Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2013.04.29. 19:00

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

 

Indulás 2013. február 9.-étől

 

A gyülekezők indításának első próbálkozásával eleinte nem foglalkoztam, mivel még éppen, hogy csak akkor csöppentem bele a Kásler honlapjának az olvasásába, ahol akkor még csak vázlatosan ismerkedhettem az akkor friss bejegyzéseivel, és a múltjával, de így sem maradtam le egészen. 2013. február 9.-étől kezdve minden nap megjelent a Parlament előtti Kossuth téren, és várta az embereket, hogy jöjjenek el, támogassák személyes jelenlétükkel is. Feltehetően minden nap ugyanaz a helyi 20-30 ember jött csak össze, illetve Kásler mellett megjelent Doubravszky György is, akivel váltottak pár szót, kisebb vitákat tartottak, de nem jöttek többen, és a youtube-ra kitett videókból ítélve sem történt más. Kásler azonban nem volt megelégedve Doubravszky-val, helyette az emberekben látta a megoldást, így rájuk fordította a több energiáját.

 

2013. február 16., Kossuth tér

 

A kezdeti napi huszas emberszámra, és érintetlenségemre tekintettel azokban a napokban még nem jelentem meg, viszont így lemaradtam az első nagyobb megmozdulásról is, ami 2013. február 16.-án, a gyülekezők elindításának első hetének végén történt. Nem tudatosítottam magamban, hogy erre a napra már buszokat is szervezett, hogy az ország minél távolabbi pontjairól is érkezhessenek az emberek, és hogy végre valami komolyabb eredményt is fel tudjon mutatni, így erről személyesen lemaradtam, de ekkor figyeltem fel jobban Kásler kezdeményezésére, és kezdtem el gondolkozni azon, hogy ha más nem, akkor legalább tapasztalatszerzés okán, de nekem is részt kéne majd vennem a legközelebbi megmozduláson - melyről a következő bejegyzés fog szólni.

 

Hivatalosan az alábbi három videó töltetett fel az internetre:

 

BAÉSZ | Bp., Kossuth tér, 2013. február 16. | 1. rész

Közvetlen link a videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=VEZMbz0peDs

 

Az itt elhangzottak az általam az előző bejegyzésben összefoglaltakkal érthetőek meg jobban. Az általam vélt lényegesebb mondatokat kiemelve az alábbi három részt le is gépeltem:

"Úgy néz ki a gyakorlatban, hogy amennyiben tisztességtelen szerződési feltételekre hivatkoznak a peranyagukban, akkor sajnos hiába van meg a tudásuk, a kitartásuk, önmagukat nem képviselhetik, jogi képviselőre kötelezi Önöket a bíróság. Én már megkérdeztem nem egy bírót, és nem kettőt, hogy amikor aláírtuk a szerződést, akkor miért nem köteleztek arra, hogy ott legyen egy ügyvéd - most miért nem védhetem meg magam?"

"...ha valakinek van egy 10 millió ft-os kölcsönszerződése, akkor 600 ezer ft-ot le kell róni a bíróságnak, az elkövetkezendő évek döntésképtelenségét meg kell finanszírozni előre. Hát hogy lehet, hogy fogjuk ennyi embernek az ügyét letárgyalni? Mikor? Közben meg folynak a kilakoltatások, a végrehajtások, és a fizetésekből, és a nyugdíjakból való letiltások. Mert amit meggyalázhattak, azt a bankárok meg is gyalázták."

"...szembesültünk azzal, hogy a nagyszülők, a szülők nyugdíjai le vannak tiltva, akkor elkezdtük megkérdezni az adósokat, hogy miért lettek a szülők, és a nagyszülők adósként feltüntetve a kölcsönszerződésben? Azt mondják a fiatalok, hogy azért, mert a nagyszülő biztosította a jelzálog-fedezetet. Hát igen ám, de ebben az esetben őt csak zálogkötelezettként kellett volna feltüntetnie a banknak, de a bankok nem így tettek, hanem úgy tettek, azt csinálták, hogy: zálogkötelezett, és adós. Mit értek el ezzel? Azt, hogy rátelepedhetnek a nyugdíjukra, mert a nyugdíj a legbiztosabb bevételi forrás: amíg él az adós, addig azt le lehet tiltatni."

