Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2013.08.01. 09:57

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Most egy kisebb összefoglaló következik tőlem mindazon információkból, amelyek idáig eljutottak hozzám.

Elég régóta nézegethetjük PirosPirula blogját fejleményekért, mert már több, mint három hónapja, 10 nappal a Kásler Árpád féle április 21.-ei országos gyülekező előtt, utoljára április 11.-én jelentkezett egy Kásleres bejegyzéssel, azóta gyakorlatilag felszívódott. Egy darabig nem zavart, mert az egész blogban gyakran fordultak elő egy teljes hónapos kimaradások két bejegyzés elkészülte között, azonban kezdett egyre aggasztóbbá válni a dolog, minthogy ma már túl vagyunk a 3. hónapon, és nem Pirula nem mutat semmi életjelet a nagyérdemű felé.

A napokban ismét ellátogattam a blog fórumoldalára is, a PirulaPublic-ra, hogy lássam ott van-e élet, ugyanis azt az oldalt pedig "tudatosan" hanyagoltam az utóbbi időkben - számomra lassúnak, nagyon tekergetősnek, és nyomkodósnak bizonyult a fórum, és nem akadtam bele olyan témákba, vagy emberekbe, amelyek huzamosabb ideig lekötöttek volna (azokról a rettenetes reklámsávokról nem is beszélve), ezért nem szerettem meg, és az elmúlt hetekben egyszer sem néztem rá.

Itt azonban azon nyomban feltűnt egy topik, ami éppen az élen járt kommentelgetésben: Hová tűnt PPP?



Mint kiderült, nem vagyok egyedül a talánnyal, mert nem csak a blogbejegyzések nem folytatódtak, de PirosPirula, mint felhasználó eltűnt a fórum oldaláról is minden jel nélkül. A fórum elsődleges adminisztrátora, Kowalski, aki a fórumot Pirula helyett is felügyelte, és rendben tartotta, szintén felszívódott. Bár többen állítják, hogy ő kommentjeiben előzetesen jelezte az utóbbi időben, hogy lehet, hogy egyszercsak eltűnik, és feltételezik azért, mert nagy volt rajta a nyomás, és túl sok negatív levelet/hozzászólást kapott a munkáját illetően, vagyis hogy túl sokan panaszkodtak a nem megfelelő módon a fórum működéséért, stb. Erről pontosat, és biztosat nem tudok, egy ilyen kommentet sem olvastam eddig (nem kerestem, és nem is mutatták), de elfogadhatjuk, mivel többen is megemlítették.

A helyzet viszont mégsem tiszta sajnos. A helyzet ugyanis az, hogy nem csak Kowalski tűnt el, de PirosPirula is anélkül, hogy bármilyen bejelentést tett volna eltűnési szándékára nézőleg, ami márpedig az ő kezük alatt működő oldalakra nézve több, mint hiányosság. Felelősek az oldalaik közösségének megfelelő tájékoztatásáért, és az oldalakon tovább burjánzó tartalmakért - nem méltó sem az oldalakhoz, sem hozzájuk, hogy akár csak egy szó nélkül is faképnél hagyják a nagyérdeműt.

Kicsit utánanézve megtudhatjuk, hogy PirosPirula a statisztikái szerint utoljára április 23.-án kommentelt, a hozzászólásai között pedig, bár valamiért a statisztika adataival ellentétben 23.-áig nem nyúlik ki, helyette utoljára csak április 11.-ei kommenteket találunk, azelőtt majdnem naponta aktívan kommentelt, és nem mutatta előjelét távozásának. Tehát utoljára április 11.-én írt bejegyzést a blogján, és elvileg utoljára április 11.-én írt kommentet a fórumán (bár a 23.-ai kommenteknek is meg kell történniük, ha a statisztika emlékszik rájuk, legfeljebb azóta törölve lettek - kitudja miért). Azóta se kép, se hang, előjelek nélkül. Ez normális?

De lássuk Kowalski esetét is! Az ő statisztikája június 24.-ei kommentelést mutat utoljára, ami már több, mint egy hónapja volt. Ha feltesszük, hogy igaz az, amit többen is mondtak, hogy kommentjeiben jelezte, hogy lassan felhagy az oldallal, akkor ezzel végülis nincs semmi baj, és sőt, mivel ilyen sokáig "húzta" Pirulához képest, felteszem hírt adott volna Pirula "nem hivatalos" eltűnéséről, amennyiben gyanús lett volna a számára a dolog, mert azt is felteszem, hogy nekik akár napi rendszerességgel is kommunikálniuk kellett egymással, hogy a fórumot fenntartsák, és feltűnne nekik, ha valamelyikük csak úgy nyomtalanul eltűnne.

