Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2013.07.25. 17:30

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Szerkesztve: 2013-júl-25

Közvetlen link a videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=07qjdfq6sok

 

"Százezrek várták feszülten, hogy milyen intézkedést vezet be a kormány a mai napon, hiszen ezt kommunikálták le korábban. Ezzel szembe Varga Mihály azt jelentette be, hogy a devizahiteleket ki kell vezetni a piacról, mert tarthatatlan állapotokhoz vezetnek. Én szerintem Vargáékat kell kivezetni a parlamentből, de minél gyorsabban, akár egyenesen a törvényszékre, mert nincsenek "devizahitelek", amelyeket ki kellene vezetni, ellenben van számviteli csalás, amelyhez eddig is hallgatólagosan asszisztáltak. Az Index szerint Csányi nem tervezi a visszavonulását, mert "rá mindenképp szükség van", és nem tavasszal végrehajtott szívműtétje miatt adta el a révszvényeit - vajon Csányit a műtét előtt várólistára tették? Mindenesetre én szívből örülök Csányi úr egészségi állapotának, szerintem is szükség van rá, mint koronatanúra, és vádlottra a majdani nagy perben - bár először ő fenyegetett büntetőeljárás alá vonással engem, de erről azóta is hangos a csend. Az viszont megörvendezteti a lelkemet, ahogy egymásnak feszülnek a nagyok: Lázár János leoligarchiázta Csányit, mire Csányi annyit mondott, hogy úgy hallja, tehetséges fiatalember ez a Lázár, hiszen a trafik- ügyet is milyen ügyesen elintézte. Emberek, ez több, mint beszédes! A bűnszövetkezet elérte a belső bomlási szintet. Október közepére nemzetgyűlést hívunk össze, de addig még sok munkát el kell végeznünk. Ebben kérem az Önök segítségét! Minden településen hozzák létre a Haza Nem Eladó Mozgalom alapszervezetét, válasszanak vezetőt, és vezető-helyettest az alapszabály értelmében, és delegáljanak egy küldöttet az országos vezetésbe, mert a haza nem eladó!"

(Kásler Árpád, 2013. 07. 24.)

 

Én pedig örvendezem, hogy Kásler viszonylag nagy nyilvánosság előtt nagy összhangban kimondhatja* az ország bűnszövetkezeti tényeit, és annak normális következményeit, amiért sokadmagával együtt tevékenyen munkálkodik.
* Nem azért, mert megengedik neki, hanem azért, mert elérte, hogy ennyi ember felfigyeljen rá, illetve azért, mert nagy részben sikerült összeraknia a képet.

Valóban nagy vizeket mozgatott meg Kásler, viszont az az érzésem, hogy nem annyira jelentős mértékben, mint amennyire azt fentebb találja.

Nem tudom a pontos szereposztást - honnan is tudnám -, de nekem a Lázár-Csányi sárdobálásból csupán annyi jön le, hogy ha minden kötél szakad, valakinek el kell majd vinnie a balhét, ezért kezdik nyilvánosan marcangolni Csányit, de hogy Csányi Sándor oligarchia, és Magyarország gazdasági-politikai polipja lenne, nyilvánvaló túlzás abban az értelemben, hogy ezzel sokakról próbálják meg levenni ugyanazt a terhet, amit bizony mások is viselnek, és helyettük is egyszemélyben Csányival próbálják meg elvitetni a balhét - gondolom ezt, miután Lázár szavai nagyjából ezt a képet sugallják. Bár lehet, hogy még annyit sem ér a dolog, és a szereposztás szerint senki sem viszi majd el a felelősséget a történtekért, csak lesz egy fejcsere, és kész. De azért külön megjegyezném, hogy miközben a jelenlegi ál-politikai felállásban mindenképp a FIDESZre marad a helyzet ellensúlyozásának kívánalma, érdekes módon nem mindjárt Orbán Viktor kezdte el támadni Csányit, pedig akkor már miért ne? Azthiszem azért nem tanácsos ez a számukra, hogy, mert ha ő szállna síkra a "választpolgárok" előtt egy oda-vissza sárdobálózás szintjére a balhé elvitetése érdekében, biztosan jutna rá is bőven sár (joggal), így inkább Lázárra került a sor, aki a rosszul elsülés lehetőségét még megengedheti magának a nagy nyilvánosság előtt. Ezen a ponton Csányi természetesen menthetné a menthetőt, akár a bűnszövetkezet elárulásával is a saját "biztonsága" érdekében, ami valóban kívánatos mozzanat a mi számunkra, de végső soron lehet ebből ugyanolyan egyszerű fej-cserebere, mint már megannyiszor, igazi felelősségrevonás nélkül, és anélkül, hogy ezen a színjátékon kívül a bűnszövetkezet valóban belülről marcangolná már önmagát. Én attól tartok, hogy ezzel a pár durva jelzővel még nem ott tartunk, csak egy beáldozás előtt, ami lényegében semmit sem ment a helyzeten a mi részünkről, és igazi elégtételt sem jelentene.

