Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2013.12.22. 08:33

Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak.

 

"A GOOGLE JÖVŐJE: mikrofonok a plafonban és mikrochipek a fejedben"

 

Talán hallotta már valaki, de közülük kinek tűnt fel egy nagyon figyelemre méltó dolog a Google néhány napja kihirdetett, új 5 éves tervével kapcsolatban? Azt írják, hogy terveik szerint "mikrofonok fognak a plafonokból lógni", hogy bárhol is legyünk, külön cipelt eszköz nélkül is folyamatosan tudjunk beszélni az internethez, szóbeli kéréssel kereséseket indítani rajta, amelyekre aztán a fejünkbe ültetett chipek segítségével kapunk válaszokat, eligazítást, de még mérlegelési javaslatokat is (ugye, nem nekünk kell gondolkodni, majd a gép Rendszer "okosan" megmondja helyettünk)...



Emlékeztek Az Üzenet c. filmben 2011-ben bemutatott Vodafone reklámjára, ahol az internetező(!) Balázs fölött addig soha nem látott furcsasággal mikrofonok tucatjai lógtak lefelé?

És mindez 2 évvel a Google hivatalos, független bejelentése előtt, egy Vodafone reklámban (ami nem mellesleg azt hirdette, hogy a "Digitális Kánaán"-t fogja elhozni, azaz éltetni, pontosabban szolgálni)!!!

Na most gyorsan mindenki gondolja újra az életét! Vagy legyintsen, hogy nem újdonság, de akkor se feledje felfogni, hogy ezt az önleleplezést is megértük, és ezennel TERJESZTHETJÜK!

 

 

Extra: A fél éve váratlanul eltűnt PirosPirula most december 20.-án váratlanul visszatért egy meglehetősen december 21.-ére szándékozott irományának első részével, ajánlott elolvasni! (A fórumoldalkuon meg egyébként azt tették ki címlapra, hogy Pirula már nem fog szerkeszteni, helyette keresnek más írókat a helyére...)



13 komment

Címkék: reklám fénykép minden kiemelt összejátszás 2013 Google pirospirula önleleplezés üzenetértés

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr316249568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M.A. 2013.12.22. 13:11:57

Kiraktam az Irányítók-wikire, de legközelebb már neked kell...

Avar 2013.12.22. 13:53:28

Hát igen, furcsa, hogy most kezdenel el mozgolódni... Legalább beindul a PirulaPublic... Kellemes ünnepeket Gergő!

Senéd 2013.12.22. 18:13:40

Nem értem mi van azt írta,hogy fog szerkeszteni,most mégse nem értem mi van magyarázd el!

M.A. 2013.12.23. 13:17:58

Ki írta, hogy fog szerkeszteni? Pirula vagy teGergő? És mit fog szerkeszteni, mikor?

Senéd 2013.12.23. 13:57:10

Bocsánat a félmondatokért. Szóval Piros Pirula így fejezte be a friss posztját: "No de legközelebb pontosan ezen a vonalon fogunk tovább haladni, viszont még ennél is megdöbbentőbb felismerésekkel. Aki teheti, maradjon velünk!" Akkor miért keres Kowalski valakit a helyére? Ezt nem értem...Mégsem lesz fojtatása?

teGergő 2013.12.25. 10:57:07

Tisztázás: Pirula a bejegyzésben (most nem idézem szó szerint) azt írta, hogy azért nem írt eddig sem, mert úgy gondolta, szánhatja z emberek "megszokott programkénti", azaz célt tévesztő ébresztésén felül olyasmire kívánta fordítani az idejét, ami a gyakorlatban is segítségünkre lehet. Nem mondta, hogy nem fog többet írni, de nem is mondta, hogy fog, egyetlen egy írás kivételével, ami a most legutolsónak lesz a folytatása. Azt leírja, aztán nagy kérdés, merthogy Pirula helyére a fórumon új szerkesztőket keresnek, méghozzá Kowalski is úgy írta ki a főoldalra, hogy előtte Pirulának majdnem írt egy ideges levelet, hogy ezt mégis hogy gondolja (valószínűleg értsd: Pirula - tehát magánbeszélgetésben ő mondta, hogy nem fog írni, nyíltan még csak utalásokat láthattunk erre).

