Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2013.04.23. 20:12

Ez a bejegyzés Blog-alappillér, azaz olyan tartalom, amelyre a KG-Blog bejegyzéseit alapozza.

Mozgalmas napjaim vannak. Egyre kikerülhetetlenebbnek érzem, hogy ne írjak ismét nyílt levelet Kásler Árpádnak a megélt fejlemények után. Nem vagyok megelégedve, az egyszer biztos, de úgy érzem, tudnék is használható kritikákat írni, és nem csupán a túlbuzgó "majdénmegmondom-kamaszkor" tükröződne soraimból. Viszont mielőtt azt megfogalmaztam volna, a minap a PIRULA PUBLIC-on (a PirosPirulaProjekt fórumán) eredetileg egy kommentre reagálva sikerült gyakorlatilag megfogalmaznom a majdani nyílt levél lényegi tartalmait, és ezúton közszemlére teszem most itt, a blogomon is. Ez még nem a nyílt levél, de talán nincs is olyan messze tőle...

Közben szeretném itt is egyértelműen tudatni, hogy a többek között március 9.-ét ismertető beharangozott gigabejegyzést a megkésettségem okán, hogy április 21.-et is normálisan bele tudjam passzintani az írásfolyamba, mégsem egy az egyben fogom megjelentetni, hanem részekre fogom szedni, és több különálló, egymást követő bejegyzésben fog végül megjelenni itt a blogon. A bejegyzések megjelenése között szándékosan hagyok majd néhány nap szünetet, hogy ti is feldolgozhassátok azokat apránként, de hogy az ezeddig sem el nem készült részek megírásához is időt nyerjek magamnak. De azért tudjátok azt is, hogy amíg egészen át-kásler-izálódott a blogom február óta, a többi témám is előtérbe fog kerülni idővel, csak most Káslerrel van helyzet, és jelenleg ezt tartom a fontosabbnak.

 

9323sz.elitelt írta:
Szép volt Árpád!
Molnár F. árpika, meg a vámos, ez nagyon kellett...Nem beszélve Fahangú Andreáról.
No, meg a 15-20 ezresnek mondott max. 5 ezres "tömegről"...

Aztán odaadták valami sajtófőnök helyttesnek.... egy parlamenti képviselő sem jött oda Árpád!
Nem tűnt fel?
Ugye nem...


Válaszul teGergő ChemtrailsBp írja:
Sok értelme ennek most nem volt szerintem... Mármint a rendezvénynek. Bár ott voltam 21.-én, és 22.-én is, nem mentem oda Káslerhez, hogy személyesen is kifejtsem a gondolataimat, az az érzésem, érik egy újabb "nyílt levél" majdan, mert szeretném, ha el is jutna valameddig az ügy, és ha lenne is orraesés, amit olyan sokan mondanak (én is valószínűnek tartom), legalább ne legyen akkora.

De azért kommentedre is reagálnék:

Molnár F. Árpád ott volt, csinált valamit? Ha igen, én teljesen lemaradtam róla.

Én nem hiszem, hogy csak 5ezren lettünk volna. Bár a 10ezerben már én is kételkedem, nem tudom az igazságot, így megadom a lehetőségét a 15ezernek, mint végső határnak. Abban mindenesetre megegyezhetünk, hogy ezek a becslések gyakran eléggé csalókák, könnyen túl lehet becsülni az embereket ránézésre. Kásler egyszer olyat is mondott, hogy "megtelt a Hősök tere" - és bár ahogy a tömegből nézve én is így láttam, addig kívülről nézve már látszott, hogy valójában csak a Hősök tere fel voltmegtelve, és aki ott volt, az tudhatja, hogy még az is elég szellősen... Belülről a tömegtől nem lehetett látni az üres térrészeket, és meg volt az illúziója, hogy milyen sokan vagyunk - nem tudom a színpadról mennyivel lehetett ezt másképp látni. De ha a rendőrség szerint 30-40 ezer ember kell ahhoz, hogy a teret körülvevő utakat is lezárják, és ha belegondolok, hogy még a tér fele is szellősen volt, az én szememben a 10ezer is inog. Mindazonáltal nem a létszám a legfontosabb. A parlament szempontjából nyilván ez az, de a parlament nem igazságszolgáltató, úgyhogy nagyjából nem is érdekes, hogy milyen "elvárásokat" támasztanak Kásler teljesítménye felé.

László Andreáról annyit, hogy szerintem szépen énekelt - sajnálatos módon kivéve a Himnuszt, amit nagyon túlremegtetett a hangjával, nem töltött el a büszkeség tőle, sőt... De hozzátenném, hogy a beszédeket elválasztó, ellazító szándéka mellett sem sok értelmét láttam. Úgy érzem, hogy Kásler is elkezdte eröltetni az embereknek azokat a már sok éve járatott szövegeket, amelyek szépségük ellenére valójában üresek, és nem sokat érnek. Így pl. "a haza nem eladó" jelmondatot, vagy a László Andrea lemezén hallható számok szövegét. Nagyon jól eldalolászunk, meg elvagyunk a szépséges álom-mondatokkal, és a "nem megengedett naivitást" pont hogy inkább éltetik ezek, mintsem hogy az embereknek erőt, és hitet adna. Elgyengíti az elméjüket, és jó érzést ad nekik a semmire fel. Nincs mögöttük igazi megfogható tartalom, érték, amire Káslernek a leginkább rá kellene pedig feküdnie. Információs háború van, ahogy azt ő is elmondta már sokszor - de akkor miért nem lehet sokkal egyenesebb jelmondatokkal előállni, és miért kell ezeket az üres-szép dolgokat nyomni? Ezzel szeretne az emberekbe hitet, és önbizalmat tölteni? Nem feltétlenül önáltatásra gondolok itt, hanem igazi erőt adó hitre - de akárhogyan is nézem, azt erősre csak egyenes, sokkal kézzelfoghatóbb információkat magukba sűrítő mondatokkal tudná megtenni. Ilyen kulcsmondatok ugyan a beszédekben előfordultak, de valahogy összességében mégsem erről szólt ez az egész. Lehet, hogy nincs időnk még mindig évekig húzni az események alakítását, de még ilyen körülmények között sem lehet fontosabb a létszám a minőségnél, értve ezt legalábbis arra, hogy ha Káslernek fontos a létszám, legalább a megjelenteket megpróbálná széleskörűen tájékoztatni minél több mindenről. Alapvetően a történelmi alkotmány gondolatát március 9.-én a semmiből előhozva 4 óra leforgása alatt megszilárdíttatta (lásd: fogadalom) az emberekkel anélkül, hogy érdemi tájékoztatás adott volna arról, és időt hagyott volna az embereknek a mérlegelésre. Eltelt azóta másfél hónap, de még így sem lett sokkal tovább kivesézve a dolog, mindössze április 22.-e napjára szánva jóelőre megfogalmazott egy szöveget a parlamentnek, ami az ezt az előzetesen 4 óra alatt megszilárdított "akaratot" tartalmazta, érdemi továbblépés nélkül az emberek tájékoztatását illetően.

