Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2013.06.13. 23:49

Figyelem! Ez a bejegyzés ugyan Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak, de a 2013. június 13.-ai publikálás ellenére ELKÉSZÜLETLEN, normális esetben még nem vállalnám fel, de unott közönyömből kirántva inkább megjelentetem most így, mint sehogy. NEM kezelendő teljesértékű, teljesen komolyan veendő írásnak, egyelőre gyakorlatilag csak mint szószerinti pisz(o)k-ozat jelenik meg, ezért javítása várható, de addig is több, mint a semmi.

 

Előzetes információk a március 9.-ei rendezvényről

 

A február 16.-ai gyülekezőről tudomást szerezve kezdtem még inkább érdeklődővé válni az eseményekkel kapcsolatosan. Az első napokban még nem volt olvasható a következő gyülekező időpontja, és helyszíne (csak ki lett hirdetve, hogy lesz), így először azt gondoltam, hogy ezúttal is a Kossuth téren lesz várható. Kíváncsiságomban, hogy azóta is van-e ott valami mozgolódás, esetleg még mindig gyűjtik-e a felhatalmazásokat, történik-e bármi, stb., úgy döntöttem, hogy előzetesen is ellátogatok oda. Történés ugyan nem volt, viszont ott a következőkre lettem figyelmes:

 



A helyszínen csatornaépítési munkálatok zajlanak - ennek árnyoldala alább látható



Gondoltam magamban: hogyan is fognak ezrek csak úgy ideállni, ha a teret feltúrják a talpunk alól?
És netán ez is csak leplezett szabotázs lenne? :)

 

Végül kiderült az időpont, és a helyszín is: 2013. március 9.-én lesz megtartva a József Nádor téren, a Bankszövetség, és a Nemzetgazdasági Minisztérium épületei előtt.

Több szinten is hiányérzetem volt viszont a program kifejtetlensége miatt. Nem lehetett tudni, hogy mi lesz ezen a gyülekezőn, hogy végtére is mi a célja az egésznek; csak szimplán érkeznek az emberek az ország lehető legtöbb pontjáról, találkozunk egyet, beszélgetünk, illetve Kásler személyesen tájékoztatja a fejleményekről az egybegyűlteket, vagy fog történni is valami, lenne-e ennek az egésznek valami konkrétabb, megfoghatóbb célja ennél? Ezekre válaszul nem találtam magamnak előzetesen semmilyen érdemi információt Kásler honlapján, pedig véleményem szerint fontos kérdések (és válaszok) lettek volna, mivel ha nem tudjuk közvetlenül senkire, és semmire sem irányzékolni a "gyülekezéseket", akkor azok önmagukban soha nem fognak kieszközölni valódi nyomásgyakorlást, hanem csak "hangoskodások lesznek a levegőbe". Ez ebben a formában csak a jelenlévőknek adhat majd némi tapasztalatot, illetve az éppen arra járókelő emberekhez szólhat, de nem lehet kellően eredményes a háttérhatalmi törekvésekkel szemben.

A gyülekező mindenféle alap nélkül, jóelőre megkapta a "Mega Gyülekező" nevet, és Kásler úgy is fogalmazott vele kapcsolatban, hogy "Ez a felvilágosult emberek forradalma lesz", miközben azt nem nyilvánította ki, hogy tervez-e bármi igazán forradalmit belevinni az eseménybe, illetve teljességgel bizonyos voltam benne, hogy a megjelenő tömegről nem lesz még kijelenthető, hogy kellően tájékozott, tudatos, és elszánt emberekből fog állni ahhoz, hogy a "felvilágosultak" szót méltán használhassa rájuk (miközben még ennek is lehet negatív értelmezési lehetőséget adni, de ebbe most ne menjünk bele). Ezen sorok indokolatlansága is csak ingatta bennem a Kásler felé táplált bizalmat, de kíváncsi voltam, hogy mit akar végülis kihozni az egészből, és nem akartam előre ítélkezni miattuk. Lehet, hogy ezek mindössze csak Kásler várakozásainak kivetülései voltak, és nem feltétlenül tudatos ferdítési kísérletek, ahogy a régi jól bevált (de primitív) módon elhúzza az emberek előtt a mézes madzagot, mi meg jól ráragadunk - csak azt pedzegettem, hogy érdemes más oldalról is megközelíteni a dolgot, ha már egyszer ennyire nem sikerült világosan felvázolnia a nagyközönség számára a gyülekező pontos elképzelését, vagy hogy legalábbis ennyire céltalannak tűnt az egész, miközben mégis nagy szavakkal dobálózott...



Itt jegyezném meg az alábbiakat, amelyeket még az esemény előtt két nappal, március 7.-én írtam az autóblokádos bejegyzés alatt, kommentben:

 


Egyébként a Kásler-féle március 9.-ei (szintén hétvégi: szombati) "mega gyülekező"-n is inkább mint figyelő, tapasztalatszerző kívánok részt venni, és nem mint az, aki azt hiszi, hogy ezzel most milyen sokat tesz, és milyen sokat el fog érni.

A rendszer tudja, hogy utáljuk, erre nem kell felhívni a figyelmüket. A kérdés csak az, hogy amíg nem működik a nemzet élő organizmusként (mivel a társadalom nem egyenlő a nemzettel - ehhez pont jó téma amúgy Szakál előadása is az ezutáni bejegyzésben :)), addig az alkalmanként egybeverődött tömegek csinálnak-e olyat is, amivel bármit is ki lehet eszközölni?

9.-éből eddig annyi látok, hogy megtelik egy tér párezer emberrel, Kásler Árpád tájékoztatni fog minket fontos dolgokról, amelyeknek a tudása elengedhetetlen lesz a jövőbeni "harcainkhoz", aztán hogy végülis kik lesznek még ott, és mit tesznek hozzá az eseményhez, többek között inkább olyan emberek, akik "a másik oldalt képviselik", arról nem tudok sokat. De az ő megjelenésük nélkül ez sem tűnik kifejezetten sokat érő események így előre nézve: ahhoz, hogy két oldal problémája rendeződjön egymással, ahhoz mindkét oldalnak meg kell jelennie (leszámítva, hogy ez a probléma nem kevésbé egyoldalú). Mindenképpen figyelemfelkeltő azoknak, akik épp nem fogják tudni, hogy mégis mi a fene folyik itt, kicsit talán ráébrednek arra, hogy mi zajlik a tv-képernyők világán kívül, amit a híradó sem nagyon közöl sokunkkal, azok pedig, akik már bekapcsolódva jelennek meg ott, mint a gyűlés résztvevői, ők pedig tapasztalatokat gyűjtenek egymásról, a közös dolgaikról, viselkedésükről, stb.

Inkább tapasztalatokat fog ez adni mindenkinek, mint hogy egyébként bármi is történjen, én úgy érzem.


2013. március 9. (szombat) - József Nádor tér

 



Nem sokkal 11:00 után: még nincs itt mindenki, de folyamaosan szivárognak az emberek.

 

Szóval megérkeztem. Még valószínűleg ezren sem voltunk ott ekkor, és kicsit elhúzódott a kezdés, amíg az érkezőket vártuk. Kásler Árpád türelemre kért benünket, mert az előre regisztrált buszosok jelezték neki lemaradásukat, így a rendezvényt kb. 20-30 perccel később kezdték meg. Addig rögtönzött néhány apróbb gondolatot, felolvasta a transzparensek szövegeit, amelyeket a tömeg kezeiben látott, stb.

 



Egy kép a tömegből - a bácsit középen érdekesen sikerült elkapni, de nincs jelentőssége

 

Különösebben így előre elhintve nem tudom mit emelhetnék még ki az egészből. Készítettem azonban a helyszíni, két és fél órán át tartó eseményekről egy 38 perces, feliratos, összefoglaló videót, amelyet ha végignéztek, alább szemelvényesen olvashatjátok hozzá a szerintem fontosabb kitárgyalandókat.

