Alapjárat

Blog történések

  • 2020-NOV-11, 20:22

    Háttérmunka, amit ti nem láttok: 2014 vége óta nem volt biztonsági mentésem az itt megjelent tartalmakról - a mai nappal, 8 óra belefeccöléssel pótolva.
  • 2017-NOV-23, 1:17

    A blog lekerült a hétköznapi köreim első 10 helyéről, de aktualitásának súlyából, közéleti hiányából nem veszített. Munka mellett várhatóan folytatódik a rémlassú-üzemmód, ezért méltán-szégyenszemre "várólista" megnevezést kapott az oldal, határozatlan időre. Mindenesetre erőteljes témavonulatok felvetése mellett elsőrendű célom a "kanásztalanítás", hiszen a későbbiekben is fenntartandó egymásra utaltság rendszerében mindenképpen probléma, hogy az idők során "egységtelenné fejlődött" e több éves íráshalmaz, és egyébként is kezdettől fogva kevesebbet tudott tükrözni, mint amire hivatott. Jó példám a rossz példámra.
  • 2016-JÚN-11, 13:48

    Jelenleg még meglévő 13 korábban megjelent gányos írás nem nyilvános, sorsuk (törlés / újítás) kérdéses. [nem listázott]

Kritikusság pillérek

A logika mindig ugyanarra enged következtetni, de ez adathalmazonként más eredményt szül. Minden részismeretű levezetés ezért eredendően esélyes a hibázásra, nem biztosítja a dolgok teljesen igaz ismeretét. Tehát végletekig befogadóan kell számítanunk látszólag lehetetlen dolgokra, amelyeket nem egyből elfogadunk, hanem megkérdőjelezve folyamatosan megkíséreljük kipuhatolózni milyen tudás az, ami már esetleg megszilárdítható - feltéve, hogy létezik ilyen. Így jutunk előre a Kritikai Gondolkodással...”


„A logika adathalmazonként eredendően esélyes a hibázásra, a dolgok teljesen igaz ismeretét végletekig befogadóan kell kipuhatolózni a Kritikai Gondolkodással.”

Bemutatkozó

2011 végén indítottam ezt a blogot, ami az életünket meghatározó külső hatalmi érdekeltségeken átívelő olyan témákban próbált (és fog is próbálni) gondolatot ébreszteni, mint a filozofikus valóságértelmezés, a tudósítás és véleményalkotás hazai jelenségekről, a nyelv-értés, a hazai politika kórképei, a vallások, az összefüggő globális háttérhatalmi ügyködések, vagy például a kisebb médiaanyagok elemzése (stb). Érdeklődésemhez, tudásomhoz, képességeimhez és lélekjelenlétemhez mérten igyekszem kivenni a részemet a jelenkor információs-háborújából.

Kapcsolódó bejegyzések:
Bevezetés: Tudnivalók rólam, és a blogról

Gondolatébresztő, jó olvasást kívánok!

Egyéb tudnivalók

A szerző eredetileg teGergő néven volt látható a kommentek között, illetve ChemtrailsBudapest nevű youtube-csatornája révén ez a név is ráragadt, azonban 2015 óta maztro néven található meg mindkét helyen. Külsős weboldalakon régi neveinek variációja a mai napig előfordulhat.

A bejegyzések különféle módosításait a cím alatt eltérő szövegek jelzik (dátummal):

  • Frissítve = új sorokkal kiegészítve
  • Szerkesztve = korábbi sorok átírva
  • Újraírva = az egész bejegyzés 0-ról átírva
  • Eredetileg megjelentetve & Újraközölve = törölve, majd ismét publikálva

Technika:

Az oldal 1024*X felbontáshoz igazított, Mozilla Firefox böngészővel tesztelt.

Böngészde

Rágódás hatfelől

Használt címkék

18+ (4) 2011 (8) 2012 (41) 2013 (45) 2014 (19) 2015 (13) 2016 (8) 2017 (2) 2018 (1) 2020 (3) 2021 (1) AHNEMP (1) autokrácia (3) BAÉSZ (1) BKV (3) blog-alappillér (7) blogíró (48) blogüzemmód (4) boórferenc (1) borbászoltán (1) borbászsolt (1) chemtrail (15) chio (1) dancsópéter (3) deviza (2) dibáczienikő (2) disszociáció (2) dobójózsef (4) egészség (5) égfigyelés (18) egyéb címke (1) ehh (21) előadás (6) előzetes (13) emlékezés (15) fénykép (60) FIDESZ (10) film (6) filozófia (6) géczygábor (1) Google (1) grandpierreatilla (1) Groupama (1) helyzetjelentés (13) hírtv (2) hvg (1) ideiglenes (1) index (1) internet (2) irányítók (4) jelen-tendencia (15) JOBBIK (1) jogállam (3) jövőkép (12) káslerárpád (28) KDNP (1) kettős-beszéd (20) kiemelt (56) komment-bejegyzés (16) koppánycsoport (2) kovácsákos (12) közfelfogás (33) közlekedés (9) lényeges-apróság (21) LMP (1) magyarság (4) margithíd (1) matekkamill (1) MÁV (2) meghívó (6) minden (135) MKKP (1) MSZP (4) mtva (3) NWO (9) nyelvezet (9) off (5) önleleplezés (20) orbánviktor (3) origo (1) összejátszás (26) parlament (3) pénzrendszer (17) pirospirula (13) piszkozat (1) politika (32) postaimre (4) provident (1) puzsérróbert (1) radikalizmus (14) re (3) reklám (26) rendőrség (5) rököny (2) rtl (1) semmiség (4) sorosgyörgy (1) sötét tudás (1) spontán (3) statisztika (3) szimbolika (19) televízió (1) termék (10) terrorizmus (3) tevékenykedés (27) tolvajkergetők (3) történelem (7) tóthbálint (11) tudatzavarás (8) üzenetértés (37) vallás (5) vendég-bejegyzés (7) videó (51) vodafone (2) vukicsferenc (1) webbank (4) zárolt (1) zene (13) zselenszkytamás (1) zsidóság (5)

Bejegyzések listája

2016.03.22. 18:58

Figyelem! Ez a bejegyzés ugyan Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak, de a publikálás ellenére ELKÉSZÜLETLEN, normális esetben még nem vállalnám fel, de unott közönyömből kirántva inkább megjelentetem most így, mint sehogy. NEM kezelendő teljesértékű, teljesen komolyan veendő írásnak, egyelőre gyakorlatilag csak mint szószerinti pisz(o)k-ozat jelenik meg, ezért javítása várható, de addig is több, mint a semmi. (A bejegyzés ezen fele a blog.hu-ra való átköltözéskor "lecsípődött", most, 1 év 9 hónap késéssel pótoltam a hiányt.)

Link az ELSŐ RÉSZhez

 

Kásler ismét belekezdett: "Egy kis türelmet, és figyelmet kérek! Azt mondták, hogy mindkét szöveget teljes terjedelemben az MTI-n közzéteszik, és a három órási hírekben, abból a szövegekből, amit mi beadtunk, egy összefoglalót fel fognak olvasni. Emberek türelmet, türelmet, és figyelmet kérek! Katonás csendet kérek! Figyeljenek emberek! El lehet dönteni, arra kérem Önöket akkor, hogy legyen demokratikus döntés, rendben? Akik elfogadják ezt a feltételt, azok álljanak erre az oldalra [az épülettel szemben jobbra], akik nem fogadják el ezt a feltételt, azok álljanak ide [az épülettel szemben balra]!"