 

BAÉSZ | Bp., Kossuth tér, 2013. február 16. | 2. rész

Közvetlen link a videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=5N5qMgkKJ94

 

Falus Zsolt beszéde is érdekes volt, bár nem csak azért, mert előadó-tehetsége jobb Káslerénél, és szókimondóbb is, mint Kásler, és az ő beszédéből személyesebb részleteket is megtudhattunk az eddig történtekről. Számomra nem feltétlenül előnye, hogy ezzel összhangban viszont nagyon hangulatfokozóan, provokálólag is hatott az emberekre. Nem mondom, hogy nem joggal, sőt, valóban jó is az a jogos üdítés az embernek, amikor végre valaki kimond dolgokat, és tudhatja, hogy akikről most mondja azok most főhetnek a saját levükben, de gyakorlatilag mégis mintha csak hergelné a népet ahelyett, hogy a dolgokat inkább tudatosító, tájékoztató jelleggel adná elő - mégha azok ízesek is. Én nem ezekre hagyatkoznék, amikor afelől döntenék, hogy kívánnék-e bármilyen értelemben is részt venni a megmozdulásban, csatlakozni hozzá. Jobb a higgadt és értelmes, mint a felfokozott érzelmekből táplálkozó közreműködés. Azt még külön érdekességként meg lehet jegyezni, hogy a Falus vezette Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet rövidítése B.É.C.S., ami szintén nem valami felemelő a történelmünkre gondolva - ugyanakkor nem lehetek biztos benne, hogy a hátrányos mondanivalót direkt tartalmazná, ezért nem is akarok ezzel vagdalkozni, csak megemlítettem, mint észrevételt.

 

BAÉSZ | Bp., Kossuth tér, 2013. február 16. | 3. rész

Közvetlen link a videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=q-jviTzShMY

 

"A HírTv és a közszolgálati média állítólag néhány perce arról adott hírt, hogy mi csak a kilakoltatások ellen tiltakozunk. (...) Ha az igazságot nem tudják közzétenni, akkor köszönjük szépen, a közmédiának, a fősodrású médiának, nem tartunk rá igényt! Nem tartunk rájuk igényt, mert mi nem csak a kilakoltatások ellen tiltakozunk: mi gyülekezünk! (...) Mi első sorban nem a kilakoltatások ellen tiltakozunk, mi a törvények betartását követeljük! Hát óriási különbség!"

"Mi a céljuk ezekkel a dezinformációkkal? Hogy ellenszenvet, és ellentétet keltsenek a hitelesek, és a nem hitelesek között. Erről szólt az elmúlt 2 és fél évtized tevékenységük, hogy folyamatos az oszd meg és urlakodj. Ezért beszélnek folyamatosan arról, hogy a kormányok megsegítik a deviza-hiteleseket - mi nem kérünk segítséget, hát nem győzöm hangsúlyozni!"