 

[1. rész/2] Végképp eltörölni! 2013.03.09. - Feliratos összefoglaló - [József Nádor tér]

Közvetlen link a videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=uReIp-5WJ5w

 

A rendőrség szerepének kérdése a demonstráción:
Eleinte, amikor megérkeztem még nem igazán voltam tudatában annak, hogy a rendezvény, amelyen részt veszek az egy hivatalosan is bejelentett demonstráció, és nem tudtam megítélni, hogy a rendőrök mi célból vannak jelen. Az persze várható volt, hogy jelen lesznek, és nyilván az ellenőrzésünk végett, parancsteljesítésből, és nem feltétlenül a mi oldalunkon állva, de a nap mindjárt legelső érdekességeként Kásler egy ilyet szólt: "van elég rendőr, hála Istennek, akik megvédenek minket". Ezen a ponton még be is dőltem ennek az elhangzó sornak, mivel azt gondoltam, hogy Kásler komolyan beszél, van mire alapoznia ezt a kijelentését, és rendezőként áll annyira kapcsolatban a rendőrökkel, hogy meg tudja ítélni, nem-e mégis akad bennük közösség-vállalási szándék, és mégiscsak asszisztálni, szó szerint védeni vannak minket ott. Ám Kásler maga is egy fél pillanattal később kicsit újragondolta állítását, és finomított a megfogalmazásán: "jó, én megmondom őszintén, én örülök, hogy itt látom a biztonságiakat, ez így jól van, legalább ők is hallják, amit mondani fogunk". Legalább ők is hallani fogják, amit mondani fogunk? Ekkor viszont egy kicsit észhez kaptam, hogy ez lenne minden pozitívum velük kapcsolatban, hogy hallani fogják, amit mondani fogunk?! Az állásfoglalását persze megértem, hogy ha már egyszer jogi úton gondolkodva kikerülhetetlen a rendőrség jelenléte a rendezvényen, akkor legalább annyi jó van bennük, hogy ők is hallani fogják mindazt, amiért tüntetünk, ezáltal elgondolkoztathatjuk őket személyes szerepvállalásukról a helyszínen, az azonban nem volt pozitív jel Káslertől, hogy bár hamar kijavította magát, de már az elején elárulta magáról, hogy valójában ő sem tudja a felállást, mégis képes volt a levegőbe beszélni. Azt is csak személyes véleményének tudom be, hogy a rendőröket továbbra is biztonságiaknak nevezte, holott ez még mindig nem feltétlenül fedte a valóságot. A nap egyik konkrét későbbi pontján is csak az vált nyilvánvalóbbá, hogy a rendőrök nem asszisztálni vannak jelen, hanem éppen ellenkezőleg: ellenőrizni, és parancsot teljesíteni - azt pedig végképp nem tudhatjuk, hogy mire képesek ellenünk, ha megkapják a parancsot.

Mindazonáltal a nap többi részéből az is kiderült számomra, hogy nem teljesen megbízhatatlan az emberünk: akkor is van kellően kritikus átlátóképessége a helyzeteket illetően, bűne inkább mindössze annyi, hogy hajlamos előre inni a medve bőrére, ezáltal elhamarkodott kijelentéseket tenni, olyat mondani, amit nem feltétlenül tud betartani, számomra tehát szavahihetőségét vesztegeti el az ilyen mintegy ígérgetéseivel, amire mindenképpen érdemes felfigyelnünk. Lesz még erre példa, viszont azért részben mellette is állok, mert úgy érzem, vannak olyan elismerendő érdemei is, amelyek ezt ellensúlyozzák, illetve ezen kijelentések tartalmának meg nem valósulása érthető is volt az adott körülmények között, de mégis csak elhamarkodottak voltak. Tehát nem tudom egyértelműen besorolni a követendő, vagy az elhagyandó kategóriába. Ami pedig a rendőrséget illeti, rájuk okvetlenül vissza fogok térni majd azon a bizonyos későbbi ponton, mert utalást kaptunk arra, hogy a fentebb vázolt mozzanatnak egyértelműen ellentmondva, korántsem olyan egyszerű a helyzet.

A "devizahitelesek-forradalma", avagy a hitelesek, és minden más kifosztott ember országos ügye

FALUS ZSOLT SZAVAI - nem szabad összekeverni a dolgokat!
Bár ő tényleg csak a devizásokat emelte ki, mivel ebből nőtt ki az ő kezdeményezésük, valóban nem lehetnek ott egyből mindenki mellett... De Kásler az egyik hivatalos videójában (amiről majd csak később lesz szó) felhívta a figyelmet arra, hogy itt nem csak a "devizások", hanem minen más hitellel rendelkező, sőt, a hitellel nem rendelkező, de úgyszint kifosztott emberek védelméről van szó, ezért is országos még az ügy, valamint ezért is szeretne alkotmányozni. De ezekről bővebben csak később...

Javaslatok, amelyekkel a "deviza-hitelesek" problémáján igyekeznek segíteni:
Figyelem! Az itt írtak nem biztos, hogy minden hitellel kapcsolatban járható utak, kizárólag a deviza-hitelesek körére vonatkozó tapasztalatokról beszélünk.

Kásler Árpád felvetette, hogy minek után a sokéves, bíróságokon folytatott küzdelmeinek hasznosságából kezd kiábrándulni, ezért kezdi nagyobb léptékben szemlélni az egész problémakört (erről később), de amíg a jelen helyzetek állnak fent, a többnyire haszontalannak bizonyult bírósági pereskedések idején is dolgoznak azon, hogy legyen megoldása minél több ember ügyének.

Ősszesítve az elmondottjait, az egyik fontos tapasztalat számára, hogy egyrészt el kell tudni érni, hogy ne mi pereljünk, hanem a bakok pereljenek minket, mondván, mert így elkerülhetőek azok a költségek, amelyeket a perek lefolytatásának okán kellene pluszban megfizetnünk a bíróságoknak, és a jogi képviselőknek. Másrészt ezen belül említést tett egy konrkét esetről, amely igazán kedvező végkimenetelt hozott az egyik adós számára, és azt mintaként lehetne alkalmazni sok más ember ügyében is. Bár hozzátette, hogy az az eset, amelyben ezen a módon az adós számára kedvező jogerős ítélet született, az nem ingatlan-fedezetes, hanem szabadfelhasználású hitel volt, ami fontos lehet. Elhangzott, hogy - egy EU-s törvény alapján - csak azok a közjegyzői okiratok hajthatóak végre jogerős bírósági végzés nélkül, amelyeket nem vitattak az adósok, tehát először is azt kell megtámadni. Eképpen a még végrehajtás előtt álló deviza-hitelesek által megkapott, a végrehajtási folyamat megkezdéséről szóló közjegyzői okirat szerinti fellebbezési határidőn belül az illetékes bíróság felé ellentmondással kell élni: ki kell jelentenünk, hogy nem értünk egyet az okiratba foglalt tartozás összegével, és vitatnunk kell a szerződés törvényességét is. Ekkor nem történhet más, minthogy a bankok perelnek be minket, az ekkor létrejött peren pedig hivatkoznunk kell majd a számviteli törvény szerinti pénzügyi bizonylatolásra - amelyről Kásler elmondása szerint semmit sem fognak tudni bemutatni, és ki fog derülni, hogy a mindeddig kirótt összegeket fiktív, azaz jogtalan számítások alapján szedették be. Ezen a ponton a bíróság jogerősen is el fogja utasítani a követeléskezelő, és a végrehajtó kérését.

Az ügy persze az általam vázoltaknál is részint bonyolultabb, ez részben a videóból derül ki pontosabban. Nem szeretném a helyzetet itt és most ennél jobban kiveséznini, mivel egyébként nem értek hozzá, csak annyit tudtam, és igyekeztem közvetíteni, amennyit különböző csatornákon keresztül éppen sikerült a tudomásomra hozni.

