Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2013.04.13. 11:14

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

Tisztelt Kásler Árpád!

Bár nem kívánok bemutatkozni, nyílt levélként szánom az alábbi sorokat. Magammal kapcsolatban annyit mondanék, hogy nagyjából február óta követem nyomon a honlapját, és az eseményeket, március 9.-én pedig jómagam is részt vettem a gyülekezőn. Nem vagyok deviza-hiteles, de én is foglalkozom az országban (és az egész világban) jelenlévő, úgynevezett háttérhatalmi folyamatokkal, amelyekről az eddig közöltek alapján úgy tartom, Ön is szervesen átlát részleteket. Elsősorban tapasztalatszerzés céljából jelentem meg 9.-én a gyülekezőn, kíváncsi voltam arra, hogy mit, és miként fog kezdeményezni, mit, és hogyan szeretne velünk, a magyar lakossággal véghezvinni, valamint hogy ne a hírekből - legyen az az Önök "tálalása", vagy a "közmédiáé" - tudjam meg, hogy mi történt.



Tapasztalataimról már több, mint egy hónapja írom a blogomra szánt összefoglaló bejegyzésemet Önről, és március 9.-éről, de eddig még mindig nem akaródzott elkészülni. Ez ugyan elsősorban nem is Önnek íródna, hanem a résztvevő emberek tömegének, de volna benne pár gondolat, amit Önnel is szívesen megosztanék, leginkább is olyat, amiben segítő szándékú kritikáimat fogalmazom meg. Mivel egyre kevesebb napunk van vissza április 21.-éig, de ezeket a gondolatokat addig is szerettem volna eljuttatni Önhöz, úgy döntöttem megpróbálom itt és most röviden megfogalmazni a legkiemelendőbb kritikámat.

Azt többek között a honlapján is nagyon jól sikerült már számomra felvázolnia, hogy tisztában van a jelen háborújának információs, háttérben történő, és az egész világot átfogó voltáról, és hogy itt sokkal többről van szó, mint a devizásoknak tett kezdeményezéséről, amelyből aztán nem véletlenül nőtt ki az egész országnak tett kezdeményezésévé.

Március 9.-én viszont pl. eléggé meglepett, hogy ott helyben hallhattuk Öntől először az Alkotmányozás gondolatát (én legalábbis február óta először találkoztam vele). De mindazonáltal, ahelyett, hogy csak ismertette volna ennek gondolatát, menetét az emberekkel, hogy barátkozhassunk vele, és átgondolhassuk - mert ahogy a devizásoknak is kevés volt az a húsz perce egy olyan döntésre, amire bíróságoknak 8 hónap sem volt elég, úgy az alkotmány is olyasvalami, amit nem 2 óra leforgása alatt kellene a tömegeknek elfogadniuk. Én megértem, ha Ön átlátja a helyzetet, és tudja, hogy mit csinál, és nem is vagyok hajlandó feltételezni Önről, hogy önérdekből, vagy egyenesen rossz indulatból vezeti félre az embereket, viszont minden jó szándéka, és kritikus vizsgálódása ellenére is úgy érzem, hogy még ha az iránymutatás megfelelő is, rosszul csinálja azt, amit csinál, mivel az nem elég, ha csak Ön látja át a helyzetet. Az embereknek igenis napokat kellett volna adnia arra, hogy ismerkedhessenek a történelmi alkotmányunk helyreálklításának gondolatával. Lehet, hogy időközben minden ember "törvényszerűen" (hozzásegítve) kellő mértékben fel lesz világosodva róla, de ebben kételkedem, és meg kell mondjam, hogy ha csak Ön látja át a dolgokat szervesen, akkor az nem lesz elég.

Én a megoldást nem a puszta létszámban látom. Bár ha tudja úgy koordinálni az embereket, mint március 9.-én az MTVA székháza előtt, az nem hátrány, de a tömeg szintjén valójában olyan erőkkel áll szemben, amelyek az Ön elképzeléseit is képesek keresztülhúzni, és ehhez elkerüléséhez elengedhetetlen, hogy ne csak mennyiségben, de minőségben is gondolkodjunk: nem mindegy, hogy egy tömeg kikből, mennyire jól informál(ódot)t emberekből áll.

Ha az álláspontja az, hogy nem várhatunk tovább, nincs időnk arra, hogy mindenkivel megértessünk mindent (ami egyébként is közel lehetetlenség lenne), azt megértem, de mégis úgy érzem, hogy legalább az értőbb emberekkel szemben lehetett volna annyira fair, hogy március 9.-e előtt kiírja a honlapján az alkotmányozás tervét, és előre elhinti, hogy ezt szeretné részletezni majd 9.-én a tömeg előtt. Úgy sokkal korrektebb lett volna, így viszont támadási felületet adott magának, mivel egy tájékozatlan, új információkkal alig két óra alatt szembesülő tömegről már egy előre megfogalmazott (de legalábbis a József Nádor téri beszédek után véglegesített?) papíron ki is jelentette, hogy a tömeg felhatalmazását adta Önnek a történelmi alkotmány helyreállításához szükséges cselekedetek megtételéhez, és az Alkotmányozó Nemzetgyűlés összehívásához, mikor két órával azelőtt, hogy ezt felolvasta előttünk a József Nádor téren még senkinek fogalma sem volt az egészről, és nem lehetett biztosan tudni, hogy kinek mi lesz a véleménye. Csak mert az emberek többsége hajlamos egy "Úgy van!" közfelkiáltással elintézni a dolgot, még nem biztos, hogy mindenki egyetért a dologgal, és hogy ne lehetne több időt adni ennek megtárgyalására. Ne csak értelmetlen hangadásokra számítson, lehet, hogy akadt volna olyan értelmes hang is, aki az ügyet támogatva többet tudott volna mondani egy "Úgy van!"-nál, viszont nem két óra alatt, hanem legalábbis néhány nap elteltével.

Viszont itt az újabb probléma, hogy Ön nemcsak belefoglalta a sajtóközleményébe az emberek egyetértését az Ön által csak két órája meghirdetett alkotmányozással kapcsolatban, a sajtóközlemény beolvasatásának megkísérlése után (ami mint ismeretes, nem jött össze), az MTVA előtt méf fogadalmat is tetetett az emberekkel.

Kérem ne haragudjon meg, hogy itt kritikákat fogalmazok meg Önnel kapcsolatban, had hangsúlyozzam mégegyszer: ha Ön átlátja a dolgokat, az nem lesz elég! Ha nem is teheti meg mindenki, legalább az értőbb emberekre kellene ráhagynia, hogy beleszólhassanak, és segíthessék a munkáját - ehelyett viszont csak saját elképzeléseit tárta elénk, és azt néhány óra alatt meg is szilárdíttatta az ott megjelent emberekkel.

Én az MTVA előtt a fogadalomba szándékosan bele sem kezdtem; nem azért, mert mondjuk UTÓLAG sem érthettem volna vele egyet, hanem azért, mert olyasmire nem fogok fogadalmat tenni, amiről nem tudom ELŐRE, hogy micsoda! Ebben is támadási felületet adott Önmagával szemben, tisztelt Kásler úr! Nem bántani akarom, mert úgy érzem, hogy az az ügy, amiért küzd helyes, és ha a tömeg nem is, legalább Ön átlátja a dolgokat, és aszerint cselekszik, ahogy belátása szerint a legjobban cselekedhet, de itt a belátását ennyiből kritizálnám, hogy azért mégis több olyan tapasztalatot is szereztem Önről aznap, hogy nem teljesen fair az emberekkel szemben, kissé elhamarkodja a dolgokat. Ismételten írom, megértem, ha már nincs időnk mire várni, de látnia kell, hogy a tömegben is megjelenhetnek olyan emberek, akiket még ha nem ismer, nagyon is hozzá tudnának járulni az igaz ügyhöz, ha legalább számukra is engedne egy kis teret, és nem siettetné a dolgokat az Ön (vagy Önök) személyes elképzelése szerint alakítani.