Tehát míg Kowalski esete nem tűnik gyanúsnak, addig Pirula esete sem annyira, mégis azt gondolom, hogy Pirulának nem volt oka csak így faképnél hagyni mindenkit, és ha már 3 hónapja nem írt bejegyzést, és nem kommentelt a blogon, még annak ellenére sem, hogy nyitottak a fórumozók egy "Hova tűnt PPP?" c. topikot, az azért gáz. De Kowalski esete is gáz, hogy távozását nem tudta egyértelműen kiírni a főoldalra a hírek közé, ahogy eddig is, és képtelenek mindössze szólni, hogy ennyi volt gyerekek. És akármennyire nem akarok légből kapott összeesküvés-elméleteket gyártani, mivel a színfalak mögé egyáltalán nem látunk be, - történt ott akár csak hétköznapi dolog, akár más -, azért csak gyanús ez az egész, és elkezd az ember rágódni, hogy most valóban történhetett-e valami, vagy sem?

Mindenesetre több elképzelés is van:
1. Tartanak egy jó nagy szünetet, aztán majd folytatják - nem kötelesek a magánéletükről beszámolni
2. Tesztelnek minket, hogy egy ilyen helyzetben hogy reagálunk, mit csinálunk, mennyien maradunk (hát, minden bizonnyal érdekes lenne egy ilyen teszt, csak sokmindent lerombolna abból, amit eddig elértek - megéri kockáztatni?)
3. Pirula mégis csak a háttérhatalom embere volt, és most valami nem ment terv szerint, így távoznia kellett, mentve, ami még menthető, mielőtt önmagával szembe kéne mennie
4. Piruláékat begyűjtötték, az oldalnak vége (feltéve átvették az oldalak fölött az irányítást is - akár hivatalosan is, és nem csupán hacker-ekként)

Utóbbival kapcsolatban van itt még egy érdekes dolog, ami mellett szintén nem lehet elmenni szó nélkül. A fórum főoldalán havi rendszerességgel váltanak képeket, amelyeket a fórumozóknak kell beküldeniük pályázatként, valami elgondolkodtató tartalommal, amihez passzolnia kell a "Pirula Public - mindenkinek van választása" szöveghez, mert az kötelezően rákerül majd a kész alkotásra. Úgy tudom a képet a pirulapp-s gmail-címre kell küldeni, ahol vagy csak Kowalski, vagy Pirulával együtt elvileg maguk válogatják ki, hogy melyik kép kerüljön egy hónapra címlapra, és feltételezem, hogy a kép cserélése sem automatikusan működik egy program által, hanem kézileg kell megoldani. Nos, 2013. július 30.-án az alábbi kép került ki a címlapra:

 

 

A kép állítólagos szerzője, vagyis az Avar nevű felhasználó, akinek a neve kikerült a kép jobb alsó sarkába, maga hívta fel a figyelmünket a kép furcsaságaira, aki elmondta, hogy a képet nem ő szerkesztette, nincs semmi köze hozzá, és nem tudja ki tehet arról, hogy az ő nevét írta oda. A pályázat szabályai szerint akárki, akármilyen névvel beküldhet képet, hiszen a beküldés nem a fórumon történik, regisztrált tagok által, hanem e-mailben, szóval ilyenképpen könnyű visszaélni egy névvel. De a nagyobbik baj a kép tényleges tartalma. Egy erősen télies környezetben egy vérfarkas-szerű "rosszág" áll szemben egy majdnem teljesen védtelen emberrel - a kép felső sarkában pedig a következő vagyon írva: "450 - ki marad egyedül?"

Na most akkor, 450 regisztrált felhasználó van az oldalon, és a kép nem inkább összehúzó, hanem széthúzó, nem alkalmas a fórumozók elgondolkodtatására a PPP keretein belül, helyette a fórumozók megfélemlítésére hasonlít jobban. Azt a hatást kelti, mintha valóban átvették volna valakik az irányítást az oldal felett, és most azzal ijesztgetnek, hogy "most ti következtek: egyesével levadászunk titeket, az utolsó szálig - aztán aki egyedül maradt, majd megnézheti magát!"

Ne legyen igazam, de ez a durva üzenet körvonalazódik, és ha csak nem egy teszt ez az egész, akkor igen csak meg kell gondolnunk, hogy mit kezdjünk ezzel az üzenettel. Csak mert ezt az üzenetet vélem kiolvasni a történtekből, az nem jelenti azt, hogy bármi is történni fog, az ijesztgetés alapvetően csak ijesztgetés, és nem több. De a dolgok vészjóslósága számomra vitathatatlan.

Szerintetek?



34 komment

Címkék: fénykép minden helyzetjelentés ehh kiemelt összejátszás blogíró 2013 pirospirula üzenetértés

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr756249585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teGergő 2013.08.01. 11:27:25

Amúgy úgy is kerek lenne a történet, ha PP mégis a hatalom embere lett volna. Pl. az, hogy a fórum adminnal együtt tűnik el szinte egyszerre, és jól látható, megérthető jelek nélkül, megmagyarázható úgy is, hogy a fórum adminja húzta a csőbe, vagy eleve mindketten benne voltak a csőben. Ilyenképpen a fórumra kitett kép úgy is értelmét nyerheti, hogy "köszönjük nektek, hogy mind bevonzódtatok a kis felhasználó-felderítő fórumunkba, most, hogy itt vagytok, jön a daráló". Ez azért is lehetséges gondolat, mert a fórum adminisztrátora, Kowalski nem úgy csatlakozott be, és lett egyből rendszergazda, hogy régóta ismert, megbízható olvasó lett volna a blogon, hanem egy mindenki számára idegen emberke, aki valahogy összeakadt pirulával, és most ő csinálja a fórumot. Persze, lehetséges ez szimplán is, de úgy is, hogy ADTAK MELLÉ egy embert. Igenis elgondolkodtató ez a sok kis részlet most.