Megmondom őszintén, ekkor éreztem úgy magam, és ami eléggé be is vésődött az emlékeimbe, hogy teljesen elveszítettnek éreztem a fonalat. Nem mondta ki érthetően, hogy pontosan, ki hova álljon (a videók tanúsága szerint is csak a kezével mutogatta az irányokat), és azt sem mondta, hogy mivel kapcsolatban kéne döntést hoznunk, én legalábbis nem értettem meg. Ez csak egy apróbb, de mégis lényeges hiba volt számomra, ismételten lehetett volna Kásler némileg érthetőbb, törekedhetett volna jobban is arra, hogy mindenkinek a helyzetébe belegondoljon, hogy ez így egy ekkora tömegben nem elégséges jelzésmód. Egyébként a cselekedetével, a szellemi-, és lélekjelenlétével teljesen meg voltam elégedve, és még így utólag is tisztelem, és nagyra becsülöm ezért, csak a lényegi megoldási kísérlet üzenete sikkadt el a dolog csattanójaként. Csak most, ezekben a percekben, hogy ezeket a sorokat íromm, jutott eszembe, hogy talán elsősorban nem is arra gondolt, hogy demokratikus döntésként A, és B dolog között válasszunk, hanem arra, hogy válasszunk aközött, hogy demokratikusan akarjuk-e eldönteni, hogy mi tévők legyünk, megszavazzuk-e, vagy mindenki szeretne a saját feje után menni. Méghozzá az sem utolsó szempont, hogy a tömeg egyébként el sem fért rendesen az épület előtti téren, tehát nem csak hogy én, aki 20 méterre sem álltam az épülettől, és még hallani is alig hallottam, hogy mi történik, azok jobbra, vagy balra állni végképp nem tudtak volna, akik a kisutcában, a Magyar Rádióval szomszédos épület előtt torlódtak fel. Kásler végülis arra volt kíváncsi, hogy az emberek meg akarják-e ostromolni a rádiót, mivel azt a József Nádor téren is kijelentette már: szerinte, ha erőszakhoz nyúlunk, akkor hasonlóan a 2006-os eseményekhez, a hatalom csak mégerőszakosabb eszközökhez fog nyúlni ellenünk. Egy erős népakaratban látja inkább a megoldást, a békés, de határozott népakaratban, mint egy rádió-ostromban, amit aztán a hírekben úgy állítanak majd be, ahogy akarnak (nyilván könnyen el lehetne hazudonzni, hogy mi is történt ott valójában).

Pontosan ezek történtek: "El lehet dönteni! Várjuk meg, a három órási híreket, ki lesz hangosítva, itt meghallgathatjuk! ... Jó, had kérdezzem meg Önöket, mit szeretnének Önök? Azt szeretnék, hogy megostromoljuk a rádiót?" A tömeg gondolkozás nélkül hatalmas egybehangzó kiabálással kijelentette: NEM! Kásler folytatta: "Örülök neki, hogy így vélekednek, mert én is így vélekedek. Én azt mondom, hogy ahhoz tartsuk magunkat, hogy - ha egymás szavába kiabálunk, akkor nehéz lesz ezzel a hangosítással - én azt mondom, ahhoz tartsuk magunkat, amire Önök ott felhatalmaztak a József Nádor téren! A történelmi alkotmányt fogjuk visszahelyezni, és hogyha a közszolgálati média nem olvassa be, vagy nem úgy olvassa be, vagy megszegi az ígéretét: eggyel több ok arra, hogy..." Ekkor néhányan az megostromlást hozták újra előtérbe, de már a tömeg maga is csitította ezeket az embereket, hogy az nem megoldás, nem arra lesz több ok az, hogyha a közmédia nem teljesíti a feladatát. "Mit akarnak bent csinálni? Mondják meg Önök, mit akarnak bent?!" - védekezett Kásler az indokolatlannak, és céltalannak tartott tett ellen. "A provokátorok..." - de nem tudta befejezni, mert már terelték is az emberek a beszédet a rendszerváltásra. "Meglesz, meglesz a rendszerváltás, én adom a szavamat, én, Kásler Árpád, hogy meg lesz a rendszerváltás! De a provokátorok, akik innen mondják, hogy menjünk be, mit akarnak bent csinálni? Önök tudják kezelni a hangosítást? Mit akarnak? Nem kell emberek! Ezt már eljátszották egyszer 2006-ban, én ehhez nem járulok hozzá! Mi tisztességes magyar emberek vagyunk, ha nem értenek a szép szóból, azzal sincsen baj, addig fogjuk ezt csinálni, úgy, ahogy én elindítottam, amíg olyan sokan leszünk, amikor már mi mondjuk meg, hogy mi fog történni, de nem vagyunk még annyian. Én eddig is a szavamat adtam, és ezután is a szavamat adom, hogy sem pénz, sem hatalom, sem ármány nem fog eltántorítani az igaz ügytől! Tehát engem ezen tömeg előtt addig fognak látni, amíg a becsületes ügyet képviselem!" Az emberek megtapsolták a beszédet, majd zárta azt: "Lazítsanak emberek, mindjárt 15 óra van, megnézzük mit mondanak, hallgassuk meg!" Az emberek már nem annyira nagy hanggal, nyugisabban, de üvöltötték: "Megvárjuk! Megvárjuk!"

Aztán teltek-múltak a percek. Káslerrel riportot készítettek a tévések, a tömeg pedig megint rázendített a Himnuszra.

Megmondom őszintén, rosszul emlékeztem, mert nekem úgy rémlett, hogy még az elején, amikor Kásler Árpád az MTVA biztonsági szolgálatának embere, és a tömeghez intézett beszédei között volt kénytelen ingázni, az épületből kihozott információk alapján az hangzott el, hogy a Kossuth Rádió végülis (egyáltalán) nem akarja beolvasni a közleményeket, mondván, hogy "nem jöttek elegen ahhoz, hogy ezt ők a tömegre hivatkozva beolvashassák". Ezt még a március 9.-én közzétett, előszóként megnevezett írásomban is hibásan így írtam le, és azon hüldezetme, hogy közben az emberek számát végülis senki, semmilyen módon nem is határozta meg. Bár ránézésre lehetett találgatni, de a szomszédos épület előtt feltorlódott százak egyébként is takarásban maradtak, szóval ránézésre esélytelen lett volna a tömeg létszámának megállapítása. Gyakorlatilag, ha nincs összeköttetésben az MTVA a rendőrséggel (nyilvánvaló, hogy tartották a kapcsolatot egymással), akkor az épületből nézve megkockáztatom, hogy azt sem lehetett volna meghatározni, hogy most csak az épület előtti téren gyűltek össze az emberek, vagy a takarást biztosító elemek leple mögött akár még a teljes Magyar Nemzeti Múzeumot is tízezrek vették körbe, anélkül, hogy az nyilvánvalóan látni lehetne. De mostmár tudom, hogy ebben a kérdésben teljesen félreértettem az eseményeket. Valójában csak annyi történt, hogy a tömegben lévő emberek szájából a fülébe jutott Káslernek, hogy miért kell várnunk, miért nem lehet leadni a közleményeket rendkívüli hírként élőben, megszakítva a rádió műsorát, és ezzel kapcsolatban emlékezhettem félre, amit ekkor Kásler mondott: "Sokan kérdezik itt, miért nem lehet megszakítani az adást, és rendkívüli közleményként leadni? Megmondom én miért: mert nem vagyunk még itt másfél millióan."

Az viszont kérdés, hogy egyáltalán mi alapján, és ki határozza meg, hogy egy esetleges tüntetés alkalmával hány embernek közölhető le a közös véleménye, és mi az, aminél alább nem ad(hat)nak? Persze nem is lenne jó, ha minden jött-ment csoportosulás bármiről is szabadon beolvasathatná a saját véleményét, akár még egy közszolgálati rádióban sem, de szerintem attól eltekintve, hogy amúgy nem is volt elég nagy tér az épület előtt ahhoz, hogy egy odaérkező, és a kis, alig belátható téren kívül, a takarásban esetlegesen megújó emberekkel együtt értendő igazán kritikus létszámot ránézésre meg lehessen állapítani, szerintem így is elég szép számban összegyűltünk, és nem lehetett volna miket csak így semmibe venni, mint ahogy azt tették. Mentségükre legyen mondva, hogy azért nem lettünk teljesen semmibe véve.

Kásler ezekkel folytatta: "Sajnos, még nem elég [ennyi ember]. Önök lehet, hogy ott hátul nem látják, de itt a rohamosztagok bent föl vannak állva, és én kihangsúlyozom mindenki előtt, hogy nem járulok hozzá, és nem fogom hagyni több, majd fél évtizedes munkát, hogy porrá zúzzanak! Olyan harcosok, akiknek én a bátorságát, és hazafiasságát nem kérdőjelezem meg, de itt jelenleg sokkal többről van szó, mint az, hogy a bicepszünket most megmutassuk. Nekünk egy hatalmas... a hatalommal kell szembeszállnunk, és mégegyszer mondom: mára már teljesen bizonyított, hogy 2006-ban a tv-ostrom az provokáció volt. Nézzük meg, hogy mi lett belőle: semmi! Elmondom Önöknek, hogy mi lesz ebből: a történelmi alkotmányunk helyre lesz állítva, ez lesz ebből. Arra kérem Önöket, hogy azzal a bizalommal, amivel eddig megtiszteltek, ezután is tiszteljenek meg, és ígérem, hogy győzni fogunk!"

De nem csak lelkesítő beszédeket hallhattunk, hanem konkrét jogorvoslati felvetéseket is, amivel kapcsolatban úgy látszik, Kásler valóban dolgozik az emberek ügyén, és valóban a nemzetért cselekszik, nem pedig magáért:

"Azt mondják itten, hogy menjünk be, dehát ezt a kis hangosítot is alig kezelem, hát mit kezdenék bent a rádióban, ha meglátnám azt a sok gombot? Dehogy megyünk! Jól vagyunk mi itt kint a levegőn. Had beszéljünk - még van 20 perc a hírekig - had beszéljünk egy kicsit a kártérítésekről, mert azt sokan kérdezik, hogy... És itt a tv is kérdezte - persze az nem lesz leadva egyelőre..." ...és itt a tömeg hangosan felröhögött... "..hogy hogyan képzeljük, a kártérítést? Rengeteg munka van benne, és az összes lehetőségen átrágtuk magunkat. Úgy gondoljuk, hogy arra sem szakemberi kapacitás, sem forrás nincsen, hogy minden egyes adóst - itt több millió emberről beszélünk -, minden egyes adósnak az ügyét egyenként megvizsgálják, felmérjék a kárt, és úgy kártérítsék. Ezért javasoltuk azt a járható utat, hogy az eddig befizetett összegek maradnak a banknak, a további követelések kártérítés jogcímen el legyenek engedve. Fel merül az a kérdés, hogy azok, akik végtörlesztettek, illetve a futamidejük lejárt, és úgy futottak ki a hitelükből, erőn felül teljesítve, hogy azokkal mi lesz. Mivel ez egy kisebb létszám, ezt már fel lehet egyenként mérni, tehát nem szabad cserben hagyni azokat sem, akik végtörlesztettek!"

Nem fontos végignézni, miután szóban én már elég hosszasan beszámoltam ugyanezekről, de az alábbi videóban mindent vissza lehet nézni az érkezéstől kezdve az első fél órából, ami az utóbbi idézet végéig tart, szerintem nagyon is tanulságos videó!

 

2013.03.09. "Devizakárosultak" Tüntetése, A rádiónál 15/18

Közvetlen link a videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=5grFlIwYWgM

 

Nem kívánom szóról szóra visszaadni mindazt, ami aznap ott elhangzott, viszont úgy érzem nagyon tanulságosak lehettek a fentebbi sorok, és a fentebbi videó, és engedjétek meg nekem, hogy az időrendben következő, csupán 45 másodperces videó szöveget szintén kiemelve a nap eseményei közül, le is írjam nektek!

"...hogy holnap micsoda kapkodás lesz, és egymást versenyezve próbáljanak megoldásokat felkínálni nekünk, morzsákat hintve. Tessenek elhinni, hogy holnap már egymást versenyezve... A 21.-ét, ahol árpilis 21.-én a Hősök terén 10x, vagy 100x ennyien leszünk, na akkor nézzék meg mi fog következni! Mert győzünk!"

Közelebb merészkedtem az épülethez, és láttam, ahogyan kérdezgetik egymást elöl, hogy melyik frekvencián fog szólni a Kossuth Rádió, hogy ki tudják hangosítani. A Koppány Csoportosok is el kezdtek szervezkedni - előre ugyan nem tudtak hozni hangszórókat, de hátul, a tömeg mögött leparkolt autósaiktól azt kérték, hogy tekerjék le az ablakokat, kapcsolják be a rádiót, és a hangfalaikat, és 15 órától bömböltessék majd a Kossuth Rádiót.

Pontban 15:00-kor megszólalt a Kossuth Rádió a 107.8-as hulllámhosszon. Kivételesen mindenki tisztán hallhatta az egészet. A hangosbemondót ezúttal a jobbra látható férfi tartotta, és immáron valóban a tömeg felé, számomra legalábbis, aki ekkor már legalábbis amúgy is közelebb is merészkedtem már az épülethez, érthető volt minden szó.

A Kossuth Rádió hangja,
2013. március 9.-én, 15:00-kor:


"[Kossuth Rádió - a szavak ereje]

15 óra, jó napot kívánok, a hírösszefoglaló következik, a mikrofonnál Madarász Zsolt.

A kilakoltatások, és végrehajtási eljárások azonnali leállítását követeli a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet, amely tüntetést tart a fővárosban. A szervezet közleményében a miniszterelnökhoz, és a parlamenti képviselőkhöz szól, kiemelve, hogy az állam lehetősége, és kötelessége a polgárok jogainak biztosítása, és védelme. Abban, hogy magyar családok százezrei várnak kilakoltatásra deviza-hiteleik miatt, egyformán felelősek a bankok, és az állam - olvasható a közleményben. A civil szervezet azt írja: a hazánkban alkalmazott deviza-alapú pénzügyi termék Európa összes országában uzsorának számít, vagyis ezek a szerződések érvénytelenek. Kiemelik, hogy a 2008-ban kötött IMF-hitelmegállapodás lehetőséget adott volna a forintra való konverzióra, ám ezt a Magyar Nemzeti Bank akkori vezetői elutasították, és többször kijelentették, hogy a deviza-hiteleseket nem kell megmenteni. Eközben elmaradt a banki ügyfelek tájékoztatása a kockázatokról, tehát a több évszázados tapasztalattal rendelkező pénzintézetek csapdába csalták az embereket. A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet a nyilvántartott deviza-alapú tartozások teljes eltörlését követeli."


Ezzel pontosan másfél perc alatt elintézve az ügyet, miközben a tömeg az épület előtt halgatta végig a rádiót.

Na most akkor vegyük is gyorsan górcső alá, hogy mi minden is hangzott el!?

