Alapjárat

Blog-aktuál

 • 15-Már-12, 22:53
  Emlékeztető saját magamnak: legközelebb a vegyvédelmi szirénákról kéne pökhendékezni.
 • 15-Feb-15, 9:38
  "Névváltozás": sosem kedveltem igazán ezt az idétlen "teGergő" nevet, bár voltam olyan hülye, hogy "nem találtam jobbat azóta sem". 2009 óta nevezem magamat más fórumokon maztro-ként, de direkt szét akartam választani a kettőt. Mostanra meggondoltam magam, és egyúttal belinkelem egy "másik életemet" is. (Azok a titkosszolgák meg szégyeNljék magukat, akik legalább ezen bejegyezés óta nem tudtak róla! :))
 • 14-Nov-07, 22:03
  Tényleges igazításig elrejtettem néhány volt bejegyzést, közben fontosabb írások nem készülnek, néhány chat-alapú gondolatsort viszont lehet, hogy megosztok majd - szintén igazítva.
 • 14-Jún-7, 20:49
  A költözésig (Jún-1) kb. a Mentális Deficit óta számos bejegyzéssel kapcsolatban érzem azt, hogy újraírásra lennének érdemesek - de nem ígérem az újraírásukat, csak jelzem az esetleges szándékot.

Bemutatkozó

Benedek Gergőnek hívnak, huszonéves budapesti lakos vagyok. Asztrológiailag a bak jegyében születtem, ami azt jelenti, hogy amióta az eszemet tudom "konok módon újat akarok mutatni másoknak, amit nem látnak". Az az alapproblémám a világgal, hogy míg analógia az egész világ, mi általánosságban nem hogy a világot, de még csak az analógiákat sem látjuk meg benne, így álságban élünk, és ezzel szenvedésre kárhoztatjuk egymást és magunkat. Bakságommal a leghétköznapibb aprócseprőbb dolgokból is megpróbálom kihozni az elefántot, de nem látványossági-nyálfolyatási, hanem szemfelnyitási-tudatosítási alapon, azzal a célzattal, hogy a legkisebb dolgokból is hatalmas dolgok fejthetőek ki, ha odafigyelünk, amivel pedig világfelfogás-tágítás szintjén természetesen segíteni tudunk magunkon és másokon. Ahogy nőttem fel, és tapasztaltam, 2011 végén indítottam ezt a blogot, ami a hétköznapi apróságainktól kezdve már az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban is próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Rólam az Irányítók-wikin

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Alapkritikusság szösszenetek

(Szerkesztés alatt!)

„Kinek-kinek világlátása attól függ, hogy életében miféle adatok halmazát gyűjtötte össze, minek következtében egyik ember ebben hisz, s nem abban, másik ember abban hisz, s nem ebben. Mert ne gondolja senki, hogy tud is, nem csak hisz: miközben résztudásunk eredendően hibázásra van esélyeztetve, maga a tapasztalati tudás is mélységesen megkérdőjelezhető filozófiai-logikai alapon, hogy valójában semmi sem bizonyítható a szó hétköznapi értelmében. E magyar szóban is - helytállóan - csak bizonyítás, azaz bizalom fogalmazódik meg, ami szintén a hit tárgyköre! A bizalomban félinformációkból kialakuló hitjelenlét van a maradék (ismeretlen) információk helyessége feltételezésének irányába.

A tudást általában úgy magyarázzuk, hogy "van saját tapasztalatom". Na, de eleget tapasztaltál-e már, hogy az az adott dolog mindig ugyanúgy működött-e? Hiába csináltad, és 100 évig mindig ugyanaz lett, mi bizonyítja, hogy nem Isten akarta hogy 100 évig így legyen, és a 101. évben (:D) átkuszálja a világot kénye kedve szerint? (Ez persze spekuláció, de a lényeg: nincs bizonyíték(!), de ez a filozofikus hitvita kínál válaszlehetőséget.) Honnan veszed, hogy a fizika azért mutatja mindig ugyanazt a viselkedést, mindig ugyanazokat a törvényszerűségeket, mert alap, és megmásíthatatlan? Honnan veszed, hogy ez nem ideiglenes állapot, mely még nem ért véget? Persze ha materialista vagy, s szerinted nincs a fizikát kívülről átfogó, azt meghatározó, és változtatni (akár megszüntetni) képes erő, akkor kb. tárgytalan. De ez megint a szerinted, a te hited, bizalmad tárgyköre abból a kiindulásból, hogy részismereteid vannak a világról, mely egy keretrendszerben tűnhet teljesen igaznak, de a mindettudás megszerzésével lehet, hogy nyomban a felét áthúzhatnád, s hiába írod vigaszul oda, hogy "a tudomány jelenlegi állása szerint mégis". Amely eképpen nem csak a tudomány azelőtti haladottságát teszi kifogásolhatóvá (pedig addig azt kellett gőzerővel fújni, mert ha nem, akkor hülyének voltál nézve), de örökké kifogásolhatóvá marasztalja.

A logika mindig csak ugyanarra enged következtetni, de ez minden egyes külön adathalmaz esetén mindig más eredményt szül. A teljes igazság ismeretéhez, kikövetkeztethetőségéhez a mindent tudás szükséges, így minden részismeretű levezetés eredendően esélyes a hibázásra. Nem tudunk mindent, így meglévő tudásunk sem bizonyosság, tehát mindig számítanunk kell látszólag lehetetlen, de esetleg lehetséges dolgokra; a végletekig befogadónak kell lennünk, miközben ezeket nem egyből elfogadjuk, hanem megkérdőjelezzük, de folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így tehetünk szert a kritikai gondolkodásra...”


- Benedek Gergő

Egyéb tudnivalók

A KG-Blog speciális helyzetben lévő bejegyzéseit különböző egyedi címkével lehet listázni:

 • a blog összes bejegyzése:
  minden
 • a blogot meghatározó kinyilatkoztatások:
  blog-alappillér
 • a jelen blog témái iránt igazán érdeklődők számára fontosabbnak titulált bejegyzések:
  kiemelt
 • mások írásainak újraközlése:
  vendég-bejegyzés
 • külsős kommentek újraközlése:
  komment-bejegyzés
 • a szerző személyesebb megnyilvánulásai:
  blogíró
 • korábbi vagy külsős bejegyzésre reagáló bejegyzés:
  re
 • a KG-Blogba szorosan nem illeszkedő egyéb írások:
  off

Ezen túl a címkézéskor elsődleges szempont, hogy az rögzítse többek között a keltezés évét, a téma kategorikus besorolását, vagy a benne említésre kerülö személyeket/szervezeteket/csatornákat/termékeket, ezáltal csak elvétve fordul elő, hogy egy-egy címke ne fedne le egy komplett témakört, segítve az oldalon való böngészést.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

 • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
 • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
 • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
 • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva
További böngészéshez

Bejegyzésenkénti utolsó 10 hozzágondolás

Bejegyzések listája

2015.03.19. 20:51

Szerkesztve: 2015-márc-26; Frissült a videó, de a bejegyzés szövege még nem igazodott hozzá...

https://www.youtube.com/watch?v=uoNBqhH6SvQ

Súlyosbító belemagyarázás:

Ez a dalrészlet a Bonanza Banzai legelső albumának mindössze második számában hangzik el, amit rögvest elsőnek is számíthatunk, ha az Induljon a Banzájt magától értetődően a mindenféle tematikusságot megelőző kezdőlöketű 0.-nak fogjuk fel.

