Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2013.05.01. 11:06

 Április 29.-én hirtelen kiírta Kásler a honlapján, hogy április 30.-án a Bosnyák téri Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) épülete előtt egy, a magyar gazdák által szervezett tüntetésen maga is részt fog venni, és fel fog szólalni. Kaptam az alkalmon, és ismét elmentem megnézni, hogy mi történik. A tüntetést Dr. Boór Ferenc, tudomásom szerint egyetemi tanár vezette, aki képviseltethette magát árpilis 21.-én a Hősök terén is, ahol ő is mondott már beszédet.

Előszörre nem tudtam pontosan, hogy miről fog ez szólni, de éppen ezért is jó egy ilyen alkalom, hogy új embereket, új nézőpontokat, új híreket ismerhessek meg. Néhány magyar gazda beszámolásáról van szó, akik szeretnék tudatni a magyar lakossággal, hogy a hivatalok, és az NFA hogyan lehetetleníti el őket sokszor törvénytelenül attól, hogy a helyi magyar földjeiket használhassák, és megművelhessék, és hogy az NFA hogyan, és mekkora előszeretettel juttatja azokat a földeket illetéktelenek kezébe. Tulajdonképpen ez sem mindenki számára újdonság, de most számomra is kézzelfoghatóbbá válik, hogy valódi magyar gazdák adnak számot saját tapasztalataikról, és nem csupán az interneten hadoválunk, hogy a mindenkori kormány eladja Magyarországot földestül, és mindenestül idegen érdekeknek.

 

 

Itt sem sokan, csak olyan 100-150-en lehettünk, de érdekes arány a számomra, hogy a több, egymást már ismerő, összejáró, és elbeszélgető ember között én is összetalálkoztam több emberrel, akit már innen-onnan személyesen is ismertem, tehát még egy ilyen kis tömegben sincs arról szó, hogy csupán a helyszínhez legközelebb eső néhány idegen ember szállingózna össze, hanem van már egyfajta összetartozás, ami mindig ugyanazokat az embereket viszi egy adott helyre - függetlenül attól, hogy teszem azt, nem sok minden történt az elmúlt három hónapban, de azelőtt még nem ismertem, és nem foglalkoztam Káslerrel, és így erre a tüntetésre sem találtam volna rá.

Szóval ahogy az lenni szokott, most is felszólaltak többen, nem csak gazdák, de pl. LMP-s képviselők is (akiktől személy szerint nem sokat várok, bár az adott tüntetéstől sem lehetett sokat várni), itt is megfogalmaztak egy több pontból álló követelést, és megpróbálták azt átadni az NFA munkatársainak - de valahogy senki sem nyitott ajtót, és senki sem vette át azt.

 

 

Annyiból is érdekes volt persze ez az egész, hogy maga az NFA nem volt kiírva az épületre, ami előtt összegyűltünk, csak a többi, hasonló tevékenységű szervezet táblája utalt rá, hogy márpedig jó helyen kell, hogy járjunk, csak valamiért lespórolták azt a táblát az épületről, amelynek ott kellene lennie. Talán ennyire nem merik felvállalni magukat?

Aztán végülis igazán persze itt sem történt semmi, csak az előadók ismertettek velünk dolgokat, és ezzel akarva- akaratlanul is invitáltak minket arra, hogy a jövőben az ő ügyük mellett is kiálljunk, ha akarunk.

Aztán persze ott volt Kásler is, akivel lett volna alkalmam személyesen is elbeszélni. Nem érzetem magamat eléggé felkészültnek erre, de sokat gondolkoztam rajta, mígnem odamentem hozzá, és megpróbáltam kitérni a nagyjából három héttel ezelőtt küldött nyílt levelem tartalmára. Azt mondta, hogy napi 1000 levelet kap, úgyhogy nem emlékszik rá, sem arra, hogy mit válaszolt, ám mivel készült felmenni a színpadra beszédet mondani, csak azután folytattuk az eszmecserét. Éreztem rajta, hogy nem akar velem sokat időzni, ezért megpróbáltam rövidre fogni magamat, de nem tudom eldönteni, hogy teljesen logikusan kezeljem-e, hogy több időt akart fordítani a tehetősebb, hivatalokban dolgozó emberekre, akikkel még beszélni szeretett volna, vagy egyszerűen csak lerázott, mert így is elég rövidre sikeredett ez az egész. Lényegében annyit mondtam neki, hogy meglepett, hogy miután március 9.-én hallhattunk tőle először az alkotmányozásról, még aznap, gyakorlatilag 4 óra alatt megszilárdíttatta azt az emberekkel (fogadalom) érdemi tájékoztatás nélkül. Ő ekkor erősen bólogatni kezdett, hogy igen, ez valóban így van, de mindennek oka van, és mindent a maga idejében kell megismertetni az emberekkel. A kérésére személyesen bemutatkoztam neki, és azt mondta, hogyha ezen a néven írok neki levelet, el fogja olvasni, és hogy nyugodtan írjak, mert minden kritikára fogékonyak, szükség is van rájuk. Ám ezennel el is köszönt.

Szóval egyszerre logikus is, hogy nem akar velem időzni, de úgy érzem, hogy még lett volna mit megbeszélni ezzel kapcsolatban, és nem igazán adott rá lehetőséget, hogy konkrétabban kifejtsem az álláspontomat. Kíváncsi vagyok, hogy következő levelemre, leveleimre valóban fog-e reagálni, ha úgy teszek, ahogyan kérte. Bár nem nagy dolog elmondani a nevemet egyébként, de mégis csak információs háború van, és bármely titkosszolgálat bármennyit is tudjon már rólam, én még mindig tartózkodóbb vagyok, természetesen Káslerrel szemben is, ezért most kissé felemásan érzem magam, de legalább ezúttal is gazdagodtam a tapasztalatokkal.

 

Magyar gazdák tüntetése az NFA előtt - 2013.04.30., Bosnyák tér

Közvetlen link a videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=OYdZYQmI83o

 

Úgy érzem, hogy a beszámolók mellett sok jó gondolat is elhangzott itt, a történelmi alkotmánnyal kapcsolatban is. Viszont még mindig hozzátenném, hogy a történelmi magyar alkotmány hatálybahelyezésével, így a parlament alsóházán túl a felsőház benépesítésével nem látnám megoldottnak mindazt a problémakört, amellyel ma küzdhetünk ebben az országban, és tulajdonképpen az egész világon is, de erről még mindig csak a későbbiekben fogok bővebben szót ejteni (illetve az előző bejegyzésekben is írtam már erről...).



5 komment

Címkék: videó fénykép minden blogíró 2013 káslerárpád boórferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr896249595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

somebodyelse 2013.05.01. 14:49:21

Nyugi, nekem a névvel-címmel ellátott levelemre sem válaszolt, de ha naponta 1000-ret kap, akkor ez valamennyire érthető. A föld tényleg fontos, mármint az, hogy a közeljövőben kinek a tulajdonába kerül. Hogy pofátlanul végigviszik az oligarchák a kisajátítását, vagy a családok érvényesülhetnek. Ez kulcskérdés, de a sok birka nem látja, ezért volt ilyen kevés ember (meg persze nem volt eléggé publikus az infó). Az meg, hogy nem vették át a petíciót, nagyjából mutatja a hivatalos hozzáállást: nem vesznek róla tudomást. De nem ez volt a Hősök terén tartott gyűléssel is? Akárhányan vettek részt: ez nem létezik, hiszen nem (alig, torzan) számolt be róla a média. az lmp és jobbik pedig csak ki akarja használni az elégedetlenséget. Nekem röhejes egy LMP, akit érdekel a föld, a vidék. Ez egy tipikus fővárosi értelmiségi rétegpárt, nagyjából a szadesz utóda (jól mutatja, hogy jóformán egy gój nincs a vezetőségében!), ez a környezetvédő izé csak a zöld máz, hogy korszerűnek tűnjenek. De legalább ők ott voltak és hozzászóltak. Kásler viszont kimondta a lényeget: nem valamilyen párt választási győzelmétől várjuk az ország bajaira a megoldást.

teGergő 2013.05.01. 15:16:32

Nekem válaszolt a levelemre, hogy majd elolvassa, ha bemutatkozom. Most bemutatkoztam, bár igazán nem ezen múlik semmi. Majd meglátjuk, egyelőre még tartogatom azt a levelet. A hivatali-politikai-médiai hozzáállás teljességgel egyértelmű, és önleleplező. Kásler itt elmondta, hogy valóban nem a pártoktól várja a megoldást, viszont elmondása szerint nem is akarja őket kizavarni a parlamentből, maradhatnak a helyükön, csak legyenek felettük, a felsőházban is magyar emberek, akik az ő marakodásaikat mérlegre teszik, hogy mi valósulhasson meg. Én azonban félek, hogy mégha valóra is válna az elképzelés, ez nem vezetne igazi megoldásra, és hogy idővel ugyanolyan összezavart-megvezetett embertömegekről beszélhetnénk, akik nem lennének képesek megtartani a történelmi alkotmány lényegét. De legalábbis bizonyos, hogy nem csupán parlamentben ücsörgő emberekkel van dolgunk, hanem egy világszintű dologgal állunk szemben, amelynek egyik kicsúcsosodása a mi hazánkban is zajlik, de a bajok nem oldhatóak meg azzal, ha a felsőház megtelik. Nem látom át tüzetesen ennek a rendszernek a működését, de Kásler megoldását is csak felemásnak látom.

Argonka 2013.05.05. 18:15:27

Remélem visszaír. Szeretném elmondani, hogy szerintem se megoldás ez a történelmi alkotmány. Az emberek ugyanolyan tudatlan nyáj lesz mint előtte mindegy a rendszer. De abban is biztos vagyok, hogy egy hatalmas lépés lenne a jó a pozitív irányba és sok kezdeményezés (média formálás, ébredéshirdetés, mag program, ön fenntartható rendszer, ingyen energia stb..) ki tudna belőle nőni és ez benne a legszebb.

aaaaaNiki 2013.05.06. 12:52:23

TeGergő, én a helyedben most még egyszer elküldeném neki azzal a kommentárral, hogy Te vagy az, aki ezen a tüntetésen bemutatokozott neki és most küldöd még egyszer a leveled, hogy ne kelljen kikeresnie a többezer közül.... :)

teGergő 2013.05.31. 13:37:57

Az ügy folyománya: http://www.youtube.com/watch?v=qPyPCU8jLbA


süti beállítások módosítása