Kásler Árpád azonnal kihangsúlyozta, hogy érdekes módon az egészből csak őt, mint legfőbb szervezőt hagyták ki. Azt azért el kell mondanom, hogy ugyebár két sajtóközleményt adtak át, az egyiket Falus Zsolttól, a Bancsapda Érdekvédelmi Civil Szevezet elnökétől, és a másikat Kásler Árpádtól, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének elnökétől. Az való igaz, hogy Káslert, mint legfőbb szervező közreműködését, és jelenlétét abszolút kihagyták az egész híradásból, azonban minthogy az ő közleményéből egy betűt sem olvastak be, így gyakorlatilag az nem teljesen ferdítés, hogy csak a B.É.C.S. közleményéből idézve csak annak elnökére hivatkoztak. Az mindenesetre tény, hogy két közlemény lett beadva, és a kettő közül az elhallgatás alá került sajtóközlemény származott volna Kásler Árpádtól, a megmozdulás első számú kezdeményezőjétől.

A fentebbieket leszámítva egyébként a várakozásaimhoz képest kellemesen csalódtam, mert lényegében szólva felvállaltak két olyan, szerintem valóban lényeges sort is, amiről azt gondoltam volna, hogy saját maguktól semmilyen körülmények között nem lesznek hajlandóak felolvasni. Bár folyamatosan a közlemény állításaiként hivatkoztak ezek elhangzására, és nem kívánták egyenesen belemondani a mikrofonba, de mégis elhangzhattak az olyanok, minthogy "a hazánkban alkalmazott deviza-alapú pénzügyi termék Európa összes országában uzsorának számít, vagyis ezek a szerződések érvénytelenek", és hogy "a több évszázados tapasztalattal rendelkező pénzintézetek csapdába csalták az embereket" - igaz, mindig éreztetve, hogy ez csak a közlemény szerint van így, és nem feltétlenül kezelendő tényként, de ha már egyszer ők szelektálták ki, azért (legalábbis ebben) kellemesen csalódtam.

Mindazonáltal természetesen nem tettek eleget a jogos elvárásoknak azért sem, mert nem csak, hogy önkényesen megrövidítették kicenzúrázták a beadott lapok adott részeit, de teljességgel hírzárlat alá vették, hogy a közleményt nem maguktól, hanem egy, a rádió épülete előtt felgyűlt, többezres tömeg nyomására olvasták fel. Elhallgatták, hogy valójában a tüntetés ott zajlik előttük, és mintegy szemrehányóan azzal a megfogalmazással mentették ki magukat, hogy a tüntetés (valahol) a "fővárosban" zajlik éppen - keltve ezzel egyúttal annak a látszatát is, mintha a közleményt teljesen önként tették volna közzé. Ha nem lettünk volna ott, erről mi sem hangzik el a rádióban aznap...

Hozzátenném érdekességként, hogy mint azt utólag visszahallgattam a Kossuth Rádió honlapján, két órával miutánunk, a március 9.-ei 17 órai hírekben egy másik tüntetésről számoltak be, amely egészen pontosan az Alkotmány utcában van éppen - bezzeg 15 órakor az előző tüntetés helyszínét nem is lehetett volna pontosabban behatárolni, mint ahogy tették. Érdekes, nem? De, nagyon is! Közszolgálat? Nem: hazugság, elhallgatás, manipuláció!

Egyébként a tömeg aztán még tovább is hallgatta a híreket egy darabon: másfél percben lezavarva a tömeg napjának "fénypontját", a közlemény után máris beollózotak egy másik, kívülről nézve tulajdonképpen nyugtató, az ottaniak szemével nézve mindenképpen szemrehányó, hergelés értékű hírt:

"Önkormányzati lakásokkal is segítené a bajbajutott deviza-hiteleseket a kormány. A Nemzetgazdasági Minisztérium közölte: szociális-alapú lakásbérlés biztosítására ösztönzik az önkormányzatokat, cserébe a kormány megvizsgálja, hogy milyen segítséget tud ehhez biztosítani. A FIDESZ, és a körmány már eddig is többet tett a deviza-hitelesekért [szerk.: itt hatalmas kifütyülés volt hallható a tömeg részéről], mint bármely más vezetés Európában - jelentette ki a kormánypárt szóvivője. Selmeczi Gabriella kiemelte: több, mint 133 ezer család élt az árfolyamgát, 170 ezer pedig a végtörlesztés lehetőségével."

És akkor már megint ott vagyunk, ahol a part szakad! Tehát eszerint Orbán Viktor már eddig is többet segített a devizásoknak, mint Európában bármely más ország, miközben a devizásokat nem is kellene megsegíteni, hiszen a deviza-kölcsönök törvénytelenek voltak, és számos más csalással is éltek a bankok. Az embereket a törvények betartatásával kellene megvédenie, nem pedig az egyébként sem jó hatásfokkal bíró (minden egyes bajba jutottat el nem érő) "segítségnyújtások" ügyes-bajos leple alatt falazni a törvénytelenségeknek...

Félreértés ne essék! Az más kérdés, hogy ki miben hibázott, és felelős adósként, hogy ki milyen okból kifolyólag vette fel a hitelét, és mennyire vallta meg magának a saját felelősségét. Lehet, hogy sokaknak semmi szüksége nem lett volna a deviza-hitelre. És akkor most rázhatja az öklét, mint akinek semmi felelőssége? Természetesen nem. Másról van szó. Az emberek személyes felelőtlenségén túl a jelen vita alapja az, hogy a bankok CSALTAK a hitelezéseknél, a hatályos törvények megkerülésével, az emberek megtévesztésével olyan pénzeket csikartak ki tőlük, amelyek nem voltak jogosak. Erről szól a fáma. Az embereknek is megvan a maguk felelőssége, de a bankok sokkal nagyobb felelősséget tudhatnak maguk mögött a törvénytelen visszaélések terén, amihez eszerint a kormány is falaz, sőt, maga is haszonlesője az ügyleteknek a különféle csiki-csuki adóztatások mentén.

És akkor mégvalami. Ha már pont akkor ez is megtörtént, még olvassuk el a hírösszefoglaló harmadik hírének az elejét, amire szintén szeretnék reagálni!

"A szocialista kormányok jobban teljesítettek a mostaninál 2002, és 2010 között - véli az MSZP elnöke. Mesterházy Attila a párt évértékelő naggyűlésén azt mondta: a FIDESZ nem váltotta valóra választási ígéreteit. Gyurcsány Ferenc, volt kormányfő őszodi beszédére utalva úgy fogalmazott: nem reggel, délben, és este hazudtak, hanem folyamatosan."

Hát ez már megint csak a tragikomédia? Oké, hogy a FIDESZ nem teljesítette ígéreteit, de ez már a hab a törtánt, hogy az MSZP eszerint többek között azért rimánkodik, mert még mindig nem lettek elszámoltatva a 2006-ban történtek kapcsán? Másrészt mint MSZP-s kijelenti, hogy az akkori MSZP nem csupán reggel, délben, és este hazudott, hanem folyamatosan? Legalábbis, hiába a FIDESZ-re akarta kenni ezt a hírhedt mondatot, az eredetileg is az MSZP-re volt értendő. Mi folyik itt? Én örülök annak, ha elismerik, és elszámoltatásukat követelik az ügyekben, de a hírből inkább az hallható ki, hogy ezekkel a sorokkal imponálni akartak a FIDESZ kontrasztjaként. Na most akkor: Tragikomédia? Az. Egyébként "hamarosan" ebben a témában is tervezek egy - mondhatni - bőséges bejegyzést.)

 



Kásler mellett, a képen balra a Kossuth Rádió biztonsági szolgálatának embere
(mintha már láttam volna az arcát a tévében korábban, de őszintén szólva nem vagyok benne biztos)

 

Kásler: "Figyelmet kérek! Annak ellenére, hogy a beadványban nem volt megjelölve a Civil szervezet, a Bankcsapda, aki csatlakozott hozzánk, azt emelték ki belőle, én ezt nem sérelmezem, de viszont mindenki lássa, hogy miért hallgatják el Kásler Árpád nevét, és miért nem említettek egyetlen betűt sem abból, amit én beadtam: azért, mert ettől félnek. Miért nem mondták, hogy itt vagyunk a rádió előtt? Azért, mert ettől félnek. Semmi baj nincs emberek, ez a bizonyíték arra, hogy a legjobb úton járunk. Nem, kérem én úgy, ahogy elmondtam ott Önöknek..."