spike 2013.08.01. 14:58:46

"most ti következtek: egyesével levadászunk titeket, az utolsó szálig - aztán aki egyedül maradt, majd megnézheti magát!" Ne haragudj, de ez hülyeség. Mármint ha végiggondolod ezt a mondatot. Egyesével levadászunk titeket, aztán aki egyedül marad megnézheti magát? Miért? Rosszabb lesz neki, mint az előtte lévő 449nek? Nem hinném, hogy így kell értelmezni ezt az üzenetet.

szakál 2013.08.01. 16:32:43

egyet értek Spike-val :) nekem se az jött le, hogy egyenként levadásznak, hanem az, hogy ha egyedül vagy levadásznak. Persze lehet ez a tíz kicsi indián esete is, ahol arra várnak, hogy egyedül legyél és levadásznak, de inkább az jut róla eszembe, hogy ha akkora barom vagy, hogy egyedül maradsz, akkor véged. Ha célt keresünk ezért két dolog jutott az eszembe. :) 1. tessék jönni barantázni, a csapat jó dolog. :p 2. ez lehet egy játék kezdete, a ki a gyilkos témájára. Piruláról, pedig? Fogalmam sincs? lehet hogy becsajozott, mindig akar írni, csak nincs kedve, és tele az egésszel a hócipője. ez nem lehetséges? Vagy csak dolgozik a következő nagy lélegzetvételű postján és jókat vigyorok a paranoiásokon. (csak hogy a témánál maradja, a 450-ből, a paranoiások még életben vannak. :) :p ) ui. TeGergő nem néznéd meg, én regisztráltam magam? már nem emlékszem, és nem tudom, ezért kell e félnem. :) ;) ui2. feltaláltuk az új adrenalin sportot. nem kell leugrálni hidakról, nem kell autópályákon átszaladgálni. Regisztrálj a Pirospirula forumán és rettegj!!!! :)

teGergő 2013.08.01. 21:46:38

@ Spike: persze, hogy rosszabb lesz neki, hiszen nincs kihez menekülnie, hogy ápolgassa a kis lelkét. :) De számomra nem ez a legproblémásabb a mondatomban, hanem a kivitelezés. Mégis hogyan vadásznának le? Erre szerintem nincs épeszű magyarázat - viszont számomra ezt a nem túl épeszű üzenetet sugallta a felállás, ezért leírtam, és kész. @ szakál: "hogy ha egyedül vagy levadásznak" - így valóban épeszűbb az értelmezés, de a kivitelezést még mindig nem tudom hova tenni. Pirulával kapcsolatban végülis sok minden lehet, egyetlen szál kijelentést sem akarok tenni, leginkább csak a több száz lehetséges magyarázatot egyenkint körüljárni - amíg jobb nincs helyette. Felhagyni nem akarok a fejlemények figyelésével, bár azt is megtehetném, hogy inkább "foglalkozzam a magam dolgával" (bár szerintem jó, ha foglalkozom vele - nem feltétlenül magamért). Azt nem hiszem, hogy gigaposzton dolgozik, tekintve hogy a fórumon is eltűnt, és annyit sem nyögött, hogy "a".

Avar 2013.08.02. 18:52:50

No ezt is megleltem, amit írtál miszerint bármilyen kamu névvel lehet képet küldeni, az nem ok, mivel az én képem beküldése után kb tíz perccel később válaszolt kowalski, miszerint ok, kép elfogadva. Ha gondolod szívesen előkeresem a mailt és beteszem ide. Avar

teGergő 2013.08.02. 22:08:22

De honnan tudja, hogy valóban te voltál? Mi a bizonyítéka/bizonyossága rá, hogy az küldte, aki annak mondja magát? Hiszen csak egy e-mail címre kell küldeni képet, és ha csak nem adtál meg e-mail címet a profilodhoz a fórumon, nem tudja ellenőrizni, hogy valóban te vagy-e. Vagy ez hogyan működik? :D

teGergő 2013.08.02. 22:14:38

AMúgy "ok" alatt "ok"_ot értesz, vagy "oké"-t? Ez is kicsit félreérthetővé teszi a mondatodat. :D

teGergő 2013.08.03. 10:44:23

"PirosPirula (...) azelőtt majdnem naponta aktívan kommentelt, és nem mutatta előjelét távozásának" Ezen pontosítanék: *1-2 hetente többször is kommentelt.