Én személy szerint az alkotmányt sehogy sem látom végső megoldásnak (bár ilyet még Ön sem mondott, tehát nem kenném Önre a dolgot, de eddig ennél tovább nem vázolta a dolgokat), legfeljebb egy lépésnek a cél felé. Az a baj, hogy jogaink végső soron most is "vannak", csak nem adnak lehetőséget annak érvényesítésére. Ha ország-világ előtt színre vonul többmillió ember, és kinyilvánítja, hogy ő ezúttal igazi nemzeti érdekeket támogató jogrendszert szeretne, és újra "belekiabáljuk a levegőbe", hogy mostantól valóban vannak jogaink - attól még nem lesznek jogaink. Azt is értem, hogy az alkotmány végső soron a rendszer átszervezéséről szól, tehát aszerint nem kell számolnunk a politikusaink ellenállásával, mivel játszdi könnyedséggel szavaznánk saját magunkat a helyükbe, és minden egyes állami szervbe, de én úgy érzem, hogy az emberek koránt sem látják át az alkotmánybaj rejlő lehetőségeket annyira, hogy valóban meg tudnák tartani az alkotmány lényegét, még ha be is sikerülne vezetnünk azt. Az az érzésem, hogy még a jelenleg igen kiemelt létszámmal büszkélkedhető elégedetlenkedést mutató lakosság sem lát sokkal távolabb az orránál, és az elégedetlenkedésnél sokkal többet nem mernek, nem tudnak tenni ezen a szinten. Tehát ha még jön is egy "vezér", és helyettük is elkezd alkotmányozni, félő, hogy az új rendszerben mindannyian ugyanolyan megvezethetőek maradnak majd, hogy világossá fog válni: a "vezér" nem elég ide. Ha az embverek nem látják át a dolgokat a kellő mértékben, akkor hamar vissza fog hanyatlani a kezdeményezés hatásfoka, és a jelenlegi rendszerben való gondolkodásmóddal épp annyira átszőtt politikusaink, médiában dolgozóink, stb. épp annyira részt tudnak majd venni az új rendszer pusztításában, mint ameddig meg sem volt.

Szóval most sem írta ki egyértelműen, hogy árpilis 21.-én a gyülekezésen kívül mi mindent tervez (ahogy március 9.-e előtt sem ismertette az alkotmányozás gondolatát, és hogy az emberek számítsanak egy sajtóközleményre, amihez arcukat, és szó szerinti testi épségüket kell majd adniuk), és félek, hogy bár sok gondolattal egyet fogok tudni érteni, április 21.-én is olyan tendeciájú kezdeményezéseket fog felmutatni, amelyekről érdemes lett volna előre szólni az embereknek, és nem ott csinálni "irányíttott-forradalmat" a szimpla "forradalom"-ból!

Felteszem március 9.-éről előre kellett szólni a rendőrésgnek, hogy szeretnének majd átvonulni az MTVA székházához, és nyilvánvalóan azért, mert szeretnének majd egy sajtóközleményt átadni - viszont ha a jelen információs háborújában a rendőrség, és így a hatalom már előre tudhatta, hogy hova fogunk menni, és ott mit fogunk csinálni, nem látnám értelmét annak, hogyha azért nem írta volna le előre ezeket a március 9.-ei esemény- tervezeteket, mert információs-háború van, és "nem szabad, hogy a hatalom előbb tudjon mindenről".

Szóval remélem nem ez lesz a válasza az általam vázoltakra, és még most, árpilis 21.-e előtt is ismertetne részleteket a megjelenni kívánkozó tömeggel, hogy ne legyen az embernek minden vélhető jószándék ellenére sem irányított-forradalom érzete egy sima népakarattal szemben.

Kérem, hogy szavaimban ne az ártó, hanem a segítő szándékot keresse, és ha tud, válaszoljon is az általam felvetett kérdésekre, elgondolásokra! Örülök, hogyha tisztázódnak a félreértések, illetve az egyes gondolatok egymásra találnak, és összefonódnak, mert ha nem így lenne, az összehangolódás helyett még ügynöki munka sem lesz szükséges ahhoz, hogy egymást széthúző erők kerüljenek összetűzésbe.

Továbbá még utoljára azzal a gondolattal had vitatkozzam, miszerint a népakarat ellen nincs fegyver! Valóban, a népakarat ellen nem lenne fegyver, ha lenne népakarat, de itt még mindig arról beszélünk, hogy Ön átlátja a dolgokat, a tömeg viszont nem, és így még ügynöki munka nélkül is, természetes módon is megvalósul a széthúzás (ahogy az MTVA előtt is voltak olyan hangadók, akik próbálták félrevinni az ügyet, mert az ő meglátásukban az lett volna a helyes, ami...). Ön létszámot kér, amelyet majd megpróbál legjobb belátása szerint észnél tartani, de ha csak mennyiségre törekszünk, minőségre pedig nem, akkor az könnyen félreviheti az ügyet, népakarat pedig NINCS. Ráadásul arról nem is beszélve, hogy még mindig ránkküldhetnek egy NATO-t, vagy csinálhatnak rendőrállamot, ha valami nem tetszik, mert igazság szerint itt nem mindösszesen Magyarországon van a baj, hanem globális háború zajlik, és ha az egyik altag, Magyarország öntudatára akarna ébredni, lesznek felsőbb vezetések, amelyek majd elnyomják azt. Mégis mit csinálnánk így a népakaratunkkal? Szervezkedni több szinten is kellene! Meg kellene születnie a minél egységesebb, nem széthúzó nemzeti öntudatnak! Mindenkinek ott helyben, ahol van, akár egyedül is tudnia kellene tennie a dolgát, nem csak tömegbe verődve (még ha az nem is egy kukagyújtogató, hanem annál azért értelmesebb tömeg is). NEMZET kell, NÉPAKARAT kell, de egyik SINCS itt és most, így pedig eléggé hátrányos helyzetből idnulunk, tisztelt Kásler Árpád úr! Önnek mi a véleménye erről?

Szerintem a baj sokkal nagyobb, és az alkotmány legfeljebb egy lépés lehetne a cél felé, de még az maga is nagyon messze van a céltól.

A népakarat - még ha lenne is - csak akkor lenne fényes, és eredményes, ha a jelenlegi elkeserítő körülmények között át tudna vészelni egy NATO megszállást, egy rendőrállamot, egy '56-hoz hasonló eseménysorozatot, ha képes lenne átvészelni a népi akarat esetleges vérbe fojtásának lehetőségét. Ha az emberek túlélik testileg-lelkileg- szellemileg, hogy a nagyhatalmak vérbe fojtsák az akár szó szerint forradalomnak is nevezhető népakarati megnyilvánulásunkat, és az önszerveződésünket a minket cserbenhagyó állam helyébe, akkor valóban nem lenne fegyver a népakarat ellen, de így sajnálatos módon eléggé sebezhetőek vagyunk.

Arról nem is beszélve, ahogy pl. Posta Imre fogalmazta meg ezt a kérdést még évekkel ezelőtt. Ő azt kérdezi, hogy mégis hogyan akarunk itt mi összefogni? Hiszen: ha van egy hülye, és egy okos találkozik össze, hiába állapodnak meg abban, hogy összefognak, attól még nincsenek egy szinten, és törvényszerűen szét fogják húzni egymást. Viszont ha két hülye, VAGY két okos találkozik össze, nekik össze sem kell fogniuk, azonnal fél szavakból értik egymást, és máris össze vannak fogva. Tehát nem kell összefogni, mert nem lehet összefogni. Vagy van egyetértés, vagy nincs. Ez a nagy helyzet, és a nagy probléma.