Ide kapcsolódóan térnék még ki arra, hogy a rendezvényt követően láttam egy rövid kampányfilmet a televízióban, amelyet a Kormány, a Magyar Nemzeti Bank, és a Bankszövetség hármasa hozott össze, és amelyben egy "laza" árfolyamgát-rögzítéssel kívánják "megsegíteni" a bajbajutottakat. Azért írom ezt ilyen lekezelően, és gúnyosan, mert mint azt a fentebbiekből már tudhatjuk, ezzel tulajdonképpen csak a törvénytelenségek szankcionálását, és a kártérítések kieszközölését szeretnék elkerülni, és ezek helyett "ártatlanul, csupán" fix-szé, kiszámíthatóvá, és megfizethetővé tenni az "adósokra" még mindig jogtalanul kirótt törlesztőrészleteket, ami ezúttal sem kevésbé leplezi le az ügylet valódi mélységét... Ez a hirtelen szárnyra kapott "megoldási kísérlet" nyilvánvalóan összefügg Káslerrel, méghozzá arra a jelenségre emlékeztet, amit Kásler úgy fogalmazott meg, hogy morzsákat akarnak hinteni az emberek szemébe, amikor egy egész kenyér illetné meg őket: nem kell, hogy te magad fizesd ki a teljes tartozásodat, majd az állambácsi átvállal* tőled valamennyit - cserébe mindössze eltitkolják előled (és úgy "amblokk" az egész ország elől), hogy a törvény előtt egyébként sincs valós tartozásod a bankok felé, mi több, még pont te vagy az, aki kártérítésre lennél jogosult - legalábbis azon információk alapján, amelyeket eddig Kásler Árpádtól sikerült begyűjtenem. Tetszik érteni?

Bővebben az árfolyam rögíztéséről - a Bankszövetség weboldalán. És mi több, ebben a tájékoztatóban is a következőket találtam írva:

"Azoknak az ügyfeleknek, akik élni kívánnak a lehetőséggel a törlesztőrészletet a közjegyzői okiratba foglalt tartozáselismerő nyilatkozat átadását követő második törlesztési hónaptól rögzített árfolyamon számítják át forintra az intézmények."

Na akkor ezt most mégegyszer! Mi is áll a tájékoztatóban? "a közjegyzői okiratba foglalt tartozáselismerő nyilatkozat"... Vagyis ismerd el a tartozásodat, ne akadékoskodjál, mert a végén még érvénybe juttatnád a törvényeket a már bevált, elhallgatott, profitteremtő törvénytelenségekkel szemben, ugyebár... Ja, és miután elismerted a tartozásodat, nincs visszaút, mert elismerted a tartozásodat (még ha éppen nem is vetted észre, vagy nem is fogtad fel ezt a kis apró részletet abból a hosszas szöveghalmazból, amit alá kellettt, hogy írj)! Hab a tortán, hogy amikor ezt én láttam meghirdetve, akkor még azt mondták, hogy áprilisig van csak idő csatlakozni, különben elúszik a lehetőség, ami napokkal árpilis előtt teljességgel úgy adta ki magát, mintha tudatosan siettetnék bele az embereket valamibe, amibe bizony nagyon nem kéne csak úgy vakon belesietni. És hogy mi a pláne? Igen: azóta kiírták, hogy "A jelentkezési határidő 2013. május 31-ig meghosszabbítva!". Pofátlanság? Szerintem az. Persze nem akarok a szakmába beleszólni, és annak jeles elméibe belekötni szakképzetlen, butácska laikusként, de ha már összeesküvés-elméleteskedünk, ez valahogy megint csak annak látszik... Pontosabban: már megint egy csoportosulás érdekeinek jól kifundált harca a "kisemberekkel" szemben. Ki van ez találva - ahogy azt rosszallóan mondani szokták az eféle rendszerekre!

* Miközben valójában még csak nem is "az állam" vállalja át a költségek egy részét, hiszen mint tudjuk, mindent a befizetett adóinkból fizetnek ki. Ezúton tehát az egész országra ráeröltetik annak a "deviza-hitelnek" a törlesztését, amely egyébként is semmis lenne(!). Fondorlatos nem? Részben éppen ezért is jutunk el odáig, hogy a "deviza-hitel" kérdése nem egyéni kérdés, hanem az kivetül az egész országra, mindenki problémájává válik, hangsúlyozva, hogy itt még csak nem is a "deviza-hitelesek" a hibásak, hanem maga az állam a ludas, mivel a pénzek bebizonyosodottan törvénytelen megfizetését az maga vállalja át az adóforintokhoz nyúlva. Nem is véletlenül persze, és itt már terelhetnénk is el a szót ismét a hazai politikai képünk bugyrainak felfedezésére, amikor is példának okáért Posta Imre egyik gondolata szökik a fejembe. Aszerint még a híres itáliai maffiát is megszégyeníti mindaz, amit ebben az országban a ténylegesen jelenlévő szervezett bűnözés mentén szabadon, büntetlenül meg lehet tenni - na meg ahogy a demonstráción is volt olvasható az egyik táblán: "az igazán nagy bűnözőkön nyakkendő van, nem tetoválás"...

FALUS ZSOLT VÉLEMÉNYE AZ ÁRFOLYAMGÁT-RÖGÍZTÉSRŐL (elodázás, akiknél még el lehet...)

Alkotmányozás, és a jogok kérdésköre - avagy az Új világrend és az Élet törvényei szembenállása:
Kásler Árpád szerint, minthogy a megoldási kísérletek jogi úton, a mai keretek között már nem érvényesíthetőek tovább a kellő szinten, de mivel továbbra is jogkövető magatartással, békésen, de határozottan szeretne megoldási javaslatokat tenni, elmondta, hogy ő már csak egyetlen egy útját látja annak, hogy hogyan tudnánk mégis kilábalni ebből: vissza kell állítanunk Magyarország azon történelmi Alkotmányát, amelyet még a II. világháború alatt kezdtek el figyelmen kívül hagyni a hatalmak, és amelyet más alkotmányokkal, mint úgy legutóbb a FIDESZ önkényes módon egy úgynevezett Alaptörvénnyel hazudtolt meg.

Ebben a témában is nagyjából ugyanaz a bajom viszont, mint a vonulással a Kossuth Rádióhoz: itt helyben hallhattunk erről az alternatíváról először. Talán megszámolni sem tudnánk hányszor mondta ki, hogy "állítsuk vissza Magyarország történelmi Alkotmányát!", ahol az ujjongó tömegnek annyiból nem vagyok a pártfogója, hogy persze hangzatos ez, és még akár nem is ártana, de ehhez idő kellene, hogy az emberek feldolgozzák: mit is jelentene mindez, hogyan tudnánk megvalósítani, kell-e ez nekünk, valóban ez az egyetlen lehetséges kiút, ésatöbbi? És bár most hallottuk először ennek az ötletét, a Kossuth Rádiós petícióba is belefoglalták, hogy az emberek közös egyetértéséből adódóan meghirdetik az Alkotmányozó Nemzetgyűlést. Oké, ne ferdítsük el a dolgokat, valójában arról van itt szó, hogy Kásler Árpádot eddig közel húszezren hatalmazták fel arra, hogy a képviseletükben, a legjobb belátása szerint cselekedjen az ország javáért, amibe gyakorlatilag bármi beletartozhat, az Alkotmányozás is. De nem fair úgy kikérnie a véleményünket (ha már ezt szó szerint meg is tette a József Nádor téren), hogy csak most először hirdette meg, és tömegi minőségünkben megjelenve a sok "Úgy van!" bekiabálás mellett nem igazán volt esélyünk, és lehetőségünk más véleményt - netán olyan gondolatsort, ami egy bekiabálással el sem intézhető - megfogalmazni, hogy valóban akarjuk-e mi ezt, de ha még igen is, akkor sem lehet ezt csak úgy ott helyben eldönteni, ehhez idő kell. Mi több, az egész ország ideje, hiszen az Alkotmányozó Nemzetgyűléshez illik az egész nemzetnek áldását adnia, nem csak egy nagyobb csoportnak. Persze bizonyára tudja ezt Kásler is, de ahhoz képest úgy érzem úgy van ez az egész "elsietve" (azért csak macskakörmök között, de mégis), ahogy van. Mindez nem lehet ennyire egyszerű, és nem szabadna ennyire leegyszerűsíteni. Igenis, bővebben ki kellett volna kérnie a véleményét az embereknek, hogy legyen lehetőségünk hosszasabb leveleket megfogalmazni még a március 9.-ei Mega Gyülekező előtt, amelyek pozitív irányban éppúgy befolyásolhatták volna a terveket, nem csak negatív irányban. Illene vitafórumokat indítani, barátkoztatni az embereket a gondolattal, nem pedig mérlegelési idő nélkül, egycsapásra "elfogadtatni" azt mindenkivel és/vagy rávetítenie a meglátását a többi emberre, mondván, hogy itt mindenki teljes mértékben mögötte állt.

Szóval ezt is ugyanúgy hiányoltam, hogy nem lett bejelentve előre a honlapon. Persze tudni kell látni a helyzetet Kásler szemével is, pl. egy információs-háborúban (amiről egyébként ő is beszélt már a honlapján) van helye bizonyos információk elhallgatásának/időzítésének is, de e tekintetben speciel nem tudom mi takargatni valója lett volna. Vagy csak szimplán a meglepetés erejével akart élni? Nem a legmegérthetőbb eszköz. Az alábbiakban még ezt is ki fogjuk részletesebben vesézni.

Más gondolataival viszont kifejezetten egyetértettem, és örültem, hogy találkozhattam velük. Az alkotmány, és a jogi utak érvényesítésével kapcsolatban ugyan sokat tudnék vitázni, de szóba kerítette azt is, hogy mindezeken túlmenően az Élet törvényét semmi sem írhatja felül (amit nem mellesleg az alkotmányunkban szintén kimondanánk, tehát eszerint még az alkotmány sem állna felette az Életnek). Ha az emberek összejönnek, megvitatják, és eldöntik, hogy ezentúl egy másik, önmaguk által felépített rendszerben szeretnének élni, a rendszer nem írhatja felül a döntésüket, hanem éppen ellenkezőleg: a döntésük, az Élet döntése kellene, hogy felülírja a művi kereteket. Ez pedig kulcsfontosságú gondolat, amelyet örülnék, ha minél több ember elsajátítana, és a magáénak tudná vallani, mert nem kis mértékben ma is meglévő művi, feleslegesen hátráltató erőket lehetne ezzel a felfogással feloldozni, a művileg ránkerőszakolt rabigákat szó szerint levedleni.

Értsd jól: ha egy művi keret nem tetszik nekünk, akkor egycsapásra el tudjuk törölni, mivel az elmélet nem tudja felülírni a gyakorlatot. Ha egy elméleti dolog felől közösen úgy döntünk, hogy többé nem kell nekünk, akkor az ott helyben semmmissé válik! A kitalált keretek, a művi keretek, a jogi keretek, az elméletben megfogalmazott keretek soha nem tudják felülírni a valóság gyakorlati kereteit, legfeljebb befolyásolni a gyakorlatot ha elfogadjuk, és ezért saját döntésünk alapján teszünk aszerint, kollektívan.

Kézzelfoghatóbb példával élve: hiába tiltja meg pl. a KRESZ, hogy ezt, vagy azt csinálj, az csak elméletben létezik, valódi gátja nincs. Amennyiben a KRESZ figyelmen kívül hagyása következtében esetleg el találna ütni egy autó, akkor sem a KRESZ elméleti szabályai érvényesülnek, nem azok megsértése miatt fogsz megsérülni, hanem a valóság gyakorlatban is létező fizikai szabályainak érvényesülése miatt. Nem a KRESZ be nem tartása okozta a bajt, az csupán a helyzet veszélyességét idézte elő (az elfogadott elméleti keretek kollektív betartása miatt), ám a bajt a fizika működése; a tested, és az autó között megvalósult, a KRESZ rendelkezéseitől teljesen független fizika működése okozta. Érdemes ezeken elgondolkodni! Na de csak mert a fizikai világot hoztam fel példaként, legyen tudvalevő, hogy nem is azt tartom egyfajta végső igazságnak, mint végső valóságnak, végső keretnek. Azt is ugyanolyan teremtett keretnek tartom, mint ahogy az emberi elmék megteremtették vala a KRESZ-t. Szerintem a fizikai valóság sem áll felül a teremtésnek, viszont amíg a lelkek kollektív (nem feltétlenül tudatosított) vágya, és Isten akarata is fennáll ennek megtartására, addig nem fog megszűnni megfogható keretnek, hanem nagyon is kikerülhetetlen, "valóságos" fog maradni. De ez is csak személyes filozófiai hozzáállásom, igazából a fene sem tudja... És nem is szeretnék ennél jobban eltérni a fő témától, de igazán érdemes ezekbe az elvont okfejtésekbe is belegondolni!

Folytatva a gondolatsort, de már részint más témában térve vissza Káslerre, kijelentete azt is, hogy azok az emberek, akik a jelen világunkra kiszabott kollektív elméleti kereteket gyártják, akik irányítják a világ elméleti folyását, azok csak attól hatalmasak, hogy mi hatalmasnak képzeljük őket, de kérem szépen meg lehet mondani, hogy TI MÁR NEM SZÁMÍTOTOK, és nélkülük kezdeni újra a dogokat. Sőt, még csak meg sem kell mondani! Ha az állam nem az emberek érdekeit szolgálja, és az emberek képesek kollektívan ellenállást gyakorolni, gyakorlatilag meg sem kell mondanunk, hogy elegünk van a rendszerből, az adott lesz. Fognia kell magát minden egyes embernek, és eleresztenie a füle mellett minden egyes meghozott újabb törvénykezést, semmisnek kell tekinteni! Régen is így működött, hányszor hallottuk történelem órán pl. azt, hogy "...de azt a főurak nem ismerték el...", vagyis fogták magukat, és ha a szemükben ott helyben semmis volt valami, és nem tartották magukat hozzá, akkor nem is igazán tudott működni az az adott dolog. Ennek a gondolatsornak mindössze az a nem kicsi nehezét adó lépcsőfoka, hogy ehhez nem csupán a népnek kell kinyilvánítania "engedetlenségét", hanem minden egyes hivatali szervnek "engedetlennek" kell lennie, a hajléktalanoktól a rendőrökön, és egyéb végrehajtó-szerbek emberein át akár a politikusokig (vagy nem is tudom kiket soroljak fel... emberként, külön-külön, mindenkinek). Nem kell a végrehajtó szervek embereinek (legyen az bíróság, rendőrség, vagy bármi) odamenni az emberekhez, hogy "mától XY törvény lépett életbe, bármennyire is életellenes, kötelesek vagyunk betartani", egy frászt! Ha nem nemzedi érdek, akkor már a megszületésétől kezdve semmis, nem vagyunk kötelezhetőek a betartására - csak egy diktatúrában. Tessék mondani, ma diktatúrában élünk? Annyi mindennel kapcsolatban kollektív az utálkozás, és ezzel máris el kellett volna, hogy nyerje semmisségét. Ahelyett, hogy normális érvekkel meg tudná fogalmazni bárki, még az is, aki bizony nem ért egyet az adott dologgal, hogy miért nem mer lépni, helyette a megfoghatatlan társadalomra hivatkozunk, körkörös hivatkozással. Mindenki hivatkozik a másikra, hogy a másik is a társadalom része, és ahogy ő is kvázi utasításba kapta, hogy mit nem szabad engedni, úgy valószínűleg nem is fogja engedni, viszont az az igazság, hogy itt igazából szinte mindenki lépni akar, csak a másik miatt nem mer, aki meg ő miatta nem mer. Pedig nagyon egyszerű lenne a képlet: mem kell betartani az értelmetlenné vált szabályokat, nem kell egymás között szankcionálni a be nem tartásukat, nem kell engedelmeskedni a az eredetileg felhatalmazott, de bármikor lehatalmazható "hatalmasságoknak", akik valójában ugyanolyan emberek, mint te, vagy én, csak mi hisszük már "hatalmasnak" őket, és ezért, illetve a társadalmi elvárások berendezkedése miatt nem merünk lépni velük szemben. Tudom, hogy a jelen keretek között ez nem fog megvalósulni, főleg rendőrállamok, meg új világrendek mentén eléggé be vagyunk húzva a csőbe; rengeteg félre-, és megvezetés van folyamatban, amelyet ha nem tudunk kollektívan levetkőzni, akkor bizony nincs mit tenni. De fontos, hogy legalább néhányan magunkénak valljuk ezeket a nézetet, és terjesszük, mert ebben nagyon sok erő lakozik!

Visszatérve ismét Káslerre, ő azt is kimondta a téren, hogy bár megfordult a fejében, hogy fegyverbe szólítja az embereket, továbbra is a jogkövetés, a törvényesség mellett maradt, ugyanis szerinte a fegyverkezésssel csupán a hatalmakat jogosítanánk fel arra, hogy viszonozzák azt mégerősebb ellen-fegyverekezésekkel, ám az alkotmánnyal karöltött békés, de határozott népakarat ellen úgy érzi nincsen bevethető fegyver. Ebben van mondjuk igazság, de jelenleg ez sokkal inkább csak elméleti szinten működik, egy vágyálom csupán, a gyakorlatban erősen vitatható, hogy ezt mennyire tudnánk itt és most, így, ahogy vagyunk, és ahogy a helyzetek fennállnak szilárdan véghezvinni. Hogyha valóban kollektívan arra a döntésre jutnánk, hogy mi innentől kezdve egy új-régi alkotmány keretein belül szeretnénk, nemzeti önszerveződésünkből, a parlamenti tragikomédia helyébe lépni, az ő határozásaikat semmissé nyilvánítani, és kezünkbe venni a saját sorsunkat, akkor az valóban csak rajtunk áll. Ha valóban így akarjuk folytatni, megtehetjük. Ha valóban van egy erős nemzetünk, egy erős népakaratunk, akkor valóban nem sokat tudnak mit kezdeni velünk a hatalmak. Ha nem rendülünk meg arra, hogy rendőrállamot zúdítanak ránk, hogy idegen hadseregeket vetnek be ellenünk (és ehhez nem kell fegyvert rántanuk, megteszik ezt ők amúgy is, ha szükségesnek tartják!), és vérbe kívánják folytani a lelkesedésünket - ha mindez nem töri meg a népakaratot, akkor az ellen valóban nincs fegyver. De az én véleményem szerint két szempontból nagyon nagy gond van ezekkel kapcsolatban: az egyik, hogy ilyen erős népakarattal, és ilyen nemzeti összetartozásal jelenleg szinte egyáltalán nem rendelkezünk, másrészt pedig az sem biztos, hogy a nemzet valóban ezt az alkotmányt tartaná a legjobb lépésnek.

Tudom, hogy nagyon megoszlanak a vélemények, és értem én, hogy valóban jobb, ha van végre egy "vezér", aki keretet ad a cselekedni valóinknak, aki nem engedi meg, hogy parttalanná váljanak törekvéseink, hanem megszilárdítja azokat, irányt mutat, és vezeti a népet - ha már ennyire nem vagyunk önszerveződőek -, de azért azt sem kéne, hogy egymaga vigyen el mindenkit abba az irányba, amit önmaga tart helyesnek, és tulajdonképpen egymaga irányítson mindent. Nyilván Kásler sem ezt akarja (Vesd össze: "Ha nem fogad el, azt tudomásul veszem, és leteszem a lantot, átadom a stafétabotot annak aki méltóbb erre. Boldogan megteszem. Ha kellő számban elfogadnak, akkor esküszöm, hogy győzelemre visszük ezt a harcot! Volt egy törökverő Hunyadi, az idők szavát meghallva Isten és Önök segedelmével, lesz egy bankárverő Dévai is." - forrás), csak ha mi önmagunktól nem növünk hozzá a feladathoz, hogy ne csupán Kásler mögé, hanem mellé, vagy akár elé is álljunk, akkor nem nagyon tud mást tenni. (Ebben nekünk is lépnünk kellene, hogy Káslerből ne vezért csináljunk, ne csupán mögé álljunk be, de vállaljuk fel hasonló szinten a dolgok szervezését, az ő minőségében megjelenve álljunk mellé, és ha lehet, haladjuk is meg, ha tudjuk!) Mindazonáltal kissé egyoldalúnak tartom ezt az alkotmányozósdit, amit ilyen hirtelen vetett fel, és tulajdonképpen megkísérelte beleverni az emberek fejébe, mint valami egyetlen megoldást. Holott az Élet törvényéből, és a jelenlegi hatalmi berendezkedésből tudhatjuk: a jog nem minden, az alkotmány nem minden. Egy élő organizmusként létező nemzetre van szükség, ahhoz pedig nem alkotmányra, hanem rengeteg időre, beszédre, vitákra, kivevén a részünket az információs-háborúból, a fejek megtisztításából. Addig, ha jobb nincs, alkotmányozhatunk, legalább egy lépés előre, de fontos látni, hogy az alkotmány nem lehet végcél, hanem még az is csak egy icipici (még csak nem is feltétlenül szükséges) lépés az igazán elérendő cél felé.

Úgy egyáltalán: végső megoldást egy vezért nem biztos, hogy hozhat, amikor itt kardinális különbségek vannak szervezettségi, és információs-háborúk között...
Sajtóközlemények / petíciók beolvasatásának terve a Kossuth Rádióba:
Rögtön az elején tisztázásra került, hogy tervezik a tömeget a József Nádor téri előadás után, terv szerint fél kettő tájékán megindítani a Magyar Rádió épületéhez, azon belül is a Kossuth Rádióhoz, ahol a tömeg jelenléti nyomásgyakorlását felhasználva szeretnének bejuttatni két petíciót (illetve sajtóközleményt) felolvasásra - ő, Kásler Árpád, mint a BAÉSZ elnöke, és barátja, Falus Zsolt, a B.É.C.S. elnöke.

Ez úgy igazság szerint még szép és jó is, főleg, hogy mielőtt elindultunk volna a helyszínre, mindkettőt felolvasták a tömeg előtt a József Nádor téren (a videómban csak Kásler Árpádé van benne, amivel a videót zártam), ám azért ez is hagyott némi kívánni valót maga után. Ez az esemény előre nem volt bejelentve a gyülekező előtti napokban, ennek várhatatlanságáért pedig előszökött belőlem némi kritikusság Kásler iránt, hogy ha egy ilyen, mondhatni lényeges elemet nem hirdetett meg előre a programból, akkor talán nem is rendes forradalmat akar igazán, hanem terelgetett-forradalmat? Utólag azért meglepődtem rajta, amikor az interneten közzétett anyagok alapján megtudhattam, hogy Kásler Árpád közleménye március 9.-én íródott meg, de legalábbis lett befejezve végérvényesen, a keltezése aznapra esett (FaLus Zsolttéról nem tudok). Ezzel némileg megérthetőbbé vált számomra az esemény váratlansága, ugyanakkor azt gondolom, hogy a vonulást a Magyar Rádió épületéhez szintén előre be kellett, hogy jelententsék a hatóságoknak a hivatalosan is bejelentettdemonstráció keretén belül, így azonban mégis nehezemre esik felfogni, hogy miért nem írták le előzetesen is a honlapon, a gyülekezés előtt egyértelműen - ha magát az elvileg még elkészületlen szöveget nem is, de legalább a szándékot, hogy mit terveznek velünk, a segítségünkkel végrehajtani, és ne váratlanul, ott helyben jelentsék be, ezáltal spontán döntésünkkel hagyva ránk a dolog további felelősségét. Én a helyükben, ha a szöveget nem is, legalább a szándékot jeleztem volna napokkal előre, hogy ha előre feldolgozni nem is lesz lehetőségünk, hogy mennyire értenénk egyet a beadandók szövegével, és előre végiggondoltan tudnánk-e adni a támogatásunkat hozzá, avagy sem, legalább számítani lehessen rá. Ez azonban elmaradt, ami szintén kétkedési lehetőséget, vagy támadási felületet adott számomra Káslerral szemben. Ezt még fejtegetni fogom a későbbiekben.

A BAÉSZ által megfogalmazott, az ún. A méltóságukért kiálló emberek sajtóközleményéről:
Ebből tulajdonképpen mindennel teljes mértékben egyet tudtam érteni, kivéve egy valamivel, amiről már sokat írtam, de leírom mégegyszer, mert nagyon lényegesnek tartom:

Tehát mint írtam, ebbe bele lett foglalva az az egyébként teljesen váratlanul bejelentett elképzelés is, miszerint "a méltóságukért kiálló emberek" gyakorlatilag maguktól elfogadták, követelik, és mindent megtennének a történelmi alkotmányunk helyreállításáért. Kásler mentségére legyen mondva, hogy a szöveg valóban tartalmaz olyan elemeket, amelyeknek egyértelműen az aznap megtörténtekre kellett vonatkozniuk: nem csak a keltezés állítólagos dátuma március 9., de az emberek egyetértésének kinyilvánításáról is valóban lehetett tapasztalatokat szerezni a rendezvényen (bár fentebb tárgyaltuk, hogy sajnos nem a megfelelő szinten), és az írás szerint a József Nádor téren többen jelentek meg, mint a Kossuth téren február 16.-án, ami szintén igaz. Ezek azt sejtetik, hogy a szöveg valóban még a rendezvény alatt, az indulás előtt lehetett véglegesítve, ámde természetesen, sajnos az a feltételezés sem utolsó a sorban, hogy az eseménytől várható is volt, hogy többen lesznek az embrek, mint legutóbb, és hogy a többség úgyis "Úgy van!"-olni fogja az alkotmány visszaállítását, hiszen nagyon sokan minden hangzatos megoldásra vevőek - nem csak akkor, ha valóságos annak képe, hanem akkor is, amikor nem az, szóval vigyázzunk jól!

Az az igazság, hogy számomra ezek a kis apró észrevételek tényleg furcsaságok. Bárhogy is bele tudnám képzelni magamat Kásler helyébe, és úgy igazán tényleg semmi sem bizonyítja, hogy előre meg lett volna írva a közlemény, de az akkor sem tetszik, hogy egycsapásra bevitette velünk egy rádióba az alkotmányozás kérdését, miközben nem adott elég időt arra, hogy feldolgozhassuk, és mérlegelhessük a kérdést, és tulajdonképpen maga sem tudhatta kellően felmérni, hogy kinek mi a véleménye valójában, igazán az egészről, hogy valóban akarunk-e mi ilyet egy rádióba bevinni, a nevünket, arcunkat, bőrünket adva hozzá... Lássuk be, hogy a tömeg az tömeg, hogy végső soron nem mindenki gondolja ezeket végig, és ha megindulunk, a többség valószínűleg csatlakozni fog a megmozduláshoz akkor is, ha utólag belegondolva nem biztos, hogy ezt tenné, hogy a csatlakozással teljes mértékben egyetértene. Ott helyben úgyis a tömeg erejében fogunk reménykedni, hogy hátha elérünk valamit. Az, hogy hazaérve mi lesz a véleményük visszagondolva, az más kérdés, nem ott, és akkor derül ki. No, és ez a nem mindegy.

 



A létszám ránézésre, több felől is nézve - bár kicsit hunyorogni kell, mert nagyon
"lekicsinyítettem a tömeget" :), de négy nagy képként már sok lett volna...
Pontosan nem látszik, de - mégha nem is töltve ki a teret - párezren összegyűlhettünk




Ki-transzparens-ezett vélemények
Kásler Árpád "gyülekezője" egy Bank(z)ár Blokádnál finomkodóbbnak látszik


Vonulás a Kossuth Rádióhoz

 



13:30 körül megindultunk a József Nádor térről



Ezt először nem értettem meg, de aztán sikerült rájönni a hogyanjára, és azóta nagyon tetszik:
"Mi lenne velünk nélküled? Bank nélkül Bőség, Politika nélkül Szabadság, Híradó nélkül Igazság."




Kigyózunk. Az embertömeg a József Nádor tértől bőven végig ér a Deák Ferenc térig.

 

Kicsivel később az Astoriánál találtam egy jó kis magaslatot az egyik, sosem használható nyilvános-wc lezárt, letakart lejárójának formájában. Kicsit haboztam, de aztán mégis rávettem magam, hogy felmásszak rá, és megpróbáljam rögízetni a tömeget, mert biztos voltam benne, hogy ennél jobb alkalom nem lesz a megjelentek létszámának megragadására. Először készítettem két fényképet, aztán 5 percig videóztam.

 



Szemmértékem szerint úgy félezer ember haladhatott már el ekkor...



A rendes videó megtekintéséhez kattints ide: Vonulás az Astoriánál
(alább a vonulást összefoglaló videóban is benne lesz, de ott írtam bele szövegeket is, ez tisztább)

 

Megérkeztünk újra a létszám-vitához, amiről volt már szó... Bár nem számoltam meg, és amúgy sem teljesen hitelt érdemlő a felvétel minősége ehhez, de ha csak a hasamra is ütök, és azt mondom, hogy soronként 10 ember, és 10 sor 100 ember, akkor hamar összejönnek a százasok, de az ezresek még így is csak félve. Nagy a vita a létszám körül, bár többektől is azt a visszajelzést kaptam, hogy szerintük is jó 3-4 ezer ember lehetett össz-vissz. Kásler Árpád 8-10 ezer embert saccolt. Bármennyire is bizonygatta - felteszem a kritikák miatt - a honlapján, hogy jó a szemmértéke hozzá, én nem tudom belátni ebben a kérdésben az igazát. Én egy jó 3 ezerre saccolom a tömeget de mindenképp 2,5-4ezer között lehet a szám. Aki akar, vitázzon velem, és győzzön meg az ellenkezőjéről! Szerintem könnyű túlzásokba esni, legyünk óvatosak, és körültekintőek! :)

 



Közben egy kis humor - bár vehetjük ezt nyakszívósan-véresen komolyan is :P



"Kormány válassz!! A bankok, vagy a magyar nép!"



"Szemfényvesztés deviza", "Nulla forint a bankoknak!!!"



"Végrehajtók TI IS végrehajtásra kerültök!!!", "Elég volt a kizsákmányolásból, uzsorás bankokból"



Az emberek most fordulnak egyet a Magyar Nemzeti Múzeum előtt - forradalmi a hangulat?



A képen kiírt honlap - ha már egyszer ott van: devizarabszolga.5mp.eu

[2. rész/2] Végképp eltörölni! 2013.03.09. - Feliratos összefoglaló - [Vonulás az MTVA-hoz]


Közvetlen link a videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=D-Cvst17HkI



Megérkeztünk a Magyar Rádió épületéhez (MTVA székház, Kossuth Rádió - balra, az a zöldes színű)


Az MTVA székháza előtt (sajtóközlemény a Kossuth Rádiónál)

 

Körülbelül 14:10 után én, és a tömegből még jócskán visszamaradt sokszáz ember, mi még csorogtunk be hátul, amikor - mint azt az internetről utólag tudtam meg - ők már javában szervezkedtek elöl. Nem várták meg, amíg az egész tömeg megérkezik a helyszínre, Káslerék ahogy odaértek, azonnal átnyújtották a közleményeiket az MTVA biztonsági szolgálatának emberéhez, aki már várta őket, illetve az embereket, és ők már ott elöl várták is a fejleményeket, amikor mi még hátrébb azt sem tudtuk, hogy pontosan melyik épületnél is fogunk majd végül megállni. Annyira viszont mint utólag kiderült, végülis nem voltunk lemaradva, nagyjából 3-4 perc eseményeiről maradtam le, amikor fél füllel már kezdtem becsatlakozni, és nyomulni beljebb a tömeg belsejébe, hogy megtudhassam, miről is van szó. Amikor megérkeztem a tömeg sűrűjébe, javában zajlott már az "OLVASD BE! OLVASD BE!" felkiáltások sora. Mivel az interneten fellelhető videók áldásos tanúsága szerint a történésekre ugyan nagyjából emlékeztem, de az időrend, és a részletek kérdésében erősen össze is kutyulódott a fejemben sok minden, ezért most a beszámolómat némiképpen keverni fogom az interneten megjelentetett videókban tapasztalhatóakkal is. Ugyanúgy a saját tapasztalataimat igyekszem majd megosztani, csupán kitisztogatom az emlékeimet, hogy ne mondjak hülyeségeket velük.

 



Megérkeztünk. Emberek ezrei sorakoznak fel az MTVA székháza előtt

 

Konkrétabban az eseményekkel kapcsolatban először is az volt a gond, hogy bár Kásler rendelkezett egy kézi hangosbemondó készülékkel, sajnos így sem sok minden hallatszott hátrébb, még 20 méteren belül az épülettől sem igazán lehetett tisztán hallani, hogy mi történik, és pontosan mikor mi hangzik éppen el. Ahelyett, hogy elöl azonnal nekiláttak mindennek, igazán meg lehetett volna várni a tömeget, vagy akár bizonyos embereket rábízni arra, hogy megerősítő visszajelzéseket gyűjtsenek arról, hogy hátul mi zajlik, hogy áll a tömeg, mi hallatszik hátra, stb. Tudom, hogy a megjelenteknek is tudniuk kell alkalmazkodniuk a helyzethez, nem várhatunk el mindent Káslertől egy személyben, hogy teljesen az elképzeléseinknek megfelelően alakítson ki mindent, de a tömeg végén maradtaknak bizony komoly hátránya származhatott ebből - gondolom én, mint aki szintén a végével érkeztem, és nekem, még aki közben előrébb is verekedtem magam, számomra még mindig nem volt minden teljesen, és folyamatában világos. A probléma egyébként abból is adódott, hogy a hangosbemondót nem Kásler tartotta maga előtt (nem közvetlenül abba beszélt, hanem egy kisebb kütyübe, ami összeköttetésben volt a hangosbemondóval), hanem azt egy másik személy fogta körülötte, és nem figyelt arra, hogy a készüléket nem a tömeg felé, hanem mikor hogy, félig, vagy egyenesen az ég irányába tartja, így Kásler szavait, és az eseményeket a nem éppen madártávlatból figyelemmel kísérő tömeg csak igen nehézkesen hallhatta meg. Nem volt ugyan teljesen érthetetlen, de azért rendesen fülelni kellett - én legalábbis így voltam vele. Többen morogtak is magukban, de senki sem emelte fel a hangját rendesen (én sem), hogy alig hallunk bármit is, pedig ott vangyunk 15 méterre szemben Káslerral, és az a párszáz ember közöttünk nem volt akadály abban, hogy az elmondottakat meghallhassuk. Dühítette az embereket az a tudat is, hogy ott álltunk egy Rádió épülete előtt, és egyszerűen nem lehetett volna kihangosítani a beszédeket, hogy nincsen rá eszközük? Na nem mintha egyáltalán azt a kézi készüléket is a rádió adta volna (kétlem, bár igazából nem tudom honnan volt), és hogy a rádió egyébként is velünk lenne, csak azért, hogy mint az ismeretes, pontosan önmaga ellen legyen, de az tény, hogy a tudat kicsit engem is dühíteni kezdett, és a környezetemben sem tetszett senkinek. Két zsörtölődés között viszont azért mindenki erőt vett magán, és fülelt rendesen, mert végtére is nem morgolódni voltunk ott, hanem részt venni a megmozdulásban.

Kásler először megkérdezte az MTVA embereitől, hogy beolvassák-e egyáltalán a közleményeket, és ha igen, várhatóan mennyi időn belül. Ha jól értem egy órát kértek a tanulmányozásra, de miután bevitték a papírokat tanulmányozni, Kásler megkérdezte a tömegtől azt is, hogy mennyi időt adjunk nekik erre? 10, és 30 perc között vitáztak, mivel 10 perc még egy rendesen működő rádió esetében sem lenne fair, de a fél órát már voltak, akik sokallták. Ezekre én még személy szerint nem emlékszem, de az a mozzanat már rémlik, amikor végülis 14:20-kor (mint a videókból kiderül, Falus Zsolt javaslatára) úgy határoztak, hogy (a Kossuth Rádió műsor rendjéhez igazodva) megvárjuk a 15 órás híreket, amire még 40 percet kellett akkor várni. Amúgy csak megsúgnám, hogy nem olyan sok az, főleg, hogy akár ahhoz is késznek kell lenni, hogy estig ott fogunk demonstrálni... Bizony, érdemes erre felkészülni, mert az akarat kinyilvánítását nem szóban, hanem tettekben kell biztosítani. V.Ö.: 1956

 



Hogy lássunk hátrafelé is: valóban nem vagyunk kevesen

 

A tömegben felszólalkozó, elégedetlen emberekre reagálva szólalt fel végül Kásler Árpád a következő szavakkal: "azon kell gondolkodni emberek, amit ott az emelvényen elmondtam: figyelemmel kell lenni arra, hogy a közvéleményt, és az ország lakosságát magunk mellé állítsuk, ne ellenünk! Rengeteg hangadó is lehet itt közöttünk, annak végképp nincs értelme, hogy megostromoljuk a Magyar Rádiónak a kirakatait! Azért nincs értelme, mert egy hónap múlva, 21.-én, a Hősök terén már több százezren leszünk! Ki fogjuk bírni!"

Na mondjuk ez megint egy érdekes kijelentés volt tőle. Szerintem amit mondott teljesen logikus volt amúgy is. Semmi értelme megostromolni a rádiót, igazából nem tudnánk sok mindent kezdeni magunkkal, nem tudjuk, hogy a rádión belül mi hol van, és tömegként benyomulva bizony nem is tudnánk megfelelő képpen érvényre juttatni az akaratunkat, ha csak nem szó szerint mi magunk olvasnánk be a közleményt teljes egészében a mikrofonba, ennek az esélye viszont a személyes ismereti hiányaink, és a technikai háttér miatt sem lett volna valószínű. De hogy Kásler végül efölött a teljesen logikus elgondolás fölött azzal érvel végső képpen, hogy egy hónap múlva, árpilis 21.-én már többszázezren leszünk az utcákon, abszolút elvetette a józan paraszti ész sulykát. Valamint nagyon gyorsan végigfutott az elmémben, hogy ő már ennyire előre tervezett mindent, hogy április 21.-ére is van már egy bejelentett demonsttrációja, csak arról mi még nem tudunk? Nem semmi, és nem annyira bíztató, mint amennyire bíztatónak szánta! Ami pedig a százezreket ileti, hát eléggé előre iszik a medve bőrére. Nem csupán elhintette, mint kelemes lehetőéget, hanem kijelentette, hogy az úgy lesz, és ezért igazat kell neki adnunk abban, amit mondott, amire ezt "érvként" szertte volna használni - de mégsem járt jól vele... Ekkor egyébként a tömeg egyes hangjai is még inkább rázendítettek, hogy Kásler szavaival ellenkező felszólalásokat hallassanak, mivel jogos volt az a kérdés is, hogy mégis mit bírjunk ki azon, hogy a kilakoltatások addig is folyamatosan zajlanak majd megállás nélkül, és azzal amúgy sem érünk el sokat, ha leadatunk egy közleményt egy rádióval - ez csak egy kis szikrányi esély, ami persze fellobbanhat, de azon a ponton, hogy még az sem volt biztos, hogy egyáltalán beolvassák-e, akkor eleve meg is ette az egészet a fene, és ebben nincs mit kibírni.

Ekkor egyébként igazi zene volt füleimnek, amikor az összegyűltek áttértek a "KÖZSZOLGÁLAT! KÖZSZOLGÁLAT!" egyetlen emberként történő kiabálásába. Előre is biztos voltam benne, hogy igazi közszolgálatról szó sem lesz majd a rádiónál, de minek után éppen nem is jutott eszembe ez a sokatmondó kifejezés, nagyon jól esett hallani, ahogy a tömeg egyetlen hangként el kezdte követelni, és kíváncsi voltam, lesz-e ennek vajon bármi hatása, mivel ilyenből még soha nem volt részem tapasztalatot szerezni.

Kásler folytatta volna: "Figyelmet kérek! Figyelmet kérek! Emberek, egy kis figyelmet kérek! Jó, köszönjük szépen...!" - de voltak olyan hangadók, akik nem hagyták szóhoz jutni, annyira elegük volt. Részben természetesen jogosan, azonban sajnos szerintem sem olyan egyszerű a helyzet; bármilyen áldozatot nem lehet vállalni a jelenleg nyakunkon ülő, és dezinformációs-technikák seregével felvértezett rendszer ellen, szükség van az észre és, nem csak az ingereket követő reakcióink korlátlan kiengedésére. Kásler igyekezett csitítani az embereket, és kifejteni a véleményét, hogy miért is gondolkodik úgy, ahogy. Majdnem folytatta Kásler: "egy a lényeg emberek! Bíznak-e, Önök bíznak-e bennem?" - de aztán a Kossuth Rádiótól behívták az épületbe Káslert, mert újabb információkat hoztak ki nekünk.

Közben a tömeget nem tudtam éppen megérteni: eufórikus örömujjongás, hogy Káslert behívták, és elkezdték énekelni a Himnuszt. Persze az elsődlegeskérdés, hogy egyáltalán ki kezdte el, és kik voltak az elsők, akik átvették, de hogy aztán szinte mindenki átvette...? Mi történt, emberek, megnyertük a csatát? Még azt sem tudjuk milyen hírekkel fog végül Kásler kijönni az épületből! Mi folyik itt? Egy kis önmegtartóztatást, kérem, mert ide higgadt cselekvések szükségesek, nem pedig érzelmi viharok. Na annyira nem is ment félre az egész szerencsére, de valahogy ott, és akkor nem tudtam melléjük állni a Himnusz éneklésével. Aztán kijött Kásler az épületből, és megint örömujjongás. Én meg csak figyeltem az eseményeket...

Link a MÁSODIK RÉSZhez



4 komment

Címkék: politika videó fénykép minden emlékezés kiemelt pénzrendszer radikalizmus blogíró 2013 mtva MSZP FIDESZ önleleplezés káslerárpád tevékenykedés

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr876249590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

somebodyelse 2013.06.15. 09:00:44

Szia! Bár kicsit furcsa az időzítésed a beszámolóra, hiszen azóta annyi minden történt, pl lezajlott ápr 21 a Hősök terén, Káslert pedig mindenféle módszerekkel próbálják ellehetetleníteni stb, azért mégis jó, hogy ilyen részletesen leírtad a márc 9 eseményeket a saját szemszögedből. Én sok mozzanatot pl nem láttam, tehát mindenképpen hasznos. Nem tudom, mennyire követed Kásler honlapját vagy az egyéb híreket, de közben azokat, akikkel márc 9-én szövetkezett, már beszippantotta a hatalom, és megpróbálják lejáratni, elszigetelni vagy kompromittálni Káslert. A részetekbe senki nincs beavatva teljesen, de el lehet képzelni az ismert elemekből, hogy zajlanak ezek a háttérhatalmi dolgok. Először Falus kiretusálta Káslert a márc 9-i közös vonulásukat ábrázoló fotóról. Azóta Falus a Jobbik mellett tűnt fel, ő a pár által szervezett devizahiteles kerekasztalok fő primadonnája. A Koppány csoport is folyamatosan mocskolja Káslert, és "felsőbb körökből" is megkeresték már, ezekről írt a honlapján. Egy jellemző történet: Kásler a márc 9 rádiós beolvasásról ezt írja a Koppány csoport vezetőjének: "Gondolj bele Bélám, kiderült, hogy Mácsai Rozália lebeszélte előre a Kossuth Rádió főszerkesztőjével, hogy a bankcsapdások közleményét olvassa be a Kossuth rádió és nem a BAÉSZ-ét, annak ellenére, hogy egyedüli szervezője voltam az eseménynek, csak az összefogás érdekében biztosítottam szót Falusnak, majd amíg interjút adtam egy újságírónak, elvezette a tömeget a József Nádor térről. " forrás: http://kaslerarpad.hu/?p=3474 Én Káslert még mindig tisztességesnek látom, de iszonyúan nehéz a helyzete, mert meg kell akadályoznia, hogy a múlthoz hasonlóan belülről szétrohasszák a mozgalmát. Ezért van, hogy senkit nem enged be maga mellé. Mögé lehet állni, de az irányt ő szabja meg, így nem tudják szétvinni a beszivárgók az egészet, mint annyi nemzeti csoportnál. Ez szerintem nem diktatórikus, hanem szükséges lépés. Egyébként jó lenne, ha április 21-éről vagy a földvédelmi tüntetésről is ilyen részletességgel beszámolnál, mert hasznos.

teGergő 2013.06.15. 20:30:16

Sajnos nem vagyok egy naprakész blogger, így az időzítés nem szándékos, sőt, nagyon is mulasztásként tartom számon magamnak, hogy ilyen lassú vagyok, hogy nem vagyok képes akutális dolgokról akutálisan írni. Nem ez az első ilyen bejegyzésem, de van egy pár, amihez képest még így is rekordidő alatt elkészült (illetve csodáa, hogy egyáltalán publikálásra került :P), sőt, rekordsokmindent ki is veséz, annak ellenére, hogy szószerinti piszkozatként tettem közzé, amiben még vannak el-elhagyva olyan szakaszok, meg közbeírások, amik kizárólag nekem szólnak, hogy "erre meg erre ne felejts majd el még kitérni", illetve nem megfelelően megfogalmazott dolgok, stb., de ezek a végleges bejegyzésben nem lettek volna benne. Szándékoztam ezeket is beleírni, hogy Falus Zsolt állítólag egyedül kezdte el vezetni "Kásler tömegét" március 9.-én a József Nádor térről , engedély nélkül, amíg ő rövid interjút adott valamelyik média munkatársainak, majd ezt követően Falus-ék a facebook oldalukon kiraktak egy képet egy általuk meghirdetett következő eseményhez "az igazságért" szlogennel, ahol egyedül ő vezeti a március 9.-ei tömeget. De ráadásul a csattanó az az, hogy még ennek ellenére is olyan képet raktak ki, ahol már Kásler is ott volt eredetileg, csak kiretusálták. Azóta pedig Kásler egyik rendezvényén sem láthattuk őt. Hogy erről is szándékoztam írni, látszik is ezen a kis foszlányon: "Rosszat jól = rosszabbul (vö.: hazugsággal az igazságért)" Rendszeresen nyomonkövetem a honlapját, úgyhogy remélhetőleg nem vagyok lemaradva semmiről. Legfeljebb Kásler rólam, de önhibáján kívül. De erről majd később (tudod, "nyílt levél 2.0"). Ami Kásler helyzetét illeti, arról is lenne szó ebben a levélben: én sem tartom rossz embernek, sőt, minden lépését a hatalommal szemben megfontoltnak, kritikusnak, és megalapozottnak látom. A baj csak az, mint amit ebben a bejegyzésben is írtam, szintén kifejtetlen, magamnak írt foszlányként: "jóember+hülyevilágkép [...], vagy rosszember+jóemberálca". Ugyanis nem rossznak tartom őt, de azt gondolom, hogy nem a helyes utat járja, és annyiban igenis diktatórikusnak mondható (bár ezzel a szóval még gondolatban sem illettem eddig), hogy megfontolt konokságát egyoldalúság övezi. Ha csak nem tévedek. Még így is lehet, hogy nagy köveket mozgathat meg mindaz, amit elindított, de én továbbra sem abban látom a megoldást, amit, és ahogy ő csinál, mert félek, hogy "az ő rendszerében" ugyanolyan megvezethető lesz a magyar lakosság (NEM NEMZET, LAKOSSÁG!), akármennyire is próbálja majd a Hűséggel a Vezérelvet érvényesíteni. Azonkívül a háttérhatalom azért kicsit nagyobb ellenség, minthogy mi most odaülünk az Alső ház fölé a Felső házba, és megpróbáljuk felülbírálni őket. Itt ennél sokkal többről vans zó, ezért ez a lépés sokkal kevesebb is, mint látszik. De mint mondtam, erről bővebben majd abban a levélben, ha valaha is elkészül. Azért rajta vagyok, hogy elkészüljön. A "Kritikus összefoglaló véleményem Kásler Árpádról" c. bejegyzés-sorozatom pedig nem állt meg, mint azt az eggyel korábbi bejegyzésben is olvashattad, még ezenkívül három résszel készülök. Úgy, ahogy, és akkor amikor. Nem vagyok naprakész, de ettől még érdemes mindent kivárni, mert dolgozik bennem egy nagy információ-rendező erő. :)

somebodyelse 2013.06.20. 21:35:42

Hallgasd meg ezt a hosszú interjút Káslerrel, ha többet akarsz tudni róla:) http://www.szentkoronaradio.com/letoltes/2013_06_19_by

maztro 2014.06.24. 18:13:07

Most látom csak, hogy ennek a bejegyzésnek nagyjából a felét leharapta a blog.hu, mivel meghaladta az X ezer karakteres keretet. A gépemen még megvan a teljes eredeti bejegyzés, de még nem tudom miként pótlom be. Lehet, hogy törlöm, és két részletben újra megjelentetem majd a bejegyzést, de a fene tudja...


süti beállítások módosítása