Enyhítő belemagyarázás:

A teljes dal nem feltétlenül ezt a képet festi össze, nem feltétlenül "Az Üzenet üzenetét" vetíti előre, nem feltétlenül Lucifer E/1-ében beszéli el Ákos. Bár erre még ki szeretnék térni az ígért Nagy Ákosos Bejegyzésben, hogy sosem egyértelmű, hogy kinek a nevében beszél, de mindig E/1-et használ. Ismerve a teljes dalt magam sem jelentem ki, hogy már a "legelső" dalban előre kívánta vetíteni a Sátáni Új Világ tematikáját, valójában polgárpukkasztó viccnek szánom a videót, de nem lehetetlen, hogy a 'profán Ákos E/1' mellett szándékosan írta ilyen egybehallhatóvá a 'mögöttes Sátán E/1' értelmezési lehetőséggel. Akinek fájt, az ordítson! :)


2015.03.12. 22:31

Magamnak is újat magyaráztam ma, mikor egy bőrön szerzett seb figyelme átvitt a szójáték dimenziójába.

Bőr - egy élőlény testének külső érzékszerve
Borító - egy cd-lemez műanyag tokja, vagy egy újság legelső és legutolsó lapja (kinyitatlanul)
Burkol - a falat valamilyen anyaggal (építési célból) bevon
Elborít - oldalra eldönt
Borong - szürke, esős idő közeleg
Búra - fénytörő dísz
Borogat - vizes ronggyal hűt

Érezni, amit mondani akartam? Ugye, hogy mekkora tanulságok vannak itt?

Hát persze, hogy nem, és nem vezet ez sehová, hiszen mint tudjuk, ezeknek a szavaknak semmi közük nincs is egymáshoz, definíciójukat tekintve az élet szélsőségesen szétszórt területein előforduló, jelentősen eltérő tárgyak és cselekedetek megfogalmazásait adják csupán... Nincs bennük semmi különösebb, mélyebb, logikusabb kapcsolat. Teljesen véletlenszerű szurkálódás az egész. Mégis mit akar ezzel bárki is mondani?

Természetesen, ha nem definíció szerűen értelmezzük őket, vagyis nem a különbségek kihangsúlyozásából indulunk ki, hanem ehelyett a közös nevezőt kezdjük el felgöngyölíteni, akkor lesz némi esélyünk megtalálni, hol is van ezekben a szavakban és a jelentéseikben az egylényegűség.

Szavak szintjén nem nehéz sejteni, hogy hol lesz valami közös bennük, hiszen annyit ismételtem a "BOR" szót, hogy biztosan van valami a borral!

NEM. :)

Tovább... »

2015.02.15. 20:51

Utoljára szerkesztve: 21 óra 3 perckor

Egyszerűen csak nézzétek meg, hogy elkanyarodott az eleinte kvázi szórakoztatóan elemzős videókból minél inkább a minél nagyobb hülyeségfaktorba, most meg már minden sarkon popsit villant, vagy éppen a fejét szerkeszti hozzá minél furcsábban-szokatlanabbul-gusztustalanabbul minél több női testrésszel. Kicsit sem a reklámokból ismert nézői elmében elérni kívánt kapcsolatteremtéstechnika. Bevonzotta a félértelmes fiatalságot, meg a többi igényesnek mondható embert, aztán szép fokozatosan zúdítja ránk a szart, és mindezt a szórakozás jeligéjével. Kb. ennyit akartam írni, csak bővebben. Unom, hogy nem írom le soha időben, amit ott és akkor kéne, utólag meg megint más, a fejlemények miatt is, meg mert már nem is tudom úgy megfogalmazni magamban sem, ahogy akkor esetleg ment volna. Már nem is nézem régóta a videóit, de még fel vagyok iratkozva, és magáért beszél az összes új videónak a címe és jól megszerkesztette főképe is. Tomcat is csak kiröhögi rajta a veséjét? Gratulálok? A humor az humor, ez nem kétséges, de az sem, hogy a manipulálás és a fiatalsághoz szóló hülyítés is az, ami. Ja, és eközben persze nem csak ennyi az egész. Ott vannak a hatalmi témák, ő is előhozza őket, és rendszerint marhaságként tálalja. Nem, humorizálni mi is tudunk pl. az nwo-n úgy, hogy közben nem közvetítjük egyszersmind baromságnak is. Lásd Illuminati 1-2 filmek, amiket elővett, és "amiknek semmi közük egymáshoz, és a valóságunkhoz". Hát tökéletesen ugyanarról szól mindkettő, tökéletes folytatásban, számos párhuzamban a valóságunkkal. Csak olyan gagyi szinten, hogy az már agyrák. És ezt lovagolta meg. Nem az a baj, hogy a moslékot mosléknak nevezi, hanem hogy a burkolt üzenetet egy kalap alá veszi a gányossággal, és ezt közvetíti. A film moslék, az üzenet viszont nem vicc, csak gagyin van közvetítve. Még jó, hogy mindenki úgy eldobhatja tőle az agyát, hogy szintén egykalapozva. És még jó, hogy közben ezzel a sok sexytime-mal sem(?!) pont az nwo gánylelkű fiatalságát ébreszti méggánylelkűbbségűre. Elvégre ez is nwo cél, nemdebár? Tehát hülyeség annak a cselekménynek a léte, amit jómaga is végez. Aha. Tudom, hogy hülyén fogalmazom meg, de így esik jobban. Ha értelmesebben fogalmaznám meg, attól még ugyanarról lenne szó... És jó az a videó is, ahol már csak kinevetős-elemzéses akármicsoda sincs, legfeljebb önmaga szórakoztatására csinálta, amolyan "úgysincs ilyen, és hülyeség az egész" hozzáállással, ha valóban nem gondolta komolyan. Márpedig én kinézem belőle, hogy ez ugyanolyan tudatos "beleapofátokba", mint az összes többi szépen-lassan-ferdítős próbálkozása. Adott egy rakás timelapse felvétele, amit imádattal csinált, majd csak úgy "heccből", a mi kis proletárosan nyüzsgő, önfeledt tömegeink fölé betette az égbe(!) az egyik(!) szemét. Bájos hecc, nem? Nem érzitek Dancsóból a szándékot, hogy nem hülyegyerek, és a humor mellett rendszeresen csempész be a videók segítségével idétlen gondolkodásmódot, indokolatlan szexualitást, és közömbösséget a jól meghatározott célközönség, a mai magyar fiatalság számára? Abban is teljesen biztos vagyok, hogy a zenéi sem azért bulizósak, mert ő maga ennyire bukik (még ha ez igaz is) rájuk, hanem mert egy terelgetni kívánt célközönséghez mérten válogatja azokat. Elég tudatos, és elég aljas hozzá, én azt mondom. Ha már így a természeténél járunk, meg lehet nézni amikor emberek közelében van, mennyire szarik a fejükre, és nagyzolja magát. FreddyD nem is értem, hogyan bírt meglenni vele egy szobában. Értem én, hogy nem veszi komolyan, és akkor már mindjárt nem is probléma, elvégre a Dancsó csak humorizál, nem pedig egy rafkós agymegjátszó érdekzseni. Kicsit sem féreg, hanem egy új tehetség. Ezt persze én is elismerem. Tehetséges videóvágásban, összefüggések felvázolásában, humorizálásban, de féregségben is. És ez szerintem napról napra jobban kicsattan, jól látható, hogy mire megy ki a játék. Nem volt ez olyan elemzés, mint amilyet szerettem volna, de a lényeg, hogy ebből ne kérjetek!