Nem azt mondom, hogy nem mondott semmit a történelmi alkotmányról, és hogy csupán ezt a két szót ismételgette, DE: - Sokan azt sem tudják, hogy mindez a Szent Korona Tanra épülne, és hogy az miben merül ki (21.-én éjjel a 100-150 virrasztó előtt ugyan tartottak erről előadást, de még napközben a "15-20ezer ember" előtt ugyanezt nem igazán tették meg, hogy mindenki ÉRTSE, hogy miről beszélünk... Mintha ez csak valami mellékes dolog lenne, mintha semmit nem jelentene, hogy tudsz-e róla, vagy nem).
- Azon túl, hogy az alkotmányt szeretnék újra hatályába helyezni, azt - főleg Kásler eddigi nyilatkozásai alapján is - nyilván úgy szeretnénk, hogy közben kitakarítjuk a teljes parlamentet is, és mi magunk ülünk a helyükre (lásd: "Attól kezdve hogy azt mondjuk: ti már nem számítotok, ti ott 386-an nem számítotok, csak a nép számít, a népakarat számít!" - elhangzott március 9.-én). De eddig Kásler csak annyit mondott el, hogy a történelmi alkotmányt "hatályába szeretné léptetni", ámde eddig SZERVESEN még sosem tért ki arra, hogy mindezt hogyan kéne elképzelnünk MŰKÖDÉS KÖZBEN, azaz MIT KELLENE NEKÜNK HOZZÁTENNÜNK MAJD OTT, ÉS AKKOR, AMIKOR MÁR HATÁLYBA LÉPETT; hogyan lehetne a parlamentet kitakarítani, ott a helyükre ülnünk, és legfőbbképp, hogy hogyan biztosíthatjuk be magunkat, hogy ne tudjanak megvezetni minket az új rendszer alatt sem. Ehhez sok értő emberre lenne szükség, valamint azok masszív közreműködésére, és nem csupán egy "hatálybalépés elősegítésére, amiután mindeki mehet haza". A hatálybalépése még önmagában nem védene meg minket. Az aktív, céltudatos tevékenységünk még mindig kellene mögé, hogy megtarthassuk a gyakorlatban a történelmi alkotmány lényegét, és akár még más célokat is elérjünk útközben. Ha megvezethetőek maradunk, akkor hiába volt a létszám, és hiába volt a hatyálbalépés. Ha az emberek ugyanolyan megvezethetőek maradnak, mint eddig, akkor ugyanott fogunk tartani. Szerevesen tájékoztatni kellene az embereket mind az alkotmányról egyébként, mind arról, hogy hatálbyaléptekor az embereknek összességében milyen feladatuk lenne, hogy az érvényben maradhasson, és a nemzetnek megfelelhessenek az azt követő események. - Ugyanígy az alkotmányozó nemzetgyűlésről sem tudunk sokat. Lehet, hogy egy tanult ember jól tudja, hogy mindez hogyan nézne ki, de azért nem ártana a gyülekezőkön, vagy méginkább a honlapján alapos tájékoztatást adnia arról, hogy mit hogyan képzeljünk el. Hogyan néz ki az alkotmányozó nemzetgyűlés? Az tulajdonképpen egy szavazás? Vagy egy ülés, ahol gyakorlatilag hetekig szó szót követ, és tárgyalások útján döntünk el mindent közösen? Mert nagyon nem mindegy...

Itt tenném hozzá, hogy április 21.-e programját is elég későn ismertette meg az emberekkel. Az eleve nem volt sokatmondó, hogy "gyülekező lesz" - ami március 9.-ére sem volt elég, holott be lehetett volna számolni előre az alkotmány tervéről, és a vonulásról az MTVA-hoz, amit nyilván a hatalom méginkább tudhatott előre, bejelentett tüntetés lévén -, de miután 5 hete mindenki a vasárnapjára készült, hogy hogyan tud majd az ország legtávolabbi pontjairól ideérkezni, és "gyűlni", a 6., utolsó hét elején közölte csak a programotz, miszerint virrasztani is szeretne hétfőre, és 22.-én reggel vonulni a parlamenthez "a nemzet akaratával". Azzal az "akarattal", amit 4 óra alatt szilárdíttatott meg, és azóta sem adott sok tájékoztatást róla, és amely akarat sehogysem volt a "nemzeté", mivelhogy Kásler csak 20ezer ember felhatalmazásával rendelkezik afelől, hogy előre áldását kapja az emberekről bármilyen tevékenységére, amit csinál, és a gyülekezőkön még ennyi ember sem jött eddig soha össze. De méghozzá hogy egy előre megfogalmazott "akarat" volt az, amit előre nem tett fel a honlapjára, nem olvashattunk el, nem mérlegelhettük, és nem szólhattunk bele a magunk tényleges akaratával, csak 21.-én hallgathattunk meg, és mindössze egy "Úgy van!" hozzászólási lehetőségünk volt az egészhez a tömegből bekiabálva (vagy mélyen hallgatva, mert ugyan a tömeg úgy is meghallhatatlanná teszi az ellenkező véleményeinket a közfelkiáltásos "Úgy van!"-harsona közepette)...