Ha Ön tud adni hitet, reményt, kitartást, és akaratot az embereknek, akkor az már fél siker, de én azt látom, hogy ez sem lesz elég, és a hatalomnak bizony a fegyvertelen népakarat ellen is meg vannak, és meg lesznek a maga eszközei. Ha rövid távon nem is, hosszú távon mindenképp - ők ugyanis nem csak egy nappal gondolkoznak előre (mint a legtöbb ember ma), hanem évtizedekkel előre is számolnak az események folyományaival.

Még utoljára engedtessék meg, hogy belinkeljek egy számomra alapműnek tekinthető írást, ami még 2009-ben fogalmazódott meg a 2012 Blogon, és szerény véleményem szerint erősen kapcsolódik a jelen helyzethez, és az általam megfogalmazottakhoz. Kis adalék az Ön meglátásaihoz, és elgondolkodtatás a gyülekezők lefolytatásának mikéntjéhez:

http://2012.blogol.hu/read? perm=2566168#logdrb

Másik: Talán látta már ezt a videót, magam készítettem: https://www.youtube.com/watch?v=yq3eKeKujz4
Ebből is láthatja, hogy szívesen tudósítok a fejleményekről, nem kívánok hátba támadni senkit, viszont a kritikáimat is megfogalmazom, ha szükségesnek találom!

Köszönöm, ha végigolvasta levelemet, és ha lesz ideje, türelme válaszolni rá (megteheti a honlapján nyilvánosan is, sőt, úgy hiszem, érdemes is lenne ezt tennie)!

Minden jót kíván egy kritikusan gondolkodó fiatal magyar!



36 komment

Címkék: minden kiemelt radikalizmus blogíró 2013 NWO káslerárpád tevékenykedés tóthbálint

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr156249600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M.A. 2013.04.13. 11:39:39

Elküldted neki is?

teGergő 2013.04.13. 11:42:49

Természetesen.

somebodyelse 2013.04.14. 10:56:16

Figyelemre méltó megállapítások. Időközben megjelent A haza nem eladó című dvd is, amiben Kásler Árpád még három embert felvonultat, akik különböző kérdésekről, főleg a Történelmi Alkotmányról beszélnek. Hát... ez szerintem eléggé meg fogja osztani az embereket. Mert amit Kásler elmond, az teljesen rendben van, de a többi ember elég gáz, főleg az utolsó, Halász József, akinek legalább nem kellett volna sumér-magyaroznia meg nyelvészkednie, mert ez eléggé hiteltelenné teszi őt (az egészet). Ezek az ősmagyarozó emberek szerintem mind beépítettek, hiszen a hatalomnak van egy olyan tétele, miszerint, ha valamit nem tudsz megakadályozni, állj az élére, illetve: zavarj össze mindent, járasd le, tedd nevetségessé. Ezek a halász Józsefek, szántaik, papp gáborok, avatárák ilyen sötét figurák az elméleteikkel, nem hiszem, hogy az átlag ember szemében előrébb vinnék az ügyet. Árpád helyében én felkértem volna olyan feddhetetlen, karizmatikus embereket, mint pl Papp Lajos vagy Ángyán József, akik köznépszerűségnek örvendenek (már legalábbis kicsit is hazafias körökben, mert az a másik, szűk kör nem érdekes: mindenkinek nem lehet kedvére tenni természtesen). Ezek a figurák ugyan idealisták, de önös érdeket nem lehet róluk feltételezni. A másik, hogy az az érzésem, ami neked: Árpád még tartogat valamit az ingujjában. Ez lehet, hogy szimplán okos taktika a részéről: nem kell mindent előre közölni a hatalommal, így nem tudnak 100 százalékosan felkészülni. De zavar a tény, hogy nagy a lelkesedés - én is ott leszek - , mégsem tudjuk pontosan, hogy mi lesz ott. Jó, elfogadjuk a Történelmi Alkotmányt, és...? Az nyilvánvaló, hogy rendszert kel lváltani, ami az ÖSSZES pártot, az EGÉSZ politikai elit leváltását jelenti. Itt azt kell látni, hogy a maffia uralkodik, a maga nemzetközi és magyar vonatkozásaival. Amíg ezeket nem távolítjuk el teljesen a hatalomból, addig nincs változás. Ehhez tömegerő kell, de kérdem én, a gyakorlatban hogyan fog ez megvalósulni? A népakarat nyilván nem tudja egységesen, mit akar, ezért kell egy vezér! Ezt Árpád jól felismerte! Eddig is sokan beszéltek, hogy ezt kéne, azt kéne, de senki nem állt valójában egy tömegmozgalom élére, hogy irányt mutasson. A birkanyájnak vezérürü kell, hiszen anélkül irány nélkül kavarog, csak a káosz lesz. Ehhez persze előre megszervezett apparátusra van szükség, amit - gyanítom - Árpád megszervezhetett, hiszen enélkül nem működne az egész, már ez a profin kivitelezett mozgósítás sem! Ez nem is baj, a kérdés csupán az, hogy ezek az emberek ilyen Ludányi-Horváthok meg Halász Józsefek lesznek, vagy kicsodák? Nekem valami olyan lenne szimpatikus, ha Árpád 21-én kiállítaná kormányzó jelöltnek (mert királyságban vagy király, vagy kormányzó KELL, anélkül nem működik az egész!) egy olyan karizmatikus személynek, amilyet fent említettem. És a nép megválasztaná. Csakhogy onnan: hogyan tovább? Kellő tömeggel mindent meg lehet csinálni, de tartok attól, hogy a mostani rendszer nem adja olcsón a bőrét. Vagyis az erőszakot kiprovokálják (tudjuk, hogy sok az uszító, a hatalom ugrásra készen vár, hogy rendőrállamot vezethessen be, és nem csak Magyarországon). Kellő tömeg esetén egyébként rendőri erőszakot is nehéz következmények nélkül alkalmazni, de majd meglátjuk. A kétségeim azért megmaradnak. UdV

M.A. 2013.04.14. 15:36:24

Galla: Jó napot kívánok. Ezelőtt egy évvel betettem önökhöz haszonbank tiketre 100.000 forintot. Most szeretném kamatostúl kivenni. Laár: Hogyne kérem. Önnek volt 100.000 forintja. Ezt itt hagyta nálunk egy évre. Igaz? Galla: Igen. Laár: Namár most. 100.000 hagyva egyre, az 60.000. Rájön a kezelési költség, az 15, márpedig 60 kezelve 15-ig az 30. Már csak 30.000 forintról beszélünk. Most nézzük tovább. Ha Ön ezt a 30.000-et fel akarja venni, akkor 30.000 felakarva az 28.500. Kilenc nap az átfutási idő és ugye 28.500 átfutva 9-el az 2.300 forint. Ehhez jön a 20%... Ön úgy kiszándékozik venni az egészet? Na hát akkor 2.300 kiszándékozva az 2.210. Galla: Ja, dehát nekem nem 2.210 jár, hanem 100.000 plusz kamat. Laár: Panasza van a kedves ügyfélnek? Galla: Hát persze. Laár: Hát akkor fáradjon a reklamációhoz! Galla: Már megyek is... Nézze meg a haszonbank tikettemet. Mennyi jár nekem? Dolák: Természetesen 100.000 plusz kamat. Galla: Na ugye. Ezt most rögtön szeretném felvenni a pénztárnál. Dolák: Jó, akkor kiállítom a csekket. Aszongya 100.000 plusz kamat az 120.000. Ez itt az elején egy pukkasztott egyes, marad 20.000. Annak a fele 10.000 és 10.000 rontva négyszer, az 2.300 forint. Galla: Mi az hogy rontva? Hát maguk átvernek. Dolák: Márpedig 2.300 átverve 1-szer, az 2.210. Galla: Teljesen hülyének néznek. Kiforgatnak a pénzemből. Dolák: 2.210 ordítva egyszer az 2.110. Szíveskedjen a pénztárhoz fáradni. Galla: Hát ez hallatlan... Kedves pénztáros azonnal fizesse vissza az öszszes pénzemet. Nagy: Lássuk csak: 2.210 kezdve 1-el, az 1.110. Ehhez hozzájön kétszáz-kalaphuszonöt forint jutalék. Plusz nyolcázhuszon-giliszta-három forint részesedési többlet. Az annyi mint: huszonharmincezer-háromezer-tapodtadtíz-kettő. De ebből lejön a pókos 800, ami szívva egyszer, az marad a 70. 70 forint pedig szemrebbenés nélkül ötven. Tessék parancsolni, itt az ötvenese. Galla: Hát most mit csináljak ezzel az 50 forinttal? MIND: Helyezze el nálunk Haszonbank-tikettre.

M.A. 2013.04.14. 15:59:44

Somebodyelse: érdekes, hogy "ősmagyarozás" tekintetében szembeállítod Papp Lajost és Pap Gábort (vagy Szántai Lajost), hiszen lényegében ugyanazt az álláspontot képviselik.

somebodyelse 2013.04.14. 16:11:50

M.A.: Lényegében igazad van, Papp Lajosban sem az ősmagyarozás a szimpatikus (azt szerintem nem kellene neki, csak rontja az én szememben a hitelét), de ő egész munkásságát figyelembe véve, mégis egy hiteles ember. Az látszik, hogy idealista, de feddhetetlen. A többiekről nem egyértelmű, mifélék. A kiválasztottság elmélete szerintem mindig romboló, akkor is, ha a magyarsággal kapcsolatban hangoztatják. Ez egy romboló ideológia, nem ezt kéne átvenni a másik oldalról.

teGergő 2013.04.14. 17:22:38

"70 forint pedig szemrebbenés nélkül ötven" Hát persze... :D

teGergő 2013.04.14. 17:27:46

Egyébként így utólag már kicsit röstellem is ezt a levelet annyiból, hogy azóta tudatosult bennem, hogy Árpád 21.-éig minden egyes nap előadásokat tart az ország különböző pontjain. Tehát hiába írtam le, hogy "az nem elég, ha csak Ő látja át a dolgokat", merthiszen az előadássorozatával valószínűleg pont azt célozza meg, hogy minél többen legyenek képben. Ugyanakkor mégsem gondolom, hogy hülyeséget írtam volna - de ezt még jó lett volna belefoglalni a levélbe -, mert jobban belegondolva ezeket az előadásokat bizony akkor is csupán UTÓLAG kezdte el megtartani, és nem április 21.-én tetette meg a fogadalmat az emberekkel, hogy mindenki az alkotmányt hgatályába való visszaállításán fáradozzon, hanem még március 9.-én, csupán 4 órával azután, hogy előhozakodott az alkotmánnyal. Tehát lehet, hogy ez félreértésre adhat majd okot, ha válaszol a levelemre, de talán megérti majd, hogy mi mindenre célzok mégis a levelemben, igyekeztem kellően elővigyázatos lenni, hogy sejtse szavaimból a dolgok átlátását...

somebodyelse 2013.04.14. 17:46:08

Nem, szerintem jó, hogy írtad neki ezt a levelet. Egy ilyen előadáson én is ott voltam, nekem csak annyi jött le, hogy Árpád hiteles ember, de információt április 21-re vonatkozóan ott sem tudtunk meg többet. Ott elmondta a devizahitelesek történetét, a sajátját, hogy hiába járta végig az összes jogi utat, az nem vezet semmire. A történelm i alkotmány fontosságáról beszélt, ilyesmi. Nem is akarja előre felfedni, azt mondja, "lesz valami meglepetés". Hogy ezt pusztán taktikai húzás, vagy mi, az majd egy hét múlva kiderül.

teGergő 2013.04.14. 18:44:42

Most látom csak, tegnap 224 oldalletöltéssel a top 15. legolvasottabb blogja volt az enyém a blogolon. A 2012 blogos, pirospirulás, postaimrés belinkelés persze megtehette a hatását, nem magától talált rá bárki is... :D

szakal 2013.04.15. 13:32:23

:) szerintem is jó hogy leírtad, hiába na, ha nem is kritikus, de gondolkozó embert elég nehéz találni :) Egyébként megértem, hogy Árpád nem mond semmit. ha most nagydobra verné, hogy ő alkotmányozni akar,meg nemzetgyűlni, vagy valami :) ,de lesznek vagy ezren, az köznevetség. Így viszont ha kevesen vannak, mondhat valami kevésbé égő dolgott. Én egyébként csalódni látszom benne, mert pártot alapít, és pártpolitikába kezd. Ez viszont kérdésessé teszik a mozgató rugókat.

teGergő 2013.04.15. 16:22:17

No, kaptam választ, de egyelőre csak annyiban merült ki, hogy csak akkor olvassa el a levelemet, ha hajlandó leszek bemutatkozni. :) Igazság szerint meg is értem, meg nem is, de azért legalább belepislanthatott volna, mielőtt erre kér. Végső soron úgysem veszítek sokat ha vállalom a nevemet - elvégre titkosszolgálatok pl. már a blogom létrehozása előtt is tudhatták, mégis a mai napig tartózkodó vagyok ebben a kérdésben -, ámde Kálser úr sem menne vele sokra. Egyelőre nem válaszolok neki, még átgondolom, de szívesebben tartózkodnék még, és megkérném, hogy a jelen körülmények között ne épp ez akadályozza meg az olvasásban, legfeljebb a válaszra méltatásban.

teGergő 2013.04.15. 17:37:58

Írt egy újabb cikket a honlapján: http://kaslerarpad.hu/?p=3338 Az, hogy sokan sokféleképp vélekednek róla, az most nem kérdés, és az sem, hogy ennek a levelemhez van-e bármi köze (őszintén szólva, szerintem naponta több hasonló tartalmú levelet is kaphat - bár természetesen nem pont ugyanilyet). Hát nem semmi a program. Megint csak olyasvalami ez, amit nem tudok hová tenni. Nem azt mondom, hogy ne járjon áldozatokkal a kiállás önmagunkért, egymásért, de hogy lehetne elvárni azt az emberektől, hogy amikor már majdnem másfél hónapja mindenki azt szervezgeti, hogy hogyan tudna majd aznap leutazni, és vissza, egy héttel a gyülekező előtt megkapják, hogy bocs, de úgy szerettük volna a programot, hogy mindenki odajön 11-re, éjjel virrasztunk, és 24 órás ébrenlét után átvonulunk a parlamenthez (nyilván gyalog) 8 órára? Emlékeztetnék itt mindenkit arra, hogy a legtöbben az ország különböző pontjairól indulnak majd reggel, vagy éppen hajnalban, és nem számolhattak eddig azzal, hogy egész napos talponállás után még mindig Budapesten kell majd vinni az ügyet előre. Ebből azért elég nagy elégedetlenkedés lesz, azt hiszem... Igen, persze, kellenek az áldozatok, nem is muszáj hétfőn mindenkinek bemenni dolgozni a munkahelyére, és főleg nem a lakóhelyén tartózkodnia, ha a nemzet érdeke megkívánja, de a legnagyobb baj nem is ez. Hanem az, hogy 5 hete enélkül tervezgetjük több ezren, hogy hogyan fogunk lemenni, az utolsó hétben pedig szöges ellentétbe kerítenek minket a terveinkkel. Nem egy korrekt program ez így utólag. Ha előre ki lett volna jelentve, hát mégcsak... De így? Én akkor is szívesen elmegyek, de hogy mit fogok ebből vállalni az nagy kérdés. Ez a váratlan bejelentés minden szinten csak károkat hozhat szerintem a megmozdulásnak, semmint hogy segítené az ügyet. Ej! Mi lesz itt? :S

2013.04.16. 08:13:47

Nekem nem az éjszakai ott tartózkodással van bajom. Eddig is biztos voltam benne, hogy így lesz, vagyis úgy hittem, addig maradunk, amíg ki nem kényszerítjük a változásokat valahogy. De ezt én sem tudom hová tenni: "reggel 8:00 órakor vonulunk a parlamenthez és egy delegáció átadja a nemzet akaratát tartalmazó okmányt a házelnöknek." Tehát petíciót nyújtunk be az állam elnökének? Szóval elismerjük ezt az elnököt, ezt a kormányt, ezt a politikai elitet legálisnak? Ha tárgyalunk velük, akkor az azt jelenti, elismerjük őket! És ha átadtuk, akkor hazamegy mindenki, és...? Várjuk, hogy a javunkra döntsenek? Vagy végre megjelenjen róla valami a médiában? Valami torz beszámoló? És mi van, ha a kormány azt mondja, rendben: elfogadjuk, amit akartok, majd mi visszaállítjuk a Történelmi Alkotmányt, úgyis mi is ezt akartuk. Mindjárt királyt is kreálunk, van rá jelentkező...:-) Á, nem tudom, jó út-e ez... Eleve, nem tárgyalni kéne a hatalommal: mi változtatni megyünk, nem könyörögni.

somebodyelse 2013.04.16. 08:14:32

Az előző aláírása elmaradt, bocs

somebodyelse 2013.04.16. 08:15:56

Ja, bocs, ezt is elvétettem: a parlament elnökének, nem az állam elnökének. De lényegében mindegy, a többi akkor is áll: hogy ezzel elismerjük őket legálisnak, szétszéledünk, és várjuk, hogy döntsenek.

teGergő 2013.04.16. 13:48:24

És 21.-én azt az okmányt fogjuk egész nap irocskálni közös erővel, vagy az is előre meg lesz írva "a nemzet akaratával", mi meg csak ácsorgunk egy jót, beszédeket hallgatva? Mert őszintén nem tartom Káslert rossz embernek, de úgy érzem, egyáltalán nem kielégítő az, amit, és ahogyan csinál, sőt, inkább aggályos. Ha egész nap azt az okmányt irocskálnánk közös erővel, még az is jobb lenne a semminél, de még ez sem lett bejelentve. Amit tudtunk: gyülekező lesz. Az eseményt ennyire semmitmondóan megnevezni viszont már kár. Eddig nagyjából arról volt szó, hogy most (várakozásai szerint) már többszázezren leszünk, és annyiszor fogunk majd még ezután is összegyűlni, amíg "nemzetté" nem fogunk válni (bár a nemzet nem abból tevődik össze, hogy képes egy helybe tömörülni, hanem abból, hogy egy az összlakosság egy emberként, vagyis egyénenként mindenki, egyedül is tudja, hogy mi a dolga, és teszi is azt). A programot még csak most ismertette először, de amennyire aggályos (és egyoldalú), annyira véglegesítettnek is látszik. Még nem válaszoltam a válaszára, de ha megteszem, a bejelentéséről is emelek majd néhány szót.

aaaaaNiki 2013.04.16. 14:33:23

Én ezt nem is értem. Mobil WC lesz? Étel-ital? Mert vasárnap éjjel még a belvárosban sem egyszerű többezer (?) embernek enni. És ülőhely? Vagy délelőtt 11-től másnap hajnalig állva virasztás? Vagy ilyen hippitáborozást kér dolgozó középkorú polgároktól? Vagy hogy gondolja? Nekem valahogy nincs ez meg vizuálisan. Ez meg no comment: "...majd reggel 8:00 órakor vonulunk a parlamenthez és egy delegáció átadja a nemzet akaratát tartalmazó okmányt a házelnöknek...." A nemzet akarata. Értem.

2013.04.16. 14:34:58

virrasztás - akartam írni... Bocs. A Hősök tere - Parlament távolság is megér egy misét hétfő reggel akár gyalog, akár BKV-val.... :)))) Ejnye. Egész jó mókának ígérkezik, lehet, hogy elmegyek.

somebodyelse 2013.04.17. 08:26:05

Ezt már Kásler előre megmondta: hozzatok meleg ruhát, mécseseket, kaját, vizet! WC-k lesznek, program lesz. Reggeli séta nem árt meg, nem annyira nagyok a távolságok ebben a fővárosban:-) Tehát ha valaki jól figyelt, ebben nem árult ő zsákbamacskát.

somebodyelse 2013.04.17. 08:27:09

Apropó: összecsukható székeket is mondott már korábban.

aaaaaNiki 2013.04.17. 12:04:41

Nem a zsákbamacska lényeg. Még csak nem is a távolság. Akinek egy kicsi esze van és ismeri a fővárost (már pedig neki kell ismernie), az hétfő reggelre se gyalog, se bkv-val nem szervez még egy osztálykirándulást se, még pedig azért, mert így is káosz van ebben a városban. Még külvárosban is, nemhogy a belvárosban... Kis gyaloglás ebben a bűztengerben meg igenis káros. És felhergeli azokat, akik amúgy ha nem akadáolyznák a reggeli káoszban még csatlakozna is... Áh. Vicc az egész.

somebodyelse 2013.04.17. 14:07:46

Itt a válasz arra, hogy mi lesz: http://kaslerarpad.hu/?p=3353

somebodyelse 2013.04.17. 14:10:09

Niki, látom, a kifogásokat keresed:) De hát, nem kell jönnöd, ha nem akarsz. Senkire nézve sem kötelező. Aki meg vállalja, azt ne beszéld le ilyen kicsinyes érvekkel. Itt sokkal fontosabb dolgokról van szó. étel-ital, mobil wc, gyaloglás a forgalomban... az a baja a magyarnak, hogy mindent a fotelből, kényelmesen, a tv előtt akar megváltoztatni. Az meg sajnos nem megy.

teGergő 2013.04.17. 16:27:16

Nekem meg leállt a belső motorom. Még 13.-án, amikor ezt a levelet megírtam, láttam újabb plakátokat az utcákon "Ez is csak egy bank VISZONT..........." tartalommal - biztosan ti is láttatok azóta egy párat, ha nem a négy fal között gubbasztottatok végig. Tök üresek, csak ez a semmitmondó "bankbarát" szöveg volt rajtuk, nyilván azért, mert ez a reklám első felvonása: figyelemfelkeltés, hogy az emberek egy hét múlva már következetesen VÁRJÁK "a megfejtést", ahelyett, hogy egyből a lényegre térnének... Lefényképeztem őket, és majdnem írtam róluk bejegyzést, de megint elkezdtem a bekezdéseken rágódni, és nem akart tudni megíródni. Közben ma láttam, hogy eljött a második felvonás, és már keigészítették a hirdetéseket: ez a MagNet bank reklámja vótt. Közben Káslernek sem válaszoltam még a levelére, pedig ha nem teszem meg, úgy érzem, hogy megint mulasztok megtenni valamit, amit nem kellene elmulasztani. Bár kicsit olyan, mintha két cikke azóta pontosan a levelemre lenne közvetett válasz. :D Kitudja... Még a március 9.-és gigabejegyzést is meg akarom jelenteni - ha utólag, akár csak éáprilis 21.-e után kerülne ki, akkor is jobb lesz, ha lesz egy részletes visszaemlékezés olvasható a neten. Most megint egy kicsit leálltam.