A tömeg: "OOLVASD BE! OLVASD BE! OLVASD BE!..."

Kásler: "Figyeljenek ide emberek! Öt perc türelmet kérek, beszélek a biztonságiakkal." - később: "Az én megérzésem szerint ki akarnak provokálni egy attrocitást. Olyan hangnemben is beszéltek, tehát ki akarnak provokálni egy attrocitást. Én azt mondom, hogy ezt a lehetőséget ne adjuk meg nekik, azt mondták, hogy közzé lesz téve - teljesen mindegy, hogy közzé teszik, vagy nem. Ez a tömeg, aki itt megjelent: nem az ő médiájuk útján jelent meg, igy van-e?"

A tömeg: "Igen!"

Kásler: "Teszünk egy fogadalmat?"

A tömeg: "Igen."

A fogadalom szövege: "Mindaddig, amíg a történelmi Alkotmányt helyre nem állítjuk, ezeknek a férgeknek többé nem könyörgünk. Felelős magyarokként és emberekként, úgy, ahogy őseink tették, szájról-szájra, kézről-kézre fogjuk egymást megkeresni mindaddig, amíg a történelmi magyar Alkotmányt vissza nem helyezzük hatályba."

Kásler: "Köszönöm Önöknek, én ezennel a mai rendezvényt befejezettnek tekintem. Emberek, rengeteg munka áll előttünk, rengeteg munka áll előttünk, dolgozzunk! Önök hosszú utat tettek meg, ne legyenek csalódottak, hatalmas eredmény a mai, ugyanúgy ahogy hatalmas volt a 16.-ai, és hatalmas eredmény lesz a árprilis 21.-ei is. Békével, és egészségben, balesetmentesen menjenek haza! Mi is azt tesszük, családjaink várnak otthon, azért, hogy erőt merítsünk belőlük, és 21.-ére szervezzük meg magunkat még jobban, még többen!"

 



Megindult a szétszéledés

 

Azért azt nem volt teljesen tisztázta, hogy mit mondtak neki, amire azért még okkal kíváncsiak lehettünk volna, de egyébként érthető módon nem akart tovább erősködni. Leszámítva, hogy a népakaratot bizonyára ő sem erre a néhányezres tömegre érthette, azért az meglátszódott, hogy a mi akaratunk ellen is megvolt bizony a fegyverük, még ha nekünk nem is volt semmi másunk. Józannak, és felelősségteljesnek tartom a viselkedését, viszont mindmáig kicsit hiánylom, hogy nem tudjuk, hogy pontosan mit tudott meg, viszont az attrocitás-sejtése olyasvalami volt, amit már a rendezvényen való megjelenés előtt, már 11 előtt is mindenkinek várnia kellett volna, és nem meglepő, ha ilyesmit ki akarnak eszközölni. Ott helyben nem mondta egyébként, de akik elöl álltak láthatták, és a videókon is látszik, hogy bent az épületben felsorakoztattak néhány fiatal, tapasztalatlan rendőrt, aki várhatta a tömeget, ha megindul, illetve a vonulásnál láthattuk, hogy mennyien kísértek minket, és a kisutcákban is leparkoltak a rendőrautókkal, szóval bizonyára be tudták volna keríteni a tömeget, ha akarják. Az pedig nem lényeg, ha nem helyesen, és nem szakszerűen bánnak a tömeggel a kialakított helyzetben, de ahogy eddigis hazudtak, elhallgattak, manipuláltak, úgy a hírekben is bizonyára a tömegre lesz fogva az egész, ha valami negatívum történik, nem? Kásler viszont szerette volna ebből a tömeget kihátrálni látni, hogy a pillanatnyi megoldás-vágy helyett a hosszútávú elképzeléseit valósíthassa meg, amihez többek között a közvélemény támogatása is kelleni fog még a későbbiekben.

Aztán jött a fogadalom. Én nem voltam hajlandó belekezdeni, mivel teljesen spontán módon jött elő, és ha egyszer nem tudom, hogy miről fog szólni, akkor jobb nem utólag bánkódni a "lelkiismeretemmel". Így utólag rendben volt végülis ez a fogadalom, bár mindenképpen megjegyzendő, hogy Kásler ezennel az emberek lelkiismeretére is ráterhelte annak a történelmi Alkotmány hatályába visszaléptetésének a szándékat, amelyről az emberek 4 órával azelőtt még nem is tudtak semmit, most viszont már meg is szilárdíttatta Kásler az elképzeléseit. Ezennel pedig feloszlatta a tömeget. Április 21-re hivatkozik, 10x 100xx annyian leszünk... iszik/itat a medve bőrére - kijelentésekkel...

Sajnos pont ez volt a bajom a gyülekezővel, hogy bár valahonnan el kell tudni indulni, de Kásler lényegében egy tömeget hívott össze, ahol mindenki máshogy gondolkodik a dolgokról, és így félő, hogy célt ne tévesszen egy ilyen esemény a természetes (és nem feltétülenül ügynöki) széthúzással (is).

Ebben a videóban látszik, hogy meg is mutatkozott a jelenleg még csak egy megfoghatatlan, sejtett cél irányába mutató, de mint ilyen, természetes széthúzást produkáló viselkedésforma a megjelentek részéről. Sok a tisztázatlan kérdés, a tájékozatlanság, stb., ami nem feltétlenül baj, csak így nehéz megmondani, hogy érdemes-e belekezdeni ilyen akciókba. Bár magam is józannak tartom Kásler viselkedését, szerintem sokan csalódottan mentek haza, mivel az ígért kenyérből megint csak morzsát kaptunk.


[Bár magam is józannak tartom Kásler viselkedését, szerintem sokan csalódottan mentek haza, mivel az ígért kenyérből megint csak morzsát kaptunk.
Persze nem a rádiós bemondás a kenyér, az önmagában is csak morzsa volt, de ahhoz képest, hogy a József Nádor téren "ha ők nem, mi magunk fogjuk beolvasni" hangzott el, érdekesen néz ki a felállás. Nem mondom, hogy Kásler megbízhatatlan, csak azt, hogy túlzott, és hogy erre később is ügyelhetne, mielőtt kijelenti.]

Természetesen a kenyér elhozatalához idő kell, de attól tartok, hogy a jelenlévők nem tudtak elég információhoz jutni a lezajlottakról, és a jogos hiányérzetüket - bár valóban nem lehet ezen két szöveganyag beolvasása egyfajta fő cél - nem tudta csillapítani megfelelő mértékű tájékoztatás hiánya - remélem utólag mindenkinek világos lesz, hogy mi zajlott le, és ez nem húzza szét az embereket. Ha nem vagyunk elég érzékletesek, a látszatot kiértékelve szerintem Káslerben sem könnyű megbízni, de én bízom álláspontja helyességében. Remélem, hogy célt érnek törekvéseink.

(Ha nem is az övé, hát a miéink - de az az övéhez hasonló józansággal. Alapvetően jók az elképzelései, csak lehet a látszatát úgy is értelmezni, hogy ő vissza akar minket fogni a tényleges cselekvésektől. Kásler Árpád akár "igazi", akár nem, személyes véleményem szerint alapvetően jó dolgokat mond, és jól cselekszik. Csak jó lenne, ha minél egyértelműbb maradhatna szándéka, annak okainak tüzetes feltárásával. Ugyanis a természetes kételkedés, és széthúzás (miközben ügynöki tevékenység is közrejátszik) könnyen megölheti a bizalmat, ha a fejekben nem tisztázunk fontos kérdéseket. Stb......)