Szóval megkésett a program ismertetése, azon programé, amely egyébként sem volt kielégítő, mivel egy olyan előre legyártott dolog volt, amelyről előre megmondhattuk, hogy nem sokat ér (nem csak egyébként, de a szemünkben sem - az igazi józan akarat nem ezt kívánná).

Viszont az informálatlanság következtében már sokan azt hitték a tájékoztatás előtt, hogy 21.-én lesz az alkotmányozó nemzetgyűlés, volt, aki a telekocsi-s térképen regisztráltként ilyet írt a felutazáshoz megjegyzésként: "Vasarnap a tortenelmi alkotmany visszaallitasa utan kis unneples es utanna hazaindulas." Hát kéremszépen, ennyire sikerült Káslernek felvilágosítania az embereket, hogy ilyen naiv hozzáállásokat kaptunk eredményül. Emberek! Kásler Árpád útja ezzel a módival sehogy sem érhet jó véget! Bármennyire is tűnik úgy, hogy képben van a dolgokkal, ezek a hibázások teljesen félreviszik az ügyet - támogatni kéne, hogy minél inkább észheztérjen, mert én úgy érzem, hogy kicsit elkalandozott az igazán igaz ügytől!

Én mindezek ellenére a mai napig azt gondolom, hogy Kásler nem a hatalom embere, és valóban segíteni akar rajtunk, de miközben valóban többet is lát a dolgokból, mint az átlagember, és már más szinten is tett le nagy dolgokat az asztalra (lásd: OTP Bank-Csányi Sándor elleni pere), mintha észrevétlenül elkanyarodott volna a valódi igaz ügytől, de nem azért, mert rosszat akar, hanem azért, mert nem ismeri fel, hogy minden jószándéka ellenére rosszul állt neki a dolgokhoz, és rosszul csinálja a dolgát.

Most veszem észre, hogy ebben a kommentben gyakorlatilag mindent sikerült megfogalmaznom, amit abba a nyílt levélbe szántam, bár a levél formához át kellene fogalmazni, és alakítgatni majd még ezt a szöveget.

Én segíteni akarom Árpádot, és kritikáimat is csak ezért fogalmazom meg róla. Ha kiderül, hogy csalódnom kell benne, akkor az majd kiderül, de egyelőre ott még nem tartunk. Remélem értitek szándékomat, és tudnátok ti is hasonlóan tenni, mint én. Nem elfordulni kell tőle, hanem észheztéríteni!




Ezek a sorok eredetileg a PirosPirulaProjekt fórumán, itt jelentek meg:
http://pirulapublic.hungarianforum.com/t80p50-kasler-arpad-es-a-banki-adosok- erdekvedelmi-szervezete#2812



1 komment

Címkék: minden kiemelt blogíró 2013 pirospirula komment-bejegyzés blog-alappillér káslerárpád

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr126249598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teGergő 2013.04.23. 20:30:08

Ja és még egy gondolat: ez a bejegyzés valószínűleg törölve lesz, amikora nyílt levelet megírom majd a helyébe, és az lesz majd a blog-alappillér, ez már nem. De azért kommentelhettek addig is, mégha a bejegyzés eltörlésével a kommentek is oda fognak veszni. :)


süti beállítások módosítása