Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2013.04.25. 17:17

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

 

Tudnivalók a múltból:

 

Nem vagyok benne biztos, de azt hiszem Kásler Árpád maga is, mint adós kezdte el ezt az egészet még évekkel ezelőtt. Az mindenesetre bizonyos, hogy 2009-ben alapította meg a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete (BAÉSZ)- t, amivel a pórul járt, kifosztani megkísérelt adósok ügyeit igyekezett elvállalni a bankok törvénytelenségeivel szemben, és egyesével bíróságra vive segíteni azokat pozitív, igazságos kimenetelükben. Eközben beperelte az OTP-t is a "deviza-hitelek" kapcsán, hivatkozva arra, hogy azok a törvényi előírások szerint nem feleltek meg a kölcsön jogi kritériumainak (a "deviza-hitel" se nem volt deviza, se nem volt hitel), tehát eleve törvénytelenek voltak, de még ezen felül is számos más csalással is megvádolta őket, amelyekkel a bankok további pénzeket akartak, és tudtak kikényszeríteni a tájékozatlan emberektől. Bár a per a végkimenetelében nem terjedt ki a teljes adósság eltörlésére, de a rejtettebb csalások (pl. az ún. árréshez kötődő csalás) ügyében 2011-ben megnyerte a pert első fokon (erről lásd a honlapján az első bejegyzést), majd 2012-ben másod fokon is. Az ítélet kimondta, hogy az OTP hozzávetőlegesen 500 milliárd forint összegben kártérítéssel tartozik az "adósok" irányába, és azt köteles visszafizetni. Ennek ellenére Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója kihátrált a kellemetlen helyzetből, és a Kúriához, azaz Magyarország legfőbb bírósági szervéhez vitte az ügyet, kérelmezve, hogy ők is vizsgálják azt felül, hátha az mégis kedvezőbb kimenetelt tudna biztosítani a számára. Közben megfenyegette Káslert is. A Kúria nem tudott mit kezdeni az üggyel, ezért a felsőbb, Európai Bírósághoz fordult segítségért, kérelmezve a gyorsított eljárást, de azt nem kapta meg. Most itt tart az ügy, tehát évekre jegeltetésre került az ügy, és amíg várakozunk az ítéletre, addig az OTP nem fog fizetni - de még a törvénytelenségeit is szabadon folytathatja tovább. Közben Kásler a Hágai Nemzetközi Bírósághoz is fordult a népirtás fogalmának a bankok általi kimerítése vádjával, gondolván itt a tudatos, és jogtalan ellehetetlenítések mentén öngyilkosságba kergetett emberek százaira, ha nem ezreire. Továbbá 2012-ben megalapította, és a Rendszerváltó Mozgalom Párt (RVMP) elnöke lett.

A hazai bankügyletekből származó problémáinkra tett megoldási kísérleteknek tehát az egyik alternatívájaként nőtt bele a helyzetünkbe a BAÉSZ "programja" - többek között a Doubravszky György-féle webbank (vagy más néven Hiteltársulás) mellett, amellyel szemben Kásler Árpád többször is kifejtette ellenszenvét, az okokat is tárgyalva. Itt érhető el a Hiteltársulás honlapja, és itt a Facebook-oldala.

Nos, ezen blog indulásakor, régebben már én is foglalkoztam a webbankkal. Igaz, nem volt egy tartalmas bejegyzés, mivel sem akkor, de még azóta sem értek sokat az egészből a pénzügyi, és a jogi szinteken, így igazi kritikát sem tudok megfogalmazni vele kapcsolatban, de az természetesen felmerült, hogy jobb ezzel a kezdeményezéssel is vigyázni, kételkedni benne. Többek között érdekes volt az, hogy a bankok által generált problémákra válaszul nem mással, mint csupán egy újabb bank ötletével rukkoltak elő, viszont elmondásuk szerint az ő előnyük a többivel szemben az lenne, hogy ők ezúttal valóban a magyar emberek mellett lennének, és nem játszanának az idegen, külföldi érdekek javára - mint ahogyan azt a többi bank teszi ma, élén a központi bankunkkal, a "Magyar Nemzeti" Bankkal. (Ez különben egy vallomásnak is hangzott, bár mégsem nagyon akartak velük semmit sem csinálni, csak beállni melléjük, "igazakként a hamisak mellé". De kérdem én, ha már ilyen nyíltak, akkor nem kéne egyúttal az eddigi bankokat is megfenyíteni, elszámoltatni, vagy legalábbis komolyabban felszólalni ellenük? Nem?) Ám amíg Magyarországon manapság alig akad ember, aki ne utálkozna a bankokkal kapcsolatban, ez a civilként emlegetett kezdeményezés olyan hangaztos célkitűzéseket vett irányzékba, minthogy a magyar emberek valóban rendelkezzenek "a bankárom a barátom" viszonnyal, és szeretnék elérni, hogy a felvett hiteleik után fizetőképesek maradjanak, és továbbra is legyen az ország lakosságának hitelfelvevési lehetősége. Hallelujah - gondolhatnánk... Vagy mégis csak valahogy visszatetsző ez az egész? Mivelhogy a jelen pénzügyi rendszert közben meg nem is igazán akarják megpiszkálni, csak egy újabb bankkal szeretnék megtoldani a helyzetet, amivel csupán a rosszat próbálják meg a "rossz keretek közötti jó keretek közé szorítva" jól működtetni, és így kilábalni a helyzetből - de ez lássuk be, kissé torz elképzelésnek mutatkozik! A rosszat nem lehet jól csinálni, így is, úgy is csak a rosszabbat fogjuk kapni belőle. Az is kissé érdekesnek bizonyult a ki-ki számára már elcsippentett, a jelen információs-háborújából, a világi folyamatok mögöttességével kapcsolatos információkkal rendelkezve, hogy ha ez a webbank valóban a magyar emberek javait igyekszik szolgálni, hogy lehetséges, hogy nevesebb, elismertebb szakemberek kezdték el felkarolni a kezdeményezést, és mi több, egyenesen a magyar kormány is pozitívan állt hozzájuk, és tárgyalásokba kezdett vele? Mert ez ugyan mind szép és jó lenne, ha nem tudnánk, hogy mi is van valójában a dolgok mögött, és a jelen körülmények között így aligha hihető, hogy akkor mindez valóban a mi javunkat szolgálná. Bár erről a mögöttességről még a későbbiekben szeretnék írni, jelenleg legfeljebb csak a többarcú-egypártrendszeres bejegyzést tudom linkelni, ami sajnos nem kimerítő a témában.

Kásler szerint a webbank szintén egy megtévesztésen alapul, és nem hiába tárgyalóképes a kormány sem vele. Ugyanúgy, mint a kormány, a webbank is a bajba jutott emberek különböző módokonn kifundált pénzügyi "megsegítésén" erölködik, miközben a fentebbiekből kiderül, hogy ezek a hitel-ügyletek javában törvénytelenek voltak, és az emberek kártérítésre jogosultak, nem pedig arra, hogy "megsegítésük" mentén továbbra is fizessék a rájuk jogtalanul kirótt összegeket. De van más érdekes tapasztalat is: Kásler azt is mondja, hogy amíg perelte az OTP-t, több odavonatkozó törvényt is módosítani kezdett az állam, ami hogy-hogynem, épp az OTP javára dolgozott. Ugyanígy, Kásler szerint a webbank élén álló Doubravszky György is úgy jutott a pénzbiztos szerepébe, hogy bár tudása alapján alkalmatlan lenne arra a posztra, de az állam a maga megfogalmazásával gyakorlatilag Doubravszky személyére szabta a pénzbiztos megválasztásáról szóló törvényt.

Doubravszky eközben arra kérte Káslert, hogy mivel szerinte mindkettőjüknek ugyanaz a célja, csak más-más módokon képzelik el azt megvalósítani, ezért inkább hagyhatná őt is dolgozni, és csak azután szóljon majd bele, ha mindenki a saját maga által felmutatható eredményét elérte. Kásler azonban hajthatatlanul követeli a pénzbiztos helyéből Doubravszky eltávolítását vélt alkalmatlansága, és a kormánnyal együtt történő, a társadalommal szembeni összejátszása miatt.

Számomra is úgy tűnik, mintha most Káslert magasztalnám, miközben a webbankot egyetlen jó szóval sem tudtam illetni, és elhordtam mindennek, azonban szeretném tudatni, hogy miközben valóban nem is vagyok jó véleménnyel a webbankról, vagy a hazai politikai képünkről, de lentebb, illetve az elkövetkező bejegyzésekben érdemei mellett még Kásler visszatetszőségeiről is szót fogok emelni.

 

Tudnivalók a jelenben:

 

Személy szerint nagyjából február eleje óta követem nyomon Kásler Árpád honlapját, ahol gyakorlatilag naponta ír az aktuális fejleményekről. Saját bevallása szerint intézkedései tisztességes, és becsületes voltát jogkövető magatartásával kívánja biztosítani, tehát a törvényes keretek közti utakon igyekszik megvalósítani céljait, és semmilyen ezen kívül eső eszközt nem szeretne az ügy érdekében megragadni. Ez ugyan dícséretes, bár itt azért Kásler is támadható abban, hogy nem feltétlenül az igazság törvényeit követi, hanem a jelenlegi rendszer sokszor, sokmindenben ellehetetlenítő, igazságtalan törvényei mentén igyekszik tisztességességét megtartani. Próbálkozik a kapukkal, ahelyett, hogy ledöntené az egész falat, de mindenesetre úgy érzem, csak a személyes igazságérzetének megfelelni akarva tesz így. Hogy ezzel aztán mennyire lesz sikeres, az már egy másik kérdés.

A BAÉSZ által elvállalt egyéni ügyek lefolytatása mellett többfajta adat gyűjtésébe is belekezdett a honlapján, legalábbis regisztrációs úton az emberektől önkéntes módon várja bizonyos adatok megosztását.

Statisztikát folytat tehát arról, hogy:
- hány embert érint a "deviza-hitelek" problémaköre, és ebből hányan hajlandóak teljesen figyelmen kívül hagyva, befizetés nélkül elejét venni a kifosztásoknak, ezáltal a bankokat havonta hány millió forinttól sikerül elesetnie, illetve hogy hányan vannak azok, akik továbbra is fizetnek, és ebből hogyan profitálnak a bankok. Ennek jegyében szól a NULLA FORINTOT A BANKONAK nevezetű felhívása, amellyel arra bíztatja az embereket, hogy ne fizessenek többé uzsorát.
(Eszerint mikor ezt a bejegyzést írom*, 7.203 főt érintő, 3.958 darab devizahitel megtagadásával havonta közel 340 millió ft-tól esnek el a bankok, de további 1.799 főt érintő, 910 darab devizahitellel kapcsolatban havi 67 millió forintot még mindig nyerészkedhetnek. Ez a statisztika persze nem fedi le a helyzetet országos mértékben, csak az önkéntesen regisztráltak adatait tartalmazza.)
- a meghirdetett, KELL EGY VEZÉR nevezetű felhívása után - az RVMP-n, mint esetleges parlamenti párton túl - hányan, és minden szükséges adat megadásával konkrétan, jogilag korrekten mely személyek hatalmazzák fel őt arra, hogy a helyzet megoldásához ne önjelölt, hanem feljogosított civil érdekképviselővé válva abszolút törvényesen tudja érvényesíteni elképzeléseit. Legalább 50.000 felhatalmazást szeretne elérni.
(20.092 ember adta eddig felhatalmazását Kásler Árpád intézkedései érvényesítésének jogához.)
- hány ember képes vállalni, hogy a helyzet tarthatatlanságára figyelemmel bármikor képes legyen megjelenni egy-egy (országos) megmozduláson.
(A számláló most 3.716 embert mutat.)
- hányan, kik, és honnan jelentkeznének, akik az RVMP mögé állva hajlandóak lennének annak tagjaként törvényes utakon járva egy valódi renszerváltást kieszközölni.
(Eddig 843 ember jelentkezett.)
- egy bizonyos 12 bankot érintő feljelentését hányan támogatják, hogy ezzel a feljelentésnek külön nyomatékot is adhasson.
(A feljelentéshez a mai napig 19.427-en csatlakoztak.)

* A fenti adatok 2013. árpilis 25.-én lettek lejegyezve.

Mindegyik regisztrációnál kötelezően megadandó a Név, a Város, és az E-mail cím, viszont az egyéb adatok esetenként eltérőek.

Kérdés persze, hogy ki mit gondol ezekről az adathalászatokról, ki mit gondol Káslerről, hogy ki mennyire bízik meg benne, hogy a statisztikákat mi mindenre használhatja fel, stb. Na meg kérdés, hogy a valóságban mi zajlik le, mivel a személyes gondolataink nem feltétlenül mérvadóak... De legalább nyilvánosan mutatja azokat. (Hozzátenném: a webbank is végzett (és még talán mindig végez) hasonló felméréseket.)

A fentebbi statisztikákból kivehető, hogy megmozdulások szervezésébe is belekezdett, pontosabban országos gyülekezőket kezdett összehívni, ahol mind a törvénytelen ügyletekkel becsapott, ellehetetlenített, kifosztott banki "adósok", mind más, az ügy érdekében tenni akaró egyéb embereket hívja össze. Elmondása szerint ezek lényege, hogy kézzel fogható nyomást gyakorolhassunk a hatalomra, és a nép valóságos akaratának kinyilvánításával tehessünk is azért, valamint természetesen a felhatalmazásokat személyesen is begyűjti ezen alkalmakkor. A gyülekezőket is a bejelentett tüntetések keretein belül tartja, engedélyezetlen dolgokba nem kíván átmenni.

A következő bejegyzésben ennek kezdeteit fogom elkezdeni felvázolni.



1 komment

Címkék: politika minden kiemelt pénzrendszer összejátszás 2013 webbank káslerárpád

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr746249597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teGergő 2013.05.17. 18:04:57

Még nagyobbra nőhet Csányi birodalma http://www.origo.hu/gazdasag/20130516-az-otp-bankvasarlasi-tervei.html


süti beállítások módosítása