2015.01.26. 18:38

A válasz nem túl bonyolult, csak én.

Korábban sok szabadidővel és energiával rendelkeztem a mindennapjaimban, mégsem sikerült felérnem azt a szintet, hogy naprakészen írhassak nektek bizonyos témákról, illetve hogy úgy készüljek el egy komplettebb írásanyaggal, hogy annak előkészületi munkaideje se lépjen túl egy több hetes határt rendszeresen. Tudjátok ezt ti is, így volt mindig, lassú tűzön égnek bennem a dolgok, semmit nem tudok egy tapodtatnyi mozdulás nélkül ott és akkor leírni, időzésre van szükségem ahhoz, hogy kiforrjon egy-egy írásom.

Szeptemberben viszont munkát találtam magamnak, és ez felborította az egyébként is szeszélyes viszonyomat a bloggal. Nem mondhatnám, hogy kevesebb időm van, mint míg amikor diákként írtam a bejegyzéseket, energiám, és figyelmem viszont sokkal inkább fogytán van napi szinten, nehezebb egy adott napnyi feladatra való koncentrálás után egy másik, szintén kb. egy napnyi figyelem-fegyelem rááldozást igénylő feladattal is teljesíteni. Ez iskolában nem volt olyan ördöngősség, tudjuk: az unalomig ismételt témák ezer részre vágott szeletkéi között lavírozva 7+ órán át folyamatos ülő helyzetben egy nyavalyás teremben. Nagy dolog! De a munka - minthogy nem büdös számomra, és kihasználom a munkaidőt rendesen - azért képes lefárasztani, és a nap többi részében már csak kínlódás a blog írásait próbálgatni, minthogy azelőtt, ráérősebb élethelyzetemben sem ment valami túl jól.

Mindezek miatt felhagytam a "masszív Kritikai Gondolkodás Blog tematikát követő" blogolással, és csak hogy ne üresség tátongjon itt hosszú hónapokon át, kivételsen engedtem magamnak az elvileg szigorú önszabályozásból, és úgy döntöttem, hogy a kisebb szerkesztési igénnyel is létrehozható írásokat is megengedem magamnak. Így jött létre az utóbbi időben ez az amolyan, nem mindig közvetlenül a megszokhatott témafonalamba kapcsolódó, illetve ha mégis, akkor igényes helyett inkább gányos szóhalmaz. Fáradtság, nemtörődömség, lustaság, kurtítottság. Így jött el a személyes tötymörgés-baromságok ideje.

Csak egy kisebb magyarázattal szerettem volna szolgálni. Hogy mikor jövök egyenesbe, nem tudom. Nyilván ez az állapot nem fog örökké tartani, és valószínűleg egy idő után megedződik annyira a fegyelmi-figyelmi-rááldozási készségem, hogy naponta kétszer kezdjek bele egy egynapi energiát igénylő munkába - egyszer a melóhelyen, aztán egyszer meg itthon is. Nem hiszem, hogy ez valóban olyan nagy dolog lenne, csak nekem még nem volt alkalmam hozzászokni ehhez, és úgy élni vele együtt, mintha mindig is így lett volna. De gyanús, hogy egyszer az az idő is eljön, és nem kell felmondanom ahhoz, hogy erre a weboldalra is tudjak elég időt szentelni. :)

Vége (nem a blognak, csak ennek a bejegyzésnek! :))


2015.01.10. 11:52

Adott volt ma egy videó, ami egy másik régi videó alatti friss kommentre adott választ. Én meg vettem az agyvizet, és forraltam. Mit is? Lássuk!

"Rajkcijóm: A szent rendelkezések tökéletes megoldást biztosítanának, de mi mindig keresztülnézünk rajtuk, és anyázunk. Ezek a MAGYAROK. Ez definíció volt.

Pilocófiácskotácskodásom: Még ha nem is hülyeség az adott szabályzás, nem kizárólagos mód a nemhülyeség elérésében. Ahogy a hülyeség elérésében sem kizárólagos a szabályzásokkal szembeni emberi döntés, hiszen a szabályok is lehetnek nem eléggé megéltek és átgondoltak, kifinomultak és kiforrottak, esetenként szánt szándékkal túlkorlátozhatnak. A KRESZ be nem tartása esetenként nem jár semmi köz-problémával, más esetben jár. Éppenséggel mert nem a KRESZ a valóság, hanem a fizika az. A KRESZ a fizikában való sérülés megelőzésében nyújt segédkezet, de nem kizárólagosan szükséges hozzá, sőt, el is hanyagolható. Persze ez nem jelenti azt, hogy bárki aki hanyagolja, az jól dönt, de azt sem, hogy a KRESZ jól van eldöntve, merthátugye azt is emberek írták meg, és bár segédkezet próbál nyújtani, végsősoron ugyanolyan próbálkozás, mint bármelyik ember bármelyik döntése az utakon. És még a KRESZ is megemlékezik arról, hogy az maga csupán egy nálánál feljebbvaló valamit próbál meg biztonságos mederbe keríteni, és nem az maga a biztonságos feljebbvaló, amikor szót ejt arról, hogy a közlekedésben résztvevő felek a KRESZ szabályozásai szerinti megbízhatósága csak feltételesen kezelendő [sic! nem a kifogástalanul idézett jogi megfogalmazás[1], ergó hülyeség!!! - [1:]miközben maguk a jogi megfogalmazások amúgy eleve kifogásolhatóak, és nem csak a benne használatra került szavak manapság tudatosan és tudatlanul elfogadott hétköznapi értelmét nézve kihozható logikátlanságok terén, hanem eleve azért, mert a MAGYAROK nem is beszélnek magyarul, csak betanult hangsorokat ismételgetnek valami vélt jelentéshez kötve, miközben nem is azt jelenti az a magyar jelentéssor, amit ő a jelentésének vél, de ez már magyarkodás, és látszólag eltértem a témától, bocsi].
Pecce, pecce, ha mindenki betartaná, akkor nem lenne feltételesen kezelhető. De könyörgöm, még a KRESZ is elismeri, hogy a valóságot nem lehet felülírni, és a valóságban nem számítógépek közlekednek, hanem emberek, akik amúgy senemcsakazért nem tartják be a szabályokat, mert úgy döntöttek, hanem mert emellett számos más tényező is kötődik a létezésükhöz, többek közt mondhatnánk a nagyon általános lerágott csontot, mint a fáradtság, ami nem szándékos figyelmetlenséget, nem tudatos, hanem szándéktalan ignorációt okoz. (OKOZ. Ha nem akarod, akkor is. Ugye. Okoz. Mert ez a valóság. Ugye...) De emellett még kismillió dolgot említhetnénk. A megismerhető világunkban létező alkotók egyszerűen olyanok, hogy LEHETETLEN általuk a KRESZ tökéletes betartása. És ez vonatkozik annak mindenkori rendelkezéseire, tehát arra is, ami 20 éve volt hivatalosan megkérdőjelezhetetlen, meg arra is, ami 50 év múlva lesz hivatalosan megkérdőjelezhetetlen, tehát nem lesz tökéletesebb éppúgy, mint ahogy mi sem, és mindezt egyáltalán nem szánt szándékkal, hanem csakmert a világ ilyen, és kész. Mindig lesz másabb, tökéletesebb viszont aligha. Ez VAN (értve a múltban, a jelenben, és a jövőben is). Nem pedig az, ami nincs (értve a múltban, a jelenben, és a jövőben is). Látszólag én már nem is a közlekedésről beszélek, ahol egyszerűen csak oda kéne figyelni és be kéne tartani, de ha figyeltünk, akkor megindokoltam ennek lehetetlenségét. Nem úgy képzeltem a fejemben, hanem megindoklásra került.