A tömeg önszerveződéséről: még addig is alig jutottunk el mandiahányan, hogy előrekiabáljunk, ha hátul semmi sem hallatszik...

Én azért sajnos nem éreztem olyan egybehangzónak a bölcselkedést, szerintem a résztvevők legtöbbje nincs tisztában elég sok mindennel, és a közös cél csak sejtett, de valójában nem közös, és nem nyilvánvaló. Biztos vagyok benne, hogy még köztünk is voltak "naiv civilek", de legalábbis olyan emberek, akik bizonyos dolgokról nem hallottak, és nem látják át a kerek egészet annyira, hogy Káslerral egyetértsenek, vagy hogy egyáltalán átláthatták, hogy mi folyt le ott jelenidőben.
Én is próbáltam résen lenni, bár őszintén szólva néhány dologról csak utólag derült ki számomra is, hogy mi volt.
Illetve még ha egyet is értettek vele, azért mégiscsak sokkal könnyebb azt mondani egy kérdésre, vagy egy kijelentésre, hogy "ÚGYVAN!", mintsem másfajta tartalmas, logikus kijelentéseket is közzétegyenek az emberek. Biztos, hogy nem értünk mindannyian teljesen egyet, csak egy sejtett közös cél érdekében gyűltünk össze, és könnyebb iagazat adni valakinek, mint a tömegből egyértelműen jelezni a részletbeli eltéréseket, ha valamit máshogy gondolunk. Ezek az én benyomásaim, és az én világképem.

Példának okáért, én a fogadalomba szándékosan bele sem kezdtem, lett az végül akármennyire is vállalható; olyan fogadalomba nem kezdek bele, amiről nem tudom, hogy mi lesz. Hiába bízom Káslerben, lehet, hogy legalább részletkérdésekben nem fogok egyetérteni a fogadalommal, és ezért jobb bele sem kezdeni, és nem kötelezni magamat olyanra, ami nem az én szellemiségemet tükrözi. Persze könnyebb út, ha belekezdek, nehogy kitűnjek az emberek közül, meg nehogy azthigyjék, hogy nem vagyok velük... mosoly De én inkább kivártam a végét, és utólag értékeltem ki, hogy érdemes lett volna-e. Szerintem sokan ebbe nem gondoltak bele, egyszerűen elkezdtek szavalni, hogy egyetértés legyen, mert ha van vezér, akkor amögé könnyebb beállni, mint saját dolgainkat is érvénybe helyezni. Utólag persze kíváncsi vagyok volt-e olyan, aki mégsem mondta volna ki azokat a szavakat.
Na nem azért, mert nem példás fogadalom, de lehet, hogy van, amivel személy szerint az ember akkor sem ért vele egyet, és mégis kimondta, mert nem gondolkozott előre. Stb. :D
Stb...

 



Kásler Árpád testközelből

 

 

 



Még interjúvolások, kérdések, beszélgetések. Nem sok hallatszott...

 

 

 

 

Tanúja voltam annak is, hogy valaki készpénzzel szerette volna támogatni Árpádot, de ő elutasította azzal, hogy van bankszámlájuk, oda kérik. Persze ebben is meg tudnék látni néhány ésszerűséget, pl. nehogy valaki pont lefénykézze, és megvádolják Káslert egy egyébként szintén nevetséges dologgal, hogy az MTVA előtt le is fizette valaki, meg ilyenek... De azért ezen egy kicsit meg is lepődtem. Bank-számla? Értjük... Nem jobb készpénzben, mégis? A hülye vádak...

 



A tömeg fokozatosan eltűnt, szétszéledt az épület közvetlen közeléből...
Kásler Árpád 15:41-kor hagyta el a helyszínt

 

 

 



...majd hátrébb is - 15:45-kor velem együtt az utolsó ember is elhagyta a teret

 

 

 

 

Közben itt feltűnik valami? Megsúgom, más is észrevette... A Magyar Rádió, az MTVA székháza előtti órán a 12-es szám valahogy nem stimmel. A helyén egy hogyismondjam... Körző? Szabadkőműves jel? Háromszög, a tetején körrel? Hát valami ilyesmi helyezkedik el. Talán annak is tualjdoníthatunk jelentősséget, hogy a 12-es szám helyén (bár 13-as jobb lenne, de csak mert nincs, a 12-es sem rossz hely :D).

Újabb bizonyíték arra, hogy kiket is szolgálnak? Szolgálnak. Szolgák...

 



Kommentár nélkül...



Közben a Koppány Csoport átinvitálta a tömeg egy részét a Deák térre

 


A beszámoló végső kivesézése - eredetileg az autósblokádról írtam szintén azon bejegyzés alatt márc. 7.-én kommentben, de ide is egy az egyben bemásolható:

Persze ezt mindig elmondanám, hogy ahhoz, hogy valamiből az legyen, aminek lennie kéne, ahhoz nekünk is egyesével hozzá kell tudnunk azt, ami ahhoz szükséges. Specviel én sem kérdeztem körbe a felállást, hogy mit, és hogyan terveznek az akcióval, és nem szóltam bele, hogy hol, mivel lehetne ebből egy nyomatékosabb akciót varázsolni, csupán megfigyelőként voltam mindvégig jelen. De ha kicsit aktivizálom magam, akkor lehet, hogy részint máshogy alakulnak a dolgok. :)

Szóval "hangosan hirdettük az igét", igen, kb. ennyi. Lehet, hogy vannak emberek, akiknek felkeltettük a figyelmét, utána fognak járni a jelen helyzet visszásságainak, és csatlakozni fognak a megmozdulásokhoz. Ami egyébként úgy a legjobb, ha nem egy tömeg tagjaként veszi ki a részét, hanem a helyén, ott ahol van, ott tesz meg mindent az ügy érdekében. Mindenkinek ott kéne a dolgát csinálnia, ahol van, és akkor az egész úgy működne, mint egy igazi élő organizmus, amelyet így nehezebb megtámadni, megsérteni, eltéríteni céljától, mint azt az "organizmust", amelyik néhány hetenként egy helyen összpontosul, kicsit létezik tömegként, aztán szétmegy, és az emlékezetünket leszámítva szinte nyoma sem marad.

 

Egyébként bizonyosan hasonló dolgokat éltem meg, mint a március elsejei autósblokád kapcsán is: mi állunk - mintha minden történés csak az lenne, hogy a zászlóink lobognak. Persze ez így nem igaz, de ... KÉT OLDAL problémájának megoldásához szembe kell állni.

Szembeállíthatnánk Káslert a szavaival a kenyérről, és a morzsáról. Az oké, hogy felelős, értelmes "vezér a tömegét" nem viszi bele kétséges kimenetelű, veszélyes dolgokba, ám a József Nádor téren még ilyenek hangzottak el, hogy "ha ők nem, akkor majd mi beolvassuk". Végülis beolvasták maguk, de csak hiányosan, és nem csak hogy megelégedtünk ezzel az eredménnyel ott, de egyenesen mehettünk is haza.

Hivatalos videó: Ahhoz képest, hogy valóban nem történtek nagy dolgok, legfeljebb tényleg hiánypótló tudósításnak számít a médiák ("közvetítők")-höz képest, hogy mindez azért meg történt, és pontosan mi is...

 

AZ IGAZSÁG ITT VAN, nem a tévében! | Végképp eltörölni! | 2013. március 9.