teGergő 2013.04.17. 22:02:33

Nem írtam le mindent a levélbven sem, és ennyiből előre leleplezem a gigabejegyzésbe foglalt gondolatokat is, de nem baj: számomra az is kérdés volt, hogy ha március 9.-én ő maga oszlatta fel a tömeget az MTVA előtt, mivel attrocitzást, rendőrségi provokáció kísérletét sejtette a tömeg ellen, mégis mit vár a hősök terén? Mégis mit vár a jelenlegi rendszertől? Mégis mit vár egy bejelentett tüntetéstől? Nagyon jó, hogy isztességét jogkövető magatartásával próbálja tartani, de ha a rendszer annyira korrupt, hogy még a rendőröket is ránk mernék küldeni, hogy várhatja azt, hogy árpilis 21.-én ilyesmire nem kerül sor? Azt írja, hogy 22.-én reggel ha elég sokan leszünk, a rendőrök lezárják nekünk az utakat, és szabadon vonulhatunk majd káosz nélkül, de kérdem: miért ne történhetne meg, hogy ennyi erővel akár minket is elkerítenek? Nem mondom, hogy megteszik, de ugyan miért ne? Én nem bízom bennük, mivel nem a rend, hanem a rendSZER őreit látom bennük. De most csak mondtam valamit.

somebodyelse 2013.04.18. 11:29:27

A rendőrség valóban a rendSZER őre, de ha el akarják hitetni, hogy jogállamban élünk, akkor egy bejelentett, engedélyezett demonstrációt biztosítaniuk kell, és a vonulást is, ha előre bejelentették. (Azt nem tudom, mennyire létszámfüggő, de lehet, hogy van rá valamilyen szabály). Oszlatni, erőszakosan beavatkozni is bizonyos feltételek meglétén lehet, ezért figyel Árpád arra, hogy békés legyen. Mert a provokátorok be vannak építve. Magam is láttam márc 9-én, ha nem is provokátorokat, de gyanúsan civil rendőröknek, biztonsági embereknek kinéző egyéneket. Valahogy lerí a viselkedésükről, no meg természetesen nem családdal vannak (bár ez még önmagában nem jelenti, hogy azok). Ja, a márc 9-re este 6-ig kapott engedélyt Kásler, úgy tudom (egy videóból derült ki). Tehát utána mindenképpen haza kellett küldeni az embereket, ha nem akart atrocitást. Márpedig az atrocitás úgy kellene a hatalomnak, mint egy falat kenyér. Hogy utána beavatkozhasson, rendőrállam stb (komolyabb polgárháború után ez lenne, és vissza már nem csinálnák a rendkívüli állapotokat). Szerintem a Hősök tere a legapróbb részletig át van gondolva, minden eshetőségre, amit Árpád nem tud előre tervezni, az a létszám. Az rajtunk múlik! Hogy ne bizonytalanodjunk el, hanem legyünk ott, lehetőleg minél többen, és minél inkább egész idő alatt. Az tuti, hogy sokkal nagyobb lesz, mint márc 9, de hogy mennyien, az jó kérdés. Arra is kíváncsi vagyok, a média mennyit fog most ebből leközölni! És hogyan.

teGergő 2013.04.18. 18:25:15

"A rendőrség valóban a rendSZER őre" --- ettől függetlenül Kásler Árpád még úgy fogalmazott a március 9.-ei rendezvény legeslegelején, hogy "szerencsére van elég rendőr, akik megvédenek minket". Na most akkor mennyire is van ő magától értetődően tisztában a rend(szer)őrség szerepével kapcsolatban, illetve mi a véleménye róla? És miután az MTVA előtt attrocitás tervének gyanúja miatt maga oszlatta fel a tömeget, mégis mit vár majd 21.-én, kérdem én? A virrasztás idején, ha sokan leszünk azon a nagy téren, és sötét lesz, akkor kezdeményezze azt bármilyen szerv is, biztos vagyok benne, hogy erőszakosabb provokációkat is szeretnének, mint nappal. Nem kell, hogy egyértelműen kideríthető legyen, hogy mi történt, ha éjszaka történik, úgyis kevesebb rá a tanú, vagy nincs is... Stb. Nem attól tartok, hogy ki mer menni egy "sereg" ember az utcára a véleményével, és annak lehetnek kellemetlen következményei is a számukra, hanem attól, hogy a rendőrök még március 9.-e után is megbízhatóBB emberekként vannak tartva a KELLETÉNÉL? Na mindegy, ez is csak egy vélemény...

somebodyelse 2013.04.18. 19:47:36

Azt Árpád iróniával mondta, nem jött ez ki neked?:) Hm, jó a felvetés: 21-én egyrészt lesz 150 önkéntes rendező, akik figyelnek, másrészt szerintem mindenkinek feladata lenne, hogy figyeljen. Szükség esetén leszerelni a lázítókat, vagy akik gyanúsan viselkednek. Ha vagyunk elegen határozott fellépéssel, akkor még erőszak sem kell ehhez. És hogy mi a forgatókönyv, na ahhoz kell Árpád, pont erre mondtam, hogy kell egy ember aki az egész élére áll, hiszen anélkül a tömeg nem tudna egy irányban cselekedni. Erre mondtam, hogy a birkanyájnak vezérürü kell:)

2013.04.18. 19:49:33

Ja, még annyit, hogy Árpád szerintem nagyon is tisztában van a dolgokkal, én voltam előadásán, és olvastam régi kommentjeit blogokon. Tudja ő, micsoda a háttérhatalom, és mik a módszerei, és szerencsére azt is tudja, mit akar és hogyan. Ettől én nem félek. A létszám az, amit ő sem tud előre megmondani, pedig azon múlik minden.

teGergő 2013.04.19. 13:29:28

Én mindenképpen hiányolom belőle, hogy úgy viselkedik, mint aki egymaga tudja, hogy mi a megoldás, de arról nem ad pontos tájékoztatást, hogy a többek is tudják, és alaposan átlássák, hogy mi az. Hogy ne csak sajátos elképzeléseik legyenek, hanem már jóelőre érthesse mindenki, hogy mit is kíván Kásler velük bevezetni. EHhez pedig beszélni kéne róla. Az érték számomra, amit a (deviza)hitelekről elmondott mindezidáig, és ezeket nyugodtan ismételgetheti is a gyülekezőkön, meg az előadásain, de amiről most igazán beszélnie kellene az az, hogy mit jelentene ez a történelmi alkotmány a számunkra, miben merülne ki. Neki lehet, hogy teljesen egyértelmű, hogy mi az, hogyan lépne működésbe, és hogyan nézne ki "működés közben" (leszámítva, hogy az persze nem "mozog", de MINKET MOZGAT), de szerintem az emberek csak képzelegnek róla, és fogalmuk sincs, hogy mindez mit jelentene valójában, szó szerint. Mondom ezt részben azért is, mert nekem is megvan a magam elképzelése az alkotmányozásról, hogy az mit, és hogyan kéne hogy magával vonjon, de úgy érzem, hogy Kásler szavaiból nem egészen az jön át, mint amit én képzeltem el. Itt pedig nem tudok magamra vetni, hogy milyen hülye vagyok, egyszerűen azt látom, hogy Kásler csak ismételgeti az alkotmány szót, de nem fejti ki, hogy mi az. Nem csak neki kéne átlátnia ezt az egészet, hanem az előadásainak (értsd ezt a gyülekezőkön tartottakra is) arról is nagyban szólniuk kéne szerintem, hogy az alkotmányozó nemzetgyűlés alatt mit kell érteni, hogyan kellene az embereknek összegyűlniük (értsd: szavazások lesznek, vagy lesz egy nagy terem, ahol mindenki bekiabálja a magáét, és így formálódik közös akarattá a sokak akarata, vagy miképpen is van ez?), stb. Szerintem itt senkinek sincs fogalma arról, hogy hogyan kéne ezt az egészet látni, mindenki rá van bízva a maga kis képzeletére, és ez baj. NEM CSAK LÉTSZÁMRA, HANEM ÉRTŐ EMBEREK KÖZÖSSÉGEIRE van szükség! Értem, hogy Kásler nem tudhatja egycsapásra felvilágosítani az embereket, de úgy érzem nem is erölködik rajta. Félreértés ne essék; nem semmittevő, nagyon is sokat dolgozik, szerintem is, viszont még mindig többet beszél a devizáról, mint arról, hogy mit hogyan kéne az alkotmánnyal kapcsolatban látnunk, és elképzelnünk. Mintha a lényeget nem mondaná el. Ahogy április 21.-ére is 5 hete készült mindenki, mire az utolsó 6. hétben kinyilvánította végre, hogy mi lesz a program, ami szerintem szöges ellentétben volt azzal, mint amit sokan elképzeltek. Legutoljára írt egy velősebb ismertetőt a programról, ami már sokkal korrektebb volt, és örülök neki, csakhát enyhén szólva mintha megkésett volna vele. Le lehet "vezényelni" a gyülekezőt így is, nem mondom, hogy most emiatt mindenki hazamegy, csak azt, hogy FELKÉSZÜLTNEK KELLENE LENNIE A TÖMEGNEK, ehhez pedig nem fél héttel a gyülekező előtt kéne szólni a dolgokról, és azt is sokkal velősebben kéne kitrágyalni, átrágni, hogy AZ EMBEREK KÉPBEN LEGYENEK lehetőleg minél több mindennel kapcsolatban. Tudon, külsősként könnyű beszélni, de én itt is kihangsúlyoznám, mint ahogy a levélben: ezekkel nem bántani, nem lehúzni, nem bojkottálni akarom Káslert, hanem éppen ellenkezőleg: segíteni. De ha meg a LÉNYEGI elképzelésről nem beszél, nem ismerteti SZERVESEN, akkor mit várjunk az összecsődített tömegtől? Mindenki mást hisz, mindenki mást lát a dolgokból, és sosem fogjuk tudni összekapcsolni, hogy mi is pontosan ez az egész, ami mögé beálltunk, mivel elsősorban Kásler mögé állunk be, és nem az alkotmány mögé. De ha meg nincs lényegi, átfogó, hosszas tájékoztatás, akkor meg külön megkérdezném, hogy miért nevezte a március 9.-ét jóelőre akként, hogy "ez a felvilágosult emberek forradalma lesz"? Milyen felvilágosultság? Mindenki megy a maga feje után, és ez főleg így is fog maradni, ha a lényeg dolgokról nem tart szerves előadást. Itt rengeteg a félreértés még az emberek között, amit ki kéne kerülni. És ehhez időre is van szükség. Hiába erölteti a létszámot, és hiába fogadjuk el, hogy "ő a vezér, majd ő tudja" - ha az új rendszerben az emberek ugyanolyan MEGVEZETHETŐEK MARADNAK, mint most, akkor a vezér is el fogja veszíteni a maga kis szerepét az emberek felett, akik újra meg újra be fognmak dőlni olyan dolgoknak, amik ellen nem lettek kellően tájékoztatva. Ezt leírtam a levélben is! Amúgy csak még egyszer egy példában arról, hogy ki mennyit lát ebből az alkotmányozósdiból, a "telekocsikat" szervező térképen regisztrált valaki Románia közepéből, és megjegyzésként ezt írta az utazáshoz: "Szekelyudvarhelyrol indulunk, van meg 3 hely, egy szemelyre a benzinpotlas 75 RON oda / ugyanannyi ha vissza is velunk szandekozik utazni. Vasarnap a tortenelmi alkotmany visszaallitasa utan kis unneples es utanna hazaindulas." ENNYIRE vannak az emberek felvilágosulva, és FELVILÁGOSÍTVA! "Vasarnap a tortenelmi alkotmany visszaallitasa utan kis unneples es utanna hazaindulas." Ja, hogy ez csak így megy? Szerintem meg alaposan el vannak tévelyedve a világképeink a valós világtól, és ezeket alaposan rendbe kellene szedni. Hozzáteszem, ez a pár sor még azelőtt íródott, hogy Kásler a pontosabb ismertetőket leírta volna 21.-éről a honlapján. De nem hiszem, hogy azóta sokat változott volna bárkinek is a véleménye. 21.-én alkotmányozás lesz (nincs kijelentve, de az emberek egy része biztos vagyok benne, hogy azt hiszi, hogy máris itt vagyunk, és hogy egycsapásra minden meg lesz oldva, nem is kell tenniük semmit, csak megjelenni, beállni Kásler mögé, aztán azzal el van intézve, és mehetnek is haza, és holnap amikor felébrednek már szép világ lesz). Káslernek nem álomvilágban élő tömegeket kellene összehoznia, hanem tudatosítania kéne az embereket megannyi mindenben. De legalábbis abban, amiben tudja őket. NEM ELÉG, ha csak ő látja át a dolgokat. NE ENGEDJE? hogy az embrek megvezethetőek legyenek, ne bízza magát a véletlenre, és ne bízzon meg annyira az emberekben, mert jelenleg NINCS NEMZETI AKARAT, NINCS SZERVES(!) ÖSSZETART(oz)ÁS, stb. Úgy érzem, vagy Kásler is részben álomvilágban van, vagy ő sem az, akinek látszik. ÉN az előbbi véleményen vagyok. Szerintem ő az, akinek látszik, csak minden jószándéka ellenére nem cselekszik a tőle telhető legjobban - bizonyos dolgokat nem vesz tudomásul, és nem foglalkozik velük, pedig kellene! Na, nem tudom mi mindent sikerült itt most kifejtenem megint, nem akarom visszaolvasni. :P De "röviden, tömören" kb. ez a véleményem arról, hogy Kásler mennyire van képben. Képben van ő, csak mi nem vagyunk, de őt az meg nem érdekli, bízik a vakszerencsében. Így érzem, ez jött nekem át. Az igazság nincs nálam, természetesen nem tudom, hogy mi a valóság, de belém ez ivódott be. És nem árt odafigyelni, hogy önhibáján kívül, VAGY BELÜL kibe mi szívódik be Káslerről...

teGergő 2013.04.19. 13:43:37

"az utolsó 6. hétben kinyilvánította végre, hogy mi lesz a program, ami szerintem szöges ellentétben volt azzal, mint amit sokan elképzeltek" Mármint miután 5 hete mindenki a VASÁRNAPJÁT tervezte, hoögy hogyan tud eljönni legalább aznap, mivel az emberek NEM VOLTAK FELKÉSZÍTVE A VALÓDI PROGRAMRA, nem lehet egy gyors bejelentésre elvárni tőlük, hogy simán megoldják az ottmaradásukat, hogy aki a megbeszéltek szerint vasárnap felhozta volna őket, az még hétfőig Pesten marad (buszosokról nem is beszélve!), hogy ellátják magukat étellel-itallal az emberek, hogy felkészüljenek a virrasztás minden velejáró problémájára, miközben egyébként meg alig ismerik sokan Pestet, és még ott kéne kóvályogni másnap is. Szóval bocs, ez megszervezhető, DE NEM ÍGY! Nem lett előre szólva az embereknek, így a felkészülés is merőben el van lehetetlenítve. Nem biztos, hogy azért, mert Kásler rossz szándékú, csak leplezi magát, én elhiszem neki, hogy szimplán bízik az emberek önszerveződésében, és hogy kitartanak mögötte. De ha ez így is van, eléggé könnyelműen gondolkodik. Mellette legyen szólva, hogy miután bejelentette, hogy "egész napos program lesz, majd virrasztás, majd vonulás a parlament elé", utána írt egy ennél részletesebb bejegyzést is, hogy mindezt pontosan hogyan kell elképzelni. De leírhatta volna ezt már 6 héttel ezelőtt is, főleg hogy mint írja, meg volt az oka annak, hogy vasárnapról-hétfőre eső rendezvényként képzelte el azt... Tehát már több, mint 6 hete elvileg belátja, hogy mit hogyan szeretne 21.-én de csak 1 héttel előtte fejtette ki. És számomra őszintén még mindig nem a legkielégítőbb módon. EGész napos rendezvény. És mi lesz ott? Megemlékezések, beszédek. Na de... Másnap visszük "a nemzet akaratát" a parlamentbe, az a párezer ember, aki nem egyenlő a nemzettel, és akinek csak 21.-én lesz fogalma arról, hogy pontosan mi is fog azon a papíroson állni... Egyelőre nem tudjuk. Az alkotmányról tudunk, de hogy "mi az az alkotmány", arról sem tudunk sokat, mint fentebb fejtegettem. Szóval, na... Számomra nagyon aggályos ez az egész. Ha van kérdés, fel lehet tenni, nem tudom mennyire ment át az, amit itt fejtegetni próbáltam. Lehet, hogy félreértjük egymást valamiben, és azt sosem árt tisztázni.

aaaaaNiki 2013.04.21. 11:50:01

Nem kifogás, hidd el. Csak vicces az egész. Így is kezelem. Sehogy.

M.A. 2013.04.21. 13:28:44

"Én mindenképpen hiányolom belőle, hogy úgy viselkedik, mint aki egymaga tudja, hogy mi a megoldás, de arról nem ad pontos tájékoztatást, hogy a többek is tudják, és alaposan átlássák, hogy mi az." - szerintem azért, mert elég ciki lenne bevallani, hogy fogalma sincs, mit lehetne tenni a mammon mindenható papjai ellen azon kívül, hogy kimegyünk skandálni. De lehet, hogy tévedek, és van valami konkrét terve. De szerintem egyelőre a kritikus tömeg, létszám elérésére törekszik.

vikt00r 2013.07.15. 00:06:07

Sziasztok! Nem olvastam végig a levelet, de már első bejegyzést követően megfogalmazódott a véleményem és el is mondom miért. Túl sokszor kér az író bocsánatot azért, mert kritizál. Na most megértem, hogy nem akarunk belemászni más lelkébe, de Hofitól tanulva szerintem aki ilyen nagyra tör, azt keményen kell kritizálni. (Vajon miért félnek a stand uposok a politikától :P hisz egyik sem beszél róla...) Másrészt nem hiszem, hogy Kásler úr átlátná a helyzetet, mivel konkrétan senki nem látja át. Tisztában kell lennünk azzal, hála a hírelhárításnak, hogy nagy valószínűséggel a hallott információk 75%-a baromság, és akkor szűrd ki melyik az. Az pedig, hogy ilyen hamar, előzetes tájékoztatás nélkül igyekszik behúzni embereket valamibe, amiből nem látnak azok semmit, tipikus megvezetési módszer. Ez nem is kritizálni való hiba, hanem elkövetett félrevezetés, mivel szándékos. Innentől kezdve ennek az embernek olyan követői maradnak csak, akik két szóval jobbra balra terelgethetőek, tehát már csak ezért sem lesznek megbízhatóak, vagy kimondottan hűségesek. Majd kapnak egy jobb ajánlatot és kész... Az írónak pedig megfogalmaznám rövid kritikámat, azért egy levélben illik bemutatkozni. Saját véleményünkért nem kérünk bocsánatot és nem szabadkozunk, mivel nem vagyunk rabszolgák.. vagy mégis?

teGergő 2013.07.17. 09:28:29

Szia vikt00r! Abban igazad van, hogy aki ilyen nagyra tör azt keményen kell kritizálni (ha kell), viszont az a tapasztalatom, és mások cselekedeteiből kiindulva úgy veszem észre, hogy sokan képesek egyetlen rossz szó láttán elfordulni, ezért csak úgy voltam hajlandó a kritikáimat leírni Káslernek, hogy közben tüzetesen felhívjam a figyelmét az indokoltságára, és nem hagytam rá, hogy majd ő meglátja-e az indokokat vagy sem. Nem azért kértem bocsánatot, mert kritizálni mertem, hanem azért, hogy ne értse félre soraimat, hogy nem támadok, hanem még ezekkel is csak őt próbálom védeni, és ezt ne keverje össze, hanem vegye észre. Mérhetetlenül nagy a káosz ebben az információs-háborúban, és sokan nagyon könnyeden kezelik az embereket, egy-egy szó, egy nemtetsző tett, és el is ássák, ignorálják őket, elmondjak mindennek, átkozzák, stb., ahelyett, hogy csak kiszűrnék, hogy ki miben téved, de attól még nagyon is a hasznunkra van illetve lehet. Bemutatkozni pedig azért nem mutatkoztam be, mert akkor még nem éreztem készen magamat a nevem felvállalására. Én egész gyerekkoromtól kezdve visszahúzódó természetű voltam, és az, hogy ilyen témákkal foglalkozom, csak tovább nyomasztja a paranoiáimat, és mégjobban visszahúzódóvá tesz. :) Ugyanakkor igyekszem levetkőzni a félelmeimet, mert bár valóban információs-háború van, és nem jó, hogy bárki bármikor bármiről tudjon (a névtelenség is egyfajta védelem - az, hogy ő felvállalta a nevét, az az ő vállalása, nem az enyém, ahhoz semmi közöm), valójában fontosnak tartom azt is, hogy még ha a nyíltság (látszólag?) kárunkra is lehet, ami igaz az igaz; igaz, hogy az a nevem, ami, az vagyok, aki, azt tettem, amit - és ezért ezt fel kell vállalni. Végső soron ha a titkosszolgák a vesémbe is látnak, fontosabb, hogy példát mutatok az igazság, a tisztaság megteremtésére, és hogy a "pokoljárásnak" is elviselhetőnek, "kis dolognak" kell lennie azon Magasztos Célért, amiért küzdünk (még ha ennyire nem is érdemelné meg, hogy nagybetűvel írjam :)). Amúgy így utólag én azt tartom nagyobb bajnak, hogy referenciát nem hagytam magam után - tehát nem muszáj annak névnek lennie, lehet más is, pl. belinkelhettem volna a blogomat, hogy tudassam, attól lesz nyílt ez a levél, hogy itt fog megjelenni. És ez is lemaradt (szándékolatlanul), nem csak a nevemet hagytam le (tudatosan). Időközben lenyeltem pár gombócot, és névvel együtt írtam magamról pár sort az Irányítók-wikin (arckép egyelőre nem jár hozzá :D), aztán majd meglátom. Nem megy minden azonnal, a gátakat le kell tudni vetkőzni (bizonbyos gátakat meg meg kell tudni tartani). http://hu.iranyitok.wikia.com/wiki/Benedek_Gerg%C5%91 Ami a továbbiakat illeti, Kásler sok vonatkozásban tetszik, és sok vonatkozásban nem tetszik nekem. Érdekel még nagyon is, de vannak dolgok, amiket nem érzek nála elég tisztának ahhoz, hogy elég támogatottságot élvezzen tőlem. Az, hogy március 9.-én lényegében "behúzta az embereket a csőbe" végülis tény, mindazonáltal meg is tudom érteni a szándékait, lehet ezt így is, anélkül, hogy rossz irányba terelgetne - de hogy mik a valódi szándékai, azt olykor megkérdőjelezhetővé teszi némely kijelentésével, állásfoglalásával. Jelenleg ugyanannyira vagyok mellette, mint ebben a levélben: csak segítő szándékú kritizálás mellett vagyok hajlandó mellé állni, nem teljesen tiszta.


süti beállítások módosítása