Összesítve gondolkodásomat, illő jeleznem, hogy alapjában véve nem azzal a gondolkozással vitatkoztam most, hogy a KRESZ-t betartani hülyeség. Csak a "nem jogkövető"[2] ajvékolásra kaptam fel a felforrt agyvizet, és öntöttem ide, leforrázva pár arra nem érdemes embert[3].

([2]: már magát a jog szót is elővehetnénk, hogy mi is tulajdonképpen, de erről is tudnék négy képernyőnyit írni, és azt itt most inkább nem.)
([3:]Ez nem sértés volt, hanem megvédés, ha valaki nem vette volna észre; védelem a leforrázástól, mert nem érdemelted ki, hogy neked rossz legyen tőle. :P)

Most befejeztem, de még kifejezhetem továbbra bármikor is. :)"


2015.01.01. 11:43

Már nagyon számon sem tartom, hogy miket kezdtem el, így a másfél éves publikációmhoz fordulok segítségért, és azt mondom:

01; Újabb nyílt levelem Kásler Árpádhoz!
[Elmaradt, de a téma nem avult el, nemrég küldtem másikat, rossz lett, nem tudom mi legyen] Alapjaiban már az is kérdéses, mennyire fogok még Káslerrel foglalkozni. Érdek-el a működése és eredményei (a visszatetsző és a támogatandó részről nézve is), de nem tudok annyira azonosulni a hogyanjaikkal, hogy szerepet vállaljak. Hogy minden jó lenne úgy, hogy visszaveszünk 80 évet a törvényi hátterünkből, és amúgy infrastruktúrailag [nem az a lényeg, hogy a paramétereket hogyan tologatjuk, hanem hogy egyáltalán olyan dolgokkal operálunk, amelyeknek manapság még érdekesek számunkra a paraméterei] és világrendileg [mely nem csak törvényekből áll, hanem...] minden marad olyanban, ahogy van. És mindezt a nép nevében. Ha meg nem, akkor meg jöhet az eltervezett háború, az is a nép nevében. Biztos, hogy a nép nevében mindkét eshetőség? Nem vallom, hogy nem kell reagálni, de megvezetést érzek, ami felől a jó szándékot nem tartom elégségesnek, ha az iránnyal nem érthetek egyet.

02; Kritikus összefoglaló véleményem Kásler Árpádról, 3: Beszámoló, és kritika a március 9.-én történtekrol
[Publikálva lett, de aztán a blog.hu-ra való költözéskor az oldal leharapta több, mint a felét. Nálam még szerencsére megvan, újra kéne publikálni két részletben]

03; Kritikus összefoglaló véleményem Kásler Árpádról, 4: Beszámoló, és kritika április 21.-érol, és 22.-érol
[Cím szerint publikálva lett, tartalmilag messze van a késztől. Aktualitását vesztette, de bár történelmi visszatekintőként sosem ...lenne... késő megemlékezni róla]

04; Kritikus összefoglaló véleményem Kásler Árpádról, 5: Honlapja, videói elemzése, és a média szerepe
[Aktualitását nem vesztette, de nincs napirenden, lásd: "01;"]

05; Kritikus összefoglaló véleményem Kásler Árpádról, 6: Forradalmi gondolatok több oldalról megközelítve
[Aktualitását nem vesztette, de nincs napirenden, lásd: "01;"] Meg már alig emlékszem mi volt az a "több oldal" :); Ha most megpróbálnám kiötölni: 1. Kásler szerint lehet nyomástgyakorolni békés gyülekezéssel, de érdemi tettek nélkül, 2. Nyomásgyakorlás mér nem annyira békés tettekkel, ahol nem a békés-nembékés szerint a lényeg, mert szerintem ellenmunkálatokat kieszközölni mindenképpen lehet, pontosan azért, mert egy nem azonos céllal összegyűlt (vagy azzal összegyűlt, de akció esetén mégsem összetartó, gyáva, tudatlan, felkészületlen) harácsoló tömeg könnyen bomlasztható, megvezethető, stb., akkor is, ha ott van a "vezér", aki hiába erős, ha a megvezetettek nem. (A villamossín oszlatásmentes leülése sem volt nagy bizonyságtétel.), 3. Mind3enkinek ott ahol van tudnia kéne tennie a dolgát, felvértezve bizonyos háttérinformációkkal a körülötte zajló dolgokról, tudnia kell, hogy mit tartson fontosnak, mire és mikor mennyire figyeljen, hogy elkerülje a megvezetést, satöbbi.

06; RE: A kritikai gondolkodásról - 2.0
[Valamikor írtam pár sort, valószínűleg nem lenne nehéz befejezni. (valakinek)] Egészvilágmindenség mindeféleakármicsodájánakteljesmegkérdőjelezése magasfokon érvekkel elvileg.... Ami Biztos, Hogy Semmi Sem Biztos (a szó manapság hétköznapi értelmében)!

07; RE: A "rendszerváltás" óta is EGYpártrendszerben élünk - Visszatéro propagandák a választások előtt
[Keményen vastagon aktualitását vesztette; bár történelmi visszatekintőnek mindig jó ...lenne] Amikor a Békemenet Gyurcsány-Bajnani ellenes plakátokat jelentetett meg, már nem is tudom milyen szövegekkel. Valahol még megvannak a fényképek. Anélkül már nehézkesen menne az elemzés. A jelenévben is napvilágra került jópár folyamatelemzendés ehelyett... A Békemenet-Fidesz együttállás meg nem nyom nagyot a latban. Hú, egymillióan OV mellett? 9 millióan nem!

08; Magyarság-ellenes, gyalázatos, baljós szimbolikák a felújított Margit hídon?!
[Nem újkeletű, de még aktuális ...volna] Nem is lenne nehéz megírni, alig 15 kulcsszót kéne csak kifejtenem, úgymint... Egyetlen Szent És Megismételhetetlen Szent Korona Tisztelete vs. minden méteren ott van egy, húde tisztelgünk a jelentőssége előtt... Főhelyen lévő csúfság leláncolva a Parlament látképével, obeliszkek és csöcsös fekete sárkányok alatt.... Megstb. Szóval dicső jelenhelyzet hivatalosan is meg minden.

09; 2084 album elemzés
[Megvolt]

10; 'Az Üzenet' c. filmrol - a tisztá(bba)nlátás érdekében
[Látszólag aktualitását vesztette, de legalábbis nem tudnék olyanformán hangsúlyt fektetni rá, hogy az kellőképp bevonzza a figyelmet a továbbra is fennálló Üzenetre] Meg pirulát sem kell már annyira megvédeni, lévén, hogy nem mozgosítja felénk az életjeleit, bár néhány gondolat örökérvényű ...volhatna...

11; Az Idok Jelei: Ingress - Az Emberiség Szétávlasztása
[Áhh...]

12; Világvége 2012
[Áhh...]

13; A mikro-, és a makrokozmoszi világképem: Hogyan tekintsünk a világra?
[Állandóan aktuális, pillanatnyi évszámtól, történelmi kortól, mindentől függetlenül. Örökérvényű filozófiai cuccok. Elkezdetlen.]

14; Mi a baj a forinttal, hogy állandóan mélypontra jut?
[Rengeteget írtam róla, de összeszedettségében szerkeszteni kéne rajta] Alapjában véve nem is a forintról szól, érvényes gondolatok maradnának a benne foglaltak a pénzrendszer műviségéről akkor is, ha már oneouroboros lenne az egész Föld egységes fizetőeszköze.

15; A magyar nyelv közismeretlen szabály-szeruségeirol
[Első "fejezet" kb. kész, fél éve ül a nyakamon, majd jövőre...]

16; Magyar-angol szóegyezések
[Az előzővel lenne egybeolvasztva, vagy valami ilyesmi. Mondjuk "negyedik fejezet". Elkezdetlen]

17; Sajátságos vallás-konepciók
[Elkezdetlen, a kövi témában is tárgyalható]

18; RE: Amiért Ákos-t érdemesnek találom hallgatni!
[Még nincs könyvem róla, majd valamikor nekiülök.] Tegnap éjjel azon gondolkodtam, hogy bár újabban nagyon sok ellenérzésem jön ki vele kapcsolatban, azért nem kéne a vagy jó, vagy rossz kategóriákba paszírozni, ha majd írok errű az emberrű, hanem kb. helyén kezelni kéne, hogy ekkor volt benne valami, akkor meg, áhh, amakkor meg megint pár hasznos dolog, de néha megint nem tudom hova tenni, most megint nagyon örvendek ennek az egyedül tőle látott dolognak, amott meg megint az arcomat tépem ettől az új trendbuzerantizmustól.

19; "Reklámszöveg" értelmezés: "Környezetbarát, 'zöld', környezettudatos, és biológiai úton lebomló táskák"
[Elkőne már.] Benne az országosan házakhozparancsolt szuperkukákról is megemlékeznék, azzal a kulcskérdéssel (spoiler!), hogy szemétgyűjtés helyett mikor lesz már olyan ZÖLD kezdeményezés is, hogy országosan házhozparancsolt komposztálás? Törvényileg, kötelezően, szemétgyűjtés ...minimum... mellett?

20; Szimbolikákról általánosságban (vélemény)
[Nem évült el, de nem vagyok ott agyilag.]

21; Mit gondolok a titkosszolgálatokról?
[Nem évült el, de nem vagyok ott agyilag.]

22; "Összeesküvés"-elméletek televíziós megközelítésben - avagy a "Túl sok filmet néztél mostanában!" jelige
[A televíziós bejegyzésben tárgyalható. Még mindig nem nézem annyit, hogy írásraingereljen, pedig eléggé közkeletű téma ....volhatna.]

Az akkori lista után felmerülő bejegyzésekről most nem teszek említést, már ez a pár sor is lefárasztott. Nem ígérek semmit, pedig szeretek. Jól láthatóan a lustaság jellemez. Mármint a blogon, ami nem az életem. És ha valaki még eddig se tette ...volna..., akkor BÚJÉK már az ágyába! Szép új álomvilágot idénre is!


2014.12.23. 23:16

Múltkor írtam Káslernek egy nyílt levelet, azért nyíltat, hogy kitehessem a blogra, mint megaszondandó véleményemet, és hogy tudvalevő lehessen az is, hogy Kásler is megkapta. De aztán pár nappal később le is vettem, mert kicsit szégyenlem. Részben, mert hirtelen felindulásból is írtam - bár ezt nem rossz értelemben értem elsősorban. Régóta lappangott már bennem sok minden, így az alapok adottak voltak, tehát a véleménycsírák nem voltak légbőlkapottak, csak az összefüggésrendszert nem gondoltam át kellően, hanem egyszuszra kipréseltem magamból egy nagy halmot, és el is küldtem rögtön, habozás, sőt, visszaolvasás nélkül, mert attól tartottam, ha megint elkezdek pepecselni vele, a végén még hetek múlva sem lesz kész, mint szokásom. Most kivételt tettem, és elküldtem azonnal, de azóta hülyén érzem magam, ha Káslerre gondolok. Azt hiszem kétszer ejtettem kis túlzást benne, használtam pl. a kirekesztő szót rájuk - ahol a hangsúly nem azon van, hogy "ez egy nagy szó, amivel nem jó dobálózni",  mert a mai napig érvényesnek tartom, csak nem pontosan abban a szövegkörnyezetben, mint amiben el sikertelenült küldenem. Egy félkomolytalan komolyságkomikumot küldtem el. Majd valamelyik nap visszaszerkesztem ide, mert amúgy nem titok, csak egy helyesbítő gondolatsort akartam volna hozzá írni, meg nem tudom zaklassam-e még Káslert a személyes hülyeségeimmel, amihez alig van köze (ebben a formában), dehát ez a helyesbítés se lett még megírva, leszámítva a jelenlegit, ami megint nem egy jól átgondolt, nem hivatkozik semmire, nem érvel új dolgokkal, nem mond semmit, csak kinyilvánít egy semmirekellő öntépelődést. Hja, más bejegyzés sem nagyon íródik, máson dolgozom. A kenyérmegkeresésen. :/


2014.12.07. 21:29

teGergő 2013.04.19. 10:47:15

Erről jut eszembe, hogy amíg itt Káslerről találgatunk, hogy ki ez mi ez hogy ez, és bár én is csalódni látszódom benne a tömeg-megmozgató intézkedései kapcsán (gyakorlatilag nem sok értelmét látom abban a kivitelben, ahogy ő használja ki a helyzetet), de emlékezzünk meg arról is, hogy NULLA FORINTOT A BANKOKNAK címmel már megkezdett egy felhívást, amivel eddig - ha hihetünk a honlapjára kitett statisztikák valóságtartalmának - közel négyezer szerződést vettek semmibe az emberek, és ezzel havi közel 337 millió Ft-tól esette el a törvénytelen bankokat. Ez mondjuk nem pont ugyanaz, mint kivenni a bankból a pénzünket, de bizonyos értelemben talán így is hasznos. Azt is még nyugodtan vegyük hozzá, hogy közben a webbank is benne van a pakliban; amögé szószerint nagy emberek álltak be, és a kormánnyal is tárgyalóképes a szervezet. Amennyire nekem sikerült összekapargatni, hogy végülis mi a szándékuk, ők egy olyan bankot akarnak létrehozni, amely csiki-csuki módokon képes lenne az emberek tartozását részben átvállalni (pl. a kormány fizeti ki a befizetett adókból - miközben Kásler szerint az egész ügylet törvénytelen, és így a kormány is a törvénytelenül kirótt összegeket fizet ki ezen a módon), és szeretnék elérni, hogy az emberek továbbra is hitel-képesek legyenek. Vagyis tulajdonképpen a rendszer éltetését tűzték ki céljukul, és ahogy Bálint mondta: "a rosszat akarják jól működtetni, ami csak rosszabbat szül". Érdekes a kérdés, hogy vajon Kásler miképpen van a rendszer ellen: nem mindegy, hogy a Bálint által vázoltak szerint végső soron megfigyeltetni szeretné a tevékenységüket, és központosítottan irányítani (még ha nem is világszinten értve) VAGY csak átszervezni az egész rendszert a maga "rekeszesített" voltában úgy, hogy a pénzcsinálás ne külföldi fejesek dolga legyen, hanem a hazai kormányé, VAGY eltörölni az egészet úgy, ahogy van. Belőlem legalábbis ez a sok "ébresztő-infó" az utóbbit hozta ki; világkormányt nem szeretnék, viszont nem vagyok benne biztos, hogy a jelenlegi körülmények között át lehetne úgy alakítani a rendszert, továbbéltetve egy másfajta módon, hogy az ne üssön vissza idővel. Nekem ez az egész pénzendszer eleve, bankostul vagy anélkül - nem oszt, nem szoroz - sem tetszik. Ez a "van-e jogom elemelni valamit a polcról, vagy nincs" szintű jogcserélős-pénzcserélős rendszer nem tetszik. Mielőtt kérdeznétek, hogy mégis mit akarok: nem tudom. De ha kérhetem ne hivatkozzon senki arra, hogy "ha valami nem tetszik, akkor mondj jobbat, vagy maradj csöndben" - ha én nem is tudom megmondani, hogy mit lehetne a jelenlegi rendszer helyett, annak azért csak van létjogosultsága, ha felhívom valamire a figyelmet, és ha én nem is tudok előállni egy megoldással, legalább mást is elgondolkodtatok róla.