Közvetlen link a videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=kVF9dMXdYDk

 

Egyébként sokáig hiányoltam a József Nádor téri beszédeket, úgy éreztem, mintha a vonulással már részükről elmondtak volna mindent, mikor elvileg úgy be volt harangozva, hogy fontos dolgokat fog majd ott megosztani velünk. De csak én voltam a vak, türelmetlen, készültek azok is, csak idő kellett. Mégis úgy érzem, hogy annyira nem sierültek lényegretörőnek, és nem lett minden fontos információ kivesézve. Ezért is töltöttem fel még a videómat, törekedve arra, hogy az általam fontosabbank vélt dolgok is előkerüljenek, a videót pedig én is 3 napig feliratoztam, mire elkézült, hogy a kevésbé hallható részek is meglegyenek mindenkinek, másrészt hogy jobban rögzüljenek az elhnagzottak. LINKEK! Majd az alábbi videók...

 

Kásler Árpád a Magyar Rádió előtt (1)

Közvetlen link a videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=Njf3UdHUz8s

Kásler Árpád a Magyar Rádió előtt (2)

Közvetlen link a videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=fb8apErlvwU

 

Az utóbbi videó alatt egy kommentelőnek a következőt válaszoltam:

 


"Az állam nem tehet mást mint utasítja hatóságait" - Igen, normális esetben ez lenne talán a megoldás, de mivel nem ezt teszi, hanem falaz az elkövetőknek, sőt, különböző csiki-csuki módokon még részesedést is élvez ezen törvénytelen ügyletek egész halmazából, máris más megoldást kell keresni, mint az államra várni. A hazaárulással sosem fognak tudni segíteni, mást meg szinte nem is csinálnak - ha a nyakunkra telepedve, de tőlünk szeparáltan léteznek, nekünk kell újraszerveződni a helyükre!

 

"az állam helyébe lépni" --- ezt már tárgyaltuk a webbankos bejegyzésben is annó Vukiccsal, de nekem is hasonlóan meg vannak a gondolataim felőle. Vs. Rosszat jól = rosszabbul (vö.: hazugsággal az igazságért)


Fenálló kérdések a nap eseményeiről

 

Beszámoló utáni KÉRDÉSEK: Előre lezsírozás, kontra Káslerben mégis meglehet bízni? - vissza az előzetes infókra + forradalom vs. irányított "gyülekező", felvilágosultság, létszám kérdés, alkotmányoás vs. kilakoltatások (PI-Klubos cikk - http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=2955) + rendőrség kérdése minden szinten

Egyesek részben jogos kiábrándultsága (köztük az enyém - nem azért, mert sokat vártam ettől, de még így is úgy érzetm gyakorlatilag megadtuk magunkat) közepette eszembejut az a gondolat, szóval mondhatnánk azt is, hogy tkp. minden előre le volt zsírozva Káslerrel, és nem lesz újszerű a végkifejlet, hanem cezt csak a nagyérdemű fogja hinni, addig meg ott az ápr. 21. Hősök tere, nem baj kiVÁRJUK, időhúzás stb.?
De ezt nem jelenteném ki. Fontos minden megkérdőjelezése, több oldalról megvizsgálása, de gondoljhunk arra is, hogy nem lehet bárki csak úgy annyira a toppon, hogy mindent elképzeléseink szerint vigyen végbe, méghozzá ő, és nem mi. De a kétkedés nem árt, csak legyen megfontolt, kritikus, érzékletes, és az ember önmaga igazában is ha teheti, kételkedjen, szelektáljon, rendszerezzen, stb.

Kiegyezés Webbankkal VS. Kiegyezés Káslerral? AZért jó lenne, ha az ő személyes felhatalmazásán túl sor kerülne rengeteg információ közlésére, megbeszélésére, helyes információk, követkzetetések közös terjesztésére, stb. Nehogy a végén kiderüljön, hogy ez szintén egy kormánypárti mondvacsinált kiegyezés lesz - még ha nem feltétlenül is Kásler tudtával, hanem őt is megvezetve, vagy éppen a tömeget... Ugye...

Ha a helyében lennél: miért, te mit csinálnál??? Lehet, hogy vagy elég érett, és felkészült ezekhez, hasonlóan, mint ő. De könnyen fogást találnának az emberek rajtad is. Nem kell ehhez ügynöki beavatkozás sem. Jelenleg tömegekkel, és nem letisztult, felvilágosult emberek ezreivel van dolgunk. Ez a probléma. Valahonnan el kell indulni. De szóval no...

Nem tudom az igazságot, de én mindezek fényében bvízom benne. És nekünk is hozzá kell adni mindent, amit kell a célért. Nem az ő céléért, a miénkért. Ha a kettő egyezik, akkor persze adja magát a dolog... :)

Ha csalódottan megyünk haza, ne csapjuk magunkra az ajtót, és burkolózzunk be. NEM! Nem egy emberen múlik az egész. Ott vagyunk MI! Nekünk is meg kell tennünk a magunkét. De nem szabad elhamarkodottan, és főleg nem mélységes ön-, és világképkritika nélkül tenni. Jelenleg úgy érzem sokan nem látnak kellően tisztán, és a tehetetlenség haragja beszél belőlük. Az átlátóképesség, és higgadt céltudatosság hiány sokakban. Ez a baj. INFÓHARC! ÖNHARC! NEMZET!

Káslernek tényleg példaértékű a példamutatása. Akárhogy is nézzem. Akár ki is ő, amit mutat, az nagyon is jó.

Sok nagyonjó gondolatot hallottam, amivel egyet tudtam érteni. HELYBEN. A háttér más kérdés. Bár én bízom.

Nem mindenáron védeni akarom káslert, mert fogalmam sincs, hogy mi a valódi felállás, de szeretnék igazságos lenni. Vannak megbízható dolgok, nagyon is jó példák, de vannak érdekességek is, azonkívül az meg teljesen más kérdés, hogy jóember+hülyevilágkép eredménye ez a sok érdekesség, vagy rosszember+jóemberálca eredményeként jön össze.

Azért engedtessék meg, hogy a számomra érdekes, kétkedésre okot adó kérdésekben kellően kritikus legyek, függetlenül attól, hogy mi az igazság. A sok elismerendő dolog mellett vannak mgeválaszoldandó kérdések is:

 



 

Jó lenne tudni, hogy a rendőrség miképpen volt érintett a dologban. Tehát amikor olyan nyilatkoztatásokat hallunk, hogy megvédenek minket, akkor szeretném tudni, hogy valójában kik azok, és miért vannak ott? Elvileg ugye bejelentett tüntetésekről beszélünk, amelyeket biztonsági szempontból előre egyeztetett módokon engednek meg, rendőrségi rend-őr-ségi biztosítékkal. De akkor végülis ők nem a tömeggel vannak, hanem csak szimplán ott vannak, nemde? És pl. a rádiónál ki kivel volt? A minket odáig kísért rendőrökkel tervezték az attrocitást, vagy a rádió helyi, vagy előre odaszervezett kishadseregének közreműködésével? Mert fogalmam sincs, hogy itt ki kicsoda, milyen alapon, és kinek engedelmeskedik. Egyébként a rendőrség végigkamerázott. Persze ez sem nagy cucc, de azért megemlíthető.

VÁRATLAN DOLGOK

De arról tudtommal nem volt szó előre, hogy kettőkor megindulnánk a Kossuth Rádióhoz. Ők viszont nyilván tudták előre, mivel oda volt szervezve utunk. Ez is érdekes dolog így. Irányított tömeg olyan dolgokhoz, amiről előzetesen nem volt fogalmunk sem, és ott helyben nem is csinálnánk egyébként mást, mint amit kértek tőlünk, hiszen miért is hagynánk cserbe Kásler Árpád törekvéseit? Csak ez így nem a legjobb, nem valami letisztult, nem valami megbízható, könnyű alámagyarázni a látszat igazságát, hogy mennyire nem fair ő, és hogy ő is csak terelgeti a nyájat. Talán még előre le is van körülötte zsírozva sokminden, talán még a Rádiónál történtek is előre meg voltak beszélve, stb...

