Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2013.02.23. 12:01

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

 

„Győzni fogunk, mert olyan elképzelést képviselünk, amely egy közös céllá alakul át, ezért elpusztíthatatlan, valamint visszaadja az emberek önbecsülését, magabiztosságát és az önmegvalósítás reményét, társadalmi osztályoktól függetlenül.” - Kásler Árpád

 

Az utóbbi hetekben találtam rá, és kezdtem el foglalkozni Kásler Árpáddal, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének (BAÉSZ) elnökével. Írni szerettem volna róla, de megint nem álltak össze igazán a gondolataim ahhoz, hogy tájékoztassak felőle, így ez eddig elmaradt - mindösszesen a weboldalára mutató linket tettem ki jobb oldalt az ajánlott kezdeményezések közé. (Egyébként ilyenkor is csak irigylem az olyan embereket mint ő, annyiban, hogy képes naponta megírni egy tartalmasabb oldalt a wdoldalán a fejleményekről határozott, és mondhatni hiba nélküli formában, miközben nem kissé bonyolult az a helyzet, amelyben éppen felszólalkozni kíván, és meg kell tudnia válogatni szavait. Ettől én még elég messze vagyok, de igyekszem fejlődni...)

Egyébként néhány szófodulata, határozottsága, és az adott problémákra való irányultsága miatt helyenként egészen Posta Imrére emlékeztet, de a szó jó értelmében: "újabb kivitelben", de úgy érzem legalább komolyabb, ha csak nem tehetősebb módon kapjuk tőle is a haza védelmére irányuló törekvések szervezését. (Ezzel nem Posta Imre ellen akarok beszélni, mindösszesen növekszik az átalakulást kieszközölni kész emberek száma.) Ránézésre ő sem éppen képzett ügynöknek, sokkal inkább egy átlagos magyar embernek látszik, akit magára haragított a rendszer, és termelte ki magából azzal, hogy tegyen végre rendet. Amikor az emberek arról kérdezik, hogy nem fél-e attól, hogy bármi módon bántani fogják ügyködései miatt, rendszerint a következőkkel válaszol: "Igen, nagyon félek, hogy minden így marad." Azt hiszem ez elég példaértékű válasz mindenkinek. Részben az előző bejegyzésemben írtakat idézve azt tartom, hogy a jelen világunkban fennálló hazugságáradattal szemben ő valóban az igazság felderítéséért, és az igazságosság elhozataláért küzd.



Bár a pénzvilág nem csak szakmai, de általános, lakossági szinten látható oldalához, és a pontos jogi megfogalmazáshoz sem igazán értek, így nem tudom biztosan Kásler Árpád állításainak valóságtartalmait megállapítani, de nem újkeletű dolgokat feszeget, melyekről azt gondolom engem már nem kell győzködni. Nagyjából arról van szó, hogy állítása szerint a bankok tudatosan csaltak a devizahitelek kibocsátásánál, és olyan pénzeket számoltak fel az adósoknak, amelyekre valójában nem volt joguk, amely pénzekkel az adósok szerződés szerint nem is tartoztak a bankoknak. Először mint szintén "adós" járta végig a használhatatlannak bizonyult bírósági utat az "igazság-szolgáltatás" reményében, majd mint a reménytelen útvesztőből kiábrándulva létrehozta a BAÉSZ-t, hogy más úton lásson neki az igazság érvényesítésének. Munkája során többször támadta a blogom kezdetén már reklámozott webbank megoldását is a problémára, szerinte az ugyanis a fennálló rendszerben való gondolkodással, a devizahitelek forintosításával csak mélyítené a problémákat. Én tuajdonképpen akkor sem voltam, és azóta sem vagyok tisztában a jogi helyzettel, sem a webbank állítólagos megoldásával, sem Kásler Árpád jelenlegi terveivel, de őt is érdemesnek találom most egy bejegyzésben történő ismertetésre. Weboldalán keresztül bizonyos kampányokat indított, többek között "Nulla forint a bankoknak" címmel, valamint keresi azokat az embereket, akik teljes névvel, címmel, és egyéb adatok megadásával felhatalmazásukat adják arra, hogy hivatalosan is képviselhesse a banki adósokat. Ezen "Kell egy vezér" nevezetű kampányával már több, mint 15 ezer ember meghatalmazásával rendelkezik. Legutóbb február 16.-án tartott egy gyülekezőt a Parlament előtti Kossuth téren, ahová országszerte érkeztek az emberek.

