Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2011.11.18. 17:20

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Frissítve: 2011-Nov-25

 

Ma találtam rá erre az előadás videóra, ami egyébként még csak 3 napja lett feltöltve a YouTube-ra, így talán nem vagyunk nagyon lemaradva róla. (Sajnálatosnak is nevezhető, hogy még csak ez volt az első alkalom, hogy foglalkoztam Vukics Ferenccel, bár az nálam igazából még sok más, a "radikalitás" irányából megközelíthető, ismertebb emberről mondható el, hogy eddig még nem szenteltem rá puszta megismerési időt sem, pedig legalább egy alkalommal meg kéne tennem, hogy tudjam, más alkalmakkor is érdemes lenne-e "felkeresni" az illetőt.)

Nekem nagyon tetszett az alábbi előadás, és örülök neki, hogy újat láthattam, bár nem maga a téma az új, sem annak mélysége, de egy újabb emberrel ismerkedtem most meg, aki úgymond kimondja, amit ki kell mondani(a), méghozzá megfelelő háttértudással, hozzáállással, és készséggel - illetve példamutatással is.

Kiemelten ajánlom tehát az alábbi tartalmat végignézni!

Közvetlen link a videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=dDzexBCOnNU


Ja, és azok kedvéért, akik csak rossz értelemben látják értelmezhetőnek a "radikális" szót: én - leegyszerűsítve - úgy mondanám, hogy mindaz, ami a fentebbi előadáson elhangzott az NEM RADIKÁLIS, hanem OKOS!
(Magyarán ok-os, azaz okkal való; oka van neki mindezt elmondani, és nem csak egy amolyan "légből kapott vélemény"-nek nevezhető mindez Vukics Ferenc részéről...)

Egyébként erre a kis rövid, 10 perces svéd dokumentumfilre gondolt, hirtelen nem tudom, hogy hanyadik percnél említette: "Budapest 1936-ban / Budapest in 1936". Már csak azt nem tudom, hogy van-e belőle magyarra lefordított verzió is, mert úgy még érdemesebb lehetne végignézni. Én ezt találtam.

Szerk.:
Amikor rátaláltam erre a videóra, akkor még nem tudtam, hogy pontosan mi ennek az előadásnak a háttere, mi ez a Hiteltársulás, stb., de azóta egy kicsit tovább tájékozódtam, és mostmár többet is tudok róla. Ez egy előadás-sorozat része volt, ahová Vukics Ferin kívül még több embert is meghívtak, hogy beszéljen a saját hozzáállásával a Hiteltársulásról, ami egy új ötlet a magyar nemzet megsegítésére, a bajából való kilábalásra többek közt civil összefogás kezdeményezésével.

Hogy mi ez az egész pontosan? Én mondjuk személy szerint a bank-, illetve a gazdasági rendszer működésével amúgy sem vagyok tisztában, még az egyszerű ember teendői szintjén sem, így az alábbi, ezt másoló és/vagy ebből építkező Hiteltáruslás ötletét nem igazán tudom sem javasolni, sem kritikával illetni, de olyasmiről van szó, hogy bizonyos emberek összegondoltak, hogy mi lenne, ha megpróbálnának létrehozni egy "új Magyar Nemzeti Bank"-ot, amelyik nem idegen kezekben lenne, és talán nem is az államéban, hanem ha jobb megoldás nincs, akkor egyszerűen csak a nemzetében, összefogás szintjén. Doubravszky György ismerteti ötletét 7 percben, hogy mi is az elképzelése/elképzelésük erről a dologról, amit Hitelátrsulásnak, és Webbank-nak neveztek el.

Vukics Ferenc is jól érvel ezzel kapcsolatban, hogy amennyiben az állam elszakadt tőlünk, és már nem a lakosság, nem a magyarság érdekeit nézi, nekünk kell szólni a kedves államnak, hogy tessen észrevenni minket, mert elvileg mi miattunk ülnek ott a vezetők, ahol, de ha a dolog nem megy, akkor saját magunknak kell mindent újra építenünk, közös erővel. Stb. (Hát igen, érdemes megnézni az előadást, mielőtt ehhez hozzászólnál! :))

Mint mondtam viszont, egy előadás-sorozatról beszélünk, így az egész ötlet megismerése érdekében valamennyi videót illene végignézni a Hiteltársulás youtube csatornáján.

De mielőtt itt be is fejezném ezt a dolgot, még szeretném Géczy Gábor előadására hivatkozva megjegyzni, hogy először nekem is furcsa volt ez az egész. Hiteltársulás? Webbank? A bank szó a magyar zászló színeivel aláhúzva?? Csak nincs valami nagy sunyiság a háttérben? Géczy Gábor is részben erre hívta fel a figyelmüket, hogy ha már egyszer egy ilyen jó kezdeményezéssel állnak elő, legalább ne bank-nak hívják. Lehet, hogy végeredményben ez is az lenne, de az emberek manapság már undorodnak ettől a szótól. Stb. (Szóval mielőtt még az előítélkezés markába jutnánk, előbb nézelődjünk körül a témában, és csak útólag ítéljük meg a dolgot! :))

Az ő előadása viszont szintén annyira tetszett, hogy azt is beillesztem ide. Csak legyen rá időtök! :)

Közvetlen link a videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=rQU09J9ISjE


Weboldalaik:
http://hiteltarsulas.hu/
http://www.webbank.hu/



5 komment

Címkék: politika videó előadás minden termék kiemelt 2011 pénzrendszer radikalizmus közfelfogás géczygábor webbank vukicsferenc jelen-tendencia

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr596249661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cathi 2011.11.22. 23:28:21

naigen, kemény. a 23-24. perctől levetíteném valami köztévében. azt, hogy most veszik el a fiatalok életét és jövőjét.....

teGergő 2011.11.24. 22:17:12

Én mondjuk levetíteném az egészet, legfeljebb még a teljes óra leadása előtt kivágatokat mutatnék fel, mint amolyan "előzeteseket", hogy lehetőleg mindenki a képernyőre tapadjon. :) Egyébként pont ilyen hiányosság az is, hogy a bejegyzésből kimaradt az előadás ismertetése, jó lett volna pár szót szólni arról, hogy mi ez. Szerintem holnap még megszerkesztem egy kicsit, aztán lassan jön más téma is. :)

cathi 2011.11.24. 22:37:58

demár megcsinálták, és a rendes HíRADÓban is volt. ja, mármint a hiteltársulást. Ahoy láttam, a kormány is benne van és nem kizárt hogy ezért blöffölték, hogy mégis tárgyalnak az imf-fel jövő év elején. Addig kiderül, hogy mennyire aktivizálják a magyarok magukat egy ilyen kezdeményezéshez.

baloghjoe 2011.11.24. 22:39:24

Koszonom, hogy felhivtad Vukics Ferencre a figyelmet. Az eloadasa verpezsdito es cselekvesre keszteto. Azonnal megosztana az ember ezeket a gondolatokat, mindenkivel! Csak igy tovabb "teGergő" jo kezdes :)

teGergő 2011.11.25. 18:17:42

Megszerkesztettem a bejegyzést. (Szólok, hogy az újabb ne terelje el a figyelmeteket.)


süti beállítások módosítása