Piros Pirula Projekt 2013.08.03. 11:03:10

http://images.fanpop.com/images/image_uploads/300-Movie-Publicity-Still-300-222225_1500_660.jpg

teGergő 2013.08.03. 11:32:24

Most ebből nem tudom mit kéne látnom, a fórumon is elmagyarázták már, hogy a kép honnan van, az nem is érdekes (vagy igen?). (Kivülállok számára: "Piros Pirula Projekt" kommentje előtt 20 perccel küldtem levelet pirula e-mail címére, úgyhogy azthiszem ez a komment nem véletlen egybeesés. :P) Viszont ha már ilyen sejtelmesek vagyunk, én is küldök egy képet "csak úgy": http://blogol.hu/pikz/kritikaigondolkodas/PirulaP-JahnFerencKorhaz.jpg

csak1fradista 2013.12.30. 11:40:45

Azóta valaki tud valami új dolgot Piruláról?

teGergő 2013.12.31. 08:23:58

Azon kívül (amiről itt a blogon volt már szó néhány napja), hogy most december 20.-án új bejegyzéssel jött elő, aminek folytatást ígért, és név szerint Kowalski is kiírta magát a fórumra kitett képen, miszerint Pirula helyére új szerkesztőt fognak keresni, mert ő az írástól kezd átevickélni valami más "platformra"? (Aztán az is lehet, hogy Pirulát már likvidálták, most csináltak búcsúzóul valami nagyon pirulára hajazó bejegyzést, hogy úgy tűnjön tényleg ő az és rendben van, aztán meg gyorsan elszelelik a hírét is, hogy ő befejezte, aki meg csatlakozik a helyére az meg eleve kicsit figyelem alá vonódik? :D De nem akarok mindenféle bizonyságmentes szövődményeket táplálni a fejetekbe, csak igyekszem mindenre gondolni, aztán remélem, hogy ez az a szélsőséges eset, ami nem történik meg, és minden a "legátlagosabb" rendben. :))

teGergő 2014.01.10. 17:26:00

Pirulánál van új bejegyzés, lényegében csak egy előadást ajánl, de felvezeti szépen, és kapcsolja ahhoz, hogy állítása szerint egy erőszakos hivatali bűncselekmény következtében maradt távol a blogírástól fél évig - mivel tudok ilyen irányú vádaskodásokról, megítélésekről, beszúrom, hogy mindenkinek saját dolga, hogy megítélje: most ez megint csak a "pirula-vonalba" illeszkedő félelemkeltő írássorozat része, vagy valódi lehet a történet. Mindenesetre ha valaki most könyékig rágta volna a kezét izgalmában, annak üzenném álláspontomat hogy ettől még menni kell tovább. Ahogyan mondani szoktuk, hogy az élet sem áll meg, ugyanúgy a küzdelem sem. Más szavakkal: nem szabad lényegessé tenni, hogy félelemkeltő-e, akár valódi, akár kitalált a történet. Az igazság is sokszor ellenérzéseket szül, de nem az ellenérzés megragadása a fontos, hanem ellenkezőleg, az igazság.

Fehérhec 2014.01.11. 03:15:14

Igaz a blog nem a piruláé már. Aki feltörte: IP:173.194.70.191 Cim:United States (US)-California Vannak képek is,bizonyitéknak,ha érdekel valakit. Ja a leirt Ipét,a tüzfalon tegyétek,tiltora,vagy ti jöttök.

Fehérhec 2014.01.11. 03:41:20

No..Egy kis piszmogás után... A fenyegetés és az utalás valós mint a kép beli üzenet, és a blogon lévő,blog bejegyzés cime: "Szolgálunk és Lehallgatunk" ( avagy a valódi Hekksön!) Nos igy is lehet üzeni,nektek. A kod akkor aktiválodik,amikor megnyitjátok a blogot.Sajnos személyenként tudni lehet az IPÉKET igy,és azt mit irt. Még egyszer a hecer: Aki feltörte,és használja: IP:173.194.70.191 Cim:United States (US)-California

Fehérhec 2014.01.11. 03:48:06

Még valamit. A kod sajna a blogba van irva(szerkesztve)igy aktiválodik,gépenként és ip-é cimenként,amikor a blogra lépnek.Nem ilyesztegetek de ez van. Na még egyszer: "Szolgálunk és Lehallgatunk" ( avagy a valódi Hekksön!) Szolgálunk:Gondolom érthetö kit.... Lehallgatunk:A blogba szerkesztet koddal avagy a valódi Hekksön:A PPP mintájára és stilusával valo utalás hogy fel van törve.

Fehérhec 2014.01.11. 03:56:48

No..... Az Ipé ás a blogon lévő: szolgálunk és Lehallgatunk" ( avagy a valódi Hekksön!)-Blog bejegyzésnél ott az utalás isaz első képen, hogy: National securiti agency és hogy united states of america,a a betörö ipé is United States (US)-California Na erre ne mondjátok hogy véletlen....Föleg nekem ne. No..Remélem világos.De nem kell félni nem vagyok a hatalomé.

Fehérhec 2014.01.11. 04:15:47

Na utoljára. Hogy tiszta legyen: 1- Az ipét nem a levegöböl szedjük(IP:173.194.70.191) Csak akkor tudunk rola, ha ügyesek vagyúnk,és el csipjük a gépre valo csatlakozást(betörést) 2-A BLOGON LÉVŐ szolgálunk és Lehallgatunk" ( avagy a valódi Hekksön!) a PPP stilusában,int mi lesz a következmény,gondolván hogy ha már olyan szakik vagytok, értitek majd a rejtett célzást,de csak azzok akik régota olvasák a blogot. 3-Képek Elsö kép:Amerika(hek sön) Második kép,a geréb Ágnesel:Börtön.... Harmadik kép:Rendörök.... A negyedik kép gondolom már érthető.... Kérdés: Enyi véletlen,csak úgy? Gondolom érthető mit üzenek,bár teljesen másrol ir...Ez olyan mit ha a Mici Mackorol mesélnék,de mutattom hogy elvágom a torkodat,és mosolygok,és tudom hogy te érteni fogod,de más nem ...Hi-hi Na,remélem segitettem.

Fehérhec 2014.01.11. 14:13:33

No...Avar képéről még. 1-jEZABEL 2-bAÁL 3-NÉGYSZÁZ AKÁRHOGY PROFÉTÁJA Ki marad egyedül? Aki ismeri a bibliát az tudja hogy jezabel küldetése, az hogy megölje isten profétáit(youtubon)A proféták meg mindig figyelmeztettek valamire. A PPP irtam hogy az idő pont nem jó,amikkor kommentet irsz,nm az az idő jelenik meg amikkor irtad.Ezt pld irom 14-13 kor és az idő 01-21 lesz amikkor a blogon meg jelenik(idő eltolodás)

2014.01.15. 12:00:54

Mi van akkor ha a betörés megtörtént, és a kód aktiválódott?

Fehérhec 2014.01.17. 02:06:25

Mi van akkor ha a betörés megtörtént, és a kód aktiválódott? 2014. január 15. 12:00:54 Egyszerű. Olyan ez mint a telefonszám,ha nincs már teló szám....Vagy más lesz az IP....De a barangolási szokásaisaidat már tudják. MAC ADDRES CHANGER.Nem mindennél de lehet vele IP-ét váltani,vagy cserélj háló kártyát,annak is más az IP-je,meg a többi.

Fehérhec 2014.01.17. 02:30:52

Mi van akkor ha a betörés megtörtént, és a kód aktiválódott? 2014. január 15. 12:00:54 Érdemes a cokikat,és a java scriptecet tiltani.A gyorsítotárat mindig üríteni,pld cc cleaner A másik ha a vírusirtó nem ismeri fel....Ha a virus új,minek a vírusirtó,a gépen meg nehéz meg találni,ehhez komoly tudás és,ismeret kell. Érdemes használni a qbes os-t,ha netezzel,vagy kettö gépet,egyet a öszeesküvés elméletekhez,a másikat,a szokásosra,külön külön.Az fontos hogy az IP-é alapján ne lehessen tudni hogy honnan,nettezel.Olyan ez min ha más telóba tennéd a számodat.Jó meg oldás ha a routrehez használsz usb-és Wi-Fit.A másikhoz csak a routert,usb nélkül.Meg hasonlok.Ígazábol a tökéletes védekezés,mások gépe lenne,de az szemétség lenne és etikátlan,magyarán a hálon keresztül más gépeken keresztül lépsz a netre,így azokat támadják és látják csak.De ehhez baci is kell,és ídő kérdése és fel ismerik.

2014.01.19. 01:00:32

Mi van akkor ha a betörés megtörtént, és a kód aktiválódott? 2014. január 15. 12:00:54 Érdemes a cokikat,és a java scriptecet tiltani.A gyorsítotárat mindig üríteni,pld cc cleaner A másik ha a vírusirtó nem ismeri fel....Ha a virus új,minek a vírusirtó,a gépen meg nehéz meg találni,ehhez komoly tudás és,ismeret kell. Érdemes használni a qbes os-t,ha netezzel,vagy kettö gépet,egyet a öszeesküvés elméletekhez,a másikat,a szokásosra,külön külön.Az fontos hogy az IP-é alapján ne lehessen tudni hogy honnan,nettezel.Olyan ez min ha más telóba tennéd a számodat.Jó meg oldás ha a routrehez használsz usb-és Wi-Fit.A másikhoz csak a routert,usb nélkül.Meg hasonlok.Ígazábol a tökéletes védekezés,mások gépe lenne,de az szemétség lenne és etikátlan,magyarán a hálon keresztül más gépeken keresztül lépsz a netre,így azokat támadják és látják csak.De ehhez baci is kell,és ídő kérdése és fel ismerik. 2014. január 17. 02:30:52 Fehérhec S honnan tudom meg, hogy ez az én gépemen aktiválódott-e, mi ez vírus egyáltalán? Ha igen, azt hogy lehet megtalálni/törölni, attól függetlenül hogy az IP-t már ismerik? Mit értesz komoly tudáson, ismereten, Te értesz hozzá? Amit írtál képet, hogy van bizonyíték, fel tudod tölteni valahova, ahonnan elérhető? Köszi!

Fehérhec 2014.01.19. 03:16:02

S honnan tudom meg, hogy ez az én gépemen aktiválódott-e, mi ez vírus egyáltalán? Ha igen, azt hogy lehet megtalálni/törölni, attól függetlenül hogy az IP-t már ismerik? Mit értesz komoly tudáson, ismereten, Te értesz hozzá? Amit írtál képet, hogy van bizonyíték, fel tudod tölteni valahova, ahonnan elérhető? Köszi! 2014. január 19. 01:00:32 Válaszok: S honnan tudom meg, hogy ez az én gépemen aktiválódott-e, mi ez vírus egyáltalán? Erre: Hosszú.A lényeg hogy a blogban van,és egy fajta kod.Akinek van blogja,az tudja hogy a sablont lehet szerkeszteni... Amit írtál képet, hogy van bizonyíték, fel tudod tölteni valahova, ahonnan elérhető? Köszi! Erre: Csinálok egy blogot és a képeket oda felrakom.. A nevét hogy hogyan lehesen meg találni a gooléval,még nem döntöttem el. Majd írom,hogy lehet rá találni.

Fehérhec 2014.01.19. 04:24:33

Keresőbe :Piros Pirula-Feltörve Kell egy kis ídő amig a kereső motorok rá állnak,és el érhető lesz Itt ki lehet vesézni ami a képeken van.

teGergő 2014.01.19. 10:42:38

Kérlek, ha idézitek egymás sorait, akkor írjatok "macskaköröm-jeleket" (pont úgy, mint én itt az előbb), hogy jól el lehessen különíteni mit mikor ki írt! Ugyanúgy, aki eddig név megadása nélkül kommentelt, kérem, hogy válasszon magának egy tetszőleges nevet, akármilyet, amit beír, hogy meg lehessen különböztetni, illetve összekötni az összetartozó kommenteket! A témához hozzászólva: nem vagyok kompjúter-zseni (na nem azért, mert így írom :D), de részemről úgy vagyok vele, hogy IP-t eddig is láthattak, és egyéb ilyen általános adatokat is, szóval ebben nem hiszem, hogy van újdonság. Inkább ha feltörték az oldalt, és amikor betöltöm, akkor élből bejutnak a gépemre is, az az érdekesebb kérdés, bár szerintem ha akarták (IP tudtában) eddig is megtehették célzottan. Vigyázat, laikus összeesküvés-hívő vagyok! :)

Fehérhec 2014.01.19. 12:35:26

Egyelőre igy is elérhető: pirospirulafeltorve.blogspot.hu Szia Gergő. Részben ígazad van. Inkább a kérdés hogy minek,és miért. A tűzfalat is kilehet játszani,trükkösen. Példának és intő jelnek jó,amit a blogon közzétettem. Egy kép többet mond száz szónál,tartja a mondás.

Nyilas Karod 2020.04.11. 13:36:20

Az ilyen destruktív kommentek lehetetlenítenek el bármilyen további előrejutást...
Épkézláb infókat kell cserélni, nem idióta elméleteket kreálni.
Na!
Aki tud valamit jelezze.
Aki tovább vinné a pirula projektet, jelezze.

Nyilas Karod 2020.04.11. 13:41:26

@teGergő: egy Gladiátor filmből kiemelt jelenet, meg 450 felhasználó és valami sejtelmes összefüggés...szánalmas.
Nem hiszem, hogy újabb idióta elméletek kellenének nekünk.
Hanem.
Aki folytatná pirulájék munkáját, az fogjon össze. Folytassuk.
Ennyi.

maztro 2020.07.11. 14:37:45

@Nyilas Karod: #1 (teGergő vagyok, új néven)

Az akkori önmagam szerette volna megérteni, amit lát, ehhez kértem segítséget azzal, hogy kiírtam ide magamból, én mennyit látok belőle, tegye mindenki hozzá a magáét, egészítse ki, vegyen el belőle, ahogyan jónak látja. Én szerettem volna tisztábban látni, mert akkori fejjel csak a fenti következtetésekig jutottam, melyek számomra sem voltak kielégítő magyarázatok. Nem az elméletgyártás vezérelt, legfeljebb az élettapasztalatban gyér, éretlen, de mindezek hiányában egyenesen kényszerű túlgondolásom került leírásra, minthogy lelkiismereti kérdésnek érzem a mai napig, hogy egy ilyen fontosnak tartott, nyilvánosság előtt zajló történést ne hagyjak szó nélkül - minimum kérdéseket tegyek fel, ha bizonyos válaszokat magam sem tudok megadni. Igazság szerint nekem furcsa, hogy ennyi év után az én akkori pillanatnyi hangulatom jobban megfogott téged, de azt már nem sikerült 7 év távlatából megértetned velem, hogy szerinted mi történt akkoriban, mivel a bejegyzést magam is kérdéssel zártam felétek. Az ügy fontossága és aktualitása közben lecsökkent, de ha már ilyen aktualitással felhozod, hogy mit kell itt és most 2020-ban tenni úgy, hogy a 2013-ban aktuális nézőpontomra nem felelsz, ha már hozzászólsz, csak lenézed, de semmi több - nem is teljesen értem. Ez nem beszéd, válasz vagy eligazítás, csak üresebb fecsegés, mint az én tételes levezetésem. Én voltam itt tele kérdésekkel, én akartam tisztábban látni, én kértem mások segítségét, hogy eligazítsanak a meglévő információkat figyelembe véve. Nem értek egyet azzal, hogy ez egyenesen káros volt, és hogy többet használna, ha törölném az egészet. Tény(!), hogy útközben egy félkész elméletet-gyártottam, ahogyan tény(!) az is, hogy egy megválaszolandó kíváncsi kérdést szegeztem zárásul, nem pedig magát az elméletet (voilá). Remélem kihallod ennek a súlyát a kritikáddal szembemenően.

Lásd még: teGergő 2014.01.10. 17:26:00-kori kommentem.

Pontokra szedve:

1. "Az ilyen destruktív kommentek lehetetlenítenek el bármilyen további előrejutást"

Amennyiben ezt nekem írod (bejegyzésnek hívják az írásomat, a kommentek alatta másoktól sorakoznak): hol akadályozok én ezzel bármilyen előrejutást? Kit gáncsolok el azzal, hogy igyekeztem összegezni, mit lehetett akkor tételesen tudni, és a végén urambocsá' értelmeztem (ha hülyén is)? Utána én is folytattam a magamét (itt és máshol), más is a magáét, ebben senki sincs gátolva. Pirula pedig nem folytatta, és senki sem tudta értésemre adni, hogy miért nem. Ha nem rám gondoltál "komment" alatt, úgy viszont nem idézted senki nevét, szavait, és ez félreérthető.

2. "Épkézláb infókat kell cserélni, nem idióta elméleteket kreálni." "Aki tud valamit jelezze."

Mit mondjak, várom. Mit tettél hozzá ahhoz, amit írtam? Mármint a konkrét bejegyzéshez, amivel ez foglalkozott, ahova írtál? Konkrét dolgok hangzottak el, dátum szerint mikor mi történt, melyekre nem sok épkézláb reakciót, információs kiegészítést kaptam (másoktól sem). A kritikád szerint a legjobb lenne törölni az írásomat, és nem tisztázni, ami és ahogy történt. Szarni bele, ahogyan a Piros Pirula Projekt zavaros és inkorrekt lezárása pörgött le előttünk - mert ez volt itt a fő góc (nekem, én erre próbáltam reflektálni). De ha tudsz valamit, - én kérlek - jelezd! Ha idióta elméleteket Sem tudsz felmutatni, nemhogy épkézláb információcserét, akkor annyit sem tettél hozzá, mint én. Ha viszont törölném az egészet, akkor előjel-értelmezéstől eltekintve már én is annyit megtennék, mint te: ("1 egész 0" nélkül) "0 egész 5" helyett 0,0-t. Ez használható valamire?

Nem azért írtam meg ezt a bejegyzést, hogy megmondjam a tutit, elvégre kérdéssel zártam magam is, korrekcióra (korrepetálásra) várva. Az elméletet a legszorosabb értelemben magam miatt írtam, hiszen én szerettem volna a saját hülyeségemet más szemszögből is megérteni, én kérdeztem tőletek, hogyan értelmezzem HELYESEN a történteket, de ebben valahogy senki sem segített, tételesen, vagy bárhogy. Szarnibele-jelenség.

>>>(folytatom, csak a blog.hu nem tűr el ekkora választ egyszerre)

maztro 2020.07.11. 14:45:00

@Nyilas Karod: #2. válaszom (folyatás)

3. "sejtelmes összefüggés...szánalmas."

A képről alkotott összefüggés talán szánalmas volt, azonban azt is félreértették sokan, hogy én elkezdtem volna rettegni - nem, hanem értelmezni akartam a történteket, és a kép jelentését, sugallatát, leolvasni "Az Üzenetét", függetlenül attól, hogy az mennyire komolyan vehető. (Mint amikor nézel egy horrorfilmet, a történetben mindennek van jelentősége, lehet értelmezni a szándékoltságok súlyát, de a való életre nincs igazán komolyan vehető hatással, csak egy kis plusz gondolatanyaggal megtámogat minket.)

Mivelhogy ez a Projekt egyik záró akkordja volt, és ha megvan mit üzen, könnyebben megérthetném, ki üzeni. Pirulától ez a stílus továbbra sem elvárható vagy feltételezhető, sőt, őt állítólag a saját fórumáról is kitiltották, miközben a fő admin is számtalanszor megerősítette, hogy nem ért egyet a PPP munkásságával - állítólag ő, Kowalski tette ki ezt a képet pont azért, mert megunta a félhülye olvasókat, vagy valami ilyesmire emlékszem így utólag (nekem akkoriban is elég zavaros volt, így 7 év után nem tudom fejből betűről-betűre).

Ha én egy kezdeményezés segítője vagyok, és közbejött dolgok miatt a Projekt lezárásáról kéne tanúbizonyságot tennem, azt egyértelműen kinyilvánítva kellett volna először is tisztázni, nem pedig magyarázat nélkül tenni még rá három lapáttal. Ez egy elég furcsa "tisztító folyamat" volt, legalábbis olyan, mintha segítő szándékkal szétbomlasztották volna a munkáját... Ő meg hagyta (a blogján is). Lehet, hogy egy ártatlan tükörtartásnál nem történt több, mindenesetre én nem találtam korrektnek ezt a fajta zárást. Ezt a fajta "nyitást"...