Lásd: Occupy Hősök Tere - jatekneve.blog.hu

"Ez a "van-e jogom elemelni valamit a polcról, vagy nincs" szintű jogcserélős-pénzcserélős rendszer nem tetszik." - Erről is már megkezdtem párszor egy bejegyzést, de még nem lett belőle semmi. INGERELJETEK!!! :P

Másik komment, ami még sokat ad ebbe a latba:

sn0wflake 2013.04.23. 13:32:13

Hmm, még jó hogy idenéztem: - új bejegyzés született - felkerült az előadás videója - és ismét remek hozzászólásokat olvashattam! :) Mindenekelőtt köszönöm ezek közül is Lazur linkjét Szathmári könyvéhez, és lololok gondolatait, aki szerintem remekül összefoglalta a lényeget: " Ha lenne társadalmi egyetértés, nem kéne tüntetgetni. Ha nincs egyetértés, felesleges tüntetgetni. Amíg a magyar nép felszabdaltabb, mint egy rekord-skizofrén agya, egy ilyen volatilis esemény, mint amit KÁ szervez 21-ére, csak rossz véget érhet. A nép márpedig felszabdalt marad, amíg a fiai azok. Ez a felszabdaltság termelte ki a manapság igen gyűlölt uralkodóréteget is. Más irányból: nem kéne semmit tenni, elég lenne NEM TENNI, amit nem akarunk." Valami ilyesmit gondolnék én is jó megoldásnak vagy válasznak a történésekre. Mindenesetre ez az "eszköz" - nevezzük passzív ellenállásnak? - kockáztatná a legkevésbé az egyébként is szűkös erőforrásokat, egy egyébként végletesen aszimmetrikus, függő rendszerben - és ez a fajta hozzáállás nem is lenne előkép nélküli talán: Deák Ferencék hasonlóképpen állhattak a dolgokhoz. Persze egy sor más dologban éppen hogy nem passzív ellenállásra volna szükség, hanem aktivizálódásra, ehhez pedig még sokkal több öntudat kellene, felismerni ezeket.


2014.11.23. 11:11

Megcsinálom! Ezentúl könyvet fogok írni, pontosabban bejegyzésenként egy kisebb könyvnyi füzetben összegyűjtöm a felhalmozott (vagy az eddig még le nem írt, de már elgondolt, így végülis ismételten felhalmozandó) ismeretanyagaimat, és amikor már minden le van írva hiánytalanul, akkor a könyvből kiszelektálok egy bejegyzést. Eddig cetlikkel próbáltam ugyanezt létrehozni, cetlire amúgy is bármikor írhatok, mint könyvet magammal cipelve mindenhová, valószínűleg lesz is, nem csak a régiek közül, hanem a jövőben is, amit előbb cetlire fogok írni, de hiszek benne, hogy ezzel a módszerrel könnyebben legyőzhetem magamat, mint eddig.

Tovább... »

2014.11.19. 23:44

"Drága Nemzetem!" - PI klub

előzménye:

"Dollárban mérve" - Kásler

előzménye:

"Lépésről-lépsére" - Kásler

Reakcióm (önismétlően-hosszan, de azért konlúzióval):

Hát, a feltőkésítődéshez mindenképpen reális szolgáltatás, szó szerint hasznosítható ebből a szempontból ez eleve érték adás, ha csak kölcsönösebbé válik. Eddig a pénzkérdés. Ezután meg az elvek. Végülis akkor most mi a cél? Harcolni a rossz rossza ellen a rossz rosszával jó célból? A helyzetet súlyosnak feltüntető szóhalmozatom, a rossz hangsúlyozása persze csalóka, elvégre szarból is lehet vasat kovácsolni, ha elég magyar hozzá az ember, hogy tudja, hogyan képes rá. Szerintem az elv önmagában nem rossz, de hogy kik viszik végbe, az már számít. Káslerék? Őszintén megmondom, hogy én bízom bennük. Na nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. :) Nem bízok teljes vállszélességgel, de amit fel tudtak eddig mutatni, azt értékelem, és pénzes média"birodalommal" nyilván hatványozottabban tudnak majd eredményeket felmutatni. Ezt díjazom, akár díjaznám úgy is, hogy alkalmanként fizetnék az anyagaikért. Amiben már kevésbé bízom viszont, hogy bár segítenek az embereknek megmászni bizonyos lépcsőfokokat a valóságfelfogásban, a mai napig láthatóan tudatosan egy bizonyos szint alatt maradnak

Tovább... »

2014.11.18. 05:59

"Nesztek", ha már nem írom a meglévőt tovább, ennyi időn át, oké, itt van egy már meglévő darabja. De mint újabban minden, ez is csak ideiglenes (amíg meg nem jelenik az egész írás). :) Csakk... Így nem lesz akkora durranás... :) Meg egyeseknek talán már emígy se. Vajon hányan vagytok az utóbbiak? :)

 

Szerintetek mit jelent a magyar SZER szó? Ismerhetitek olyan szavakból, mint: gyógyszer, fűszer, sportszer, rendszer, szerencse, szertartás, szerv, szervezet, szerkezet, szerkesztés, szerepel, szerzés, szeretet, szerelem, szerszám, műszer, de még a szorzás, és szórás szavakban is, bár ez nyilván nem lesz elsőre is világos mindenkinek. Mit jelenthet a magyar SZER szó, ha itt MINDENHOL UGYANAZT a jelentéstartalmat hordozza?

Én most itt megválaszolom!

Tovább... »

2014.11.15. 12:02

Utoljára szerkesztve: Nov-17

Rég volt ilyen bejegyzésem, bár gyakran szembefut az ember mindenféle termék hamisan informáló, félresugalló marketing szövegével. Számos, és a most következőnél sokkal nagyobbat csúsztató dolgok is akadnak, de mivel azokat nem jegyeztem meg, most csak a maival szolgálhatok.

Néztem a Márka márkanévre hallgató üdítők oldalán a "Természetes színezéket tartalmaz!" feliratot, és felcsillant bennem a röpreakció: ennyi erővel azt is ráírhatnátok, hogy "Természetes mérget tartalmaz!", mintha a természetességen még ebben az esetben is méltán maradhatna a hangsúly, pedig nem. A lényeg - amelyről próbálják terelni a figyelmet -, pont az, ami nincs kiemelve.

Tovább... »

2014.10.28. 19:35

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Utoljára frissítve: 19 óra 49 perckor (utólagos kis igazítások)

Szia Pirula!

Nem tudom más felületeken mennyire jutna el hozzád, ezért itt jelzem: furcsálom, hogy a nagy hallgatagságod alatt az internetadó kifejezés megszületésekor nem szólsz pár szót, ha még egyáltalán itt vagy (a neten), és legalább ilyen alkalmakkor folytatnád, amit elkezdtél (és nem konkretizálódott, hogy befejezted-e, ezért felteszem nem).

Már volt persze szó az internet korlátozásáról a blogodon többször is, és hogy annak milyen hatásai lennének az információs-háborúra, s ezzel ránk, de amikor ennyire aktuális és közbeszéd tárgyát képezi a hazai internetadó, lehetne hozzá néhány szavad.

Mielőtt úgy tűnne, hogy csak adok pár ötletet privátban, és már megyek is, itt tisztázni is kívánom, hogy ezt a levelet nyíltan publikálom majd az én blogomra is, ha már egyszer felvetődtél bennem, akiről rég nem volt szó, és ha már egyszer a téma kifejtésével érdemes is előrukkolnom. Magamból kiindulva mindenképpen említést tennék azokról a dolgokról, mikszerint...

Tovább... »

2014.06.26. 03:45

Ilyen súlyos témák, mint a Tolvajkergetők körüli eseménypörgés, vagy a "devizahitelek" jelenlegi állásának firtatása után, talán nem kell leszakadnia a pofámnak azért, mert a közönséges chemtrail-fotógyűjteményemmel merészelem folytatni a sort, de legalábbis tavaly október óta nem került rá sor, és szeretném ezt is bepótolni, mert szeretem, ha időről-időre ti is bambuljátok őket (kicsit degradáló szóval élve, hiszen elemezheti is, aki akarja, de dokumentációnak elég gyenge próbálkozás ez a pár célzatlanul, mindössze alkalomadtán és gyatra minőségben készült kép).

Az elmúlt hosszú hónapokról megint csak az volt a tapasztalatom, hogy heteken át alig egyszer-egyszer fordult elő, hogy találkoztam volna ezen nevezetes csíkokkal, de még ezen napok alatt sem került gyakran fél tucatnál több a szemem elé, vagy túl messze voltak tőlünk, ezért neki sem álltam fotózni a voltaképpeni semmit - a lenti képek kimerítik szinte a teljes gyűjteményt napokra lebontva. Egyedül egy hónappal ezelőtt, amikor beszökött a nagy nyárias meleg, akkor kezdtek el hirtelen többtucatjával feltűnni az égen, és napról-napra egyre látványosabb csíktengert biztosítottak a vizuális feldolgozó-üzemem részére...

Itt azért elhintenék egy laikus gondolatmenetet is:

Ilyenkor lehetne mondani, hogy hát persze, már régen megírták a szakemberek, hogy ez a rövid-hosszú kondenzcsíkváltozás csupán hőmérsékleti tényezők függvénye, de azt azért hagy tegyem itt hozzá, hogy tudomásom szerint a kondenzcsík (többek között) a 8km-es magasságbeli -40° celsius hidegben megfagyott vízpára, amely pontosan azért szokott rövid ideig látható lenni, mert csak a forró hajtóművekből hirtelenül kikerülve jegesedik be a kinti jéghideg közeggel érintkezve, ámde hamar visszamelegszik még abban a hidegben is annyira, hogy megszűnjön a földről is jól látható jeges csíknak lenni, tehát azért, mert visszamelegszik, és onnantól kezdve láthatatlan. Namármost, ha pont a nagy hőverés idején kezdenének el emiatt láthatóvá válni a "hosszú kondenzcsíkok", akkor az nem dupla paradoxon?

Először is azért, mert ilyenkor valószínűleg kisebb lenne a lehetőségük arra, hogy elérjék a -40 fokos hideget még odafent is (bár kicsapódni még akkor is kicsapódhat, persze, de hidegebb akkor sem lenne, tehát legfeljebb is csak ugyanannyira kéne láthatónak maradniuk a kondenzcsíkoknak, vagy még kevésbé - de nem jobban!), másrészt sokkal hamarabb feloldódnának a nagy melegben, semmint, hogy órákon át jegesek maradjanak. Ez nekem duplán paradox - igaz, mivel laikus vagyok hozzá, ezért nem használom az oximoron szót. :P

Egyéb kérdéskör még, hogy sokan feltételezik, hogy az állítólagosan a levegőbe szórt alumínium részecskékkel az a cél, hogy a globális felmelegedést visszaszorítsák (vagy ha nem ezért, mert pl. a globális felmelegedés egy fikció [csak lehetőségeket mondok, nem kijelentéseket teszek], akkor is lehet rá még magyarázatokat találni), lévén, hogy az alumínium visszatükrözi a napfényt, így gyakorlatilag tükörfelületként funkcionál az égben. Más kérdés, amihez szintén nem értek, csak eszembejut, hogy ha ezek csupán részecskék külön-külön elszórva a levegőbe, akkor tudnának-e egyáltalán kizárólag tükörfelületként működni, vagy sokkal inkább minden irányba képesek szórni a fényt, így akár azt is elérhetik, hogy még melegebb legyen a Földön, mint amennyire egyébként lenne? Kutatandó kérdések ezek, amelyekre a választ jelen felállást szerint sajnos nem én fogom kutatni, és megválaszolni. Továbbra is laikusként tekintek magamra, mégha egyébként érdekel is a dolog.

 

No, akkor lássuk sorrendben a maguktól, magukról többet láttató kép(ződmény)eket!

 

ElsopChemGy_01 140310.jpg
01. / 2014-03-10

Tovább... »

2014.06.15. 14:21

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Frissítve: Jún-17

 

Először is, némiképp összesítve az elmúlt évek bírósági hozadékait, vendég-bejegyzésként újraközlöm Kásler Árpád alábbi nyílt levelét.

Forrás:
http://kaslerarpad.hu/?p=7105

 

 

Kapják:

Kúria, Legfőbb Ügyészség, Köztársasági Elnöki Hivatal, Miniszterelnökség, Katonai Főügyészség, Országos Rendőr-Főkapitányság, Alkotmánybíróság, Az Európai Unió Bírósága, Svájci Államszövetség Magyarországi Nagykövetsége, Oroszországi Föderáció Nagykövetsége Magyarországon

Tisztelt Kúria vezetők!

Tisztelt, Dr. Darák Péter, Dr. Kónya István, Dr. Székely Ákos, Dr. Wellmann György, Dr. Török Judit, Dr. Kalas Tibor, Dr. Tálné dr. Molnár Erika, Dr. Erős Mónika, Dr. Suba Ildikó

A világ legdrágább dolgát, a családtól elvett időt áldozom fel, hogy Önöket megszólítsam remélve, hogy Önök munkaidejükben veszik a fáradságot és értelmezik az általam leírtakat és ezzel jó irányban, a jogszerűség betartása irányába fognak dönteni hamarosan. Tisztában vagyok azzal, hogy nagy valószínűséggel nem tartozom kedvenc íróik közé, de már bizonyítást nyert, többszörösen is, hogy tényekre és csakis tényekre alapozva bátorkodom Önöket megszólítani, lévén szó egy olyan történelmi jelentőségű és mértékű ügyről, melyet csak a Trianoni országdarabolás múlott felül.

Tovább... »

2014.06.13. 20:02

Nem sokkal ezelőtt, de már egy bő hónapja, hogy meghívást kaptam Dibáczi Enikőtől egy bizonyos előadói estre, hogy rögzítsem harmadmagával együtt tervezett előadását. A meghívást elfogadtam, és a kérésnek eleget téve az alábbi három videó született meg:

Tovább... »

2014.06.05. 14:28

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Utoljára frissítve: Június 9.-e, 10 óra 37 perckor
Szerkesztve: Jún-12

Pörögnek az események: a Tolvajkergetők múlt szombaton, 2014. május 31.-én nagy nyilvánosság mellett lebuktattak és megszégyenítettek egy nagy halnak mondható magyarországi bűnözőt, bizonyos Borbás Zoltánt, akit a hódmezővásárhelyi rendőrség és a közismert nagy média ügynökségek azon nyomban oltalmukba fogadtak, és emelett rögvest igyekeztek lejártani, ellehetetleníteni Polgár Tamás "Tomcat", azaz a Tolvajkergetők egyik alapító-, és vezéralakját, és segítőit, valamint a munkásságukból fakadóan nyilvánosságra hozott igazságok nagyobb nyilvánosság előtti kiderülését - egyelőre kérdéses sikerrel, nagy a nyomás az ügy nagy nyilvánossága miatt (187ezer like-olóval büszkélkedhettek a facebook oldalukon annak június 4.-ei törléséig /erről bővebben később/, amelybe pl. én sem tartozom bele, mert nincs facebookom, úgyhogy bizonyára számolhatunk 200ezer kedvelővel, és sokkal több szimpla figyelővel).

Engedtessék meg, hogy a teljesség igényével, bár megléte nélkül, a pontos sorrendiségre és részletekre nem emlékezve, csak nagyjából feleveníthessem a történteket, amelyet a Tolvajkergetők állítóttak facebook oldalukon (apróbb tévedések előfordulhatnak, de ez a lényegen nem változtat, amelyet a sok apró, és nem mindet elhibázott részletből bárki magától is simán összerakhatna a fejében, ahogy az logikusan következik)!

Tovább... »

2014.05.16. 13:30

Újraírva: 2014-Jún-1; Szerkesztve: Jún-2

2014. június 2.-án eddigi tárhelyszolgáltatóm, a blogol.hu megszűnik, ezért a Kritikai Gondolkodás Blogot más oldalra, a blog.hu rendszerébe kellett költöztetnem. Ezáltal minden korábbi tartalom továbbra is elérhető marad, és a blogolás folytatódik, de jelen blog ezentúl csak a kritikaigondolkodas.blog.hu címen keresztül lesz elérhető. A felismerhetőség-sajátosság jegyében, amint időm engedi, a blog jelenlegi, sablon kinézetén változtatni fogok, de még nem tapasztaltam ki a lehetőségeimet, ezért egy ideig ez a szokatlan, gyártósorrol jött küllem jellemezheti a blogot.

Szerk:

A blog.hu rendszerének köszönhetően lehetőség nyílt arra, hogy a bejegyzéseknek csak a bevezetője jelenjen meg a főoldalon (az ehhez szükséges szerkesztéseket az éjjel elvégeztem, csaknem az összes bejegyzés ekként alakult át), így nem kell feleslegesen túl sokat görgetni, ha vissza szeretnétek nézni valamit, illetve könnyen ki tudjátok válogatni, melyik témáról olvasnátok inkább, melyiket hanyagolnátok. Mivel eképpen jelentősen rövidülnek a főoldali tartalmak, egyszerre a 20 legutolsó bejegyzés mutatását állítottam be. A "tovább..." gombra való kattintással pedig egyúttal statisztikát is kapok az egyenkénti bejegyzések olvasottságáról, népszerűségéről (a jobb oldali hasábban elhelyeztem az 5 legnézettebb bejegyzést listázó dobozt, amely 2014. június 1.-étől méri a statisztikákat) - ezen adatokat azonban nem teszem közszemlére, ezért a jobb felső sarokban számadatok helyett egy áthúzott szem ikonját láthatjátok majd. További lehetőség a lapozás, amely nagy hiányosság volt a blogol-on: ha a főoldalon az utolsó 20 bejegyzés végére értek, a következő 20-at egy kattintásra lehet listázni, nem feltétlenül az archívummal, vagy a címkékkel kell játszani az előhívásuk gyanánt. Továbbá, a blog.hu működési elvének megfelelően "18+" címkével látom el azokat a bejegyzéseket, amelyek "felnőtt" (szexuális, vagy erőszakos) tartalmakkal rendelkeznek. Amint látom, ezekbe a főoldalon bele lehet olvasni, de a "tovább..." gombra, vagy a bejegyzés linkjére (ami majdnem egy és ugyanaz) kattintva felugrik egy kis ablak, hogy eléggé 18-nak "érzed-e már magad", és tovább lépsz-e. Jelen blogon kifejezetten erotikus tartalmakra nem lehet számítani, bár megesett már, hogy gondolkodtatás szintjén előkerült valamilyen irányból a témakör (például a jelenkori papi erkölcsös bejegyzésben, vagy PirosPirula egyik itt is szerepelt videójában), és valószínűleg a tolvajkergetőkről szóló bejegyzéseket is el fogom látni vele, mert - mint ahogy "Szájbarágó Szilárd" szokta mondogatni nagyon helyesen - a "kedves Gyerekek" még nem érthetik ezeket kellő mértékben, akár káros is lehet rájuk a megnézése, illetve ténylegesen erőszakos tartalmak lehetnek bennük.


2014.04.17. 12:24

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Gyakran elhangzó érv, amikor a választáson tett szavazatunkról érdeklődők megtudják, hogy esetleg nem kívánunk szavazni, hogy hű meg ha, hová tettük az eszünket, mert akkor azzal pl. F pártot erősítjük. Tehát ha nem szavazok X-re, hogy azzal az ő százalékait nyomjam feljebb, akkor azzal Y és Z jár jól, mert egyúttal az ő százalékaikat sem nyomom lejjebb. Igen, ez valóban igaz, de csak azért, mert a jelenlegi rendszerben valamiért az összavazók számát veszik 100%-nak, és ezek arányait százalékolják le a pártok egymás között. Csakhogy hiába mondja el Orbán április 6.-án este felhangon, hogy köszöni a választópolgároknak, hogy elmentek szavazni, mert ezzel "kiálltak a magyar demokrácia mellett", ha a nem szavazásunk is egyfajta szavazási forma valójában, és egyedül csak a demokráciánkról mondható el az eredményhirdetés tekintetében, hogy nem állt ki mellettünk.

Milyen alapon vagyok levegőnek nézhető akkor, ha én nem szavazok - merem feltenni a kérdést.

Tovább... »

2014.04.01. 20:58

Bolondok estéje alkalmából egy kis gúnyolódással készültem - persze nem csak megérdemlik azt szeretett gazembereink, de tulajdonképp maguk provokálták is ki röhelyesen félresikerült kampányszövegeikkel. Lehet rajtuk csak mosolyogni is, de elgondolkozni sem árt, mert ezek a talán szándékosan önleépítő szövegek tökéletes önleleplezések is színvonalban, hogy mit várhatunk ezektől, ha mindenképpen választani akarunk közöttük, ahelyett, hogy el sem mennék szavazni.

(Ahol egyébként úgy volna ildomos a SZAVazás, ha felSZÓlalkozások is történnének, az emberek SZÓzatokat intéznének népükhöz, segítőikhez, és felebarátaikhoz, eképpen beleSZÓlva a történésekbe, és nem pedig a gazembereket elfogadó magatartással legitimizálni őket újabb négy elfuserált évre...)

Tovább... »