Egyébként meg egy demonstráción "csak" annyian vannak mint egy átlagos kilakoltatáson is? :P

Rendőrség ad#2:
Nekik előre kellett, hogy szóljanak a tüntetés útvonaláról, nem? Mi pedig nem tudtuk előre, hogy a gyülekező ilyen irámnyt vesz majd, Kásler honlapjéán ilyet nem írt. Ott helyben tudtuk meg. Ezek persze érdekes kérdések szintén. Meg akkor már valószínűleg az MTVA is tudta, hogy jövünk, felkészülhettek, ha akartak. És akkor már az attrocitás-kérdés is érdekes kérdés. Meg hogy amíg ott időztünk ezzel, addig miért nem csináltak semmit? Persze jobb, ha csak akkor avatkoznak be, ha agresszorok vagyunk, de amúgy akkor is érdekes ez az egész.
Igaz, ha Kásler nem velünk lenne, akkor miért lett volna annyira észnél az attrocitást illetően, miért kerültette el velünk? :)))))

Nem mondom, és nem gondolom, hogy ennek feltétlenül így kellett lennie, mivel egy ember sem csinálhatja úgy a dolgokat, ahogy a legjobb, és ahogy a nagyérdemű elvárja. Csak mert valaki nem tökéletes, még nem feltétlenül ártó szándékú. Persze bizonyíték egyikre sincs, de ne legyünk elvakultan egyoldalúak, ha a kritikára kerül sor... LAPjaimon írtam....

Meg: "Felvilágosult emberek forradalma"... FELVILÁGOSULT? Gondolhatnék Enlightened-re is. :D FORRADALOM? Azt akarjuk most akkor, vagy nem? Az a baj, hogy én nem hívnám annak, és nem is szeretnék forradalmat, NEMZETET szeretnék. És bár Kásler is mintha hasonlóan lenne, mégis forradalom szót használ. Ez is támadható benne, ha azt vesszük. Bár nem kértem még ki a részletes véleményét, hogy kifejthesse, mit gondol ezekről....:) Nem forradalmat akar, nem forradalmat csinál. Gyülekezőt, vezérrel. Ez is jó, csak akkor ne akarojon forradalomról írni. Tudom, lehet, hogy történelmi események ezek is, sőt, végülis megtörtént, vagy nem?! :D Csak lehetne másképp is fogalmazni, konkretizálni, letisztítani a dolgokat, hogy ezzel is előrébb legyünk, ne legyenek visszahúzásra okot adó kis kampók... Közben a tömeg elhívása a rádió elé bemondatni dolgokat is olyan forradalomra hajazós, csak közben előre nem volt megbeszélve, csak ők mondták, amit amúgy már a rádió is tudhatott addigra. Nem biztos, hogy titok volt, csak nem sikerült a legjobban előadni a célt aznapra...

Azért azt megkérdezném, hogy a gyülekezők dátumainak van-e bármiféle szerepe ebben az egészben, és miért február 16.-án indult el ez az egész, utána pedig március 9.-én lett az újabb megtartva? Legalábbis azt még megértem, hogy február 16. akkorra lett szervezve, amikor a gyülekezés gondolata egyáltalán kipattant mostmár, de miért kellett utána március 9.-éig várni, vagy van-e egyáltalán ezeknek a dátumoknak egyébként is fontos szerepük? Azt belátom, hogy országos gyülekezőkről van szó, tehát nem lehet ott mindenki bármikor, és mindkettő hétvégére esett. Viszont ha csak nem a szervezés, netán a gyülekezés engedélyeztetése tart eddig, nem tudom, hogy miért kellett három hétig várni. Mert azt leszámítva, hogy országos gyülekezőkről vagyunk kénytelenek beszélni, és egy-egy ilyen "gyülekezőtől" én sem sokat várok, mivel a nyomásgyakorlás akkor nyomásgyakorlás, ha az ereje masszív, időtartama kellően hosszas, és a szimpla gyülekezésnél több minden is történik. Tehát ha már naponta nem is lehet, de miért nem lehetett volna február 16.-a után mindjárt akár a következő héten, miért kellett három hetet várni?
Később még szót ejtek róla, és kérdezem, hogy már aznap, 9.-én miért lehetett tudni, hogy a következő gyülekező konkrétan április 21.-én lesz? Mi van akkor? Miért jó akkor? Miért nem lehet mondjuk megint két hét múlva, miért másfél hónap mostmeg? Vagy egyáltalán. Ha csak hétvégén jó, mert máskor az emberek dolgoznak, meg különben is pénz lenne állandóan leutazgatni, azt még megértem, de nem értem, hogy minek a függvénye, hogy először 2 hetes, majd másfél hónapos "szünet" van, miközben lehetne akár hetenként is, vagy gyakolratilag hazamenés nélkül, folyamatosan (igaz, akkor az értékes háttérmunkákra nem maradna idő - bár nem kell mindenkinek állandó jelleggel ott lenni)? Mik folynak még a háttérben? Nem feltétlenül ártó szándéka dolgokra gondolok, csak mert a háttér szót használom..., de nem tudom, hogy minek a függvényében van ez így tervezve, és szervezve.

Az meg már csak külön vicc, hogy 9.-én 11 órakor kezdődik. Lehet, hogy ez is szándékos szimbolikusság? Mondjuk maga a dátum sokkal nagyobb szimbolikussággal rendelkezne: 3-9, 13-3-9, vagy 2013-03-09, és az, hogy 9.-én 11 órakor az max. bújtatottabb, de annyira nagy erőre nem emelkedne. Nem gondolom erről, sem hogy szándékos, de mint szimbólumleső-összeesküvéselméletista-összeesküvéseketracionálisanlepelezősta persze észreveszem, és nem tagadom le az infót. Egyébként meg ha már azon túl vagyunk, hogy 9.-e az hétvége, és az azért jó (bár lehetne éppen 10.-én is, vagy egy héttel korábban, vagy stb. igazából bármikor, de most ezen ne agyaljunk annyit), a 11-est tisztázandó abból tessenek először is kiindulni, hogy országszertéről jönnek az emberek, és oda is kell érni lehetőleg nem túl korai, és nem is túl késői időpontra. A szervezés szerint már indultak autósok, és buszok 6 óra tájékán is, de átlagosan 7-8 között, és csak a közelebbiek tudtak ráérősen elindulni. Végülis annyira nem sok választás volt, hogy mikor kezdődjön a rendezvény. Gyakorlatilag 10-12 között lett volna mindenképp esedékes, vagy esetleg még dél után, bár az ország másik végéről érkező e,mberek meg bizonyára még haza is szeretnének érkezni aznap... Szóval lehet agyalni, nem tudom én sem, hogy van-e bármi a háttérben, és ez szándékos-e, de én személy szerint nem látok benne olyan komoly jelentősséget. Másrészt akkor megkérdezném, hogy feb. 16.-án háűny órakor is kezdődött? lehet, hogy az is 11-kor, mert kb. ugyanúgy volt esedékes az időzítés ugyanilyen körülmények között. Április 21.-én mikor lesz? :D



Szólj hozzá!

Címkék: politika videó fénykép minden emlékezés kiemelt pénzrendszer radikalizmus blogíró 2016 2013 mtva MSZP FIDESZ önleleplezés káslerárpád tevékenykedés

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikaigondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr678517924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása