mindenekelőtt köszönöm ezek közül is Lazur linkjét Szathmári könyvéhez, és lololok gondolatait, aki szerintem remekül összefoglalta a lényeget: " Ha lenne társadalmi egyetértés, nem kéne tüntetgetni. Ha nincs egyetértés, felesleges tüntetgetni. Amíg a magyar nép felszabdaltabb, mint egy rekord-skizofrén agya, egy ilyen volatilis esemény, mint amit KÁ szervez 21-ére, csak rossz véget érhet. A nép márpedig felszabdalt marad, amíg a fiai azok. Ez a felszabdaltság termelte ki a manapság igen gyűlölt uralkodóréteget is. Más irányból: nem kéne semmit tenni, elég lenne NEM TENNI, amit nem akarunk." Valami ilyesmit gondolnék én is jó megoldásnak vagy válasznak a történésekre. Mindenesetre ez az "eszköz" - nevezzük passzív ellenállásnak? - kockáztatná a legkevésbé az egyébként is szűkös erőforrásokat, egy egyébként végletesen aszimmetrikus, függő rendszerben - és ez a fajta hozzáállás nem is lenne előkép nélküli talán: Deák Ferencék hasonlóképpen állhattak a dolgokhoz. Persze egy sor más dologban éppen hogy nem passzív ellenállásra volna szükség, hanem aktivizálódásra, ehhez pedig még sokkal több öntudat kellene, felismerni ezeket.