teGergő 2014.01.14. 10:20:08

Fejlemények pirulával kapcsolatban - legalábbis többeteknek újdonság lesz azt gondolom. Tehát olvasgattam mostanában megint a pirula public fórumot, és kiderült, hogy: Kowalski, a fórum főadminisztrátora nem tűnt el tehát véglegesen Pirulával egyetemben, ő az elmúlt időszakban ugyanúgy jelen volt a fórumon, csinálta az adminisztrátori feladatait, és ő rakta ki a "450 - ki marad egyedül"-ös képet is elvileg. Viszont Pirulától ő sem kapott április 11 óta semmilyen választ a leveleire, ő sem tudta, hogy mi van vele, hol van, és teljesen véletlenül, pont akkor döntött magától úgy, hogy új pirospirulát keres (wtf?), amikor pirospirula visszatért december 20.-án minden előjel nélkül. Azt is megtudtuk, hogy Kowalski-nak nagyon nem jött be a fórum, amit kiépített nekünk, mert egyáltalán nem azt kapta, amit várt: mindenki szimbólumokról beszél, meg vallásról, meg összeesküvésekről, meg tekről, meg anyámkínjáról, és ő pont azt várta volna egy ilyen fórumtól, hogy az ébredezők kicsit inkább egymásra néznek, és gyakorlatilag segítenek kicsit majd jobban egymáson, nem pedig a szót cséplik majd mindenféle témákról, amiről szerinte nem haladunk semmit előre. Egyébként valahol megértem a dolgot, és örülök neki, hogy így látja, csak az a bökkenő, hogy ez egy pirulából kinőtt fórum, ami másról sem szólt soha eddig, mint szimbólumokról, vallásról, összeesküvésekről, TEKről, megfigyelésről, gyíklényekről, meg anyámkínjáról, és soha egyértelműen (értsd: főoldalon, vagy szabályzatban - ott is engedve vannak ezek a témák) nem került tisztázásra, hogy ő (Kowalski) nem ezt várta a fórumtól. Közben viszont keresné az új pirulát, aki meg nem megint csak az eddigi pirula-vonalat követné ugyanúgy, szimbólumokról, reptiliámnokról, megfigyelésről, meg minden másról? Szóval nagyon nem értem ezt az egészet, hogy hogy volt ez elképzelve-le(nem)kommunikálva. Pirula tehát az "Új pirulát keressük"-ről elvileg nem is értesült, mikor váratlanul visszatért (elvileg tényleg ő az, amúgy kitudja :P), és bár megindokolta eddigi távollétét, és ígért méág bejegyzést, de ettől függetlenül az ő soraiból is volt kivehető december 20.-ai bejegyzésében szerintem, hogy mostantól ne várjunk tőle majd nagyon írásokat, mert újabb, gyakorlatiasabb elfoglaltságot talált magának írás helyett. Érdekes össze-visszaság.

aaaaaNiki 2014.01.15. 18:21:43

.... remélem, nem azt, hogy indul a választáson....

aaaaaNiki 2014.01.15. 20:10:41

Ez ugyan kicsit erős megfogalmazás, de .... http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/01/15/kaslert_a_valovillaba?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_01_15&utm_campaign=index

aaaaaNiki 2014.01.15. 20:45:30

Na, utolsó. :) Erről tudsz? http://paranormal.hu/?p=132718

teGergő 2014.01.16. 08:40:49

"Aztán a Lehel utcai CIB fiók felrobbantása után hirtelen messiásba váltott, de az is lehet, hogy hétfő hajnalban beleszartak az ufók a fejébe (Mikitől lopva). A nagy fenyegetőzések közepette vélhetően nem gondolta végig, hogy de facto mit is jelent az agyonlövetném kifejezés, úgyhogy marhára meglepődhetett, hogy a rendőrök kérdeztek tőle ezt-azt." Hogyhogy messiásba váltott? Ez alatt mit kell tudni érteni? Azon kívül, hogy beült Jézus helyére az utolsó vacsorán, a jelen kérdésben szerintem semi olyat nem csinált, ha csak nem az idézett mondatra gondol a blogíró,miszerint "Tudatom mindenkivel, hogy szabad vagyok, szabad vagyok lélekben és testben. Fogva ugyan tarthatnak de rabbá nem tehetnek." Vagy azért, mert a blog szerint köze van a robbantáshoz? Nem igazán mondja ki, de a "hétfő hajnalban beleszartak a fejébe" valószínűleg azt jelenti, hogy hajnalban ő maga robbantott - a blog állítása szerint. Ezt honnan lehet tudni? Én eddig csak annyit tudok, hogy volt egy robbanás, aztán felmerült a Kásler is, merthogy ő jelenleg a nagy bankellenesség hírében álló személy, de aztán ennyi. Annyit közölt, hogy álhír a letartóztatásának híre, és az, hogy "Fogva ugyan tarthatnak de rabbá nem tehetnek." nem jelenti, hogy letartóztatás alatt állna, vagy ennek ügye folyamatban volna ellene. Úgy is értelmezhető, hogy HA majd lesz ilyen - merthogy pillanatnyilag nincs, de lehet, hogy lesz. És ugye, ahogy folytatta a következővel: "A bankrobbantáshoz mindössze ennyi fűznivalóm van…", ez sem jelenti, hogy köze van hozzá. Annyit is jelenthet, hogy magához a bankrobbantás esetéhez, amihez nincs köze, csak annyi a hozzáfűznivalója, hogy ha rá akarják kenni, és elérik a fogvatartását, igazán rabbá sosem tehetik lélekben, vagyis nem fog behódolni, vagy ilyesmi, még ha fizikailag nem is tud majd mihez kezdeni magával. Az én szememben ennyit jelent, amit írt, a Mentális Deficit meg nem tudom, hogy most valóban jószándékkal vezérelve fogalmaz ilyen lényeget nemkimondóan, csak sejtetve, és közben meglehetősen ócsárolva. Lehet, hogy csak jót akar egy megtévesztő ember leleplezésével, de számomra semmi leleplező nincs a soraiban, így a megtévesztés lehetősége továbbra is homályos. (Nem tagadom meg a lehetségességét, lásd blogfejléc... De a jelenlegi külön adathalmazom nem ad okot arra, hogy egyértelműen megtévesztőnek gondoljam ezekben az ügyekben. Lehet, majd kiderül, ha igen, a jelenleg rendelkezésemre álló információk szerint ez még kétséges, és ez a linkelt cikk sem győzött meg túlságosan bármiről is.) Azt sem értem, miért "faszságesszencia", ha elmondja, hogy az elmúlt 25 évben történő bizonyos hazaárulásokért bizonyos embereket felelősségre kell vonni - ez mindenkinek tiszta nem? Az persze érdekes kérdés, amikor kijelenti, hogy ő ezt végre is fogja tudni vinni - nem tudom, nem tudom hogyan, nem tudom hány másik ember közreműködésével (nyilván nem egyedül), főleg, hogy népi felhatalmazásról beszél hozzá. Az nem lehet faszságesszencia, hogy a bűnösöknek szeretné megadni kiadós büntetésüket, válaszreakciónkat, amelyről szerintem minden magyar ember hasonlóan vélekedhet - faszságesszencia max. az, hogy a jelen körülmények között hogyan tudná véghezvinni mindezt. És most nem az agyonlövetésről beszélek, hanem már csak magáról a törvényszék elé állításról, ami szintén elhangzik, és két különböző dolognak minősül, főleg nyilván időrendben utóbbi mindenképp megelőzné az előbbit, ha előbbire is sor kell (az ő elképzelése szerint), hogy kerüljön. "Öööö, ezt hogy tetszik érteni? És kend ugyan ki a büdös görcsnek képzeli magát, hogy lassan egy éve itt futja az ámokot? És az úgynevezett jobboldali (de leszarom, hogy milyen oldali) sajtó, aki eddig sztárolta és váteszként mutogatta mint modern kori Rózsa Sándort, mert nekiment a rohadék bankszektornak (és úgy pattant onnan vissza, mint szar a deszkáról), most az erkölcsösség nevében miért nem küldi már a náthásba ezt a bunkót? Hogy köszönjük, Árpád, ön már szalonképtelen, nincs helye a mi rendezett világunkban." Miért, aztán kend politikusaink ki a görcsnek képzelik magukat, arról nem is beszélve, hogy a Jobbiktól eleve baromság bármilyen erkölcsösséget elvárni (tisztelet a kivételnek személyenként, de most az egész Jobbik-gépezetről beszélünk), ott is csak a politikai színjáték megy, igaz, nem a megszokott mederben, ezért valóban újnak, másnak hathat. És mégis mi a bús "rendezett világunkban"-ról beszél ez? Hol van itt a rendezett világ, ami Káslert, mint nemnormálist csak úgy kilökhetné magából? Lehet, hogy Kásler sem normális, de ami a rendezett világot illeti, az legalább annyira beteg minden tekintetben jelenleg, szóval továbbra sem látom a valódi érveket a Mentális Deficit szavaiban. "Persze az is árulkodó, hogy mennyire nem sikerül egyeseknek - így Káslernak sem - úgy tekinteni a hétfői eseményre, mint ami az valójában volt. Mint bűncselekményre. A jogos kifogást, a perindítást, a tüntetést, a polgári engedetlenséget normális ember nem keveri össze a bűnözéssel." Továbbra sem tudjuk ki, vagy kik állnak az akció mögött, Kásler nem ismerte el, hogy köze lenne hozzá, és az sem derül ki, hogy valóban nem tartaná bűncselekménynek. Ilyesmi hol hangzott el? A videóüzenetében pl. egyedül arra utalgatott, hogy titkosszolgálati akcióra is gondoljunk, ne csak őrá - viszont mindezt valóban úhy, hogy kissé elbeszélt a bankrobbantás mellett, nem mondta ki, hogy mi a valódi álláspontja arról, hogy érintett-e az ügyben. Ha van valamiben nézeteltérésünk, írd le!

teGergő 2014.01.16. 08:47:12

Ja és "A nagy fenyegetőzések közepette vélhetően nem gondolta végig, hogy de facto mit is jelent az agyonlövetném kifejezés, úgyhogy marhára meglepődhetett, hogy a rendőrök kérdeztek tőle ezt-azt." --- hát nem tudom, már mikor megemlítette ezt a szót, utána közvetlenül postolt egy olyat, hogy tudja, hogy ezzel ő is célkeresztben van (megjegyzés: nem csak szószerint, puskával lehet érteni a célkeresztet, de persze úgy is). Ilyen hülyeségeket állítani, hogy meglepődött, hogy a rendőrök kérdezgették. Istenem! Honnan veszi ezeket? Direkt akarja minél hülyébbnek, és beszámíthatatlanabbnak beállítani, valóságalap nélkül? Lehet egyet nem érteni Kásler világképével és ígérgetéseivel, de ez meg pont olyan hatást kelt, mintha inkább a Mentális Deficit fejébe szart volna bele az ufó... Most komolyan, így nem lehet érvelni...

aaaaaNiki 2014.01.18. 17:28:13

A cikk jó. Neked nem jön át az egésznek a sugallata. Ha belemászol minden mondatrészbe, már rég rossz. :) A szerzővel vitatkozz, ha szeretnél. Engem nem kell győzködni.


süti beállítások módosítása