 

Kásler Árpád és Falus Zsolt beszédrészletek a Kossuth téri tüntetésen, 2013.02.16.

Közvetlen link a videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=VzDOY2MMc7s


BAÉSZ | Bp., Kossuth tér, 2013. február 16. | 1. rész

Közvetlen link a videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=VEZMbz0peDs

 

A részletekről többet a kaslerarpad.hu oldalról lehet megtudni. Ezen kívül a 2013. február 21.-én közzétett irományának beollózásával szeretném még jobban felhívni a figyelmet rá. Így további kommentár nélkül az alábbiakban újraközlöm az írását:

 

A pénzbiztos és a civil naivitás margójára

Ma kaptam két levelet adósoktól, akik azt kérik, hogy legyek türelemmel a pénzbiztos úr irányában, mert most higgadt tárgyalásokra van szükség és biztosan jóindulatúan le fogja vezetni a biztos úr azokat.

A naivitás ilyen foka már nem megengedett ekkora horderejű kérdésben, ezen még mosolyogni is tudnék, ha nem lenne ennyire tragikus a helyzet.

Először is talán kicsit nagyobb magabiztossággal jelenthetek ki dolgokat ezen a téren, mint az aki egy-két hónapja lájkolgat a facebookon és máris van véleménye.

De nézzük a tényeket:

1-a pénzügyi jogok biztosa nem rendelkezik a szakirányú végzettséggel

2- ezért hozzá alakították a törvényt, (enyhén szólva elgondolkodtató, hogy ez esetben kit is képvisel)

3- nem rendelkezik a szükséges ismeretekkel és tapasztalatokkal (ezt kijelentem és vállalom)

4-nincs joga kijelölni hogy ki képviselje az adósokat (remélem felfogják a tisztelt olvasók, hogy ez mit jelent, még hivatala sincs de máris lábbal tiporja a törvényt, mert súlyosan ismerethiányos, erről fel lesz világosítva 22-én)

5-nem jelölheti magát !!! 3.civilnek mert az államot képviseli (erről 22-én pénteken négyszemközt is ki lesz oktatva)

6-a civil oldal képviselői felhatalmazó levél birtokában, konkrétan lefektetett irányelvekkel, képviselhetik az adósokat és ezen felhatalmazó levél kiadásában az érdekvédő szervezetek megkerülhetetlenek

7-a Bankszövetséggel leülni tárgyalni, mindaddig amíg az anyabankoktól nem rendelkeznek felhatalmazó levéllel e tekintetben, teljesen felesleges időtöltés (ennek hiányában csak egy dilettáns ül le tárgyalni, holnap erről is fel lesz világosítva a biztos úr, mert ez a biztos)

8-a pénzbiztos azon kijelentése, hogy ezt az ügyet nagyon egyszerűen meg lehet oldani, olyan mértékű dilettantizmusról és inkompetenciáról tesz tanúbizonyságot, hogy a BAÉSZ teljes mértékben elhatárolódik a pénzügyi jogok biztosától és továbbra is alkalmatlannak tartja feladatának törvényes és tisztességes ellátására

9-pontosan a levélírókhoz hasonló naiv és agyonszorongatott, megfélemlített emberekre építenek akiknek a torkán mindent le lehet nyomni és minden odavetett morzsának örülni fognak még akkor is ha egy egész kenyér járna nekik.

Számomra visszatetsző és elfogadhatatlan az ilyen jellemtelen megalkuvás. Amit eddig tettem és ezután még tenni fogok azt a nemzet és a méltóságunk visszaszerzéséért teszem. A bankok már nincsenek tárgyaló pozicióban itt már csak vádalkut lehet velük kötni és ezt nem Doubravszky fogja megtenni. Sajnos az ilyen levélírók csak a saját kis hitelüket szeretnék enyhíteni és embertársaikra nem gondolnak, akik már ki lettek lakoltatva, megöngyilkolva, vállalkozásaik tönkre téve, kitelepítve stb. Az igazság az, hogy a megoldás nem a Doubravszky úr kezében van, hanem dr. Polt Péter legfőbb ügyész úr kezében, de Ő meg nem hajlandó élni vele.