"Azáltal, hogy átvállalták az önkormányzatok deviza-hiteleit, és a végtörlesztés, meg az árfolyamrögzítés ügyleteibe bevonták a költségvetést, ezzel nem volt más szándékuk, mint három legyet egy csapásra. Soha, de soha nem tesznek semmit egy okból kifolyólag, mindig legalább három dolgot kell keresni mögöttük! Az egyik az, hogy a feszültséget valamilyen szinten levezessék, a tömeges megmozdulást szétoszlassák. A másik, hogy a költségvetésből jogtalan pénzeket biztosítsanak a bankárkasztnak. Hát hiszen kik vették igénybe? Akik egyébként is becsődöltek volna. Tehát ha becsődöl az adós, a bankár nem jut a pénzéhez. És ezt garantálták, hogy a költségvetés majd megfinanszírozza, de ez még mindig nem volt elég nekik. A harmadik, hogy összeugrasszák azt, aki felvett deviza-hitelt azzal, aki nem vett fel deviza-hitelt, mert aki nem vett fel azt mondja, hogy neki most azért rossz, merthogy a költségvetés-pénzből a deviza-adósokat támogatják. Minket nem kell megtámogatni! Az igazságot, és a törvényességet kell betartani! Ezért kértem számtalanszor a nyílt vitafórumokat, mutassák be, terítsük ki lapjainkat, és emberek, hogyha rossz döntést hoztunk, akkor így jártunk! De ha még törvényes is lenne a dolog... Mert... Aki dolgozik, az hibázik is, így meg kell adni a lehetőséget és az esélyt a törvényhozóknak is, hogy esetleg hibáztak, és ha egy hibás törvény alapján egy rossz konstrukció született volna, akkor sem kellett volna hagyni, hogy az ország 40%-a ilyen méltatlan helyzetbe kerüljön. De itt nem erről van szó! Itt arról van szó, hogy az összes lehető törvény mellettünk szól, teljes mértékben mellettünk szól. Előző beszélgetés alatt említettem, hogy egy iparág ráfeküdt a devizaadósokra, és most látják elérkezettnek az időt, hogy az egyébként is már kifosztott embereket mégjobban kifosszák."


A végére pedig egy kis bölcselet az egybegyűltek felé:

"Nagyon fontos, hogy mi magunk megváltozzunk. Tehát akkor tudunk számonkérni másokon hibákat, hogyha mi is... és kis dolgokban is meg lehet változni, minden területen."

Kásler jól érezhetően rendszerellenes hangoknak adott helyet beszédében, mivel szerinte is egy rendszer-szintű problémakörről beszélünk, és ezért már nem csak a pereskedés nem vezet megoldásra, de minden szinten újra kell gondolni a rendszert. Érdekes megfigyelni, hogy használja a fősodrású média, a háttérhatalom, valamint az információs-háború kifejezéseket, és ennek megfelelően a fentebbi videókban is adott értékes tájékoztatásokat az emberek számára. Így utólag, most, április végén visszanézve egyébként eléggé értékes beszédeknek találtam a fentieket. Bár nem akarok előreszaladni, de március 9.-e is hasonló volt, csak mozgalmasabb, április 21.-e, és 22.-e viszont egy ilyen kezdéshez képest mintha alulmúlta volna a várakozásokat. Na nem akarok értelmetlenül méregetni, de egyszerűen ezt az érzést váltja ki belőlem. EZt most jó érzés volt visszahallgatni. :)

Végülis a sokéves, ezt megelőző munkálatokat leszámítva egyetlen hét leforgása alatt egy elég komolynak tűnő kezdeti lépés kerekedett ki ebből a gyülekezőből. A létszám mindig érdekes kérdés, itt erről úgy emlékszem Kásler 3-4 ezer embert becsült meg szemmértékre. Magam, mivel nem voltam ott, és a felvételekből nem tudok kellőképpen kiindulni (a látszat sokszor csal - ez a későbbiekben is így lesz), de, mindenképpen ezer, és négyezer ember közé tenném én is. Az viszont teljesen nevetséges, ahogy a hírekben előadják a "pár száz jelenlévő" meséjét, miközben a legkevesebb, hogy ezres nagyságrendekről beszélhetünk. Méghozzá NEM egy helyi kis tüntetés, hanem egy országos tüntetés keretében valósulva meg. Magam szóltam az eseményekről PirosPirulának is, aki napokkal később maga is hírt adott róla a blogján, és ahol ő másfélezret írt ki lehetséges létszámként.

2013. február 16.-át követően lett kihirdetve a következő gyülekezőnek a terve, de egyelőre sem időpontja, sem helyszíne nem lett meghatározva. A következő bejegyzésben az akkor történtekről adok majd számot.



Szólj hozzá!

Címkék: hírtv videó parlament fénykép minden kiemelt pénzrendszer 2013 káslerárpád tevékenykedés

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr126249596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása