Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2014.02.20. 09:53

Lényegében jó egy hónapos hallgatás után megint úgy érzem, helyzetjelentést kell adnom, nehogy azok látszatai lábra keljenek, hogy eltűntem, elkaptak, leléptem, nem csinálok semmit (vagy legalábbis nem fogok :P), főleg, ha például Pirula esetére gondolok, aki pl. jó egy évig tűnt el nyomtalanul, szó nélkül, aztán már nem lehet sehogysem a régiként kezelni ezután, az "új" pedig szintén előránt az emberben megkerülhetetlen kérdéseket.



Egyébként mindig eszembejut, amikor valaki - akinek a kiléte nem ismert - eltűnik az interneten egy megszokott helyről (pl. chat, fórum, blog, akármi), pláne, ha ilyen megmondóvezérblogger esetéről van szó, hogy oké, még akár belemagyarázhatjuk a legújabb összeesküvést is, hogy hogyan szerelték le, elfogták, megölték, stb., de aztán ugyanúgy eltűnhet bárki egyik napról a másikra egyszerű hétköznapi balesetekben is. És nekem ebben az a pláne, hogy úgy tűnik, mintha ezekre a lehetőségekre senki sem gondolna, vagy ha mégis, akkor egyből előkapja az aduászt, hogy biztosan véletlennek tettetett baleset volt, közben meg nem - de őszintén, ezt ki tudhatja? Balesetek százai történnek naponta, halálos esetek is bőséggel, ugyan miért ne fordulhatna elő, hogy ahogy akárkit, úgy egy ilyen embert is elütnek átlagos emberek? És az ebben a kérdésben mindegy is, hogy a járművezető volt-e a hibás, vagy a gyalogos - ha egyáltalán ilyen zebrás balesetet képzelünk el, de lehet az akár autópályás karambol is. Mivel nem volt ismert az áldozat személye, teljesen biztos, hogy nem kerül be sem ferdítve, sem sehogy a holnapi híradóba, de még az áldozat közvetlen internetes környezetébe sem a hír, hogy mi történt. Ahogy pl. engem is csak a blogomon keresztül ismernek sokan, és ha még történne is velem valami, valószínű, hogy családtagjaim sem értesítenének senkit az interneten a történtekről, hiszen eszükbe sem jut, hogy engem itt várnak, kíváncsiak a fejleményekre. És ezzel most nem a sorsot szeretném kísérteni, hanem rávilágítani egyszerű logikai kérdésekre, a gondolkozást szeretném megkísérteni, másokban. Hogy tipikusan ne is átlag gépjárműves balesetet említsek, én például már háromszor léptem életemben BKV-busz elé, amit bizonyára nem titkosügynök vezetetett, az elélépésért meg senki sem tartott a fejemhez fegyvert - csak emberi figyelmetlenség volt, ami megtörténhetett ugyanúgy velem, mint bárki mással. Persze az igazsággal általában nem lehetünk teljes mértékben tisztában, és nem mondom, hogy nem érdemes elméleteket gyártani (tekintve, hogy léteznek is valós "összeesküvések" - leginkább érdekszövetségek formájában, és nem olyan közönséges módon, ahogyan azt legtöbbször a média tálalja), mert valós esetekben ez nyomra vezethet, és fényt deríthet mocskosságokra, de utálom az elfogultságot, hogy az emberek a legtöbb esetben el sem tudják képzelni a feltételezést, hogy Pirula fogta magát, és mondjuk egy busz elé lépett - ahogy én is korábban, aki szintén blogot írok. Hozzáteszem, egyik esetben sem lett bajom, bár azt is hozzá lehet tenni, hogy akkoriban még nem írtam blogot se. :P Most azt az elméletizést hagyjuk, hogy HAARPolnak, meg műholdasan befolyásolják az elmeállapotomat, és elélépethetnek egy busznak... :)

Mellesleg persze nem árt bevallani, hogy (szöveg szerint) ezt a lehetőséget én sem nagyon hoztam elő (nem ilyen részletesen), amikor elkezdtem hüledezni, hogy Hová tűnt Pirula? (először, majd másodszor), bár annak is megvoltak a sajátos körülményei, amelyek érdekessé varázsolták a dolgot, és elméletgyártásra adtak okot. Azóta pedig Pirula visszatért. Illetve, hogy ő tért-e vissza, vagy egyáltalán ki (volt) ő - számomra kérdés. Mindenesetre a visszatérése is szült ugyanolyan elméleteket, amelyeknek tudok is hitelt adni, meg nem is, szóval katyvasz az egész, és nem tudom, hogy egy katyvasszal érdemes-e tovább foglalkozni. Kowalsky is elég érdekes a fórumoldalon, aki függetlenül Pirulától elkezdte szervezni az új Pirula keresését a régi helyébe, ha már így eltűnt, amikor pont vissza is tért, állítólag az eredeti, mindenki meglepetésére, de közben Kowalsky kinyilvánította, hogy neki alapjaiban mindig is problémás volt ez a Pirulás irányvonal, és főadminisztrátorként, mint aki Pirula bloggerkedése mellett a fórum karbantartásáért egymaga felel, ki is tiltotta Pirulát a fórumról, miután visszatért. Ezek is eléggé érdekes dolgok. Miközben valahol egyetértek vele, csak azt nem értem, de egyáltalán nem, hogy most akkor mégis mit akar, illetve mit tud csinálni. Itt olvasható például egy ilyen irománya: "3x kiáltott farkast" - hozzászólni meg nem lehet, mert szinte három nap alatt minden friss topik letiltásra kerül újabban, amiből elegem is lett egy kissé. Visszatérve az írásra: oké, elég ebből a sok körháromszögből, meg lassan már a tvriporter szellentésében is megtaláljuk a mindent látó szemet, közben meg nem csinálunk semmit, csak a magukat ébredőknek látók passzívan néznek bele a vakvilágba, nem lépnek a tettek mezejére, hanem nethuszárkodnak, és gyakran meghazudtolják azokat az értékeket is, amiket állítólag elérni kívánnak - pökhendi, fölényeskedő, összeszedetlen aranyköpéseikkel, stb. Igen, ez a jelenség valóban megvan, van árnyoldala is az ébredezésnek, ugyanakkor erre a "frontra" is szükség van, úgy érzem: látni kell ezeket a jeleket, mert jelzik, hogy mi is van körülöttünk, egy valós tényállást tükröznek. Erről is akartam már írni egy bejegyzésben bővebben, de addig is legyen elég ez a kis dőlt betűs rész! :)

Na, szépen kitértem erre, olyan, mintha Pirula helyében írnám a rá vonatkozó helyzetjelentést, és nem a saját blogomról, amit eredetileg akartam. De nem baj, kellett ez is, jobb itt és most, ha már eddig nem került terítékre.

 


 

Mostanában egyébként valóban nem csináltam semmit; megint két hosszú hónapja tervezek néhány nagyon régóta tervezett írást összehozni végre, de csak a piszkozathalmok gyűlnek egyelőre. Addig is jártam a Szakál által szervezett előadásokra Kispesten, és felvettem, majd megosztottam az előadásokat a youtube-on, meg pl. holnap után, szombaton megyek az Ember és Természet konferenciára is (legyen ez a reklám helye), valamint mostanában szinte óránként követem nyomon a Tolvajkergetők fránya facebook-használó oldalát (lévén, mivel ott aktívak, a honlapjuk meg az első évad másfél éve lezárult eseményeinél nagyjából be is halt - egyelőre legalábbis ez látszik).

 


 

Esetleg most kitérek a blogon korábban indított szavazásra, hasoníltsuk össze a korábban közzétett eredményeket a máig alakultakkal!

 

 

Most annyira nem vesézem ki, mindenki levonhatja a maga kis számításait belőle.

 


 

Aztán ha már szavazás, jönnek is lassan a választások, de nem tudom fog-e addig készülni belőle valami kis véleményformálásom. Még nem döntöttem el, hogy fogok-e szavazni, bár valószínűleg semmi értelme. Kásler kezdeményezéseinek még mindig örvendezek (már amelyiknek), de egyre inkább úgy érzem, hogy a keze neki is a bilibe lóg, és nem csupán azért, mert "pártoskodik". Ettől függetlenül nem lenne baj, ha a működése során bele tudna szólni a dolgok alakulásába, már ha, meg különben is. Aztán akárhogy is buherálják a háttérben a szavazati eredményeket, azért mégis csak tartok tőle, hogy ebből az lesz, hogy most vagy megkóstoljuk most a Jobbikot is, aztán van 4 hosszú évünk, hogy kiábránduljunk, vagy maradni fog az mszp-fidesz folytatás, aztán Kásler meg majd pattoghat a háttérben 4 évig, míg egyáltalán ő is bekerül annyira a köztudatba, hogy felkelthesse az emberek érdeklődését, megint csak már ha. Mert hogy most ezzel a hirtelen jött kis sikerosrozattal nincs esélye még az ország előtt felvonultatnia magát, az is biztos. Aztán meglátjuk addigra hol lesz ez az egész, meg hol leszünk mi, meg hol lesz a Minden... :P

Még valami?



2 komment

Címkék: statisztika politika fénykép minden helyzetjelentés 2014 blogíró pirospirula káslerárpád

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr326249565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teGergő 2014.02.23. 16:00:13

Megmondom őszintén, nem sok energiát feccöltem abba, hogy átlássam egészen rendesen a helyzetet a pirulapublic-on (ennek okait azt hiszem már fejtegettem korábban a blogon), de csak kicsit kontrasztnak Kowalsky meglátásaihoz, érdemes lehet ezeket is hozzáolvasni: http://pirulapublic.hungarianforum.com/t310-pirula-vedelmeben Nem tudom mennyire jogos Kowalsky-t letámadni mindenfélékkel, mert alapvetően meg is értem az álláspontját, csak nem hiszem, hogy a legnormálisabb módja az volna az ő ébresztésének, amit csinált - noha ha úgy tekintünk a tényleges összeesküvés-gyárosokra, mint egyfajta újabb elmebeteg rétegre, akkor nem tűnik annyira nagy gondnak "beépülni, és szétrobbantani azt", hiszen elmebetegeket akadályozunk meg a ragályosodásukban, nem pedig értékes embereket az értékes cselekedetekben. Mindenesetre Kowalsky ebben a topikban pl. hozzá sem szólt, és így helyette csak mások tollából kell tudnunk vélelmezni, hogy valóban "senki sem vitatja el Pirula eddigi munkásságának fontosságát, sem azt, hogy rengeteg embert elgondolkodtatott, "felébresztett" az írásaival, videóival", vagy mégis volna-e aki elvitatná, hiszen pl. Kowalsky-tól én eddig jó szót nem láttam Pirula munkássága felé, úgy érzem, mintha eredendően tévútnak tartaná a működését, és az, hogy kitiltja a Pirula névre hallgató fórumról, az sem szül éppen remek gondolatokat az emberben felőle. Azért örülnék neki, ha tisztázódnának a nézeteltérések, és a végén kiderülne, hogy ugyanazt gondoljuk, csak más-más módon teszünk érte, más-más dolgokra léve tekintettel. Hát, nem tudom...

teGergő 2014.02.23. 16:00:31

Amúgy azt kifejezetten hiányolom, hogy úgy érzem, más sem feccöl bele energiát, sőt, többőtök a környezetemben még csak nem is regisztrált a fórumra, nyomon sem követte, nem csinált rajta semmit, és mintha nem is akarna hallani róla. Na mindegy, ez az én sértődős sztorim... De félreértés most se essék: nincs harag, csak hiányérzet van.


süti beállítások módosítása