Kásler Árpád

Kelt, Gyulán 2013.02.21




Forrás: http://kaslerarpad.hu/?p=2750

 

Remélem, hogy ezentúl Ti is nyomon fogjátok követni a fejleményeket, Kásler Árpádnak pedig ez úton is sok sikert kívánok a haza érdekében!



4 komment

Címkék: politika videó minden termék emlékezés kiemelt pénzrendszer radikalizmus 2013 közfelfogás webbank BAÉSZ vendég-bejegyzés kettős-beszéd káslerárpád tevékenykedés jelen-tendencia

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr126249612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aaaNikki 2013.02.23. 12:45:44

Vannak itt nagyobb bajok is: Dacára annak, hogy a második világháború óta gyakorlatilag fejős tehénként szolgál különböző „nemes ügyek” (szovjet-amerikai háborús kárpótlás, soá-biznisz, EU- és NATO-büdzsé stb.) finanszírozására, meglepő módon mégis Németország rendelkezik a világ második legnagyobb aranytartalékával az USA mögött. Csaknem 3400 tonnára rúgó készletük tekintélyes részét, egészen pontosan 1536 tonnát azonban a gyanútlan németek - még a hidegháború idején egy esetleges szovjet inváziótól tartva - amerikai szövetségeseikre bíztak, akiknek a szívéhez, úgy tűnik, annyira hozzánőtt a becses jószág, hogy nem szívesen válnak meg tőle. Németország újabban egyre intenzívebben igyekszik visszaszerezni a Fed őrizetében lévő aranyát, miután ismételt felszólításai ellenére az amerikai jegybank szerepét betöltő Szövetségi Tartalékalap illetékesei - mint mondták, „az ellenőrzési folyamat és a biztonság érdekében” (sic) - sokáig még ahhoz sem járultak hozzá, hogy a német inspektorok egyszerűen szemügyre vegyék a saját aranyukat. Szó sincs azonban arról, hogy a Fed pikkelne a németekre, noha a tulajdonosi szerkezete alapján ez némileg plauzibilis feltételezésnek tűnhet a németekhez hasonló javíthatatlan antiszemiták számára, hiszen Venezuela, Svájc vagy Hollandia esetében ugyanilyen képtelen kifogásokkal próbálja elodázni a részükről felmerült repatriálási és auditálási kérelmek teljesítését. Nem csoda, ha egyesek úgy gondolják, hogy a központi bankoknak már nincsenek is meg ezek az aranykészleteik, vagy legfeljebb az aranyat wolfrámmal töltött hamis tömbökkel helyettesítették. Bennfentes szakírók szerint ugyanis a Clinton-kormány idején kb. másfélmillió darab, egyenként 400 unciás wolfrámtéglát gyártottak az Egyesült Államok egyik ultramodern finomítójában, majd miután hajszálvékony aranyborítást kaptak, közülük 640 ezret a Kentucky állambeli Fort Knoxban helyeztek el, ahol köztudomásúlag az amerikai aranykészlet javát tárolják, a maradékot pedig külföldön értékesítették. Következésképpen a világpiacot szó szerint „teletömték” hamis 400 unciás rudakkal. Egyébként a németek kölcsönaranyát a New York-i Fed Liberty Street-i épületében tartják (fogva), 25 méterre a földfelszín és 15 méterre a tengerszint alatt, egy 140 tonnás vasbeton trezorban, amely közvetlenül a Manhattan-sziget szikláján nyugszik. A gyöngébbek - köztük szándékosan félreértett parlamenti felszólalása apropóján Gyöngyösi Mártont a legszebb inkvizíciós időket idéző hitbuzgalommal, élő, egyenes adásban kínpadra vonó Hír TV-s megéra - kedvéért nem árt emlékeztetni rá, hogy Magyarország, Lengyelország és Románia mellett ezt a szigetet is felvásárolták az izraeliek, amint azt egy őszinte pillanatában maga Simon Peresz, a szentföldi latorállam első embere említette dicsekvésképpen. Hosszadalmas és sokáig teljesen eredménytelen kuncsorgás után 2007-ben végül nagy kegyesen lehetővé tették a Bundesbank képviselőinek, hogy megtekintsék a létesítményt, de annak a részlegnek csak az előszobájáig jutottak, ahol elvileg a német aranykészlet leledzik. Újabb négy éves alkudozásba került, mire 2011 májusában megnyitották előttük annak a kilenc rekesznek az egyikét, amelyekben a német aranyrudak fekszenek, szorosan egymás mellett, katonás rendben. Néhányat kivehettek és megmérhettek ugyan közülük a német központi bank ellenőrei, jelentésüknek ezt a részét azonban nem hozták nyilvánosságra - éppen a New York-i Fed-re való tekintettel. Ellentétben a pénzügyi mainstream médiával, a német sajtó nemcsak azt a kérdést hajlandó feszegetni, hogy vajon a Fed lenyúlta-e Németország aranyát, hanem azt is, hogy milyen kockázata van egy teljesen bizalmi jellegű (fiduciárius) pénz összeomlásának. Reneszánszát éli ugyanis a kizárólag papír alapú pénz összeomlásával kapcsolatos vita, ahogyan az aranytartalékok körüli nézeteltérés is. A tekintélyes Der Spiegel hírmagazin szerint a német Zöld párt egyik pénzügyi szakértője, Gerhard Schick olajat öntött a polémia tüzére, amikor kijelentette: „Jogos az aggodalom, hogy megtudjuk, szükséghelyzetben mekkora mennyiségű arany áll rendelkezésre.” Persze a Bundesbank vezetői igyekeznek eloszlatni a németek aranykészletükkel kapcsolatos aggodalmait, hamisítatlan kincstári optimizmust sugárzó nyilatkozataik azonban nem csak a közvéleményt, de az állami számvevőszéket sem nyugtatták meg teljes mértékben. A vita hullámainak lecsendesítése végett végül kötelezettséget vállaltak arra, hogy a következő három évben 150 tonna aranyat hazaszállítanak New Yorkból, a Fed manhattani páncéltermeiben maradó mennyiséget pedig legalább átvizsgálják és felleltározzák, még ha ez utóbbi műveletre egyelőre nem is tűztek ki fix időhatárt, nyilván az amerikaiak konkrét hozzájárulásának hiányában. Valójában egészen más állhat a dolog mögött. A Bundesbank vezetői nagyon is tisztában vannak vele, hogy ha a Fed által (ideiglenesen?) einstandolt 1536 tonna német arany azonnali repatriálását forszíroznák, ez valószínűleg a nyugati pénzrendszer teljes összeomlását eredményezné, amennyiben a Fed képtelen lenne teljesíteni az igényüket, aminek viszont igen nagy az esélye. Unortodox pénzügyi húzásai és azok katasztrofális gazdasági következményei miatt egyébként is alaposan megingott a Fed iránti bizalom világszerte, és már csak idő kérdése, hogy mikor indul meg az őrült roham a külföldiek (köztük németek) által ideiglenesen rábízott és (állítólag) a manhattani erődítményében tárolt arany minden egyes grammjának a visszaszerzéséért. Pedig éppen ideje lenne már, hogy a németek leszokjanak a rasszizmusról és pláne az antiszemitizmusról. Ez egyszerűen hihetetlen. Szégyellhetik magukat, hogy azok után, amit a szegény zsidókkal műveltek, még van képük az aranyukat is (vissza)kérni. Miért nem mindjárt gyémántokat? MD 2013. I. 23.

teGergő 2013.02.23. 20:46:17

És ha már Posta Imre: igen, engem is foglalkoztatnak ezek a kérdések http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=2508&c_start=0

teGergő 2013.02.24. 16:46:39

Csak nem szokok vissza Posta Imre weboldalára? Találtam most pár egész jó írást rajta. Most csak szimplán, egy, a Posta Imre személyét, és cselekedeteit firtató írásra vetetném szemeiteket (volt olvasóként főleg nagyon tetszik :)): http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=2775

teGergő 2013.03.17. 10:46:17

A civil naivitás margójára - mégegyszer, másképp, tájékozatás címén (valójában félreért(et)és hálójában), társadalmilag felelőtlenebb módon: kaslerarpad.hu/?p=3052


süti beállítások módosítása