Egyébként meg "vicces", ahogy a bűnszövetkezet még próbálja az emberek reális félelmeként beállítani a devizahitelek "tarthatatlan állapotokhoz vezetnek" jeligét, holott ez valójában nem a mi létünk szempontjából tarthatatlan, hanem a jelen helyzetben a bűnszövetkezet számára, amely előtt elkezdtek borulgatni a bilik. Jól kifundálnak ezek minden kis apró benyögést a közvélemény elé, hogy jó színben tüntessék fel magukat...

Egyébként azon túl, hogy jelenleg nincs igazán választása, illetve döntési lehetősége, és kénytelen a jelenlegi "jogállam" keretein belül reménykedni a pereskedései eredményességében, nem értem, hogy Kásler miért próbál szüntelenül a jövőben is bírósági perek lefolytatásával támaszkodni az eredményességre, mint ahogyan hivatkozik is: "szükség van rá, mint koronatanúra, és vádlottra a majdnai nagy perben". A jogállamiság ugyanis azthiszem olyan szinten bukott meg, hogy nem fogjuk tudni jóhiszeműen újra beüzemeltetni puszta népakarat kifejezésével a hatalom felé, Kásler viszont mégis perekben reménykedik azon maffiaszervezet ellen, mely voltaképpen globális, hiszen a háttérhatalomról is esett már szó nem egyszer. Persze ha mi magunk, a magyar nemzet összegyűlünk, és lefolytatjuk ezeket a pereket, akkor lehet róluk szó, de ha a háttérhatalom által megszervezett pereken próbálunk érvényt szerezni magunknak, az hiábavaló próbálkozás (nem csak lesz, hanem most is az). Pontosabban, a közvéleménynek mindenképpen önleleplező vallomásként fog szolgálni az igazságszolgáltatási tehetetlenségünk velük szemben, de a helyzeten önmagában nem sokat fog változtatni.

A nemzetgyűlésről, pontosabban Káslerék tervéről pedig még mindig nem tudunk eleget, illetve arról, hogy mi garantálná annak a sikerét. Nekem úgy tűnik, Kásler ugyanolyan kiegyezést szeretne véghezvinni az emberek érdemi beleszólása nélkül, mint amilyet a hatalom is tenne látszólag saját maga ellen, azt viszont nem merném megkockáztatni, hogy Kásler szándékait sötétnek minősítsem - ezt legfeljebb az Alkotmányozós "jogállam 2.0, de nincs ami működtesse, és a háttérhatalom előtt azon nyomban elbukik" terveiről mondhatom el bizonyossággal.

Valóban nagy vizek kezdtek mozogni, de valószínűleg csak a szereposztást kavargatják egy kicsit, aztán részükről minden maradna a régiben - mi pedig még mindig nem értünk el elég nagy sikereket a hatalommal szemben, hogy örömujjongásokba kezdjünk. A harc folytatódik persze, de ne igyunk előre a medve bőrére, valamint a nagy vízmozgások közepette szívleljük meg Posta Imre azon sorait is, melyekben azt mondja: "mindig a felsőbb szinteken dől el, hogy mi legyen, de mindig az alsóbb szintek alapján" - vagyis az irányítást még a nagy vízmozgások idején sem vesszük át, és nem is mi mondjuk meg, hogy egészpontosan mi legyen, csak hozzánk idomítják a rendszert, ami továbbra is az övék, és továbbra is ők szablyák meg a feltételeket. Jó dolog a vízmozgás, de ne bizakodjunk el vele nagyon, és folytassuk a harcot az Irányítók ellen!

Mivel az eseményeknek végül nem váltam valami aktív szereplőjévé, csak annyit mondhatok: várom a további fejleményeket.



Szólj hozzá!

Címkék: politika videó minden kiemelt pénzrendszer összejátszás 2013 FIDESZ önleleplezés káslerárpád

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr496249588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása