Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2011.12.02. 16:53

Frissítve: 2011-Dec-4

Egy, a PirosPirulaProjekt első filmjére, 'Az Üzenet' c. filmre adott, a projekt youtube csatornájának kommentjeinek egyikére reagálva fogok most itt rugózni egy kicsit. Mivel a válasz túl hosszúra sikeredett, de blogbejegyzésnek sem utolsó a témája, leírom ide, és a youtube-on ezt belinkelve fogom megadni a választ.
Tehát elnézést kérek azért, hogy ez így, ide is kikerül, de szerintem meg lehet majd érteni.

A komment részlete:

Luciferizmus: "...mindenhol ott a sátán, aztán az emberek a vallásokhoz menekülnek, miközben a legtöbbet szintén a háttérhatalom irányítja, a tetején a pápával. Nagyszerű technika..."

 

A válaszom:

Mintha ez a film nem azt tartalmazná már éppen a legelső részében is, hogy egyes vallási vezetők "ruhájában" jelenik meg Lucifer a világ előtt. Természetesen ezt nem csak szószerint lehet érteni, tehát ez a fajta megjelenés nem feltétlenül így fog történni, hogy a Vatikánból ebben a viseletben kisétál egy "ember" :), aki... stb, hanem elvontabban is (pl. Kit/Mit/Kiket/Miket is szolgál a pápa mindazzal - a mázon túl látva, valójában -, amit tesz?) Nem is azt akarom kijelenteni ezzel, hogy ez feltétlenül meg fog történni valamiképpen, de ha már PirosPirula elemzését, filmjét, illetve akár a vodafone reklámját is nézzük, azokból erre lehet következtetni.

Szóval ez a "meneküljetek a valláshoz Techinka" dolog sem áll szilárd alapokon.

PirosPirula nem azért készítette mindezt, hogy az embereket tömegével vallásossá tegye, hanem sokkal inkább azért, hogy elgondolkoztasson. A New World Order, vagy bármilyen más "pusztító gonoszságra" a megoldást nekünk kell kieszközölni. Nekünk embereknek, külön-külön. Nem csak egységbe állva lehet egy harcot megnyerni, de úgy is, hogyha külön-külön cselekszünk. Nem kell csoportba gyűlni, hanem mindenki teszi ott a dolgát, ahol van. Így egy kicsit kollektívebb tud lenni az eredmény. Persze, alapvető dolog, hogy a segítség is jól jön ehhez. Viszont minden(!) segítség jól jön, és ha már egyszer egyikünk a másikunknak tud segíteni, hát had segítsen. Ha megoldást nem is tud kínálni, az még akkor is sokat jelentő segítség lehet, ha képes elgondolkodtatni az embereket. Mi ezzel a baj? Ez a felrázás egyik formája.

Lehet, hogy valaki félelemként éli meg, és elmenekül(! :S) kereszténynek lenni, de én azt gondolom, hogy ez nem feltétlenül PirosPirula hibája. Nem azzal van a baj, hogy napvilágot látnak az - egyébként félelmet is kelthető - igazságok, hanem azzal, hogyha ezzel valaki nem képes szembenézni, és ő bizony inkább menekülőre fogja. Tán ez lenne az ébresztő emberek célja? Ha erre az a felelet, hogy "dehát ezt éri el vele", arra meg azt mondom, hogyha valaki félreértelmezi a dolgokat, nem figyel elég jól, vagy nem érti meg, nem érzi át, hogy PirosPirula mit akart mindezzel a tudtunkra adni - még ha pl. nem is sikerült neki, vagy nem olyan tökéletesen, mint szerette/szerettük volna -, akkor az a félreértő ember baja, nem másé. Sajnos a világ így működik. (Vagy nem sajnos? Hiszen ebből a hibájából talán ő fogja majd egyszer a legnagyobb tanulságot levonni. :))
Szóval ha a készítő hibáján kívül valaki más hibázik, az az ő baja, és nem a készítőé. A készítő ezzel is legalább AZOKAT elgondolkodtatta, akik MÉG NEM rázódtak fel.
Aki már igen, annak úgysem jelent ez a film többet, minthogy "ismét egy ébresztőfilm, hajrá", de a dolgokban jártasabbak nem ennél fognak leragadni, de legalábbis nekik igazán nem kéne...

És meg egy erős érv amellett, hogy PirosPirula miért nem a vallásokat, hanem az emberek TANULÁSÁT akarja elősegíteni: Nem tetszik a rendszer... de legalább színt vallott a pápa! - a PirosPirulaProjekt saját cikke!

De ide kapcsolódólag akkor már belemehetünk abba is, hogy tényleg igaz az, hogy a vallások, és vallási intézmények sem azt szolgálják leginkább, hogy járhasd az utadat, hanem csak arra az útszakaszra tanítanak meg, ami az ő szintükig elég, és elérik, hogy a saját szintjükön ragadj, tovább ne fejlődj. Vagy szánt szándékkal, vagy csak azért, mert elfelejtik, hogy az mind közel sem a végső tudás, amit nyújtani tudnak, de ők teljesen meg vannak vele elégedve - sajnálatos módon.
Erről tudom ajánlani a következő írás-t is a 2012 Blogról: Sötét tudás.

Tanuljatok meg tanulni, és gondolkodni. Lehetőleg kritikailag.
Ez mind kell a "felébredéshez", a felrázódáshoz. Ha ezzel már megvagytok, ne sajnáljátok, ha mások ébresztésének végett is még mindig készülnek ébresztő filmek, ti csak nyugtázva lépjetek tovább! Ha a megoldás kell, akkor keresni kell olyan embereket, akik nem csak az ébresztéshez értenek, de a megoldások megtalálásában is jók. Nem mindenki rendelkezik ezzel a képességgel, szóval meg kell őket találni. Ha az ébresztő csak ébreszteni tud, akkor ő csak azt tud, de ez is nagy dolog. (Ja, és ti is próbálkozhattok a megoldás megtalálásával. Ugye milyen könnyű? Na, talán ez az oka, hogy ezek a leleplező emberek sem viszik többre a leleplezéseknél... :D Mi nem érthető?) Nem mindig csak azt kell nézni, hogy "aki pl. ilyeneket leír nektek, mint én, az miért nem tud megoldást is mindjárt, hiszen annyit tud pofázni"! :)
Próbálok segíteni, és azt tudok is, de csak ezen a szinten. Magasabb szinthez MÁS EMBER való. :)

A film tartalmait meg inkább ne szapuljátok, hanem csak kezeljétek úgy, ahogy kezelendő: "nem ez a végső megoldás, és ha nem is pont minket, de másokat legalább ő is segít"!

(Egyébként akkor már csak hogy tudjátok: erre a filmre még fogok reagálni itt a blogomon, készülök egy jó kis olvasnivalóval. :))

 

Szerk.: A választ megkaptam az eredeti helyen, a youtube-on. (Link a bejegyzés elején.)



1 komment

Címkék: minden 2011 közfelfogás pirospirula komment-bejegyzés

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr76249659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teGergő 2011.12.03. 12:39:53

És most, hogy újra elolvastam PirosPirula "színt vallott a pápa"-'s cikkét, rájöttem, hogy igazából abban is van szó a megoldásról. Nem csak az ébresztésről. :) Bővebben: olvasd el a cikket! :D


süti beállítások módosítása