4. "Aki tovább vinné a pirula projektet, jelezze." "Aki folytatná pirulájék munkáját, az fogjon össze. Folytassuk. Ennyi."

Ezt a folytatás dolgot úgy nem értem, ahogy 7 évvel ezelőtt sem (mert akkori ez a történés): nem Pirula hirdette meg, hogy felhagy a blogolással, és szívesen átadná a stafétabotot (amit felesleges, mert ez nem egy szervezet, vagy ilyesmi, amit csak úgy át lehet adni - a saját világképét, információit és azok feldolgozását, átadását nem tudja csak úgy akárki "folytatni", egyáltalán nem lesz ugyanaz. Mindenki a saját élettapasztalatából merített vonalat viszi, Pirula a saját részét adta ehhez. Mindenki a magáét folytassa, a "PPP" az én szememben nem egy átörökíthető brand, ezt ő vitte, de ő eltűnt/félbehagyta, nem tudom mi ez a "keressük az új pirulát" dolog, ami 7 évvel ezelőtt az eltűnésekor is szlogen lett. Egyáltalán hol a "régi"? Nem is tudjuk ki volt, hova lett, miért hagyta abba, folytatni pedig nem illik így az ő nevében, mint ahogy hangzott, hogy "a pirula projektet". Ez nonszensz. A magamét folytattam (a Kritikai Gondolkodás Blogon - vagy épp nem is feltétlenül blogolással). Ha ugyanígy értetted, nem Pirula "nevét" felvéve, akkor meg nem értem hol a bibi.

Ő 6-7 évvel ezelőtt kámforrá vált, viszont nem csak úgy minden nélkül, elég zavaros folyamatok zajlottak a pont ekkor megindult fórumon, önjelölt megmondóemberek formájában, akik k*rvára nem értettek egyet a ténykedésével, leszólták a munkáját és az olvasókat (ami a mai napig megvan, meglehetősen zavaros formában, mint annó). Keresték az "új pirulát", noha érdekes módon leszólták a régit, és nem kívántak ők maguk lenni az új - nem értem, mégis mi volt az elképzelés így, ezzel a sültgalamb-falraszögezéssel?

Ott jelent meg ebben a zavarban a fenti kép, az akkori énem fennakadt rajta, mások meg az akkori énemen akadtak fenn, de nem igazán nyújtottak többet ennél az élménynél, nem volt szerencsém mások összefüggő és sokatlátott magyarázatát olvasni, dátumra lebontva és lényegi dolgokra rámutatva, ami engem érdekelt volna, mert ennek a "felhívásnak" akart élni valójában a bejegyzésem. A "voltnincsPPP" Szarnibele-életérzés helyett; ez akkor volt, nem kimondottan neked címzem.

Nyilas Karod 2020.07.11. 15:33:15

@maztro:
Rendben.
Kommunikáljunk. Mert a helyzet baromira bedurvult....
...nekem vannak dolgaim, amit osztanék. Mi van veletek?

maztro 2020.07.11. 16:02:57

@Nyilas Karod: küldtem egy üzenetet, remélem megkaptad. Az ottani e-mailcímekre várok választ.

maztro 2020.08.20. 23:48:16

@Nyilas Karod: vagy ha nem kaptad (volt már, hogy nem kaptam visszalejzést, nem tudom hogy működik a blog.hu-s üzi küldés, azt sem tudom visszanézni, amit küldtem), akkor rep [pontt] csik5 [kakuc] gmail [.com].

De, hogy mit oszthatnál akár csak rajtam keresztül, azt nem tudom. Beszélgethetünk, akár magán úton (email), de én nem egy elosztóegység vagyok, nem egy újság vagy szerkesztőség, célközönségére itt nem feltétlenül találna bármi, bár vendég-bejegyzések voltak már.

Ha úgy tetszik, a helyzet mindig is egy kissé durva volt, csak mindig új meg új helyzetek jönnek egymás után a maguk durvaságában. Ami nem teszi elhanyagolhatóvá magát az össz(jövő)képet, csak az érzelmesnek hangzó "(épp most) bedurvult a helyzet (már megint)" margójára árnyalnék kicsit. És az is durva, hogy elhanyagoltam a blogomat eközben. Ha csak a kisebb képre gondolsz, hogy épp vírus-felfújt van, arról is lett volna írni valóm, de végül hallgattam. Ha a nagyobb képre, akkor inkább a (közbenső-)végcélokat önmagában is nevezném durvának, azon viszont nem nagyon akarnék meglepődni, hogy épp most is durva dolgok folynak eközben, mint ezelőtt és ezután is.

Hogy milyen fronton épp, vagy mely adott dolgok tükrében, az más kérdés. Nyilván lenne miről diskurálni, de perpill nem tudom, hogy "elosztóhelynek" én beválnék-e, ha az osztást úgy értetted, hogy írhatnék én itt erről-arról, amiről írsz...


süti beállítások módosítása