Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2013.08.21. 02:53

Utoljára szerkesztve: 14 óra 51 perckor

Most nem számolok be részletesen a teljes napról, ezt a későbbiekben fogom megtenni, de kiteszem az Astoriánál történt "blokád" első öt percéről készült videómat, és a hozzá írt leírásomat, ami már részben elég sokat elmond a véleményemről, de még mindig nem a teljes képet, ahogy a történtekről sem.

 

KÁSLER-ASTORIA BLOKÁD (2013. aug. 20.)

Közvetlen link a videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=RZU7SWZCXXY

 

Előzmények:
Kásler Árpád 2013. augusztus 19.-ére Nemzetgyűlést hívott össze, majd 750 aláírásal egy határozatot kívánt átadni Áder János köztársasági elnöknek, valamint 5 éves jogkövető magatartással elérhető eredményeket elért odatett munkájára hivatkozva, amivel az állam időhúzása, és szemérmetlen lakosság-csitítgatása (csak látszatmegoldásokat tesznek, miközben a történések valódi mélységét elhallgatják, elferdítik - így mentve magukat felelősségük elől) mellett nincs tovább út, rendkívüli módon azonnali tárgyalást követelt a politikai vezetőkkel. Mivel ez utóbbit nem engedték meg, Kásler a megjelent kb. 1000 főt (?) az előre bejelentett demonstráció keretén kívül az Astoria-nál lévő kereszteződéshez vezette, hogy azt fizikailag lezárjuk a forgalom elől, így vetetve észre a mozgalmat, és azt, amit képvisel az emberek előtt.

A blokád:


A videóban az első öt perc látható, 16:30 körül. Egy órával később megjelentek különböző tv-sek, így egy kisebb videó-, és riportanyag is készült az eseményről, de természetesen semmilyen érdemi. Kásler meghatározása az volt, hogy legalább este 8-ig ott fogunk tartózkodni (feltéve, hogy a rendőrök nem oszlatnak fel minket - ha tudnak), és a továbbiakról majd akkor dönt. Az este 9-re bejelentett tüzijáték, és este 10-kor kezdődő Ákos koncert által vonzott embertömeg már éppen sűrűsödni kezdett 19:30 után, amikor A Haza Nem Eladó Mozgalom 'vezetősége' emlékeim szerint 39 igenlő, és 2 nemlő szavazattal úgy döntött, hogy ennyi volt, feloszlunk, és mehetünk haza.

Kásler Árpád azt mondta, hogy "mindent elértünk, amit ma elérhettünk, bizonyítottuk elszántságunkat, és ha kell, legközelebb 50 városban állunk ki egy-egy kereszteződésbe", majd megtapsoltatott minket saját magunkkal, és feloszlottunk.

Személy szerint nem vagyok megelégedve a történtekkel, és bár az elhangzottak gyakran nagyon oda vannak téve, máskor részemről olyan vállalhatatlanok vagy csak szimplán semmitérőek a mondatok, mint pl. amit fentebb is macskakörmök (idézőjelek) közé tettem*, amelyekkel sehogy sem tudok azonosulni, hogy legszívesebben elhatárolódnék a kezdeményezéstől - de mégsem teszem. Egyelőre megpróbálom hozzátenni azt, amit tudok, mert még van mit, de én nem a jelenlegi formájában meglévő mozgalom mellett vagyok, hanem amellett, amivé válhat.

A blogomon később bővebben be fogok számolni az elmúlt 2 nap eseményeiről, és személyes kritikáimat is igyekszem minél pontosabban megfogalmazni majd mellette. További (feliratozott) videók is várhatóak.


*Elszántság megvolt, de minden, amit elérhettünk nem, és egyrészt maga az útlezárás nem éppen a legjobb eszköz, ezt spontán eszközként kezelném aug. 20. eseményei miatt, nem pedig későbbiekben is bevett szokásnak, ami célra vezetne, másrészt miért lennénk ott 50 városban, amikor április 21.-e óta valóban visszaesett a kezdeményezés támogatottsága, tized, vagy akár huszad annyian voltunk most, mint akkor. Szóval ez vállalhatatlan mind irányelvében, mind ígéretében a számomra, és lett volna még dolgunk itt.
(Tudom, hogy 1000 emberrel nem lehet akármit véghez vinni, de nem is azt mondom, hogy balhézni kellett volna, de ha csak ott maradunk az Astoriánál még amíg a tömeg vonul, de úgy, hogy mostmár elengedjük őket, és a járműveket is, számomra még mindig többet ért volna. Lehet, hogy ez a fajta tömegkeveredés Kásler számára azért félő, mert így kevésbé bízhat a rendőrség is bennünk, nem tudnak ellenőrizni minket, és mi is védtelenebbek vagyunk - de szerintem még az is inkább megérte volna, mint módszeresen elkerülni a tömeget, amiről aug. 20.-a elvileg eleve szólt, és otthagyni mindent. Ha sok nem is marad meg az embereknek belőlünk, ha legalább látják a jelenlétünket, a kis zászlóinkat, kiírásainkat, akkor is lenne benne egy minimális érték, amiért megérné. Vagy valamit képtelen vagyok belátni, amit látnom kellene? Pedig a legegyszerűbb, legcsendesebb, legkevesebb "port kavaró" lehetőséget említettem most meg.)

 



A képet beneveztem a blogol Nap képe szavazására...


7 komment

Címkék: videó fénykép minden 2013 káslerárpád tevékenykedés

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr296249580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teGergő 2013.08.21. 14:13:43

Elkezdtem összeállítani az összefoglaló feliratozott videóbeszámolót, és kritikákat. Van bőven anyag, megint sok munkát, időt, energiát igényel, de ha odateszem magam, a héten elkészülhetek vele. Közben két cikket tennék közzé. Az egyik állítólag László Andrea tollából való, aki Kásler korábbi rendezvényein énekelt (link nincs az írás eredetijéhez), de már korábban is olvastam, és jó ennek a lehetőségével is számolni (őszintén szólva nem lepne meg, de személy szerint nem tudom az igazságot - addig is kitartok a magam véleménye mellett, ami a mozgalom mellett van, de nem úgy, ahogy a mozgalom ki van hirdetve, és meg van valósítva). http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/articles.php?article_id=461 A másik, hogy a tegnapiak után Káslert 72 órás őrizetbe vették, és a gyorskocsi utcába szállították. (Végülis az ilyesmi várható volt, még ha kevésnek is érzi az ember a tegnapiakat - de megint kihangsúlyoznám, én nem a balhét vártam, nem erről van szó.) Írja az Index: http://index.hu/belfold/2013/08/21/allitolag_elvittek_a_rendorok_a_keddi_ulosztrajk_foszervezojet/

szakál 2013.08.21. 15:26:27

Gergő! Köszi! Nagyon jó olvasni végre egy normális beszámolót ezekről az eseményekről.

teGergő 2013.08.21. 15:48:03

Nincs mit! Csak két teljes napnyi aktív jelenlét, 6 óra alvások után 20 óra ébrenlét, aktív szellemi munka, és reakció kell a körülményekre, és máris tudom hozni a formámat. (Meg persze kellett pár év, amíg eljutottam erre a szintre. A 20.-ai "lakossággyűlés"-nek is van még mit felfejlődnie, főleg azoknak, akik el sem jöttek.) És a java még csak most jön, most megint rámnehezedik, hogy konkrét, és értékes beszámolót készítsek, akár hasonló terjedelemben, mint legutóbb. Akár.

aaaaaNiki 2013.08.22. 12:59:17

Azért ez a Postás levél elég durva..... (Egy hang a hátsó sorból: ezek szerint tarhálásért vitték el a rendőrök? :)) Komolyra fordítva: mi van, ha ő akar megélni ebből? :)

teGergő 2013.08.22. 14:35:31

Regisztráltam a sokáig félve távolnézegetett "tűz közelébe", Posta Imre weboldalára, és most ott osztom aktívan az eszemet: http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=4960&c_start=50 Közben valószínű, hogy a héten nem készülök el a tervezett újabb gigabeszámolóval (már ha ez valóban giga lesz megint), lehet, hogy több hétig is nyamnyogni fogok rajta, de még ma ki fogok tenni egy bejegyzést a 21.-én történtekkel kapcsolatban. Hogy délután, este, vagy késő este, az még kérdés.

teGergő 2013.08.22. 14:38:55

Amúgy az az újabb elképzelésem született, hogy ne törjem meg az összefoglaló bejegyzéssorozatomat Káslerről, a 4.-nek ki fogom rakni mindazt, ami eddig április 21-22-ről leíródott, jóval kidolgozatlanabbul, átgondolatlanabbul, mint legutóbb, aztán majd azt is talán egyszer átszerkesztem, hogy normális legyen, de addig is, sorrendben érkezhet majd rá az 5-ös, ami az elmúlt napokat foglalja majd össze.

maztro 2014.08.04. 12:29:43

Arról még nem is beszélve, amit még egy fesztiválnál, vagy valami hasonlónál elfogadhatónak tartok, de egy konkrét mozgalomnál nem, hogy (igaz nem mentem oda, nem kérdeztem meg, és nem vettem, de) elvileg akárki vehetett magának A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM feliratú pólót még a Városligetben, ami elég problémás, hiszen elég csak pár provokátor, aki ebben a pólóban elkövet valamit, meg egy sajtófotó, és máris az egész le van húzva a béka segge alá. Az egyik ilyen pólóshoz még oda is mentem kérdezni 19.-én az aznapi programmal kapcsolatban, gondoltam valami szervező, vagy ilyesmi, erre fél percig nézett, hogy mit képzelek, ki ő, hogy erre válaszolni tudjon. És csak amikor be lett mutatva a "Mozgalom Vezetősége", akkor láttam, hogy a vezetők piros ruhában vannak, az egyszeri emberek pedig fehéret vásárolhattak maguknak. De könyörgöm, se a pirosra, se a fehérre nem volt megkülönböztetőleg semmi ráírva, tehát pl. hogy "Szervező/Vezető", illetve "Szimpatizáns", vagy ilyenek. Én voltam hülyének nézve, hogy szervezőnek nézem a szimpatizánst, de a vezetők is lehettek volna szimpatizánsok ennyi erővel. És mondom, ebben az a gáz, hogyha valóban így volt, hogy nem mindegy, hogy a Mozgalom regisztrált tagja vesz ilyen pólót, vagy bármi jött-ment vehet. Furcsa lenne kijelentéseket tennem, mert valóban nem kérdeztem meg, de én abban a hitben élek, hogy bárki vehetett magának.

Erről jut eszembe, mikor volt az idei választások előtt a Fideszesek naggyűlése a Hősök terén, pont arra tekeregtem az 56-os piramisműnél, amit eleve sokan nyilvános wc-nek használnak, és láttam, ahogy narancssárga nagy FIDESZ-feliratú pólóban oda mennek az emberek lebrunyálni 56-ot! Fénykép nem készült, csak emlékem van róla. Hogy ott az egész Városliget, még örülne is neki a természet, ha egy kis ásványi anyaghoz jutna, de az emberek inkább lehugyálják a betont, amin az 1956-os emlékmű áll. Hát gratulálok! Aztán kíváncsiságból felmentem a Hősök terére, de már oszlott a tömeg, viszont épp Ákos-tól játszották nagyban az Ilyenek voltunkot, felteszem, Ákos engedélyével. Ettől is kifordul persze a gyomrom, de főleg az, hogy miért nem mindjárt egy Gépszabadságot nyomnak le ilyenkor, úgy mégis? Ugye, ugye... Áhh, totál hányinger.


süti beállítások módosítása